Váš názor... příspěvek k ceně za ustájení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2019 10:37
pupanec

XXX.XXX.49.17

Všichni víme,že je sucho.....chápu proto některá opatření.Ovšem s tím,s čím přišel včera ustajovatel se nějak nemohu popasovat....platím 5 000,-za ustájení ...v ceně je jízdárna,nějaké krmení,kydání boxů a zavádění koní do výběhu.Starost o výběhy,o vodu a o příkrm na výběh je už pak na každém majiteli.Včera se na nástěnce objevilo,že pokud nepřispějeme částkou 2000,-za každého koně na nákup lejty na vodu na zavlažování jízdárny....bude nám odepřen vstup na jízdárnu!!Tak nevím...za týden třeba přijde s tím,že potřebuje nové gumy na traktor,jinak se nevyveze hnůj????

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2019 20:59

A nejdříve se ho zeptejte, odkud bude tu vodu brát, protože u nás v létě se nekropilo-písková jízdárna, jen na závody ano, omezilo se stříkání koní hadicí, prostě jen kýbl, stáj bere vodu z vrtu a aby bylo vůbec co dát koním pít.....

20.4.2019 21:46

Ve smlouvě o ustájení máte určitě odstavec o využívání prostor, vč. jízdárny, podívejte se na to.

Jinak za mě stejně prolévat v tomto suchopáru písek vodou je prostě hrozné, hrozné plýtvání. Když je takhle sucho, tak se ta vlhkost z jízdárny stejně hned vypaří (tedy pokud se jedná o klasicky pískovou, lepší povrch asi bude fungovat líp). Jsem za to přizpůsobit se počasí a jít jezdit ven ;)

Samozřejmě ale chápu, že vám jde o princip. Tak mrkněte na tu smlouvu.

Za sebe bych neměla problém platit ustajovateli více na základě jasného zlepšení podmínek zázemí, ale mělo by to být jasně vykomunikováno.

20.4.2019 22:38

Kdyby jste se domluvili všichni nájemníci a na prašnou jízdárnu se v létě vybodli- u nás už práší teď, co by ustajovatel dělal? kolikrát vám to v létě poleje? 3x týdně? bude na to mít naftu, když už teď nemá na lejtu? Stejně si to dá do investic, nákladů za podnikání - nákup lejty, jen vy mu to zaplatíte, já bych byla prostě proti.......udělejte si schůzi a buďte jako nájemníci jednotní.
..."zavlažování jízdárny"....., je písková nebo travnatá? jak často vám pískovou jídárnu zkopává, vláčí, válí aby nebyla u hrazení vyježděná ulička?

21.4.2019 06:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Škoda vody. Navíc, pokud nezaprší, bude co nevidět zákaz zalévání.
Pokud máte kam jezdit a jízdárna není jediná možnost ježdění, vykašlala bych se na to.Ale to musíte říct všichni nebo alespoň velká většina.
Dávat 5000,- když si navíc musíte i něco dělat sami, je už dost.
"Starost o výběhy,o vodu a o příkrm na výběh je už pak na každém majiteli." Jestli tomu rozumím, sbíráte ve výběhu houna a krmíte si tam koně.Což je pro majitele velká úleva.Jak čas,tak nafta, či úspora za placení človíčka, co by to dělal, když ne majitelé.

21.4.2019 12:41

No já jsem pořád zvědavá, co máte v té smlouvě :)

Většinou je tam něco ve smyslu "opravňuje majitele k užívání tréninkových zázemí vč. jízdárny a kruhovky, pod podmínkou uklizení trusu po svém koni."

neverend

21.4.2019 16:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Na tohle je asi těžké mít názor "po netu".Sám jízdárnu nepotřebuji a tak bych mu žádný příspěvek nedal.🙂 Podle mého stejně bude letos vody hodně málo a "kropit" jízdárnu je opravdu plýtvání.

21.4.2019 21:05
pupanec

XXX.XXX.49.17

Tak voda je domluvená z nedalekého lomu...jízdárna sice ve smlouvě psaná je,ale není dáno konkrétně jaká..máme dvě..A to že by se majitelé sjednotili je utopie..většinou chtějí skákat...

21.4.2019 21:09
pupanec

XXX.XXX.49.17

sisi58 napsal(a):
Škoda vody. Navíc, pokud nezaprší, bude co nevidět zákaz zalévání.
Pokud máte kam jezdit a jízdárna není jediná možnost ježdění, vykašlala bych se na to.Ale to musíte říct všichni nebo alespoň velká většina.
Dávat 5000,- když si navíc musíte i něco dělat sami, je už dost.
"Starost o výběhy,o vodu a o příkrm na výběh je už pak na každém majiteli." Jestli tomu rozumím, sbíráte ve výběhu houna a krmíte si tam koně.Což je pro majitele velká úleva.Jak čas,tak nafta, či úspora za placení človíčka, co by to dělal, když ne majitelé.

Sbíráme si houna..děláme si menší opravy..kupujeme si seno na příkrm...denně si taháme do výběhu vodu...placený ošetřovatel pouze koně ráno vypustí do výběhu a vykydá box.....

21.4.2019 21:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

pupanec napsal(a):
Sbíráme si houna..děláme si menší opravy..kupujeme si seno na příkrm...denně si taháme do výběhu vodu...placený ošetřovatel pouze koně ráno vypustí do výběhu a vykydá box.....

Tak nějak jsem si to myslela. Jak píšete, takto vás může ten člověk později vydírat do nekonečna.Nevím, jak to máte s ustájením v okolí, možná bych se porozhlédla, co kdo, jinde nabízí.

21.4.2019 21:17
pupanec

XXX.XXX.49.17

sisi58 napsal(a):
Tak nějak jsem si to myslela. Jak píšete, takto vás může ten člověk později vydírat do nekonečna.Nevím, jak to máte s ustájením v okolí, možná bych se porozhlédla, co kdo, jinde nabízí.

No právě,že v okolí nic moc...a hlavně já už jsem v té stáji hrozně moc let ...nejsem stěhovavý typ..

21.4.2019 21:40

Mi to teda přijde jako vydírání

neverend

21.4.2019 23:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to moc šancí na úspěch nemáte..Lidi se jak říkáte nedohodnou a jiné ustájení v okolí také skoro chybí.To mnoho šancí k "odporu" neposkytuje".Moc to od vašeho ustajovatele "férové" není,ale možná právě využívá toho, že většina chce skákat a v okolí moc možností ustájení není.A Vy ještě k tomu nejste stěhovavý typ(což se Vám nedivím).Bohužel i tohle je trh.🙁 Zdražovat se ale bude asi všude i když to co praktikuje majitel u vás je takový "originálnější" způsob.

22.4.2019 02:24

pupanec napsal(a):
Tak voda je domluvená z nedalekého lomu...jízdárna sice ve smlouvě psaná je,ale není dáno konkrétně jaká..máme dvě..A to že by se majitelé sjednotili je utopie..většinou chtějí skákat...

No pokud bych byla "nucena" okolnostmi přistoupit na toto vydírání, určitě bych byla za to připsat ke smlouvě, kolikrát bude jízdárna pokropena, písková totiž dost rychle oschne... prostě si ujasnit podmínky.Ono se pak může stát, že stejně budete jezdit na Sahaře. Přejezdy traktoru s lejtou budou taky něco stát.....todle je potřeba s majitelem vykomunikovat z očí do očí, jaké vám on dá záruky a co dá pokud nebudu dodrženy, když jste mu kolektivně přispěli na nákup jeho majetku, který má být využit ve váš prospěch. nebo si ty jízdárny rozdělte na pokropené a suché...

22.4.2019 07:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No pokud bych byla "nucena" okolnostmi přistoupit na toto vydírání, určitě bych byla za to připsat ke smlouvě, kolikrát bude jízdárna pokropena, písková totiž dost rychle oschne... prostě si ujasnit podmínky.Ono se pak může stát, že stejně budete jezdit na Sahaře. Přejezdy traktoru s lejtou budou taky něco stát.....todle je potřeba s majitelem vykomunikovat z očí do očí, jaké vám on dá záruky a co dá pokud nebudu dodrženy, když jste mu kolektivně přispěli na nákup jeho majetku, který má být využit ve váš prospěch. nebo si ty jízdárny rozdělte na pokropené a suché...

Je to smutné,že se člověk už bez papíru nedohodne. Ale opravdu si vše nechejte napsat. Žádné takové: "Však jsme lidi,však se dohodneme!" To už neplatí.
My máme výpověď z ustájení od človíčka, který nás lákal na super podmínky. Měla jsem já i kolegyně za to, že tam naši senioři dožijí. Chyba mého úsudku. Opět se potvrdilo, že peníze jsou až na prvním místě.

24.4.2019 10:15
sovicka

XXX.XXX.33.200

pupanec napsal(a):
Všichni víme,že je sucho.....chápu proto některá opatření.Ovšem s tím,s čím přišel včera ustajovatel se nějak nemohu popasovat....platím 5 000,-za ustájení ...v ceně je jízdárna,nějaké krmení,kydání boxů a zavádění koní do výběhu.Starost o výběhy,o vodu a o příkrm na výběh je už pak na každém majiteli.Včera se na nástěnce objevilo,že pokud nepřispějeme částkou 2000,-za každého koně na nákup lejty na vodu na zavlažování jízdárny....bude nám odepřen vstup na jízdárnu!!Tak nevím...za týden třeba přijde s tím,že potřebuje nové gumy na traktor,jinak se nevyveze hnůj????

Na druhou stranu co byste lidi chtěli při dnešních cenách za 5000 Kč za zázraky (Za to není možné mít perfektní povrchy, péči a zelené pastviny). Pokud bud chtít chytat do nádrže dešťovku, tak mi to přijde ještě fajn, já bych to osobně řešila nevýšením ustájení (oo při tom letošním suchu to stejně přijde a kdo doteď nezdražil tak zdraží tuplem a nebude dle mě o 500 Kč a o dost víc). Rady ve stájích aspoň trochu sportovně založených, jako nechodit na jízdárnu, jsou docela vtipné...

24.4.2019 12:39
anobbona

XXX.XXX.84.98

sovicka napsal(a):
Na druhou stranu co byste lidi chtěli při dnešních cenách za 5000 Kč za zázraky (Za to není možné mít perfektní povrchy, péči a zelené pastviny). Pokud bud chtít chytat do nádrže dešťovku, tak mi to přijde ještě fajn, já bych to osobně řešila nevýšením ustájení (oo při tom letošním suchu to stejně přijde a kdo doteď nezdražil tak zdraží tuplem a nebude dle mě o 500 Kč a o dost víc). Rady ve stájích aspoň trochu sportovně založených, jako nechodit na jízdárnu, jsou docela vtipné...

No, az majitele koni uznaji, ze pri cene 5 tis je ustajovatel neokrada, ale zajistuje zakladni péči tak snad bouchnu šampaňské

24.4.2019 20:50

Cena ustájení v každém kraji se odvíjí od nabídky a poptávky nebo tedy průměrného platu místních obyvatel, kupní síly, je hezké mít stáj, jízdárnu,výběh ale prázdné? když platy místních jsou na "takové výši". Námitka: Jo jasně koně jsou drahý koníček, jen pro bohatý. ...
A máte pocit, že ustajovatel může vznášet takovéhle nároky aby mu nájemníci koupili lejtu?(koupili / přispěli) Neporušuje smlouvu o ustájení? De fakto slibuje něco, co se během roku může stát nereálné a jezdit budou na prašné jízdárně tak jako tak.

25.4.2019 09:37
sovicka

XXX.XXX.33.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cena ustájení v každém kraji se odvíjí od nabídky a poptávky nebo tedy průměrného platu místních obyvatel, kupní síly, je hezké mít stáj, jízdárnu,výběh ale prázdné? když platy místních jsou na "takové výši". Námitka: Jo jasně koně jsou drahý koníček, jen pro bohatý. ...
A máte pocit, že ustajovatel může vznášet takovéhle nároky aby mu nájemníci koupili lejtu?(koupili / přispěli) Neporušuje smlouvu o ustájení? De fakto slibuje něco, co se během roku může stát nereálné a jezdit budou na prašné jízdárně tak jako tak.

Tak ono je taky potřeba vzít v úvahu, jestli se ta poloprázdná stáj pak nevyplatí finačně více, než plná kterou budu skoro dotovat... Zkuste si spočítat měsíční náklady na jednoho koně (seno, sláma, nějaké základní jádro, práce stájníka, voda, elektřina, amortizace vybavení a obnova a údržba areálu a na nějaký zisk vám zbyde celkem kulový). Já bych za takovou částku neustajovala ani náhodou (ani kamarádkám) a to nejsem u velkýho města, jsem realista vážím si svojí práce a vím co je u koní navíc práce, kterou nikdo ani nezaznamená...
Jak jsem psala, já bych byla pro navýšení ustájení, jednorázový příspěvek mi vhodný nepřijde, ale možná to majitel stáje myslel dobře a chtěl se tomuhle kroku vyhnout a zvolil tuto varianut, nevím neznám ani jendu stranu.
A koně jsou drahý koníček o tom snad není pochyb, nemyslím nutně jen pro bohaté, ale asi je blbost chtít mít koně pokud mám minimální mzdu ne?

25.4.2019 12:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sovicka napsal(a):
Tak ono je taky potřeba vzít v úvahu, jestli se ta poloprázdná stáj pak nevyplatí finačně více, než plná kterou budu skoro dotovat... Zkuste si spočítat měsíční náklady na jednoho koně (seno, sláma, nějaké základní jádro, práce stájníka, voda, elektřina, amortizace vybavení a obnova a údržba areálu a na nějaký zisk vám zbyde celkem kulový). Já bych za takovou částku neustajovala ani náhodou (ani kamarádkám) a to nejsem u velkýho města, jsem realista vážím si svojí práce a vím co je u koní navíc práce, kterou nikdo ani nezaznamená...
Jak jsem psala, já bych byla pro navýšení ustájení, jednorázový příspěvek mi vhodný nepřijde, ale možná to majitel stáje myslel dobře a chtěl se tomuhle kroku vyhnout a zvolil tuto varianut, nevím neznám ani jendu stranu.
A koně jsou drahý koníček o tom snad není pochyb, nemyslím nutně jen pro bohaté, ale asi je blbost chtít mít koně pokud mám minimální mzdu ne?

No tak u Olomouce je právě spousta stájí které jsou cíleně poloprázdné.
Prostě jsou opravené po restituci, ale majitelé 1-2 koní si představovali hory doly za 3000,-. Když se k tomu přidá nevychovanost slečen (často s životu nebezpečnou blbostí), není se čemu divit. Nakonec ustájení seženete jedině na dobré doporučení. A nedivím se tomu. Raději volné boxy, než popotahování...

25.4.2019 12:27
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No a jednorázový příspěvek - kdo ví jak si to majitel stáje představoval...
Není lepší řešení, než se ho na to na přímo zeptat a taky jak to vidí dál.
Nic si nenamlouvat, tato zima bude ještě mnohem náročnější než vloni. Žádné moc dokrmování jarní slámou (prostě téměř nevzešly jařiny). Kdo ví jak bude s kukuřicí na siláž... (fakt už přikrmuji kopřivami a zvažuji, že požádám sousedy o trávu ze sekaček - usuším na dlažbě dvora a uskladním v pytlech, na zimní přilepšení). Výběr asi vůbec nebude...
Já se obávám, že to budu špatně finančně zvládat. A to s koněm nesportuji. Náklady na jízdárnu... Prostě se obávám, že komerční ustájko s možností sportu (nářadí + hala) bude už jen pro horních 10. Zas ať neškaredím, třeba to pomůže JK - že si majitelé koní už nebudou kupovat mlaďochy a budou dál jezdit už jen v klubech.
Kdo ví kam nás změny posunou...

25.4.2019 12:36
Čajda

XXX.XXX.44.117

Mě by na této věci zajímala ta praktická stránka. Kdy a jak se bude jízdárna kropit? To jako přijdu s tím, že dnes/zítra mám v 15,00h trénink a tedy jízdárna bude pro mne před tréninkem nakropená? Nebo se vyleje na jízdárnu cisterna vody ráno s tím, že to musí vydržet do večera?
Moc tento systém nechápu...
Pochopila bych jednorázový příspěvek na centrální kropicí systém, třeba. Dejme tomu..
Ale lejta mi přijde dost nepraktická ve stáji, kde je XY jezdců a každý jízdárnu používá v jiný den a čas.

A co se smluv týče - jsem ve třetím ustájení a v žádném jsem neměla písemnou smlouvu. Proč? Protože v momentě, kdy bych se musela ohánět papírem, už v té stáji prostě být nechci a nebudu. Nedovedu si představit denně potkávat lidi, se kterými jsem ve sporu.
A doposud jsem ustájení vždy měnila z jiných důvodů, než spory s ustajovatelem. Naštěstí.

neverend

25.4.2019 13:46
neverend

XXX.XXX.213.247

Taky bych nechtěl být ve stáji,kde se musím ohánět papírem ve snaze domoci se svých řekněme "práv".🙁 Jinak mě stále připadá pět tisíc za celoměsíční starost o koně celkem málo v dnešní době.Člověk nesmí zapomínat,že v tom jsou započteny také vědomosti a zkušenosti ustajovatele a nejen každodenní práce kterou člověk vidí.Za cenu jedné slušné dovolené se mi stará někdo o koně celý rok? To je přeci celkem paráda,ne? 🙂

25.4.2019 18:51
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

tak to nějak nechapu ustajení je věc dobrovolna oboustraně takže at si každý ustajovatel řekne kolik chce a každy at se rozhodne jestli mu to vyhovuje nebo půjde jinam počítat naklady je nesmysl do toho kolik mu zbyde mi vlastně nic neni pokud dodrží co mam ve smlouvě za službu je mi do jeho zisku prd

26.4.2019 08:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jasně že do zisku ustajovatele je každému prd.
ALE je rozumné mít jakési povědomí co za kolik se dá pořídit, aby si člověk nenaběhl. Těžko dodrží perfektní krmení a stlaní za korunu. Prd mi po tom jestli to platí ze svého, aby jeho kůň měl společnost, nebo aby se sám mohl dívat na více koní v ohradě - jakože důvody svého konání mi vysvětlovat nemusí. ALE je dobré vědět kolik za co i proto, aby si každý udělal dobrou představu toho co vlastně pro svého koně chce (jako třeba když ustájení na Stekníku tvrdí, že vše je OK atd.) Aby si lidi už před koupí koně pouvažovali jestli dlouhodobě finančně ustojí vlastnictví koně. (pořád vychází články v hobby o tom, že kůň je zvladatelný koníček a super za 5K měsíčně, dražší už je rozmazlenost....)
Takže co nejpříměji si s ustajovatelem promluvit jak vidí vývoj dál, protože ceny se zvedají (pohonné hmoty, cena práce, prostě neúroda...). Ne proto, že se chci míchat do jeho zisku, ALE proto, že mám zájem na svém koni, vím, že změna stáje je pro něj stres ze změny stáda a nemusí se dařit najít vhodnou stáj na poprvé... A pokud mi jde i o sport, je jasné, že výkon koně při těchto změnách půjde dolů. Atd.

Taky mě vždycky dostane, jak fair trade banány, čoko, káva, ALE zajímat se jestli kyďák u koní má důstojný plat se zaplaceným sociálním - to ne...

26.4.2019 08:36
akscha

XXX.XXX.112.169

Jenže jak plyne i z diskuze tady, dost lidí vlastně asi ani neví, za co přesně si platí, protože jasná písemná smlouva jim přijde z nějakého důvodu nedůstojná (však jsme lidi a nějak se dohodneme). No a potom se mohou dva hádat, co vlastně široký pojem "ustájení" zahrnuje...

Jasně, každá smlouva se dá změnit, porušit nebo vypovědět, což teď ostatně řeší pupanec, ale je to náznak toho, že alespoň na začátku se obě strany na něčem shodly.

26.4.2019 09:02
kapička

XXX.XXX.64.44

Podle mě u ceny ustájení hraje roli i to, co je zač majitel.
Někdo, kdo má areál vyloženě jako byznys a většinu stáje tvoří nájemní koně, musí mít úplně jinou cenovou politiku (vyšší ceny, se ziskem) než člověk, který má dejme tomu aspoň půlku stáje svých sporťáků/školních/klubových/agroturistických koní a ustajováním pokrývá nějakou část nákladů na držení vlastních koní. Případně při dostatečných pozemcích za ně ještě má dotace (existuje ještě něco jako pastevní jednotka?). V tom druhém případě jsou podle mě pořád i dnes reálné ceny 5000-6000 za boxové ustájení.
A když pominu různé hladomorny a exoty, tak pak je kategorie malých majitelů, kteří mají asi kolem sebe rádi další lidi od koní, mají příjem jinde a ti pak nabízí dobré ustájení klidně s jízdárnu a výběhy za pár korun a spíš si vybírají ty pohodové lidi do party.
A v diskuzi pak tím, jak má každý koně v jiné kategorii vznikají zmatky, fámy, iluze toho, že kdo platí 10000 za ustájení je magor, že za 5000 kvalitní ustájení není možné a podobně.

26.4.2019 10:54
pupanec

XXX.XXX.110.248

neverend napsal(a):
Taky bych nechtěl být ve stáji,kde se musím ohánět papírem ve snaze domoci se svých řekněme "práv".🙁 Jinak mě stále připadá pět tisíc za celoměsíční starost o koně celkem málo v dnešní době.Člověk nesmí zapomínat,že v tom jsou započteny také vědomosti a zkušenosti ustajovatele a nejen každodenní práce kterou člověk vidí.Za cenu jedné slušné dovolené se mi stará někdo o koně celý rok? To je přeci celkem paráda,ne? 🙂

Vědomosti a zkušenosti???A starost o koně spočívá pouze ve vykydání a zavedení do výběhu...toť vše.....

26.4.2019 11:23

pupanec napsal(a):
Vědomosti a zkušenosti???A starost o koně spočívá pouze ve vykydání a zavedení do výběhu...toť vše.....

Klid, na tento nick prosím nereagujte

neverend

26.4.2019 12:21
neverend

XXX.XXX.213.247

pupanec napsal(a):

To nevím jak kde,ale já zatím zažil ustajovatele kde člověk dostane radu a pomoc v případě nutnosti.Ještě se mi nestalo aby ošetřovatelka řekla "mě padla" ahoj a s veterinářem si tu dělejte co chcete.Opravdu si nemyslím,že péče o koně spočívá pouze ve vykydání a zavedení do/z výběhu.

26.4.2019 12:35
pupanec

XXX.XXX.110.248

neverend napsal(a):
To nevím jak kde,ale já zatím zažil ustajovatele kde člověk dostane radu a pomoc v případě nutnosti.Ještě se mi nestalo aby ošetřovatelka řekla "mě padla" ahoj a s veterinářem si tu dělejte co chcete.Opravdu si nemyslím,že péče o koně spočívá pouze ve vykydání a zavedení do/z výběhu.

No,u nás je to úplně jinak..každý sám za sebe...prostě ustajovatel zajistí seno,slámu a nějaké jádro,vykydání boxů a odvedení koně do výběhu....nic víc....koně si zavírájí majitelé,.u kováře,veterináře si každý majitel musí asistovat sám.....ustajovatel je nekońák,takže jaká rada?????

26.4.2019 12:41
pupanec

XXX.XXX.110.248

kapička napsal(a):
Podle mě u ceny ustájení hraje roli i to, co je zač majitel.
Někdo, kdo má areál vyloženě jako byznys a většinu stáje tvoří nájemní koně, musí mít úplně jinou cenovou politiku (vyšší ceny, se ziskem) než člověk, který má dejme tomu aspoň půlku stáje svých sporťáků/školních/klubových/agroturistických koní a ustajováním pokrývá nějakou část nákladů na držení vlastních koní. Případně při dostatečných pozemcích za ně ještě má dotace (existuje ještě něco jako pastevní jednotka?). V tom druhém případě jsou podle mě pořád i dnes reálné ceny 5000-6000 za boxové ustájení.
A když pominu různé hladomorny a exoty, tak pak je kategorie malých majitelů, kteří mají asi kolem sebe rádi další lidi od koní, mají příjem jinde a ti pak nabízí dobré ustájení klidně s jízdárnu a výběhy za pár korun a spíš si vybírají ty pohodové lidi do party.
A v diskuzi pak tím, jak má každý koně v jiné kategorii vznikají zmatky, fámy, iluze toho, že kdo platí 10000 za ustájení je magor, že za 5000 kvalitní ustájení není možné a podobně.

Náš případ...pouze nájemní koně,někde kolem 40 kusů,část areálu má jiného vlastníka.....takže užívaní některých prostor je za příplatek....do některých se nesmí...ustajovatel má zemědělskou činnost,na koně dotace nevyužívá..

neverend

26.4.2019 13:01
neverend

XXX.XXX.213.247

pupanec napsal(a):
No,u nás je to úplně jinak..každý sám za sebe...prostě ustajovatel zajistí seno,slámu a nějaké jádro,vykydání boxů a odvedení koně do výběhu....nic víc....koně si zavírájí majitelé,.u kováře,veterináře si každý majitel musí asistovat sám.....ustajovatel je nekońák,takže jaká rada?????

U nás jsou lidi co svého koně nevidí měsíc a u kování jsem je ještě neviděl.🙂 Každý to holt nějak má a někde to je zařízené tak a jinde jinak.Vidíte zrovna u Vás bych se nečapal se svými vědomostmi a schopnostmi.🙂 Potřebuji mít někoho zkušeného kam se obrátit když nevím.

Lisatojava

30.4.2019 20:28
Lisatojava

XXX.XXX.51.110

Měla by jste se podívat do smlouvy a dát nejakou schůzi, u nás jsou tedy k ničemu. Majitelé teď hodně mění smlouvy já jsem v jedné stáji 10 let, původně bylo ustájení za 3000 každý den se bral kůň domů, dostal nazrat a bylo vykydano. Teď ustájení 3700 domu nechodí, krmení neexistuje na jizdarnu se skoro nesmí, v ohradě metr bahna shnile seno a domů je skoro dávat nesmíme a pokud jo musíme si ho pak vykydat, do toho že smlouvy zmizela také odpovědnost majitelky stáje za zranění koně v ohradě a nebo krádeži věcí a pořád něco platíme sítě, kýble, ohrady .... Majitelka ví že nikde moc koně neberou a já mám koně 2 takže to už vůbec.... Vím že 3700 není moc ale když si pak spočítáme co tam denně projezdime co nás stojí navic krmeni a ještě ty nervy tam tak se dostaneme rázem na částku třeba 6000 za koně.... Moje rada je zkusit se ho na to zeptat po dobrem a nebo zkusit najít jiné ustájení protože tohle po Vás bude chtít pak pořád. (drobnosti které však potom udělají cenu)

1.5.2019 08:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lisatojava napsal(a):
Měla by jste se podívat do smlouvy a dát nejakou schůzi, u nás jsou tedy k ničemu. Majitelé teď hodně mění smlouvy já jsem v jedné stáji 10 let, původně bylo ustájení za 3000 každý den se bral kůň domů, dostal nazrat a bylo vykydano. Teď ustájení 3700 domu nechodí, krmení neexistuje na jizdarnu se skoro nesmí, v ohradě metr bahna shnile seno a domů je skoro dávat nesmíme a pokud jo musíme si ho pak vykydat, do toho že smlouvy zmizela také odpovědnost majitelky stáje za zranění koně v ohradě a nebo krádeži věcí a pořád něco platíme sítě, kýble, ohrady .... Majitelka ví že nikde moc koně neberou a já mám koně 2 takže to už vůbec.... Vím že 3700 není moc ale když si pak spočítáme co tam denně projezdime co nás stojí navic krmeni a ještě ty nervy tam tak se dostaneme rázem na částku třeba 6000 za koně.... Moje rada je zkusit se ho na to zeptat po dobrem a nebo zkusit najít jiné ustájení protože tohle po Vás bude chtít pak pořád. (drobnosti které však potom udělají cenu)

Za 3700 v komerčním ustájení bohužel nejde čekat nějaký servis, bohužel. Při dnešních cenách krmiva, steliva a lidské práce jsou reálné náklady na koně v režimu 12/12 cca 5500Kč

2.5.2019 12:49

Lisatojava napsal(a):

ad odpovědnost majitelů za koně v ohradách, případně věcí - ve smlouvě může být cokoliv, nemusí tam taky být vůbec nic, protože toto se vždy řídí platným ustanovením OZ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík