Chtěla bych si asi spíše postěžovat a nechat případně vypovídat i další postižené. Dlouhodobě přemýšlím, jak bezpečně dostrkat veterináře do stáje, tak, abych mohla zajistit neakutní, ale nutné vyšetření. Jako pracující člověk nejsem schopná se do stáje dostat v průběhu dne, ale spíše odpoledne, klidně však už ve 3 hodiny. Jsem i ochotná vzít si dovolenou, pokud ovšem vím o termínu alespoň 3 dny předem. I přesto je to pro mě marný boj.
Zkoušela jsem různé taktiky - mít svěho "dvorního" veterináře i shánět jiné z okolí, aby alespoň někdo mohl přijet. Ve štychu mě nechají klidně všichni. Na očkování a odběry krve mám veterináře "pejskaře", který přijede přesně na čas, bohužel však nic dalšího s koňmi dělat nechce, neotravuji tak veterináře kvůli "blbostem". Veškeré náklady platím ihned, v hotovosti, bez keců, dávám i "všimné". Na termínech ošetření se domlouvám dlouho dopředu, den předem se připomínám SMS zprávou (jsme na tom domluvení), přesto se mi stane, že se i přes vybranou dovolenou veterináře ten den nedočkám, nebo mi třeba přijde ráno zpráva, že odpoledne "už něco má" (termín, který byl domluven 2 týdny předem), a za půl hodiny/ v 11/ v jednu ale může být tam, což je mi prostě k prdu.
Chápu, že v akutních případech musí vyšetření zrušit, také bych chtěla, aby se věnoval záchraně mého zvířete, ale rušení něčeho domluveného dlouho předem, přičemž ve dřívější hodinu čas má a odpoledne ne, to moc nechápu, to přece nemůže být akutní případ? Navíc vždycky zdůrazňuji, že si to zařídím, jen prostě potřebuji ty 3 dny předem vědět aspoň najisto, že v průběhu toho dne přijede, abych si tu dovolenou zařídila.
Přesto se mi opakovaně stává, že mi termín zruší nebo se snaží přesunout, a to klidně v 75% případů a u různých vetů v průběhu let u koní, což už mě upřímně hrozně štve. Podle nekoňských známých a rodiny nemám takového veterináře už znova volat a jsem moc mírná, ale co mám dělat, to mi nikdo další nezbyde...?
Jak to děláte vy? Také trávíte celodenní dovolenou ve stáji marným čekáním na veterináře, jestli se uráčí přijet aspoň v ten den? Nebo přeobjednáváte vyšetření z jednoho termínu na druhý, přičemž víte, že je opravdu potřeba a nemělo by se čekat? Já už si totiž nevím rady.
Díky za postřehy a sdílení zkušeností!
Já nemám vlastního koně a vyskytuji se ve stájích, kde jsou koně majitele areálu, který to má jako svoje zaměstnání, takže čekání na veterináře nevadí.
Ale zkušenost stejná. Dokonce i při akutní alergické reakci koně (naštěstí neohrožující na životě) se na veta čekalo několik hodin, protože od prvního telefonátu sliboval, že tu za půl hodiny bude. A co jako můžete dělat, když vám po půl hodině čekání řekne, že za půl hodiny tu bude určitě, a tak pořád dokola...
Na krve v jiné stáji máme známou vetku, naštěstí zná koně, takže si v nejhorším poradí sama a majitel je v areálu většinu času. Ale situace podobná, přijede dopoledne, takže my jako pomocníci si na dopoledne nahrneme do stáje a nic. Přijede odpoledne nebo druhý den...
Poslední zkušenost ale pozitivní, vet se volal na poloakutní věc (neochota k práci, nepatrné kulhání - kůň měl hned po zjištění problému volno), přijel na dohodnutý termín asi 3 dny po telefonátu skoro na minutu přesně.
A vždycky mě na diskuzi pobaví, rady ohledně veterinářů, když to porovnám s realitou, jak majitel v Krkonoších sháněl veta schopného udělat koni rentgen. Tam je to trošičku mission impossible.
Dobrá byla taky naše vetka, když vyjmenovávala, kdo asi tak může dělat veterinární dozor nad Huberty a hobby závody. Ten má něco zlomeného, ta je na mateřské, ta bude rodit, ten je nějak nemocný, tomuhle taky něco je, tak snad tenhle, ale ten už je starý...V celém okrese jeden jediný veterinář
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slon Indický
napsal(a):
Chtěla bych si asi spíše postěžovat a nechat případně vypovídat i další postižené. Dlouhodobě přemýšlím, jak bezpečně dostrkat veterináře do stáje, tak, abych mohla zajistit neakutní, ale nutné vyšetření. Jako pracující člověk nejsem schopná se do stáje dostat v průběhu dne, ale spíše odpoledne, klidně však už ve 3 hodiny. Jsem i ochotná vzít si dovolenou, pokud ovšem vím o termínu alespoň 3 dny předem. I přesto je to pro mě marný boj.
Zkoušela jsem různé taktiky - mít svěho "dvorního" veterináře i shánět jiné z okolí, aby alespoň někdo mohl přijet. Ve štychu mě nechají klidně všichni. Na očkování a odběry krve mám veterináře "pejskaře", který přijede přesně na čas, bohužel však nic dalšího s koňmi dělat nechce, neotravuji tak veterináře kvůli "blbostem". Veškeré náklady platím ihned, v hotovosti, bez keců, dávám i "všimné". Na termínech ošetření se domlouvám dlouho dopředu, den předem se připomínám SMS zprávou (jsme na tom domluvení), přesto se mi stane, že se i přes vybranou dovolenou veterináře ten den nedočkám, nebo mi třeba přijde ráno zpráva, že odpoledne "už něco má" (termín, který byl domluven 2 týdny předem), a za půl hodiny/ v 11/ v jednu ale může být tam, což je mi prostě k prdu.
Chápu, že v akutních případech musí vyšetření zrušit, také bych chtěla, aby se věnoval záchraně mého zvířete, ale rušení něčeho domluveného dlouho předem, přičemž ve dřívější hodinu čas má a odpoledne ne, to moc nechápu, to přece nemůže být akutní případ? Navíc vždycky zdůrazňuji, že si to zařídím, jen prostě potřebuji ty 3 dny předem vědět aspoň najisto, že v průběhu toho dne přijede, abych si tu dovolenou zařídila.
Přesto se mi opakovaně stává, že mi termín zruší nebo se snaží přesunout, a to klidně v 75% případů a u různých vetů v průběhu let u koní, což už mě upřímně hrozně štve. Podle nekoňských známých a rodiny nemám takového veterináře už znova volat a jsem moc mírná, ale co mám dělat, to mi nikdo další nezbyde...?
Jak to děláte vy? Také trávíte celodenní dovolenou ve stáji marným čekáním na veterináře, jestli se uráčí přijet aspoň v ten den? Nebo přeobjednáváte vyšetření z jednoho termínu na druhý, přičemž víte, že je opravdu potřeba a nemělo by se čekat? Já už si totiž nevím rady.
Díky za postřehy a sdílení zkušeností!
Nejste náhodou z MS kraje? Řeším zrovna totéž. Doktorovi se nejde dovolat a když už, tak zrovna nemá čas a zavolá později. Na neakutni ošetření už naháním doktora 3 týdny, dnes mi (aleluja) konečně volal, že v pátek dorazí, jen tedy doufám, že opravdu dorazí.
Jeste mám jednu perličku. Byl u mě jiný, kone vysetril, stanovil plus mínus diagnózu, že přijede dovysetrit za dva dny. Za dva dny jsem tam na něj v domluvený čas čekala, šestkrát mu volala nebral, no po třech hodinách jsem jela domů. Druhý den mi volala ustajovatelka že kde jsem, že doktor mi vyšetřuje kone. Samozřejmě jsem se rozcilila, letěla jsem tam, kůň už zase v ohradě a na doktora jsem vypálila, jestli je jako slušně ani ne zavolat že jede a údajně na mě neměl číslo. A ještě jsem nakonec byla za krávu já, že se mi nelíbilo, že se ošetřuje můj kůň bez mého vědomí a že mi nebyl schopný napsat ani blbou SMS že nemá čas a dorazí den potom.
Nutno říct, že na akutky několik let dřív, mi doktoři dorazili vždy prakticky ihned, maximálně do hodiny dvou. Ale teď něco chtít vyřešit a zároveň u toho neumírat... Skoro utopie.
Děkuji za zkušenosti, jsem ráda, že v tom alespoň nejsem sama, jinak už bych si trhala vlasy.
Jsem ze Středočeského kraje, přikládala jsem to zvýšeným počtem koní, ale asi to bude všude stejné.
Řeším problémy s pohybovým aparátem, snažím se nahnat někoho, kdo by udělal rentgeny a pro jistotu i sono šlach, za poslední 3 týdny jsem na to měla vyhrazeny 2 dny dovolené, kdy nikdo nepřijel, a další 4 termíny mi byly na poslední chvíli zrušeny, že by ale mohli přijet ihned nebo dříve. Měla jsem tam tedy jen veterináře bez tohoto vybavení, a dostala jsem obecné rady na klid v boxe a chlazení, plus obligátní equipalazone.
Začínám mít pocit, že se zblázním, v minulosti jsem měla bláhovou touhu inseminovat, tam to sladit nešlo časově už tuplem, tak jsem to vzdala, ale tohle vzdávat pochopitelně nechci. Takže zase hezky do "boje".
No jedine dohodnúť veterinára cez víkend(sú takí, čo pracujú non-stop), alebo zveriť koňa počas vyšetrenia do rúk niekomu, kto si kvôli tomu dovolenku brať nemusí.
Chápem majiteľov koní, ktorí chcú byť pri vyšetrení a radi by sa dočkali vyšetrenia počas dohodnutých termínov, ale tak isto chápem aj veterinára, ktorý mi o desiatej zavolá, že je na ceste a o pol jednástej volá, že smola, musí akútne inde.
Tiež perlička, po novom roku som sa dohodla s našou vetkou na zuboch, brúsila si ich niekedy v marci. Ale bolo to na zozname "keď bude čas", kopec iných akútnejších vecí bolo treba riešiť v stajni, takže zuby išli bokom.

Arbora
napsal(a):
No jedine dohodnúť veterinára cez víkend(sú takí, čo pracujú non-stop), alebo zveriť koňa počas vyšetrenia do rúk niekomu, kto si kvôli tomu dovolenku brať nemusí.
Chápem majiteľov koní, ktorí chcú byť pri vyšetrení a radi by sa dočkali vyšetrenia počas dohodnutých termínov, ale tak isto chápem aj veterinára, ktorý mi o desiatej zavolá, že je na ceste a o pol jednástej volá, že smola, musí akútne inde.
Tiež perlička, po novom roku som sa dohodla s našou vetkou na zuboch, brúsila si ich niekedy v marci. Ale bolo to na zozname "keď bude čas", kopec iných akútnejších vecí bolo treba riešiť v stajni, takže zuby išli bokom.
Ono jsem ochotna přijmout omluvu za akutku, to si člověk nevybere, ale jsou věci, které jsou potřeba a snad by se skulina během 14 dnů našla, navíc když jsem celkem časově flexibilní.
U toho ošetření, jde mi hlavně o to, že doktor by bez vědomí majitele nejspíš neměl ošetřovat, už jen proto, že majitel to potom hradí, a pokud doktor například pichne léčiva, se kterými majitel nesouhlasí, kdo to bude platit?
Tak to je snáď o komunikácii a o dôvere, nie? Pokiaľ je to dvorný vet, tak vie, čo je majiteľ ochotný zaplatiť a som si istá, že aj tak každú väčšiu položku bude chcieť mať minimálne telefonicky potvrdenú. Nestretla som doktora(mimo dostihovej stajne, kde bola zodpovedná osoba tréner), ktorý by dával lieky a vyšetroval bez toho, aby to predtým majiteľ neodsúhlasil.
U mě zkušenost, že do velkých stájí jezdí dvorní vet. Bohužel u malých stájí či soukromníků je to otřesné. U nás asi 6 vetů koňáků. Jeden super má své klienty a má jich hodně. Těm přijede i o půlnoci. Jednou jsem ho uprosila ke kolice. Můj se mi vymlouval. Ještě, že přijel kobyla by už nežila. Bohužel mě už vzít do stavu nemohl.
Chápu, že je to jen člověk. Za komunistů u nás veterináři byli jeden spolek. Drželi i o víkendech pohotovosti a vždy mi řekli po zavolání, kterého má volat a ten vždy přijel. Nikdy se mi nestalo, že by akutku odmítl. Chápu, že je teď více koní a že i veterinář musí odpočívat. Také jsem platila vše hned a nemalé částky. Nikdy jsem nechtěla doklad. Platila i v plné výši cestovné i když vím, že jel do druhé vesnice apod.
Pro psy je klinik plná pr...l, ale pro koně pár vetů. Nakonec mi na vakcinace jezdil doktor od krav. Párkrát přijel okamžitě píchnout i lehkou koliku.
Kůň už byl starý a špatnější. Užíval si důchod. V záloze jsem měla několik vetů, kdyby přišla jeho chvíle. A nakonec když mi umíral na akutní selhání organismu nemohla jsem nikoho s injekcí na uspání sehnat. Prosila a volala jsem 10ti vetům. Můj měl dovolenou a hotovo. Naštěstí to bylo rychlé a koník po ulehnutí do cca hodiny umřel. Ale ta bezmoc sehnat někoho, aby mu pomohl mě tak srazila na kolena, že svého vlastního koně již nechci.
Tak jak to čtu, s veterináři je to asi bída všude. Situace toho, že není možné sehnat ani nikoho na utracení je opravdu extrém, to aby snad měl člověk kontakty nejen na vety, ale i řezníky a myslivce v okolí, třeba by nakonec byli ochotnější přijet. :(
Jinak bohužel mám nyní koně ve stáji, kde přes den nikdo není, majitel má jednoho stájníka, který kydá hnůj a krmí koně (plus pouští a zavírá do a z výběhu), když to dodělá, jde pryč, má padla a přijde zase večer, mimo pracovní dobu nebere telefon. Do teď to nebyl problém, protože tu svou práci odvádí dobře, tj kůň je vždy v čistém, dobře nastlaném boxe a má dostatek sena, což se o stájích v okolí říct nedá, ale u toho veterináře takhle musím být osobně. Připadá mi, že jsem časově flexibilnější než většina jiných majitelů, i tu dovolenou na to vyhradím, ale prostě ten veterinář musí přijet, no. :( Jedna veterinářka mi i napřímo řekla, že se jí jezdit kvůli jednomu koni nevyplatí, přijede jen, pokud tam má pacientů víc. Je to bída! :(
Tak já přidám zkušenost opačnou, ať to trochu vyrovnám
Domluvená prohlídka koně za účelem pojištění, tudíž zcela neakutní věc - domluveno 2 dny dopředu, vetka v domluvený čas na místě.
Očkování, několik kontrol koně při dermatologických potížích - opět vždy na čas, jak bylo domluveno. Jednou zpoždění asi 30min. kvůli dopravní situaci, dostala jsem SMS s vysvětlením, za 30 min. vetka na místě.
Křečová kolika cestou z vyjížďky (samozřejmě sobota a mezi vánočními svátky) - ještě cestou v lese jsem volala, došly jsme ke stáji a čekaly asi 10 min. celkově od prvního telefonátu cca 30 min.
Ano, beru i to, že jsem měla štěstí. Ale někdy to prostě funguje
U nás teď naprostá spokojenost,přijede na dohodnutý čas,když do toho něco vleze volá.Svátky a víkendy jsou pokrytý službou-je jich tam asi pět a všechny už známe,protože když se něco akutního schruje tak samozřejmě o svátek nebo v noci.V minulým bydlišti hrůza,vet mi nepřijel ani k akutnímu schvácení když kobyla vlezla do ovsovny.
Vezmu to z druhé strany - manžel veterinář velkých zvířat - já jeho "podejdones". Do toho pochopitelně máme vlastní zvířata, děti. A pochopitelně jako každý vet máme svojí stálou klientelu - a bohužel pokud opravdu nejde o "život" ta má a musí mít přednost. Jedná se o velké podniky - v tomto případě krávy, kdy je zkrátka na každý den naplánováno něco - očkování, synchronizaci cyklů atd atd. Jelikož se třeba u nás v kravínech dojí 3x denně, vždy se musíme trefit do času a do lidí - jelikož už nejsou vazné kravíny, zvířata jsou na volno, je to fakt občas adrenalin. K tomu máme menší stáje a "koňáky" a obyčejné lidičky s králíky, kočkami, psy . Telefon si nedovolíme vypínat - je čas telení, bahnění. Takže ráno, pokud se nic neděje vyjíždíme před 7hod - po rozvozu dětí do škol. A končí se večer - čas se různí. taky se musí vyzvednout děti, udělat úkoly, do toho jsou občas nemocné. Sem tam je noční telefonát při špatném telení, nebo jim zůstane ležet kráva s parezou. Takže si jen tak z nočního spánku odskočíte na dvě, tři hoďky a pak ráno zase musíte mít nástup, jelikož se třeba musí doočkovat telata. Do toho máte telefonaty na pomoc při porodu u klisen, koliky atd atd. Nedržíme volné víkendy, nejde to. Dovolené si vybíráme vždy rok dopředu, jelikož potřebujeme sehnat záskok - kupodivu na vesnice, k velkým zvířatům se mladí veterináři plný energie vůbec neženou. Proč taky, že? Ono jít ve 20 st mrazech telit na pastvinu je fákt zážitek. Děláme to zatím pořád ještě s láskou. Ale .... Trpí tím rodina, naše soukromí. Takže já vždy když čtu podobné litanie na vety vím, že vše má i druhou stranu
Taky ty stížnosti trochu vyrovnám. Jsem v oblasti, kde je koňských vetů poskrovnu, nejsme velká stáj a přesto máme už pár let dvorní vetku, na kterou je absolutní spoleh. Naši kobylu zná, má super přístup, koně ji milujou. Asi jsem měla až dosud štěstí, že jsem se nikdy netrefila do její dovolené nebo do doby, kdy by byla nedostupná. Pokud bylo něco akutně, přijela pokaždé tak rychle, jak to šlo, jednou i sbalená na dovolenou. Domluva je vždy perfektní, vždy najdeme vyhovující termín, zpoždění hlásí, časy dodržuje.
A přitom je vytížená nadprůměrně,její způsob života by mě zabil.
neverend

XXX.XXX.213.247
Takových peofesí kde jste stále jednou nohou v práci je mnohem víc.🙂 Kde by mě vůbec mohlo napadnout svým zákazníkům nebrat telefon.Veterinář se soukromou praxí vlastně také nemá pevné ordinační hodiny.Celkem běžně jezdím k lidem v sobotu a v neděli k nehřejícím bojlerům a podobným menším závadám.Mohl bych to odložit na všední den,ale mě to by zase byl problém že nebudou oni doma.🙂 Hele vietnamci mají taky otevřeno i o velikonočních svátcích a celkem s úsměvem mě obslouží.🙂 Většina čechů by měla hodně kyselý "ksichtík" slavit svátek takhle v práci.😂Živnostník je holt živnostník a má to i své nevýhody proti zaměstnání.Musí to člověk brát tak trochu jako "poslání" a ne jen "zaměstnání".Náš vet to i sám tak říká,že si odpočine až v hrobě.😂 Jinak skvělý pán s citem pro zvířata a já zase pro něho udělám co bude potřebovat a co bude v mých možnostech.Troufnu si říct,že jsme přátelé za ty tři roky.Zatím jsem se moc nevytáhl s tím oplácením ochoty.Jen oprava notebooku a zhotovení prodlužováku k sekačce.😂
Mě teď u koní propadlo očkování protože jsem stále uháněla svého veta, stále jojojo, furt jsem mu volala, otravná jsem si přišla, po čase mi už ani nezvedal tel. No docela mě to zamrzelo, jezdí k nám už dlouho.
Tak jsem nakonec zavolala jiného, zjistila jsem, že ve stáji kousek od nás má svého koně, tak tam jezdí častěji. Na druhou vakcínu mi dokonce volal na velký pátek, jestli jsem doma. Za mě zas nachvíli spokojenost.
MS kraj
Za mě - dva koně ve větší stáji na Praze - východ, jeden důchodce v ministáji (dva koně) u kamarádky na Mladoboleslavsku.
U nás na Praze-východ jsem nikdy, fakt nikdy (zaplať Bůh) neměla problém sehnat veta, a to ani k akutnímu případu (úrazy, šití), ani na plánovaný zákrok (rentgeny, sono, endoskopie). Ale fakt je, že když nemůžu, vyřeší to naše stájnice (samozřejmě za úplatu, ale to je naprosto pochopitelné), takže nejsem omezena svou pracovní dobou.
Na Mladoboleslavsku je to ale teda tragédie, zvlášť od té doby, co je MVDr. Čačková na mateřské:-) Tam je nejen problém sehnat někoho k akutnímu případu (těch naštěstí nemám hodně), ale i někoho zkušenějšího, kdo je schopen udělat složitější zákroky v terénu a neposílá raději hned na kliniku (která je teda z Mladoboleslavska rozhodně dost z ruky)...
podle příspěvků to vypadá, že ty ženské veterinářky jsou v té komunikaci a příjezdech spolehlivější. naprosto chápu nespokojenost, když tam člověk čeká jak trdlo. aspon kdyby dali vědět. člověk to chápe, že když je akutka tak přijede dýl nebo se domluvíte jinak.
u nás máme štěstí, veterinář přijel v akutnějších případech vždy brzo. u pravidelných návštěv jsem nebyla, ale myslím, že přijel dycky jak měl
v druhé stáji kam jsem kdysi chodila se spíše čekalo ale aspon přijel ten den
U nás v posledních letech naštěstí super. Rutinu (očkování, odčervení) si dělám sama, větší neakutní ošetření (zuby, fyzio) jsme sice objednávali déle dopředu, ale všechno vždycky proběhlo podle domluvy (plusmínus čtvrt hodiny neberu jako zpoždění). Kovářovic jezdí na minutu přesně. Veterináře (převážně tedy veterinářky) jsem za ty roky naštěstí sehnala pokaždé, zaklepávám na vše v dosahu. Ale několikahodinové čekání rozhodně nebylo výjimkou a vlastně s tím vždycky tak nějak počítám. Pohybujem se v okolí Prahy, dříve západ / jihozápad, nyní jihovýchod.
Já musím přidat taky pozitivní zkušenost. Severozápadní čechy.
Na koně tu máme skvělou doktorku. Domluva vždy platí,popřípadě mi řekne,ať se připomenu (třeba s očkováním). Odborně je na tom výborně,má základní vybavení do terénu (RTG a SONO). Nikdy jsem s ní neměla žádný problém nebo výměnu názorů.
Volala jsem jí na 3 akuťáky,jedno roztržené tříslo u koně,záchvat měsíční slepoty a na jednom kurzu roztržená noha koně. Vždycky přijela,i když to bylo úplně mimo "hodiny" (samozřejmě sobota podvečer nebo brzy ráno). Vše zaléčeno perfektně,dokonce zachránila i oko i měsíční slepoty a koním je naprosto v pořádku.
Takže asi takový veterináři jsou :)
Jinak mám v záloze ještě tel,.číslo na 2 další,kteří by eventuálně mohli dojet....
jesie
napsal(a):
Já musím přidat taky pozitivní zkušenost. Severozápadní čechy.
Na koně tu máme skvělou doktorku. Domluva vždy platí,popřípadě mi řekne,ať se připomenu (třeba s očkováním). Odborně je na tom výborně,má základní vybavení do terénu (RTG a SONO). Nikdy jsem s ní neměla žádný problém nebo výměnu názorů.
Volala jsem jí na 3 akuťáky,jedno roztržené tříslo u koně,záchvat měsíční slepoty a na jednom kurzu roztržená noha koně. Vždycky přijela,i když to bylo úplně mimo "hodiny" (samozřejmě sobota podvečer nebo brzy ráno). Vše zaléčeno perfektně,dokonce zachránila i oko i měsíční slepoty a koním je naprosto v pořádku.
Takže asi takový veterináři jsou :)
Jinak mám v záloze ještě tel,.číslo na 2 další,kteří by eventuálně mohli dojet....
Můžu se jen Jesie zeptat?Jsem také se Severozápdních Čech,tou skvělou doktorkou myslíte Mvdr.Bučkovou,nebo je tu někdo nový???Poku ano,můžu poprosit o kontakt?Klidně do SZ..
Já řeším také poslední dobou nespolehlivost veterinářů...většinou buď vůbec nezvednou telefon,nebo slíbí a nepřijedou....někdo nový by se hodil...
canka
napsal(a):
Můžu se jen Jesie zeptat?Jsem také se Severozápdních Čech,tou skvělou doktorkou myslíte Mvdr.Bučkovou,nebo je tu někdo nový???Poku ano,můžu poprosit o kontakt?Klidně do SZ..
Já řeším také poslední dobou nespolehlivost veterinářů...většinou buď vůbec nezvednou telefon,nebo slíbí a nepřijedou....někdo nový by se hodil...
Ano,je tu MVDr Bučková...sice jsem na ní slyšela občas,že si s ní lidi nerozumí,ale já vážně neměla problém....ale do řemesla se jí taky nepletu :D a poslouchám,co nařídí...tak jestli v tom někdy není problém mezi koňáky...
Tel,číslo je 603 547 007
Tak musím říct, že mám asi velké štěstí, mě veti vždy dojeli a většinou mi dávají v případě zpoždění i vědět, ale je pravda, že tak nějak volám pravdielně ty stejné a moje koně už znají. Pokud je něco složitějšího tak jedu s koněm i na kliniku. A to jsem se od velkého města města odtěhovala, do té doby jsem byly ve sportovních stájích, teĎ mám koně doma a naprsoto haluzově jsem se nastěhovala do obce, kde máme přímo koňskou vetku se kterou se kamarádíme:-) Ale jsem z JM kraje, tak vetů je tu dost a klinika taky blízko.
Malkina
napsal(a):
Čekávala jsem spíš na kováře.To bylo taky na budku.Koně připraveni na úvazišti,kopyta vydrhnutá,náboje..Volám kováři kde je,prej za deset minut jsem u tebe-přijel za tři dny
No přesně. Já snad ještě nikdy neměla kováře, co by dorazil včas... u veterináře a akutního případu chápu, může mít něco rozdělaného atd. U kováře ale teda nevim, jestli si to nedokáží spočítat... ono občas se to snese, ale čím dál víc mě ta hodinová zpoždění štvou...
deauville
napsal(a):
No přesně. Já snad ještě nikdy neměla kováře, co by dorazil včas... u veterináře a akutního případu chápu, může mít něco rozdělaného atd. U kováře ale teda nevim, jestli si to nedokáží spočítat... ono občas se to snese, ale čím dál víc mě ta hodinová zpoždění štvou...
Já tu asi budu za exota,ale i kováře mám skvělého...dorazí téměř na minutu přesně a když byla potřeba ještě kontrola po otevření abscesu,tak opravdu přijel tak jak jsme se domluvili...
deauville
napsal(a):
Já jsem občas jezdívala s kovářem jako držič a to zpoždění chápu-někdo si vzpomněl,že ještě chce vystrouhat hříbě,nebo koník zlobil,nebo se pasovaly nový podkovy.Co jsem ale ani tenkrát nepobírala jak mohl někomu do telefonu tvrdit,že tam za chvilku budem,když jsme teprv najížděli na dálnici.Já ty majitele chápala že jsou nasr.ný o to víc když má zpoždění vlastně dvakrát...
jesie
napsal(a):
Ano,je tu MVDr Bučková...sice jsem na ní slyšela občas,že si s ní lidi nerozumí,ale já vážně neměla problém....ale do řemesla se jí taky nepletu :D a poslouchám,co nařídí...tak jestli v tom někdy není problém mezi koňáky...
Tel,číslo je 603 547 007
Moc děkuji,na p.Bučkovou číslo nechci,to mám..spíš jsem myslela,a nebo spíš doufala,že se na scéně objevil někdo nový,nějaká nová spolehlivá krev .Ale děkuji moc...odkud vůbec tak nějak jste Jesie?Mostecko?Lounsko?
canka
napsal(a):
Moc děkuji,na p.Bučkovou číslo nechci,to mám..spíš jsem myslela,a nebo spíš doufala,že se na scéně objevil někdo nový,nějaká nová spolehlivá krev .Ale děkuji moc...odkud vůbec tak nějak jste Jesie?Mostecko?Lounsko?
Chomutovsko :)
Jinak ještě tuším,že občas je ochotný jet na koně MVDr.Klečka z Postoloprt ( jezdím k němu se psy) ,ale je hodně vytížený...
Vzpomínáte si na starou poučku: s maminkou a s policajtem se nikdy nehádej - mají vždycky pravdu.
Já se nikdy slovně nechytím s vetem a s kovářem. Že přijedou pozdě? S tím se počítá (kdo dělal u zvířat, ví jak se to špatně plánuje). Oni zase mívají velmi přijatelné zpoždění, případně telefonují, zda je možné v jiný termín. Tedy vlastně výborná domluva. Pokud je akutka, dojedou a to i když našim koním říkají křováci, jo oproti naleštěným závodním jsou to křováci z ohrady, ale vychovaní. Pokud mám nějaké pochybnosti, zeptám se velmi slušně a přednesu svůj názor, podiskutujeme, najdeme řešení - vždy slušně a vždy poděkovat a zaplatit - kolikrát žasnu, jak jsou lidi neslušně hubatí a pak se diví... Pomoc s taškou a nářadím k autu, nabídnout pití atd. Prostě fakt, že nevíte, kdy je budete velmi akutně potřebovat (naposledy se utrácela kobyla v 1.00 v noci - kolik lidí by vstalo a dojelo kamsi?)
Jinak je fakt, že týdenní dovolená veta je velice poznat - ten druhý už pak nestíhá.
Malkina
napsal(a):
Já jsem občas jezdívala s kovářem jako držič a to zpoždění chápu-někdo si vzpomněl,že ještě chce vystrouhat hříbě,nebo koník zlobil,nebo se pasovaly nový podkovy.Co jsem ale ani tenkrát nepobírala jak mohl někomu do telefonu tvrdit,že tam za chvilku budem,když jsme teprv najížděli na dálnici.Já ty majitele chápala že jsou nasr.ný o to víc když má zpoždění vlastně dvakrát...
Občas se to dá pochopit, samozřejmě, stejně jako u veta. U těch mých kovářů to ale bylo fakt pravidlem, což pak člověka nas.... Takže jsem po čase (a zkušenostech) kováře vždycky vyměnila, abych skončila stejně...
Teď u jednoho kováře kove celá stáj a naštěstí ustajovatelka zařídí (samozřejmě za příplatek), ale kdybych u toho někdy chtěla být, tak fakt počítat celé dopoledne... Nechápu to, jak to prostě dělají ti, co nemají ustajovatelku:-)
deauville
napsal(a):
Jestli ono to není tím, že ti dnešní koníšci nejsou vychovaní?!
Nestojí, nedrží nožky, kopou po kováři, houpou se a tak. To pak jeden kůň trvá ne 45 minut cca,ale třeba hodinu a půl.
Popř. vám kováře úplně sejmou, jak se to stalo mé kopytářce při strouhání mladého hřebce. Kopnul ji do hlavy, měla monokl ještě 10 dní po akci.
To je potom těžké, přijet na čas.
jesie
napsal(a):
Chomutovsko :)
Jinak ještě tuším,že občas je ochotný jet na koně MVDr.Klečka z Postoloprt ( jezdím k němu se psy) ,ale je hodně vytížený...
Ano,o Mvdr.Klečkovi vím,ale právě,že ten je většinou vytížen..na takovou tu klasiku,jako je očkování,mi jezdí Mvdr.Remta...taky Mvdr.Habětínská je dobrá,je to vetka v lesoparku,má široký rozhled díky tomu,že musí ošetřovat tolik druhů zvířat..ale pro tu si musí člověk dojet,nemá auto..a jinak moc o jiných vetech v okolí,co by dělali koně,nevím..
CHomutovsko?Tak to jsme někde blízko u sebe
canka
napsal(a):
Ano,o Mvdr.Klečkovi vím,ale právě,že ten je většinou vytížen..na takovou tu klasiku,jako je očkování,mi jezdí Mvdr.Remta...taky Mvdr.Habětínská je dobrá,je to vetka v lesoparku,má široký rozhled díky tomu,že musí ošetřovat tolik druhů zvířat..ale pro tu si musí člověk dojet,nemá auto..a jinak moc o jiných vetech v okolí,co by dělali koně,nevím..
No zrovna MVDr Hrabětínská byla odvolána protože ta její péče nebyla dostačující ... momentálně v Lesoparku ošetřuje MVDr. Hošek a jeho tým....
jesie
napsal(a):
No zrovna MVDr Hrabětínská byla odvolána protože ta její péče nebyla dostačující ... momentálně v Lesoparku ošetřuje MVDr. Hošek a jeho tým....
Odvolali jí? Tak to vůbec nevím..kamarádka ji ještě nedávno měla u sebe u koňucha..a nic neříkala...tak to čučím..pěla na ní jen samé ódy,jak všechno ví a se vším poradí...tak to je divné..já jí u sebe neměla nikdy,jen jsem od ní brala odčervení pro koně...Hošek z veterinární kliniky v Chomutově?
deauville
napsal(a):
Občas se to dá pochopit, samozřejmě, stejně jako u veta. U těch mých kovářů to ale bylo fakt pravidlem, což pak člověka nas.... Takže jsem po čase (a zkušenostech) kováře vždycky vyměnila, abych skončila stejně...
Teď u jednoho kováře kove celá stáj a naštěstí ustajovatelka zařídí (samozřejmě za příplatek), ale kdybych u toho někdy chtěla být, tak fakt počítat celé dopoledne... Nechápu to, jak to prostě dělají ti, co nemají ustajovatelku:-)
Zase budu za exota, ale kopytářka přijede kdy napíše, pokud má zdržení, píše SMS.
A jak to tady čtu, začínám si vetky i kopytářky ještě více vážit, než doteď
canka
napsal(a):
Odvolali jí? Tak to vůbec nevím..kamarádka ji ještě nedávno měla u sebe u koňucha..a nic neříkala...tak to čučím..pěla na ní jen samé ódy,jak všechno ví a se vším poradí...tak to je divné..já jí u sebe neměla nikdy,jen jsem od ní brala odčervení pro koně...Hošek z veterinární kliniky v Chomutově?
Co vím,tak už někdy na podzim...od té doby tam jezdil Hošek a nakonec se s ním domluvili na celkovém ošetření všech zvířat :)
Osobní zkušenost s touto doktorkou tedy nemám...
Já jsem měla dvacet let dvorního veta – u toho platilo, že den dodrží, ale čas nikdy. Když jsme se domluvili na 14hod tak jsem se v 15hod začínala pomalu balit z domova abych u koní byla do 16hod kdyby náhodou přijel „včas“ . Po příjezdu do stáje jsem mu volala jestli můžu jít jezdit a většinou jsem stihla odjezdit a ještě udělat nějakou práci. Moje první kobyla byla hrozná potvora, jednou jsem jí čistila u úvazu a vet vešel do dvora, řekl dobrý den, kobyla na něj vyvalila oko, urvala se a odcválala se se schovat do boxu… chudinka pajdavá co se dva dny nemohla postavit na nožičku najednou přeletěla dvůr jak raketa. Dělala jsem si z něj srandu, že nesmí zdravit, nebo kobyle jednou dojde že v boxu jí najdeme a odcválá někam za obzor. Tahle kobyla vety nesnášela, když jsem si jí přivezla tak na sebe nenechala sáhnout a tenhle jediný na ní nepospíchal a respektoval že je plašan. Když odešel do důchodu tak jsem měla 2 hrozné roky jsem různě zkoušela vetky z okolí, a hrůza hrůzoucí. Nejvíc nesnáším vetky který slíbí že přijedou a přestanou brát telefony, dvakrát jsem zbytečně čekala do noci (vytrénovaná mým vetem, který přijel vždycky i když vždycky pozdě). Ztracený čas vem čert, ale mít nemocného koně bez ošetření je průšvih, člověk by aspoň sháněl jinýho veta kdyby věděl že vážená lejdy která ráno slíbila že dorazí nebude brát telefony a nepřijede.
Loňský očkování a krve jsem byla domluvená na 17hod, vetka mi volala v 21hod jestli ještě má přijet, já si mezitím přečetla půl knížky a nádherně odpočinula, kolem klid a noc a tma jako pytli, a ještě nemáme udělaný světla k přístřešku, tak koukám do tmy a říkám jí přijeďte není problém, a nebojte ta polňačka je trochu děravá ale osobáky po ní jezdí, a v duchu jsem doufala že mě nepošle někam až jí upadne kolo na místních půlmetrových dírách a potom zjistí že bude očkovat a odebírat krev za větru na pastvině potmě s baterkou ze skoro vybitého mobilu anebo před rozsvícenýma světlama od auta. Ale vzala to sportovně a ještě jsme kecaly další hodinu co je nového po okolí a nějak jsme si padly do oka, párkrát přijela podle tradice pozdě ale přece=hodina žádná míra, ale to mi nevadí.
xylo

XXX.XXX.23.9
Já nechápu, kam se ztrácejí všichni noví koňo-vetetináři, každoročně vycházející z VFU. V lednu jsem tam strávila s koněm mnoho času a tolik studentů 5.a 6.ročníku, co se mi motalo kolem koně, by pokrylo dost okresů v republice... A pak sháníte veta na odběr krve/očkování a dojede vám za 14dní od telefonátu a ještě v době, kdy ve stáji nejste :D Mám svého krávo-veterináře ve věku 80 let, který je schopen zachránit rodící kočku, sešít pokousaného psa, pomoci při kolice koně, stejně jako očkovat, brát krev atd... Doufám, že bude ještě dlouho schopný fungovat, jinak si tu školu půjdu asi vystudovat sama :D

xylo
napsal(a):
Já nechápu, kam se ztrácejí všichni noví koňo-vetetináři, každoročně vycházející z VFU. V lednu jsem tam strávila s koněm mnoho času a tolik studentů 5.a 6.ročníku, co se mi motalo kolem koně, by pokrylo dost okresů v republice... A pak sháníte veta na odběr krve/očkování a dojede vám za 14dní od telefonátu a ještě v době, kdy ve stáji nejste :D Mám svého krávo-veterináře ve věku 80 let, který je schopen zachránit rodící kočku, sešít pokousaného psa, pomoci při kolice koně, stejně jako očkovat, brát krev atd... Doufám, že bude ještě dlouho schopný fungovat, jinak si tu školu půjdu asi vystudovat sama :D
Nejsou.Ono totiž stáže na klinice koní je povinná, v pátém ročníku pro všechny, v šestém pro ty, kdo dělají státnice a kdo nepíše diplomku, tomu to bez státnice z koní kreditově málokdy vychází.
Takže že je na klinice koní hodně studentů ještě neznamená, že tihle chtějí nebo budou dělat koně.
xylo
napsal(a):
alebo aj chcú a beztak nakoniec skončia pri psoch, lebo npo škole nenájdu staršieho veta, popri ktorom by sa mohli učiť.
neverend

XXX.XXX.213.247
V tento den mají vetetinářky nad svými kolegy rodu mužského obrovskou výhodu v rychlosti dopravy.😂😂 Některé modely košťat prý vyvinou téměř nadzvukovou rychlost.😂

canka
napsal(a):
Na Mostecku je na koně také veterinářka Šilíková. Jsem s ní max. spokojená, ochotná, spolehlivá a v koních se vyzná.

MVDr. Markéta Šillíková tel.728 266 019. Je to mladá doktorka z Bečova u Mostu. Jezdí Mostecko, Lounsko, Teplicko, Žatecko... Spolupracuje s Tajmrem ze Svinčic. Navíc dělá dobře i zuby u koní.
napsal(a):
MVDr. Markéta Šillíková tel.728 266 019. Je to mladá doktorka z Bečova u Mostu. Jezdí Mostecko, Lounsko, Teplicko, Žatecko... Spolupracuje s Tajmrem ze Svinčic. Navíc dělá dobře i zuby u koní.
Moc děkuji,každý kontakt na dobrého veterináře se hodí...
napsal(a):
To je paráda,Tajmr je tu vyhlášený jako legenda :) Taky děkuji,ukládám si do mobilu,kdyby něco