Lodi-jack007

XXX.XXX.145.89
Zdravím, záleží jak moc ho chcete používat. Na časté používání není vůbec vhodný, hlavně z důvodu, že nemá žádnou "oporu" pro koně v zádech, není nijak tvarovaný, nemá páteřní kanál, tím pádem je i použití třmenů na tomto padu cesta ke zničení zad koně.
Pokud chcete jednou za čas svézt dítě pár koleček, tak OK, ale to je tak jediné k čemu se dá tento pad využít.
Na trhu je spousta padíků, které jsou vhodné k běžnému ježdění. Já osobně mám ORX beránkový pad a jsem naprosto spokojená já i kůň.
Mrkněte na bazary na padíky ORX, greenback, brockamp......určitě tam něco najdete :-)
devil
napsal(a):
Zdravím, záleží jak moc ho chcete používat. Na časté používání není vůbec vhodný, hlavně z důvodu, že nemá žádnou "oporu" pro koně v zádech, není nijak tvarovaný, nemá páteřní kanál, tím pádem je i použití třmenů na tomto padu cesta ke zničení zad koně.
Pokud chcete jednou za čas svézt dítě pár koleček, tak OK, ale to je tak jediné k čemu se dá tento pad využít.
Na trhu je spousta padíků, které jsou vhodné k běžnému ježdění. Já osobně mám ORX beránkový pad a jsem naprosto spokojená já i kůň.
Mrkněte na bazary na padíky ORX, greenback, brockamp......určitě tam něco najdete :-)
Můžu se zeptat, jak je to s pady a stabilitou na koni? Nepřetočí se při nějakém prudším nečekaném manévru? Děkuji za zkušenost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz
napsal(a):
Můžu se zeptat, jak je to s pady a stabilitou na koni? Nepřetočí se při nějakém prudším nečekaném manévru? Děkuji za zkušenost.
Dovolím si odpovědět: mám také ORX a i když nedopnu podbřišník úplně, tak se nepřetáčí a to vůbec. Nevím, jak je to možné, ale je to tak.
napsal(a):
Dovolím si odpovědět: mám také ORX a i když nedopnu podbřišník úplně, tak se nepřetáčí a to vůbec. Nevím, jak je to možné, ale je to tak.
Předpokládám, že třmeny se k tomuto nedávají?
Když pominu hledisko koně, v čem je pro vás jako jezdce pad přínosnější?
Já osobně jsem chvíli jezdila nepohodlného valacha a tam jsem tedy šetřila záda nám oběma tím, že jsem jezdila jen v lehkém sedu, pracovní klus byl za trest, tak ten jsem nejezdila vůbec, neumím si třeba tohoto koně představit jezdit v plném sedu (na padu). Stejně tak jeho "úhybné manévry" a vyhazování bych bez třmenů a skočky asi neuseděla (neskákali jsme, jen lesojízda). Kůň byl tedy křivý a i přes sedlo se mi časem blokovala z toho pohybu záda. Předpokládám, že přes pad se lépe přenáší impulzy ze zad koně k jezdci, což může být jak výhodou, tak i nevýhodou. Jaké další aspekty tam vnímáte? Díky.
Dotaz
napsal(a):
Předpokládám, že třmeny se k tomuto nedávají?
Když pominu hledisko koně, v čem je pro vás jako jezdce pad přínosnější?
Já osobně jsem chvíli jezdila nepohodlného valacha a tam jsem tedy šetřila záda nám oběma tím, že jsem jezdila jen v lehkém sedu, pracovní klus byl za trest, tak ten jsem nejezdila vůbec, neumím si třeba tohoto koně představit jezdit v plném sedu (na padu). Stejně tak jeho "úhybné manévry" a vyhazování bych bez třmenů a skočky asi neuseděla (neskákali jsme, jen lesojízda). Kůň byl tedy křivý a i přes sedlo se mi časem blokovala z toho pohybu záda. Předpokládám, že přes pad se lépe přenáší impulzy ze zad koně k jezdci, což může být jak výhodou, tak i nevýhodou. Jaké další aspekty tam vnímáte? Díky.
Záleží jak si padik necháte ušít, např. ORX se dá ušít i se třmeny.
Co se týče přetáčení se padu, tak drží jak přilepený :-) A za sebe abych řekla pravdu, tak mám v padíku lepší stabilitu jak v sedle. Mám valacha co si umí vyhodit a to tak, že pořádně a prasácky, v sedle jsem měla kolikrát co dělat a ještě sem se domlátila kolikrát o hrušku, co mám padík tak může skákat z leva doprava a já se ani nehnu. U mě je to nejspíš způsobené hlavně tím, že jsem měla blbý úraz a vypadává mi kyčel nebo jak to říct. V sedle když mi hodil hrba tak mi i díky poloze nohy ve třmenu kyčel vypadla a už jsem se neměla jak držet, protože sem se nemohla pořádně chytit stehnama. Teď pěkně v padíku makám nohama, nezavazí mi třmeny a po několika letech si ježdění zase užívám bez bolesti. A nejezdím tak, abych seděla koni v zádech, snažím se být nad koněm a v klusu vysedám.
Jedinou nevýhodou vnímám to, že přes ten můj úraz se nemůžu ze země pořádně odrazit, takže bez pomoci nebo nasedání z něčeho na koně nevylezu.

Jezdím 95% času pouze v kroku, převážně do lesa a sem tam jízdárenská drezura. Kobyla má záda jak stůl, bez kohoutku a anglická pětka komora jí byla úzká. Dřív jsem měla WR sedlo na míru, ale na krokovky mi ho přišlo škoda, tak jsem prodala a jezdila bez sedla, pak pořídila pad, abych kobylu netlačila sedacíma kostma. Na přiježďování ideální, mám ráda maximální kontakt s koněm. Kobyla je pod ním maximálně spokojená a uvolněná, ochotná. Takže proto pad
Lodi-jack007
napsal(a):
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s tímto padem?
Tenhle opravdu ne pokud nechcete koni ničit záda. Je to jeden z nejhorších padů, nenabízí prakticky žádnou ochranu zad a navíc jsou k němu i třmeny což je v případě tohoto padu úplný nesmysl, protože opravdu nechrání záda koně a nerozkládá váhu.