Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Arenzo1

3.5.2019 17:17
Arenzo1

XXX.XXX.32.190

Ahoj, chtěla bych Vás všechny poprosit o radu. Opravdu vážně uvažuji o koupi koníka, je to plemeno Andaluský kůň, je mu 9 let a je to bělouš. Nechali jsme mu udělat kompletní veterinární prohlídku s tím, že má všechny RTG čisté a na svůj věk je absolutně pošetřený. Vše má v pořádku, ale veterinářka mu našla 2 malé melanomy, jeden se nachází na noze a druhý na ocase. Ten na noze je velký asi centimetr, možná centimetr a půl a ten u ocasu je tak necelý centimetr veliký. Koník se mi moc líbí a opravdu mi sedí, ale otázka je, jestli ho kupovat s tímto.... Prosím poraďte mi, co dělat, jak se toto dá řešit a jestli je dobré rozhodnutí takového koníka kupovat. Mockrát děkuji za rady a všem přeji hezký den. :-)

3.5.2019 19:06
Slon Indický

XXX.XXX.181.248

Bohužel, na melanomy trpí v podstatě všichni bělouši, jen většina(naštěstí) až v pozdním věku. Osobně bych si koně s melanomy nekoupila, za riziko toho, že budu v brzké době utrácet jinak zdravého koně mi to nestojí. Pokud už má melanomy teď, očekávala bych, že mu budou postupně vyrážet další a další a koupíte si neustálou dávku problémů. Navíc melanom na ocase může být časovaná bomba z hlediska možné budoucí amputace ocasu, nebo prorůstání do konečníku.
Dobře bych si to zvážila, určitě bych za koně s melanomy neutrácela velkou sumu, i kdyby byl jinak zdravý, nechala bych "potěšení" z vlastnictví nemocného koně stávajícímu majiteli.

4.5.2019 17:25
elaxy

XXX.XXX.92.84

Nedělala bych z toho takové drama. Na každém koni je něco, na charakterním zvířeti by dva drobné útvary byly to poslední, co bych řešila. Nechte dovyšetřit vzdušné vaky. Kdyby byl nález i tam, je to jiná situace, když to bude čisté, nemusíte si asi dělat extra starosti. Sama mám tři koně s melanomy, všichni fungují roky a roky jako zdraví. V budoucnu se samozřejmě může stát cokoliv, ale rizik spojených s chovem koně je velmi mnoho a melanomy jsou jen jedno z nich. Nastudujte si problematiku, nenechte si nikým namluvit, že se na melanomy nemá sahat. Kontaktujte erudovaného veterináře, pokud se rozhodnete koně koupit, ty malé melanomy nechte rozhodně vyndat! Nálezy se dají za mizivou sumu konzultovat v Británii u prof. Knottenbelta, najděte si veta, který tuto možnost zná a informace se pokuste čerpat z těch nejkvalitnějších zdrojů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2019 08:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

elaxy napsal(a):
Nedělala bych z toho takové drama. Na každém koni je něco, na charakterním zvířeti by dva drobné útvary byly to poslední, co bych řešila. Nechte dovyšetřit vzdušné vaky. Kdyby byl nález i tam, je to jiná situace, když to bude čisté, nemusíte si asi dělat extra starosti. Sama mám tři koně s melanomy, všichni fungují roky a roky jako zdraví. V budoucnu se samozřejmě může stát cokoliv, ale rizik spojených s chovem koně je velmi mnoho a melanomy jsou jen jedno z nich. Nastudujte si problematiku, nenechte si nikým namluvit, že se na melanomy nemá sahat. Kontaktujte erudovaného veterináře, pokud se rozhodnete koně koupit, ty malé melanomy nechte rozhodně vyndat! Nálezy se dají za mizivou sumu konzultovat v Británii u prof. Knottenbelta, najděte si veta, který tuto možnost zná a informace se pokuste čerpat z těch nejkvalitnějších zdrojů.

......máte na mysli melanom nebo sarkoid?

5.5.2019 09:57
elaxy

XXX.XXX.92.84

Melanom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík