Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kun123

7.5.2019 09:16
Kun123

XXX.XXX.99.147

Dobrý den, dostala jsem se do nepříjemné situace, kdy jsem prodala koně, který měl být jako společník. Samozřejmě tomu odpovídala i cena, která byla podmíněna tím, že se na něm jezdit již nebude.
Teď k věci.
Nyní jsem se dozvěděla, že majitel je uplne někdo jiný a kůň pár měsíců po prodeji začal normálně závodit...
ALE..
Vzhledem k tomu že tam byl jistý problém s průkazem nebylo možné udělat klasickou smlouvu, v podstatě můžu říct, že mám pouze písemnou dohodu přes zprávy.
Navíc kůň má pravděpodobně jiný průkaz protože podle jména již nelze dohledat, ale vše ostatní se shoduje.
Jaká je šance získat koně zpět, či alespoň zamezit závodní kariéře?

7.5.2019 09:36
akscha

XXX.XXX.26.89

Zadna realna. Pokud tedy nepočítám zpetny odkup od soucasneho majitele.

Pridavam link na uplne stejnou diskuzi, ktera tu byla cca pred tydnem.

https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3570803/odstoupeni-od-smlouvy?from-list=1#a3570860

MišaH.

7.5.2019 10:04
MišaH.

XXX.XXX.178.68

Koně jste prodala - stal se tedy majetkem někoho jiného, a těžko můžete někomu nařizovat, jak se svým "majetkem" nakládat, obzvlášť pokud neexistuje smlouva, ve které by bylo ujednání o zdravotním stavu a dalším využití zvířete. (a pokud byl kůň přeprodán a je majitelem již někdo jiný, stejně by to asi bylo k ničemu)

Osobně mě víc než to, že je kůň nadále využíván, udivuje jakým způsobem jste ho prodávala - jistý problém s průkazem? písemná dohoda přes zprávy? Už to je celé dost podivné nedivte se jak to skončilo.

neverend

7.5.2019 14:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Bohužel takových případů je v poslední době velké množství.Lidi lžou,podvádí a slovo má nulovou hodnotu.Být to chlap a takhle mi něco slíbit a potom slovo nedodržet,tak to vyřeším mimozákonnou cestou."Ruční" výklad práva někdy funguje lépe než hromada papírů a smluv.

7.5.2019 14:30
kallisto

XXX.XXX.237.35

neverend napsal(a):
Bohužel takových případů je v poslední době velké množství.Lidi lžou,podvádí a slovo má nulovou hodnotu.Být to chlap a takhle mi něco slíbit a potom slovo nedodržet,tak to vyřeším mimozákonnou cestou."Ruční" výklad práva někdy funguje lépe než hromada papírů a smluv.

A to by tomu koni pomohlo konkrétně jako jak?

7.5.2019 14:34
kallisto

XXX.XXX.237.35

Vy teď nemůžete nic.

Můžete maximálně zkusit vyhledat toho dalšího nového majitele a informovat ho o stavu věci a zdravotním stavu koně. Je dost dobře možné, že o tom vůbec neví. Ten pak s těmito informacemi může nějak naložit.

Že jste prodala koně nějak pochybně, bez smlouvy, asi bez průkazu, nejspíše taky bez prohlídky vetem hovoří jasně, že všechno u prodeje asi nebylo úplně košer. Holt za chyby se platí, teď je pozdě bych honit. Bohužel toto odnáší leda tak ten kůň.

Pokud kůň neměl průkaz, měli jste si nechat vystavit nový a koně pak prodat řádně s průkazem a smlouvou. Teď budete i již všechno těžko prokazovat.

neverend

7.5.2019 14:39
neverend

XXX.XXX.213.247

kallisto napsal(a):
A to by tomu koni pomohlo konkrétně jako jak?

Buď bysme se dohodli na vrácení koně a nebo by se na něm dle dohody nejezdilo.Ono v nemocnici se zlomenou rukou se blbě jezdí a vůbec se neobávám o funkčnost tohoto řešení.😂 Dodržování slova patří ke slušnému vychování a když to dotyčného nenaučili rodiče,tak rád napravím tu chybu za ně.Ustní dohoda je totiž stejně platná,jako ta písemná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2019 14:51

Mluvit o slušném vychování v jednom odstavci s lámáním rukou je tak trochu... podivné?

Kun123

7.5.2019 14:52
Kun123

XXX.XXX.99.147

kallisto napsal(a):
Vy teď nemůžete nic.

Můžete maximálně zkusit vyhledat toho dalšího nového majitele a informovat ho o stavu věci a zdravotním stavu koně. Je dost dobře možné, že o tom vůbec neví. Ten pak s těmito informacemi může nějak naložit.

Že jste prodala koně nějak pochybně, bez smlouvy, asi bez průkazu, nejspíše taky bez prohlídky vetem hovoří jasně, že všechno u prodeje asi nebylo úplně košer. Holt za chyby se platí, teď je pozdě bych honit. Bohužel toto odnáší leda tak ten kůň.

Pokud kůň neměl průkaz, měli jste si nechat vystavit nový a koně pak prodat řádně s průkazem a smlouvou. Teď budete i již všechno těžko prokazovat.

Nejde o to, že by měl kůň zdravotní problémy, měl problémy psychické. Ostatně pro to již také neměl být využívaný pod sedlem. Hromada lidí nabízela víc peněz, když má výborný původ a výsledky. Bohužel opravdu mi šlo o dobro koně a pravděpodobně jsem naletel prekupnici, či to možná byl již předem sjednany výhodný kšeft. Průkaz kůň měl. Ale vzhledem k tomu, že byl ze zahraničí, nebyla tam žádná evidence předchozího majitele ( také mám od něj jen kupní smlouvu)
Když se průkaz posílal na přepis, bylo mi sděleno, že se kůň nejdříve musí odhlásit z dané země a pak se může registrovat v ČR, prý odhlášení může udělat chovatel. Jenže s ním se úplně nešlo spojit.
Takže zda teď má či nemá kůň nový průkaz nevím. Každopádně jméno je změněné, však životní číslo, původ, datum narození vše odpovídá.
Jméno údajného nového majitele již znám, ale vzhledem k tomu, že se jedná sportovní stáj předpokládám že koupě byla předem domluvená.
I když paní mi do dnes tvrdí, že na něm jezdí rekreačně 1x týdne a jen kvůli nařízení fyzio...

7.5.2019 15:42

Dobrý den, není to valach po Don Henrico a Wolkenstein? Pokud ano ozvěte se mi prosím do zprávy.

neverend

7.5.2019 15:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mluvit o slušném vychování v jednom odstavci s lámáním rukou je tak trochu... podivné?

Chápu,ale co naděláte s takovým člověkem? Dohoda a třeba i prosba,že kůň má bolesti a on na něm přesto jezdí? Ten si nic jiného nezaslouží.A oblíbená fráze na konec: Slušný člověk se nemá čeho bát,ne?🙂 Notabene kůň je živý a nemůže se bránit.🙁 Pokud mi bývalý majitel klade na srdce,že je nevhodný na ježdění a já chci jezdit,tak si koupím jiného k tomu vhodného.Tedy nejlepší je koně vůbec neprodávat.🙂

8.5.2019 09:41
Arbora

XXX.XXX.235.216

Kun123 napsal(a):
Nejde o to, že by měl kůň zdravotní problémy, měl problémy psychické. Ostatně pro to již také neměl být využívaný pod sedlem. Hromada lidí nabízela víc peněz, když má výborný původ a výsledky. Bohužel opravdu mi šlo o dobro koně a pravděpodobně jsem naletel prekupnici, či to možná byl již předem sjednany výhodný kšeft. Průkaz kůň měl. Ale vzhledem k tomu, že byl ze zahraničí, nebyla tam žádná evidence předchozího majitele ( také mám od něj jen kupní smlouvu)
Když se průkaz posílal na přepis, bylo mi sděleno, že se kůň nejdříve musí odhlásit z dané země a pak se může registrovat v ČR, prý odhlášení může udělat chovatel. Jenže s ním se úplně nešlo spojit.
Takže zda teď má či nemá kůň nový průkaz nevím. Každopádně jméno je změněné, však životní číslo, původ, datum narození vše odpovídá.
Jméno údajného nového majitele již znám, ale vzhledem k tomu, že se jedná sportovní stáj předpokládám že koupě byla předem domluvená.
I když paní mi do dnes tvrdí, že na něm jezdí rekreačně 1x týdne a jen kvůli nařízení fyzio...

Trochu sa obávam, že termín psychické problémy, teda nič preukázateľné, by pred súdom neobstál.
Jediné, čo môžete v tomto prípade spraviť, je kontaktovať nového majiteľa a situáciu mu popísať, aby vedel na čom s koňom je.
Pokiaľ ale koňa kúpil, je s ním spokojný a žiadne problémy nepozoruje, tak veľmi nie je čo riešiť.

8.5.2019 09:51
koně

XXX.XXX.174.63

Kun123 napsal(a):
Dobrý den, dostala jsem se do nepříjemné situace, kdy jsem prodala koně, který měl být jako společník. Samozřejmě tomu odpovídala i cena, která byla podmíněna tím, že se na něm jezdit již nebude.
Teď k věci.
Nyní jsem se dozvěděla, že majitel je uplne někdo jiný a kůň pár měsíců po prodeji začal normálně závodit...
ALE..
Vzhledem k tomu že tam byl jistý problém s průkazem nebylo možné udělat klasickou smlouvu, v podstatě můžu říct, že mám pouze písemnou dohodu přes zprávy.
Navíc kůň má pravděpodobně jiný průkaz protože podle jména již nelze dohledat, ale vše ostatní se shoduje.
Jaká je šance získat koně zpět, či alespoň zamezit závodní kariéře?

Tohle je pořád dokola
Jak prodáte,zapomeňte .
Nemáte nárok na nic a ničeho se nedomůžete.
Jestli jste si chtěla koně dělat po svém a jen vy jste věděla,co je pro něj nejlepší,neměla jste prodávat .

8.5.2019 18:52
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Tak s psychickými problémy je to celkem těžké, nožná je nový majitel vyřešil?
Kdysi u nás byla kobyla, slušná výkonnost, ale předchozí majitel alkoholik, co si na ní léčil mindráky. U nás byla ve sportovním tréninku, chlapy kousala i přes mříže, čistila se leda s bičíkem, venku dělala bordel a pokud jezdce shodila, okamžitě po něm šla kopytama. Po druhém vážném úraze jezdců se jí šéf zbavil údajně někam na pastvinu. Za dva roky jsem jí potkala na závodech, skákala s asi desetiletou holčinou a dalších několik se kolem ní motalo jako by nic ... asi změna prostředí, žádný tlak a z ní byl najednou jiný kůň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík