Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2019 17:27
__kone__

XXX.XXX.153.246

Ahoj, máme tři koníky. Haflinga, amerického klusaka a Česko Moravskeho Belgika. Krmí je jedna stará paní, jenže mne se zdá že jim toho dává moc. Každé ráno dostání seno, potom jsou cca od 8 ráno do 8 večer na psatvě, večer každá dostane půl kyblíku ječmene, 3 mrkve, jablko, a cca 4 krajnice sušeného chleba. Potom to ještě zakončí zase senem. K vodě mají přístup 24 hodin denně. Přijde vám že toho dostávají hodně nebo málo?

neverend

8.5.2019 18:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Musíte napsat kolik práce koníci mají a od toho se pak odvíjí i ta krmná dávka.Jakou výživovou kondici mají teď a vlastně nejlepší by byly fotky.🙂 Pak vám zde jistě někdo poradí alespoň orientačně.O ječmenu vím jen to,že se musí předem máčet a nebo šrotovat.Kůň z něho totiž jinak nic vlastně není schopen využít.🙂U šrotování ovšem pozor na rychlé "žluknutí".Nejlépe dávku ten den našrotovat a ten den také zkrmit.Víc vám poradí zkušenější zde.

8.5.2019 18:38
jazzinka

XXX.XXX.107.28

bez fotek a popisu práce těžko radit. Naši koně jsou třeba taky 12 h na pastvě, ale zatím v zimním výběhu, kde toho moc ke spásání není, až se přesunou do letního, jádro u mnohých ani nebude potřeba...

8.5.2019 19:04
koně

XXX.XXX.174.63

__kone__ napsal(a):
Ahoj, máme tři koníky. Haflinga, amerického klusaka a Česko Moravskeho Belgika. Krmí je jedna stará paní, jenže mne se zdá že jim toho dává moc. Každé ráno dostání seno, potom jsou cca od 8 ráno do 8 večer na psatvě, večer každá dostane půl kyblíku ječmene, 3 mrkve, jablko, a cca 4 krajnice sušeného chleba. Potom to ještě zakončí zase senem. K vodě mají přístup 24 hodin denně. Přijde vám že toho dostávají hodně nebo málo?

Jestli koně patří té paní,tak proč to vy řešíte?Pokud jsou v dobré kondici,pravděpodobně paní ví ,co dělá.
Jinak,jestli se vám něco nezdá,bylo by slušné to konzultovat přímo s tou dotyčnou paní a nikoli na veřejné anonymní diskuzi.
Kde vám v tomhle stejně nikdo nemůže poradit.
Nikdo totiž koně nevidí,jak vypadají.Nikdo neví,kolik a jaké mají práce. Ani množství sena nikdo nemá možnost posoudit.
Ani nikdo neviděl to ,co vy nazýváte pastvinou .Jestli je na té ploše tráva,kolik a jaké kvality ?
Takže,optejte se paní ,rovnou .Proč dává co dává

8.5.2019 19:46
__kone__

XXX.XXX.153.246

jazzinka napsal(a):
bez fotek a popisu práce těžko radit. Naši koně jsou třeba taky 12 h na pastvě, ale zatím v zimním výběhu, kde toho moc ke spásání není, až se přesunou do letního, jádro u mnohých ani nebude potřeba...

Americký klusák nedělá prakticky nic kromě procházek, které jsou tak jednou za 2 týdny,ale to už je stará babička(33). Hafling je používaný jen jako hobby kůň, nedělá ani parkur, ani drezuru. A Česko Moravský Belgik dělá jen práci že zeme, právě se přiježďuje. Fotky jsou ze zimního výběhu, nyní už jsou v letním, kde mají dostatek trávy

8.5.2019 19:47
__kone__

XXX.XXX.153.246

koně napsal(a):
Jestli koně patří té paní,tak proč to vy řešíte?Pokud jsou v dobré kondici,pravděpodobně paní ví ,co dělá.
Jinak,jestli se vám něco nezdá,bylo by slušné to konzultovat přímo s tou dotyčnou paní a nikoli na veřejné anonymní diskuzi.
Kde vám v tomhle stejně nikdo nemůže poradit.
Nikdo totiž koně nevidí,jak vypadají.Nikdo neví,kolik a jaké mají práce. Ani množství sena nikdo nemá možnost posoudit.
Ani nikdo neviděl to ,co vy nazýváte pastvinou .Jestli je na té ploše tráva,kolik a jaké kvality ?
Takže,optejte se paní ,rovnou .Proč dává co dává

Ne, koně jsou moje. Ani mi nejde o to, že je krmí ona, jde mi jen o to, kolik jim toho máme dávat. ☺️

8.5.2019 20:09
koně

XXX.XXX.174.63

__kone__ napsal(a):
Ne, koně jsou moje. Ani mi nejde o to, že je krmí ona, jde mi jen o to, kolik jim toho máme dávat. ☺️

Máte tři své koně a nevíte čím a kolik ,krmit?
Vypadají normálně,nechala bych to dále na paní.

8.5.2019 20:12
__kone__

XXX.XXX.153.246

koně napsal(a):
Máte tři své koně a nevíte čím a kolik ,krmit?
Vypadají normálně,nechala bych to dále na paní.

Ano, mám své tři koně, a vím moc dobře čím krmit, jen nevím, jestli toho na léto nemají prostě moc🤦

8.5.2019 20:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

__kone__ napsal(a):
Ano, mám své tři koně, a vím moc dobře čím krmit, jen nevím, jestli toho na léto nemají prostě moc🤦

Belgik vypadá dobře, am.klusák by mohl přibrat,což by se mohlo podařit díky trávě, a hafling by mohl zhubnout. Neměl by mít žádný příkrm, jen trochu pastvy a seno.I na ta jablka a chleba pozor. Také ho hlídejte, ať se vám na trávě neschvátí. Pokud by ale chodil ob den pod sedlo, neměl by mít problém.
V dnešní době jsou koně zbytečně překrmováni a většinou málo využíváni k práci. A to koním nesvědčí.

8.5.2019 20:45
__kone__

XXX.XXX.153.246

sisi58 napsal(a):
Belgik vypadá dobře, am.klusák by mohl přibrat,což by se mohlo podařit díky trávě, a hafling by mohl zhubnout. Neměl by mít žádný příkrm, jen trochu pastvy a seno.I na ta jablka a chleba pozor. Také ho hlídejte, ať se vám na trávě neschvátí. Pokud by ale chodil ob den pod sedlo, neměl by mít problém.
V dnešní době jsou koně zbytečně překrmováni a většinou málo využíváni k práci. A to koním nesvědčí.

Děkuji moc za rady, am. klusák nejspíš nepribere, protože ji je 32 nebo 33 let, ale s Haflingem začnu více pracovat. Moc děkuji ☺️

8.5.2019 21:38
Arbora

XXX.XXX.212.221

__kone__ napsal(a):

A kýblik má koľko, 5l, alebo 10?
Chlieb je zbytočný, miesto toho môže pridať viac mrkvy. Jačmeň nie je ľahko tráviteľný, babičke to možno bude málo, haflingovi zase veľa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík