Ahoj, máme tři koníky. Haflinga, amerického klusaka a Česko Moravskeho Belgika. Krmí je jedna stará paní, jenže mne se zdá že jim toho dává moc. Každé ráno dostání seno, potom jsou cca od 8 ráno do 8 večer na psatvě, večer každá dostane půl kyblíku ječmene, 3 mrkve, jablko, a cca 4 krajnice sušeného chleba. Potom to ještě zakončí zase senem. K vodě mají přístup 24 hodin denně. Přijde vám že toho dostávají hodně nebo málo?
neverend

XXX.XXX.213.247
Musíte napsat kolik práce koníci mají a od toho se pak odvíjí i ta krmná dávka.Jakou výživovou kondici mají teď a vlastně nejlepší by byly fotky.🙂 Pak vám zde jistě někdo poradí alespoň orientačně.O ječmenu vím jen to,že se musí předem máčet a nebo šrotovat.Kůň z něho totiž jinak nic vlastně není schopen využít.🙂U šrotování ovšem pozor na rychlé "žluknutí".Nejlépe dávku ten den našrotovat a ten den také zkrmit.Víc vám poradí zkušenější zde.
__kone__
napsal(a):
Ahoj, máme tři koníky. Haflinga, amerického klusaka a Česko Moravskeho Belgika. Krmí je jedna stará paní, jenže mne se zdá že jim toho dává moc. Každé ráno dostání seno, potom jsou cca od 8 ráno do 8 večer na psatvě, večer každá dostane půl kyblíku ječmene, 3 mrkve, jablko, a cca 4 krajnice sušeného chleba. Potom to ještě zakončí zase senem. K vodě mají přístup 24 hodin denně. Přijde vám že toho dostávají hodně nebo málo?
Jestli koně patří té paní,tak proč to vy řešíte?Pokud jsou v dobré kondici,pravděpodobně paní ví ,co dělá.
Jinak,jestli se vám něco nezdá,bylo by slušné to konzultovat přímo s tou dotyčnou paní a nikoli na veřejné anonymní diskuzi.
Kde vám v tomhle stejně nikdo nemůže poradit.
Nikdo totiž koně nevidí,jak vypadají.Nikdo neví,kolik a jaké mají práce. Ani množství sena nikdo nemá možnost posoudit.
Ani nikdo neviděl to ,co vy nazýváte pastvinou .Jestli je na té ploše tráva,kolik a jaké kvality ?
Takže,optejte se paní ,rovnou .Proč dává co dává
jazzinka
napsal(a):
bez fotek a popisu práce těžko radit. Naši koně jsou třeba taky 12 h na pastvě, ale zatím v zimním výběhu, kde toho moc ke spásání není, až se přesunou do letního, jádro u mnohých ani nebude potřeba...
Americký klusák nedělá prakticky nic kromě procházek, které jsou tak jednou za 2 týdny,ale to už je stará babička(33). Hafling je používaný jen jako hobby kůň, nedělá ani parkur, ani drezuru. A Česko Moravský Belgik dělá jen práci že zeme, právě se přiježďuje. Fotky jsou ze zimního výběhu, nyní už jsou v letním, kde mají dostatek trávy
koně
napsal(a):
Jestli koně patří té paní,tak proč to vy řešíte?Pokud jsou v dobré kondici,pravděpodobně paní ví ,co dělá.
Jinak,jestli se vám něco nezdá,bylo by slušné to konzultovat přímo s tou dotyčnou paní a nikoli na veřejné anonymní diskuzi.
Kde vám v tomhle stejně nikdo nemůže poradit.
Nikdo totiž koně nevidí,jak vypadají.Nikdo neví,kolik a jaké mají práce. Ani množství sena nikdo nemá možnost posoudit.
Ani nikdo neviděl to ,co vy nazýváte pastvinou .Jestli je na té ploše tráva,kolik a jaké kvality ?
Takže,optejte se paní ,rovnou .Proč dává co dává
Ne, koně jsou moje. Ani mi nejde o to, že je krmí ona, jde mi jen o to, kolik jim toho máme dávat. ☺️
__kone__
napsal(a):
Ano, mám své tři koně, a vím moc dobře čím krmit, jen nevím, jestli toho na léto nemají prostě moc🤦
Belgik vypadá dobře, am.klusák by mohl přibrat,což by se mohlo podařit díky trávě, a hafling by mohl zhubnout. Neměl by mít žádný příkrm, jen trochu pastvy a seno.I na ta jablka a chleba pozor. Také ho hlídejte, ať se vám na trávě neschvátí. Pokud by ale chodil ob den pod sedlo, neměl by mít problém.
V dnešní době jsou koně zbytečně překrmováni a většinou málo využíváni k práci. A to koním nesvědčí.
sisi58
napsal(a):
Belgik vypadá dobře, am.klusák by mohl přibrat,což by se mohlo podařit díky trávě, a hafling by mohl zhubnout. Neměl by mít žádný příkrm, jen trochu pastvy a seno.I na ta jablka a chleba pozor. Také ho hlídejte, ať se vám na trávě neschvátí. Pokud by ale chodil ob den pod sedlo, neměl by mít problém.
V dnešní době jsou koně zbytečně překrmováni a většinou málo využíváni k práci. A to koním nesvědčí.
Děkuji moc za rady, am. klusák nejspíš nepribere, protože ji je 32 nebo 33 let, ale s Haflingem začnu více pracovat. Moc děkuji ☺️
__kone__
napsal(a):
A kýblik má koľko, 5l, alebo 10?
Chlieb je zbytočný, miesto toho môže pridať viac mrkvy. Jačmeň nie je ľahko tráviteľný, babičke to možno bude málo, haflingovi zase veľa.