zaz

XXX.XXX.190.141
ahoj všem, jdu si pro radu, páč jsem s rozumem v koncích. Mám 10letého valacha, kastrovaný okolo 3 roku, do teď byl sám, v druhé ohradě jen valaši. U nás je teď ve smíšeném stádě 10 koní, ze začátku no problem, pohodové procházky na ruce, učení atd. jenže teď se zaláskoval do jedné z kobyl. Nehne se od ní, je až otravný, hřebčí, skáče po ní, k ostatní koním vyloženě agresivní není, takže by to snad ani nevadilo, jenže veškerá manipulace s ním je o nervy a hlavně držku, pokud má opustit svou kobylu. Jsem z toho na prášky, je to kůň z nevhodných podmínek, je připravován k obsednutí a teďka veškerá práce v kelu...je u nás cca měsíc a tenhle stav trvá cca 14 dní, můžu čekat, že ho to přejde? Samozřejmě se snažím ho od ní (a naopak) brát pryč co nejčastěji, ale že by to mělo efekt...Od stáda ho můžu oddělit na určitou dobu, ale z dlouhodobého hlediska to nejde. Díky
Taky jsem tento problem řešila. Kůň mi dokonce z toho všeho zhubl, problem se vyřešil až když kobyla odjela. U nás muže být ale problem tím že mu je 5 a byl kastrovany 2-3 roky zpátky a byl mezi valachama. Zkuste sk toho svého ohmatat zda je opravdu vykastrovany poradně, udělat testy zda nemá nemá nějaký ten hormon v sobě a pokud ne, myslím že to chce čas, trpělivost a pevné nervy. Zkusila bych se kdyžtak poradit s vetem jestli nemá nějaké “uklidňováky” pro valachy. Vím že existuje něco co se píchá hřebcům sporťákům aby nehřebčili, ale netuším zda to existuje i pro valachy.