Ahoj,
setkal se tu někdo s tím, že ho tlačí přezky podbřišníku do nohou? Mám nové, ještě nevyježděné sedlo a přezky mě dost nepohodlně tlačí. Dlouhou dobu jsem jezdila v sedlech s dlouhýma zápinkama s drezurním podbřišákem a tak mě nemělo co tlačit a já teď nevím, jestli je to normální a nohy si jen musí zvyknout nebo je to tím, že je sedlo ještě neoježděné a časem si to sedne (případně kombinace zvyku i oježdění:))
Momentálně podbřišník zapínám dost vysoko, koni trošklu splasklo bříško, nicméně jakmile trošku nabere, tak ho zase horko těžko dopnu. Pokud zapínám podbřišník níž, tak mi to taky vadí - ale míň, než když mám zapnuto na skoro nejvyšší dírce.
Máte někdo zkušenost s nástavcem, kterým se předělá zapínání na drezurní podbřišník? Je to sice taky na přezky, ale kdybych to zapnula na úplně nejnižší dirku, tak by mi to třeba zas tolik nevadilo. Ale slyšela jsem, že na poslední dirku by se nic zapínat nemělo, je to prý nejslabší místo řemenů - je to pravda?
Přešití zápinek je taky možnost, ale pak přijdu o záruku na sedlo...
Díky za rady:)
Tak obvykle si človek na to zvykne, pamatám si moje prvé sedlo, značky made in china, to mi rezalo strmeňovými zámkami do stehna tak, že som ich mala krvavé. Ale ľahlo si to, ja som si zvykla a po čase to bolo ok.
môžete si na toto obdobie kúpiť kratší podbrušník, aby sa nezapínal tak vysoko, prípadne skúsiť predlĺžiť strmeň, možno by stačilo o dierku a noha si nájde lepšie miesto.