Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LenaKuba

22.5.2019 09:03
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Dobrý den,
Potřebovala bych poradit ohledně bezplatného pronájmu, jaké to má výhody, nevýhody prostě úplně všechno co se okolo toho jedna, protože o tom nic moc nevím. Děkuji za jakoukoli odpověď

MišaH.

22.5.2019 10:05
MišaH.

XXX.XXX.160.114

LenaKuba napsal(a):
Dobrý den,
Potřebovala bych poradit ohledně bezplatného pronájmu, jaké to má výhody, nevýhody prostě úplně všechno co se okolo toho jedna, protože o tom nic moc nevím. Děkuji za jakoukoli odpověď

Většinou je to tak, že Vám majitel bezplatně pronajme zvíře, s tím že převezmete veškeré náklady - tedy ustájená, kovář, veterina atd.....
Osobně bych do toho nešla, když už každý měsíc investovat takovou částku, tak do vlastního. Tady máte pořád zodpovědnost za "majetek" někoho jiného, nikdy nevíte, co si majitel momentálně usmyslí a nevím jak by se řešilo, pokud by se koni ve Vaší péči něco stalo apod..ale to už je věc toho, jak je nastavená smlouva.
Myslím, že bezplátko je sakra drahá věc

22.5.2019 11:33
akscha

XXX.XXX.112.169

Pokud myslíte ten klasický bezplatný pronájem s převozem do vlastní stáje, tak soulasím s Mišou. Ono pořizovací cena koně je v jeho provozu tou nejmenší částkou. Zejména u koně, který se dává do bezplatného pronájmu. Protože kdyby kůň měl nějakou hodnotu, majitel ho prodá a nebude ho svěřovat zadarmo cizí osobě a riskovat jeho "zničení."

S tím, kolik je teď koní, bych spíš zkusila najít nějakou spolujízdu. Pokud budete mít štěstí, budete mít koně jako vlastního za poplacení části nákladů nebo úplně zadarmo. Když jsem si sama před časem dávala inzerát, měla jsem asi 2 velmi pěkné nabídky na ježdění temperamentnějších přiježděných koní, kteří stáli z důvodu mateřské dovolené majitelek.

LenaKuba

22.5.2019 13:49
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Pronajme mi ho kamarádka, psala že cca 1500,- seno a cca jednou za 8 týdnů 500 za kováře, pak nějaké očkování veterináře...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2019 14:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

I když jde o kamarádku, chtělo by to určitě smlouvu, kde se specifikuje vše - stav koně při počátku pronájmu, zda má nějaké nemoci či omezení. Pokud je majitelka i ustajovatelka - co vše platba ustájení obnáší, co v případě úrazu či nemoci (příp. odvozu na kliniku), výpověď z pronájmu atd atd.

22.5.2019 15:00
akscha

XXX.XXX.112.169

Mě to nějak nesedí. Vlastnictví koně není jen o seně a kováři, on také někde musí fyzicky pobývat. Takže ustájení bude platit kdo? Nebo se nějak počítá, že si ho samotného převezete k sobe domů a budete kupovat jen to seno?

Jinak bych 100% specifikovala možnosti ukončení pronájmu z Vaší strany. V pesimistické variantě byste totiž mohla zjistit, že kůň je vlastně nepojízdný, kamarádka se ho ráda zbavila a už ho nechce zpátky. Pokud koně osobně dobře neznáte, zjistěte si o něm a o důvodech pronájmu co nejvíc (a ne jen od té kamarádky).

LenaKuba

22.5.2019 16:15
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Kamarádka ho bude mít u sebe doma, koupi ho, já se tam o něj budu chodit cca měsíc starat a potom že bych jí platila to seno, kováře, veterináře, jelikož ještě studuji, jsem pouze zaměstnána jako brygadnice a můj plat není tak vysoký abych si mohla dovolit koupit vlastního koně, proto mi kamožka nabídla tohle to s tím že třeba žrádlo bude platit ona (granule, lizy, doplňky stravy atd.)

22.5.2019 16:56
devil

XXX.XXX.157.99

LenaKuba napsal(a):
Kamarádka ho bude mít u sebe doma, koupi ho, já se tam o něj budu chodit cca měsíc starat a potom že bych jí platila to seno, kováře, veterináře, jelikož ještě studuji, jsem pouze zaměstnána jako brygadnice a můj plat není tak vysoký abych si mohla dovolit koupit vlastního koně, proto mi kamožka nabídla tohle to s tím že třeba žrádlo bude platit ona (granule, lizy, doplňky stravy atd.)

Nezlobte se, ale tohle mi přijde jako že kamarádka si koupí koně, ale dál se jí platit výdaje nechtějí, tak zneužije vás a vy jí budete platit jejího koně. Když ho bude mít u sebe doma tak ho tam bude mít jak? Samotného?

Celkově mi to přijde jako hodně zvláštní a těžko pochopitelný plán, pokud se tomu teda dá říct plán. Spíš mi to přijde jako šílený nápad z těžké nevědomosti.

22.5.2019 17:29
Antisgarcia

XXX.XXX.124.29

Já si nemůžu pomoct ale mi to spíše přijde jako poloviční pronájem a né bezplatný pronájem. Pokud máte koně v bezplatném pronajmu tak platíte vše, ustajeni, kováře, žrádlo, vybavení a všechny potřeby a kůň je opravdu jakoby váš s tím že majitel je někdo jiný. Pokud má člověk koně v polovičním pronájmu kůň zůstává u majitele a člověk platí částku kterou si domluví s majitelem.

MišaH.

22.5.2019 19:02
MišaH.

XXX.XXX.131.51

LenaKuba napsal(a):

Podle toho co jste vyjmenovala potáhnete téměř všechny náklady a kamarádka koupí jednou ročně solný liz?

Nevím jakou máte domluvu, co se týká využití koně, ale pokud ho budete využívat obě, tak bych určitě trvala na rovnoměrném rozdělení nákladů.

Aby Vás to bezplátko nakonec nezrujnovalo - předpokládám že kamarádka bude hledat koně v levnější cenové kategorii, možná s vadou, možná ne úplně zdravého....a náklady závratně narůstají

22.5.2019 20:25
koně

XXX.XXX.174.63

To co jste se snažila popsat ,bych kvalifikovala spíš jako,že vy budete chodit pomáhat a připlácet kamarádce .Na jejího koně .
Jestli vás na něm nechá jezdit ,tak bych platila nějakou domluvenou taxu za hodinu,vyjížďku.Nebo prostě za "použití " koně
Po domluvě bych chodila i pomoci,když bude třeba .
Nebo opravdu jednorázově přidala finance ,na odčervení, očkování.V případě potřeby na veterináře
Jinak samozřejmě,budete li na koně používat kamarádčino vybavení,tak případné škody ,z vaší viny,by taky padly na vás .Ale to bych považovala za normální i bez domluv

LenaKuba

23.5.2019 07:45
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Bude tam s její ještě jednou kobylou

23.5.2019 08:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

LenaKuba napsal(a):
Bude tam s její ještě jednou kobylou

Velmi dobře.

LenaKuba

23.5.2019 12:36
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Teď jsem se dozvěděla, že mi nakonec kamaradka koníka do bezplatka nedá, protože o bezplatko má zájem i jiná kamarádka a prý by s tím byli jen problémy tak si ho nechá a my budeme platí 500 měsíčně a projede se cca 4x do měsíce. Jsem docela sklamana ale alespoň můžu šetřit na vlastního koně...
Nicméně děkuji že jste mi objasnili vše o bezplatko, děkuji za rady.

23.5.2019 12:56
jazzinka

XXX.XXX.107.28

LenaKuba napsal(a):
Teď jsem se dozvěděla, že mi nakonec kamaradka koníka do bezplatka nedá, protože o bezplatko má zájem i jiná kamarádka a prý by s tím byli jen problémy tak si ho nechá a my budeme platí 500 měsíčně a projede se cca 4x do měsíce. Jsem docela sklamana ale alespoň můžu šetřit na vlastního koně...
Nicméně děkuji že jste mi objasnili vše o bezplatko, děkuji za rady.

Mně to přijde naopak jako pro vás mnohem lepší řešení. Taky mám takhle částečně pronajatého koně.

LenaKuba

23.5.2019 13:46
LenaKuba

XXX.XXX.128.153

Ona mi ho ní částečně nepronajme, prý když zaplatím, tak se budu moci 4x za měsíc projet

MišaH.

23.5.2019 13:58
MišaH.

XXX.XXX.143.4

LenaKuba napsal(a):
Ona mi ho ní částečně nepronajme, prý když zaplatím, tak se budu moci 4x za měsíc projet

Kamarádka jak má být

Za těhlech okolností buďte ráda jak to dopadlo, od začátku to bylo celé zvláštní.

Pokud už takto platit za ježdění, nebylo by lepší se přihlásit do nějakého klubu? Cenově Vás to vyjde možná na stejno (?), zajezdíte si určitě častěji a hlavně tam bude někdo, kdo na Vás dohlídne, poradí, něco Vás naučí.....a troufnu si říct, že bude jednat seriózněji než Vaše vych... kamarádka, která podle všeho opravdu jen hledá sponzora

23.5.2019 14:26
kapička

XXX.XXX.5.211

500 Kč za ježdění 4x měsíčně je krásná cena. Leckde se tohle platí za jednu hodinovou vyjížďku.

23.5.2019 14:57
devil

XXX.XXX.157.99

LenaKuba napsal(a):

Myslím si, že je dobře že to takhle dopadlo a nechci Vám teď nějak křivdit, ale připadáte mi, že se máte ještě hooodně co učit. Tak bych Vám doporučila najít si spíš stáj kde se vám bude někdo věnovat. Ono projet se 4x do měsíce je hezké, ale co se u toho naučíte? Spíš spoustu špatných návyků. Zvažte nějaké lekce s trenérem :-)

23.5.2019 15:58
akscha

XXX.XXX.50.135

Date 1000 a mate jezdeni 8x mesicne. 125 Kc na hodinu je super! Kun nebude vas, ale zodpovednost za nej taky ne :)

Hodne mladsich zen si maluje, ze je vlastni kun vyjde financne lepe nez placeni jednotlivych hodin nebo spolujezdeni, ale ono to velmi casto neni pravda. Zejmena pri prepoctu na tu odjezdenou hodinu, protoze za vlastniho platite, i kdyz se vam jezdit nechce, kun je nemocny atd

Přidejte reakci

Přidat smajlík