Vojteškové granule-rada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2019 09:57
Nadymoja

XXX.XXX.233.45

Dobrý deň, potrebujem poradiť, dnes mi prišli vojteskove granule energys, chcela som ich pre 20 ročnú Kobylku ako doplnok k pastve, keďže by kobylka potrebovala trochu pribrať, Mala zranenie nohy od decembra nejazdí. Dostáva 100g lanoveho semienka plus ovosny šrot 2 kg denne ( dávam tam trochu vody aby sa to neprášilo) plus cca 300 g pšeničneho šrotu. A k tej otázke kobylka je u mňa rok, vojteskove granule som ešte u nej neskúšala, viem ze sa na to má privykat postupne myslíte ak by som jej dnes dala plus pol kila vojteskovych granúl bol by problém? Alebo ešte v menšej dávke? A namáčat ich? Co som čítala, tak sú 2 tábory Jedny tvrdia ani druhý nie. Ďakujem za rady.

23.5.2019 11:59
Arbora

XXX.XXX.192.218

Vlani o tomto čase ste riešili 19-ročnú kobylu, ktorá nemala optimálny výživový stav, dostali ste kopec rád. Prešie rok a vy opäť riešite 20-ročnú kobylu, ktorá nemá optimálny výživový stav.
Nepríde vám na tom nič zvláštne?

23.5.2019 12:17
Nadymoja

XXX.XXX.233.45

Nenapadlo vám ze riešim inú Kobylku? Mam 2 babky plus jedného valacha dedka a 2 mladasov. Kobylu ktorú tu teraz riešim není ta istá ako minulý rok, no môžem kľudne pridať fotky že ako kobyla vyzerá teraz, riešim rysavu Kobylku priložím foto jeseň zima, od kedy sa zranila dala som ju na pastvy , teraz si som si všimla malý úbytok váhy. Takže poprosim potom odpovede k téme a to vojteškovym úsuškom.

23.5.2019 13:11
Arbora

XXX.XXX.192.218

Nie, len sa mi zdá smutné, že aj napriek tomu, že si kopec ľudí dalo tú námaju a s dobrým úmyslom vám radili, ako postupovať, vy riešite (ďalšieho) koňa s neoptimálnym výživovým stavom.

Lucerku pokojne namočte a dajte kobyle ochutnať trochu, možno tak jeden hrnček. Je horká, nemusela by jej chutiť a vyhodili by ste celú kŕmnu dávku. V jednej dávke dávajte max. 1.5kg jadra, väčšia dávka nemá priaznivý vplyv na trávenie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík