Kůň ignorant

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2019 16:15
domiska

XXX.XXX.146.234

Ahoj,
Během 2 let společného soužití se nám rozmohl takový nešvar.. 13 let, valach, a1/1, v mládí šel z ruky do ruky, pod sedlem pracuje skvěle (žrát si nedovolí), ale ze země je to hrůza. V kruhovce má neustále hlavu u země a žere, pokud se přiblížím s bičem, nereaguje, když ho s nim plesknu, schytám maximálně tak kopanec, případně po mně vystartuje se staženýma ušima. Jakmile jsme ale na pastvě, kde po něm nic nechci, chodí se mazlit a najednou potřebu žrát nemá :D Má ze mě prostě normálně srandu. V zimě, když žrát nemůže, je naprosto skvělej a vnímavej.
Nesnažím se hledat chybu v něm, chápu, že je to hlavně o mně - a proto se ptám. Jak začít znovu? Jak vybudovat respekt? Co změnit? Chtěla bych, aby ho práce se mnou bavila. Setkal jste se někdo s něčím podobným?

neverend

25.5.2019 21:44
neverend

XXX.XXX.226.145

https://youtu.be/vZRLA7Ivh7Q

Získávání respektu je asi věc velmi individuální a rozhodně bych se pokusil sehnat někoho zkušeného.Návod zřejmě po netu neexistuje.

26.5.2019 08:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je opravdu nutné, aby člověk, který se nechystá na závody, nemá mladé zvíře a má možnost jezdit do terénu, dělal s koněm něco,co ho vážně nebaví? Tedy něco v kruhovce? O nějaké práci zřejmě nemůže být řeč, podle toho,jak píšete.
Navíc, když ten kůň je i agresivní?
Btw bič není na bití, i když je tu jistá asociace. Bič je vaše prodloužená ruka. Třeba má zrovna váš kůň špatné zkušenosti z kruhovky.
To,co děláte, povede k tomu, že kůň zjistí, že má nad vámi převahu(protože vás už teď neposlouchá) a bude vám dělat zle i v terénu, kde byl doteď hodný. To chcete?
Hezky si jezděte, užívejte si pěkné chvíle v sedle a nekažte si koně.
Pokud ale trváte na nějakých radách, sežeňte si zkušeného človíčka z vašeho okolí,co se podívá, a poradí.
Ještě drobnost, aby vás kůň respektoval, musí vám věřit. Věří vám váš kůň?

Vlastní zkušenost. Mám kobylu, která by mě zabila (a nejen mě), pokud bych se ji pokoušela lonžovat. V terénu naopak velmi spolehlivá.

26.5.2019 08:24
koně

XXX.XXX.174.63

Naprostý souhlas se Sisi
Když váš kůň chodí dobře pod sedlem ,proč ještě musí do kruhovky? Kde se evidentně prudíte navzájem?
Koně to pravděpodobně nebaví,takových je dost a celkem je chápu.
Vy sama ho nedokážete zmotivovat ke spolupráci ,tak tuhle "disciplínu" prostě vynechte ,a budete oba spokojení

Neregistrovaný uživatel

26.5.2019 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Být zajímavější než tráva (to není o respektu), nebo mít kruhovou bez trávy.

neverend

26.5.2019 14:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Nebo to v kruhovce zkusit obráceně.😂Koně doprostřed a Vy běháte kolem.😂 Jinak vážně buďte ráda,že vlastně máte velmi hodného koně.Jsou lidi,co koně jen krmí mrkví,drbou a chodí s ním ven hledat pampelišky.😂 A jak jsou spokojéní i bez kruhovky.😂

26.5.2019 18:58
domiska

XXX.XXX.24.113

neverend napsal(a):
Nebo to v kruhovce zkusit obráceně.😂Koně doprostřed a Vy běháte kolem.😂 Jinak vážně buďte ráda,že vlastně máte velmi hodného koně.Jsou lidi,co koně jen krmí mrkví,drbou a chodí s ním ven hledat pampelišky.😂 A jak jsou spokojéní i bez kruhovky.😂

Tohle me opravdu pobavilo :Ddd Dekuju za zlepseni dne.
Asi se budu muset smirit s tim, ze ze zeme se bude pracovat jen kdyz je snih a neni trava :D Holt z nej nejspis zadnyho cirkusovyho kone nevychovam :D
Dekuju moc vsem za nazory:)

neverend

26.5.2019 20:17
neverend

XXX.XXX.213.247

domiska napsal(a):
Tohle me opravdu pobavilo :Ddd Dekuju za zlepseni dne.
Asi se budu muset smirit s tim, ze ze zeme se bude pracovat jen kdyz je snih a neni trava :D Holt z nej nejspis zadnyho cirkusovyho kone nevychovam :D
Dekuju moc vsem za nazory:)

😂 Ze mě taky nic jiného moc nevyleze.😂😂 To máte ještě dobrý,ale já kdybych chtěl jezdit,tak si asi musím půjčit jiného koně.Reakce mé koby na sedlání koně vedle ní je jasná.😂Nějak jí to jezdectví nevyhovuje či co?😂 Prej jako vůbec není doma a podsedlová dečka nepatří pod sedlo,ale pod hlavu jako polštářek.😂 To je výsledek mého přístupu "a tobě se nechce?" Noo prej nechce a hodně.😂 Jinak je to ale zlatíčko největší a neměnil bych ani za deset milionů.🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík