Posouzeni vyzivove kondice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2019 16:43
Daja25

XXX.XXX.215.191

Dobrý den, prosím o posouzení výživové kondice mého koně. Jedná se o valacha - 11 let, A1/1 x QH, režim 24/7, lehká zátěž. Děkuji za jakékoliv reakce.

28.5.2019 19:30
Daja25

XXX.XXX.215.191

Opravdu mi nikdo neodpovi?

28.5.2019 19:52
helas

XXX.XXX.116.228

Neznám z hlavy stupnici, ale koník mi přijde vypapanej až moc ;-)

28.5.2019 20:03
Moyda

XXX.XXX.74.8

No co dodat, pěkný bizon , snad to tam dělá ten QH, vypadá ze bude pohodlný.

28.5.2019 20:09
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Pořádný kus koně No ten rozhodně v zimě nebude mít potíže

28.5.2019 20:16
Daja25

XXX.XXX.215.191

To je ted pouze na pastve a jen ho prikrmuju Horsalem W1, 1-1,5 kg/den

28.5.2019 20:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3578542/hubeny-plnokrevnik?from-list=1#a3579125

doporučuji přečíst si, je tam odkaz na článek s pěkně vysvětlenými výživovými stupni.
Jinak jste na tom opačně - tlustý. Prostě se povedl po QH a stačí mu pastva s kvalitní vitmin.
A zase je potřeba si to posuzovat v zootech. postoji, fotky takhle z úhlů klamou. Se mi zdá, že by měl přidat na zádech... Jako tlusťoch a potřeboval by osvalit okolo a za kohoutkem (nebo to má z A1/1?)
Bála bych se metabolických poruch při tak hojné pastvě (ale snad je v tomto po A1/1)

29.5.2019 08:50
kapička

XXX.XXX.5.211

Mě při prvním pohledu napadlo to samé jako Pipilotu (já si snad to oko pomocí diskuzí i vycvičím) Tlusťoch s opadlýma zádama (ta prohlubeň za kohoutkem), ale možná je to jen špatné světlo na fotce, chtělo by to zootechnický postoj
Ale zadek má pěknej, já tyhle vyžraný prdelky miluju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2019 09:06

kapička napsal(a):
Mě při prvním pohledu napadlo to samé jako Pipilotu (já si snad to oko pomocí diskuzí i vycvičím) Tlusťoch s opadlýma zádama (ta prohlubeň za kohoutkem), ale možná je to jen špatné světlo na fotce, chtělo by to zootechnický postoj
Ale zadek má pěknej, já tyhle vyžraný prdelky miluju.

Přesně tak, souhlas s Pipilotou a Kapičkou, Má pupík a ne moc zádových svalů - ale u plňasů to tak bývá, i když (přiznávám) já na ně oko úplně nemám. Výrazný kohoutek může mýlit.

29.5.2019 10:27
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak tohle mi napsala Daja 25 do soukromé zprávy:

odpoved - vyzivova kondice

Podle nazoru vyzivoveho poradce (Ing.Dušan Kořínek) je ve výborné kondici. Akorat mi doporucil, aby už výrazněji nepřibýval.

A já se ptám PROČ A K ČEMU?
Sakriš tak vy si objednáte poradu u výživáře a ten vám prodá výrobek firmy ve které pracuje. Jste spokojená, tak na co to taháte do diskuzí...

Jinak teda výborná kondice je podle mě 5. 4 když kůň opravdu sportuje a 6 když jde o chov. (jo může se to měnit podle ročního období a věku a využití)
Proto se ustanovila ta stupnice, aby se předcházelo kecům o tom, že výborné a krmte tohle od nás a bude to skvělé... Trochu objektivněji.
Doprčic dnes je to tak snadné - foťák má každý v mobilu, stačí si koně správně postavit. Odkaz na to jak správně posoudit máte na internetu na pár kliknutí. Vlastně není potřeba nijak zvlášť zapojovat vlastní hlavu...
Já jsem to nechtěla psát až tak na tvrdo - ale kůň je sádelník s málo svaly na zádech. Jo jsou i sádelnatější, ale o to přece nejde. Myslela jsem, že každému normálnímu člověku jde o to udržet zvíře v optimu. Optimální výživová kondice je předpoklad k optimálnímu zdraví a to k možnosti využití potenciálu toho zvířete.
Každý majitel je zodpovědný za svoje zvíře. A obezita je škodlivá.

29.5.2019 11:59

Fotky jsou na prd, ale ta horní linie se mi taky nelíbí. Jak a jak moc kůň pracuje? Pokud korektně a přesto ztrácí horní linii, bála bych se metabolické poruchy, kterou může dát jak američan, tak A1/1.

29.5.2019 13:02
Daja25

XXX.XXX.172.74

Kdyby mi jeho zdraví bylo jedno, tak se neptám tady, protoze s vyzivarem také moc nesouhlasím, jen mě zajímaly vaše názory, jak na vás na první pohled působí. Ale, že po mně hnedka ta Pipilota vyjede, jsem fakt nečekala. O radu vás asi taky nemá smysl žádat, jelikož bych se ničeho jiného než arogantního chování nedočkala, tudíž končím tuto diskuzi.

neverend

29.5.2019 13:57
neverend

XXX.XXX.213.247

Tedy tohle opravdu bylo dost nesportovní chování.Napsal jsem si s více jak polovinou ifauny spousty zpráv,ale to navždy zůstane jen a jen soukromé.A že mě kolikrát moc mrzelo jak někteří píší něco jiného "ven" jen aby nevypadali jako... Daja25 se jen podělila o názor výživáře přeci.Nic špatného neudělala.Vůbec se nedivím její reakci.

29.5.2019 14:20
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak mě to nepřijde až tak strašný, už jsem viděla větší vepříky , já bych spíš než ubírat přidala trochu práce. A taky souhlasím že co je soukromé to by soukromé mělo zůstat.

29.5.2019 16:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No vidíte, mě zase přišlo vrcholně blbé, že se ptá a pak píše soukromě co kdo na toho koně. To mi příjde prostě divné...

29.5.2019 17:47
Daja25

XXX.XXX.172.74

Pipilota - odkazovala jste mě na jinou diskuzi, kde se řešilo něco v tom smyslu, že je lepší, aby koně po výživové stránce posoudil vyzivar, proto jsem vám napsala, co mi na to vyzivar řekl 😉 proste jsem chtěla znát více názorů,než jen od vyzivare

29.5.2019 17:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ano:
doporučuji přečíst si, je tam odkaz na článek s pěkně vysvětlenými výživovými stupni.

29.5.2019 18:06
Daja25

XXX.XXX.172.74

Pipilota- Anebo sem vložte fotku svého koně, abych věděla, jak má tedy vypadat kůň ve výborné výživové kondici 😉

29.5.2019 18:47
Daja25

XXX.XXX.215.233

Jeste prikladam 1 fotku, kde nema hlavu dole

29.5.2019 21:56
kapička

XXX.XXX.5.211

Daja25 napsal(a):
Jeste prikladam 1 fotku, kde nema hlavu dole

??????????

Fakt by mě zajímalo, jestli ta fotka je provokace nebo je to myšleno vážně....

Proč jako se tady snažíme poradit a psát zkušenosti, když si z toho zakladatelka dělá akorát prd.el. Jinak si fakt nedokážu vysvětlit, proč na posouzení výživové kondice (ještě když jí několik lidí řeklo názor, který se nelíbí) přidá fotku v protisvětle, kde je pořádně vidět leda ohlávka...

neverend

29.5.2019 22:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak jsem asi jedinný co se u té fotky zasmál.😂😂😂 Jestli ona to tazatelka pochopila správně.V zootechnickém postoji musí být kůň,ne fotografka.😂

29.5.2019 22:14
Daja25

XXX.XXX.215.134

kapička napsal(a):
??????????

Fakt by mě zajímalo, jestli ta fotka je provokace nebo je to myšleno vážně....

Proč jako se tady snažíme poradit a psát zkušenosti, když si z toho zakladatelka dělá akorát prd.el. Jinak si fakt nedokážu vysvětlit, proč na posouzení výživové kondice (ještě když jí několik lidí řeklo názor, který se nelíbí) přidá fotku v protisvětle, kde je pořádně vidět leda ohlávka...

Jaké rady a jake zkusenosti mate na mysli? Kloudne odpovedi jsem se jeste nedockala. A pozor - necekam, ze mi ho budete chvalit. Cekam jen odpoved bez urazek a napadani

29.5.2019 22:17
Daja25

XXX.XXX.215.134

neverend napsal(a):
Tak jsem asi jedinný co se u té fotky zasmál.😂😂😂 Jestli ona to tazatelka pochopila správně.V zootechnickém postoji musí být kůň,ne fotografka.😂

Vsak ja vim, to bylo jen pro odlehceni Vim, co je zootechnicky postoj kone

29.5.2019 22:17

Daja25 napsal(a):
Jaké rady a jake zkusenosti mate na mysli? Kloudne odpovedi jsem se jeste nedockala. A pozor - necekam, ze mi ho budete chvalit. Cekam jen odpoved bez urazek a napadani

Fotka je blbá, proti sluníčku se nefotí, zkuste něco takového:

29.5.2019 22:23
Daja25

XXX.XXX.215.134

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fotka je blbá, proti sluníčku se nefotí, zkuste něco takového:

To mel byt jakoze zapad slunce v pozadi, takto to bylo focene umyslne, ale ne pro tuto diskuzi za ucelem posouzeni vyzivove kondice

29.5.2019 22:41
kapička

XXX.XXX.223.75

Daja25 napsal(a):

Co je urážlivého na odpovědi: "Mě při prvním pohledu napadlo to samé jako Pipilotu (já si snad to oko pomocí diskuzí i vycvičím) Tlusťoch s opadlýma zádama (ta prohlubeň za kohoutkem), ale možná je to jen špatné světlo na fotce, chtělo by to zootechnický postoj
Ale zadek má pěknej, já tyhle vyžraný prdelky miluju."?

Jestli tohle a dalších asi 10 podobných odpovědí berete jako napadání, tak se radši neptejte.

29.5.2019 23:02
Daja25

XXX.XXX.215.134

kapička napsal(a):
Co je urážlivého na odpovědi: "Mě při prvním pohledu napadlo to samé jako Pipilotu (já si snad to oko pomocí diskuzí i vycvičím) Tlusťoch s opadlýma zádama (ta prohlubeň za kohoutkem), ale možná je to jen špatné světlo na fotce, chtělo by to zootechnický postoj
Ale zadek má pěknej, já tyhle vyžraný prdelky miluju."?

Jestli tohle a dalších asi 10 podobných odpovědí berete jako napadání, tak se radši neptejte.

To bylo mysleno na tu Pipilotu

neverend

29.5.2019 23:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Daja25 napsal(a):
Vsak ja vim, to bylo jen pro odlehceni Vim, co je zootechnicky postoj kone

Jinak tady když se na něco zeptáte,tak dostanete sice schopné rady,ale taky svým způsobem vynadáno.😂 Prostě neodporujte a pište "ano","děkuji" a podobně.Jak sem dáte fotku tak se někomu začne "něco nezdát" a už to pofrčí ve starých kolejích.🙂 Prostě s tím musíte počítat.☺️

29.5.2019 23:29
Daja25

XXX.XXX.215.134

neverend napsal(a):
Jinak tady když se na něco zeptáte,tak dostanete sice schopné rady,ale taky svým způsobem vynadáno.😂 Prostě neodporujte a pište "ano","děkuji" a podobně.Jak sem dáte fotku tak se někomu začne "něco nezdát" a už to pofrčí ve starých kolejích.🙂 Prostě s tím musíte počítat.☺️

Ale ja negativni kritiku snesu, jen musi byt slusne podana a hlavne davat smysl

30.5.2019 06:24
Arbora

XXX.XXX.212.221

No neviem, podľa mňa ste aj od Pipoloty dostali normálnu odpoveď, že kôň je nakŕmený, ale slabšia horná línia.

30.5.2019 06:51
kapička

XXX.XXX.12.132

Daja25 napsal(a):

Takže klasika. Pesimista. Jeden člověk ze 100 (obrazně) mi udělá něco, co se mi trošku nelíbí, tak je špatná celá skupina lidí.

A nebo selektivní slepota....

Mrzí mě, že jsem Vám sem psala svůj názor, protože pro vás je to nic. Nu což, každý stojí škatulky v internetových diskuzích strůjcem.

30.5.2019 07:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Daja25 napsal(a):

Aha. Takže nazlobilo,že já jsem vyhodnotila, že si z toho děláte pr.del když píšete takové zprávy do soukromých...

To si myslím, že chyba je na tvojí straně, když nedokážeš vyhodnotit CO KDO KDY říká a proč.

Fakt je tak těžké otevřít si odkaz, přečíst (vytisknout si s sebou do stáje) a zamyslet se.

http://www.equichannel.cz/stupnice-telesne-kondice-kone
(aby bylo tedy jasné, co z té doporučené vedlejší diskuze)

Bez zapojení vlastní hlavy a snahy to nepůjde. To má někdo další dojet do stáje a sám ti prstíkem ukázat hele tohle tady je tuk - sáhni jak je měkký, tohle je sval a tady chybí svaly. Cvičí se tak a tak aby narostly...

Neregistrovaný uživatel

30.5.2019 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Proč je teď "in" posuzování kondice koně cizími lidmi na internetu? A ano, když někdo NEVÍ, je nejlepší, když přijede někdo, kdo VÍ, a přesně jak Pipiloto píšete, ukáže tohle je tuk, takhle to být nemá, zde potřebujete ony svaly, tím a tím toho dosáhnete. Ne vše se dá získat jen čtením.

30.5.2019 08:02
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proč je teď "in" posuzování kondice koně cizími lidmi na internetu? A ano, když někdo NEVÍ, je nejlepší, když přijede někdo, kdo VÍ, a přesně jak Pipiloto píšete, ukáže tohle je tuk, takhle to být nemá, zde potřebujete ony svaly, tím a tím toho dosáhnete. Ne vše se dá získat jen čtením.

No ale vytisknout si obrázek na kterém je vyloženě zakresleno kam má sáhnout. To si ošahá koně ve stáji, případně se zeptá dalších lidí ve stáji.

Tohle je prostě minimum znalostí. Je to jako naučit se bolestivé postoje a grimasy. A dá se to podle fotek se zapojením vlastního pozorování.

30.5.2019 08:07
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Proč je teď "in" posuzování kondice koně cizími lidmi na internetu?

Ještě mě zaujala tahle věta. Myslím, že je snadno dosažitelné koně správně nafotit a nechat si na diskuzi posoudit. Zase to beru jako předcházení provozní slepotě (jsou stáje kde budou nad hubeňourem přesvědčovat že je tak nejlíp a naopak). To pak posouzení od jiných lidí může významně postrčit správným směrem.

Neregistrovaný uživatel

30.5.2019 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
No ale vytisknout si obrázek na kterém je vyloženě zakresleno kam má sáhnout. To si ošahá koně ve stáji, případně se zeptá dalších lidí ve stáji.

Tohle je prostě minimum znalostí. Je to jako naučit se bolestivé postoje a grimasy. A dá se to podle fotek se zapojením vlastního pozorování.

Připomíná mi to matematickou metodu, kdy si vlastním pozorováním dojdu k tomu, že 1+1=3, a žiju s tím celý život, protože mne nikdo nemůže opravit 🤔

30.5.2019 08:49
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Připomíná mi to matematickou metodu, kdy si vlastním pozorováním dojdu k tomu, že 1+1=3, a žiju s tím celý život, protože mne nikdo nemůže opravit 🤔

S tím nemůžu souhlasit (jak si asi uděláš kontrolu, to je matematický postup).
Každý přece máme vlastní tělo, můžeme si osahat vlastní tuk, sval - zatnutý i uvolněný.
Nejde tu o vyhledávání bulky, nebo nějakých spazmů. Jde o základ co je tuk a co sval. Jak mocná je ta tuková vrstva. To se dá nacvičit podle knihy a se zapojením vlastního pozorování.

30.5.2019 09:23
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pipilota napsal(a):
Proč je teď "in" posuzování kondice koně cizími lidmi na internetu?

Ještě mě zaujala tahle věta. Myslím, že je snadno dosažitelné koně správně nafotit a nechat si na diskuzi posoudit. Zase to beru jako předcházení provozní slepotě (jsou stáje kde budou nad hubeňourem přesvědčovat že je tak nejlíp a naopak). To pak posouzení od jiných lidí může významně postrčit správným směrem.

s tím souhlasím... ve stáji mi na žebratou kobylu říkali, že je tlustá a má senné břicho... a však maj 30 let u koní, a všichni jezdí líp jak já a všichni maj koně dýl jak já, takže všechno ví líp jak já...

Neregistrovaný uživatel

30.5.2019 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
S tím nemůžu souhlasit (jak si asi uděláš kontrolu, to je matematický postup).
Každý přece máme vlastní tělo, můžeme si osahat vlastní tuk, sval - zatnutý i uvolněný.
Nejde tu o vyhledávání bulky, nebo nějakých spazmů. Jde o základ co je tuk a co sval. Jak mocná je ta tuková vrstva. To se dá nacvičit podle knihy a se zapojením vlastního pozorování.

Metoda Hejného. Přijď si na vše sám, deti takto postupují ve škole.
Osahat tuk si jiště mohu, někdy tedy podle tvrdosti není poznat, ale to je zase ta praxe, kterou na obrázku neuvidím. Pro lidi jsou také tabulky, protože je někdo vymyslel. Pak má člověk obezitu, protože hovoří jen čísla, obrázky, tabulky. Ale o tom tu bylo již psáno dost a není to předmětem zadání. Snad jen, že každej může vidět jinak, a taky sdělovat své dojmy umí každý po svém. Stejně tak chápat psaný projev.

30.5.2019 11:19
koně

XXX.XXX.174.63

Právě,každý to vidí jinak .A hlavně vidí celek.
Stupnice a tabulky ,někdo někde vyměřil,určil a jedeme podle nich .
Kdo nezapadá,bude osekán,přizpůsoben .Nezapadne li do průměru,tedy zrušen
Jo,to byly takové doby
Já prostě nedokážu živého tvora zasadit a zprůměrovat, dle návodu.Buď se mi líbí,nebo ne .Byť třeba stupnice by při něm vylétla ze sloupečku
Prostě někde má víc ,zadavatelčin kůň na zadku .Někde méně,v případě zadavatelčina koně mi připadá,že mu jaksi chybí záda.
Pravděpodobně se půlka vyvedla do volbluta a půlka do Američana ,stane se
Takže za mě,neviděla jsem ho naživo,bych přidala práci,aby se aspoň záda udělala .Čímž by se koník mohl státi souměrnějším .Jinak ,u mě dobrý ....

30.5.2019 11:46
Daja25

XXX.XXX.215.134

koně napsal(a):
Jo,to byly takové doby
Já prostě nedokážu živého tvora zasadit a zprůměrovat, dle návodu.Buď se mi líbí,nebo ne .Byť třeba stupnice by při něm vylétla ze sloupečku
Prostě někde má víc ,zadavatelčin kůň na zadku .Někde méně,v případě zadavatelčina koně mi připadá,že mu jaksi chybí záda.
Takže za mě,neviděla jsem ho naživo,bych přidala práci,aby se aspoň záda udělala .Čímž by se koník mohl státi souměrnějším .Jinak ,u mě dobrý ....

Moc dekuju za odpoved :)

30.5.2019 13:22
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Metoda Hejného. Přijď si na vše sám, deti takto postupují ve škole.
Osahat tuk si jiště mohu, někdy tedy podle tvrdosti není poznat, ale to je zase ta praxe, kterou na obrázku neuvidím. Pro lidi jsou také tabulky, protože je někdo vymyslel. Pak má člověk obezitu, protože hovoří jen čísla, obrázky, tabulky. Ale o tom tu bylo již psáno dost a není to předmětem zadání. Snad jen, že každej může vidět jinak, a taky sdělovat své dojmy umí každý po svém. Stejně tak chápat psaný projev.

To se dost míjíme... (Hejného znám, děcko mi prošlo pilotáží pro 2. stupeň, nejcennější je na metodě právě diskuze a provádění kontroly prací s chybou - vlastně výchova k demokracii a myšlení)

Chci říci, že u jevu jako je posouzení výživové kondice je velmi snadné načíst si a vyzkoušet v praxi. Jak pohmatem tak pohledem a to na vlastním těle i na tělech zvířat.

neverend

30.5.2019 13:42
neverend

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Jo,to byly takové doby

Miluju tabulky a "metody".😂 Zvlášť když vůbec nevím kdo a na jakých základech je vymyslel.Tohle může fungovat u strojů,ale ne u živých tvorů.I dobře vypadající lidé mají kolikrát celkem dost tuku,ale mají ho umístěný na "správných" místech.Pak je celkový dojem až překvapivě dobrý.Prostě nedá se to paušalizovat.

30.5.2019 14:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Motají se tady tak trochu hrušky s jablkama. Nejde o žádné zprůměrování a cpaní do tabulek - stupnice tělesné kondice, na níž dala odkaz Pipilota, slouží jaksi k zobjektivizování skutečnosti. Aby se lidi, kteří jsou se stupnicí obeznámeni,neb je to třeba jejich obor, byli schopni dohovořit na základě faktů a ne jenom pocitů. Protože třeba pojem nadváha je sám o sobě nic neříkající, každý si pod ním představí něco jiného.
X dotazů tady začíná tím, že kůň potřebuje přibrat a x odpovědí je ve znění, že když koně nevidíme, nelze v podstatě radit vůbec nic.
Pokud napíšu, že kůň má stupeň tělesné kondice 7, obeznámený člověk má jasno a to, jestli mu ten kůň přijde tak akorát lahodící oku anebo už příliš vyžranej, je celkem jedno. O tom to není.

30.5.2019 15:42
Daja25

XXX.XXX.215.134

Terven napsal(a):
Motají se tady tak trochu hrušky s jablkama. Nejde o žádné zprůměrování a cpaní do tabulek - stupnice tělesné kondice, na níž dala odkaz Pipilota, slouží jaksi k zobjektivizování skutečnosti. Aby se lidi, kteří jsou se stupnicí obeznámeni,neb je to třeba jejich obor, byli schopni dohovořit na základě faktů a ne jenom pocitů. Protože třeba pojem nadváha je sám o sobě nic neříkající, každý si pod ním představí něco jiného.
X dotazů tady začíná tím, že kůň potřebuje přibrat a x odpovědí je ve znění, že když koně nevidíme, nelze v podstatě radit vůbec nic.
Pokud napíšu, že kůň má stupeň tělesné kondice 7, obeznámený člověk má jasno a to, jestli mu ten kůň přijde tak akorát lahodící oku anebo už příliš vyžranej, je celkem jedno. O tom to není.

Co si tedy, podle prilozenych fotek, myslite o mem kone? dekuji :)

30.5.2019 15:49
Terven

XXX.XXX.110.147

Daja25 napsal(a):
Co si tedy, podle prilozenych fotek, myslite o mem kone? dekuji :)

To je právě ono, z přiložených fotek toho moc nelze. Navíc by to chtělo koně i vidět naživo, osahat žebra, kouknout na žlábek mezi půlkama...tipuju, že by mohl být tak šestka, ale je to spíš věštění.

30.5.2019 15:53
Daja25

XXX.XXX.215.134

Jeste jednou vas prosim - Co si teda myslite o mem koni?Jak na vas pusobi? Co bych tedy mela zmenit a jak? :) Prijde mi, ze se tato debata ubira jinym smerem..

Neregistrovaný uživatel

30.5.2019 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
To se dost míjíme... (Hejného znám, děcko mi prošlo pilotáží pro 2. stupeň, nejcennější je na metodě právě diskuze a provádění kontroly prací s chybou - vlastně výchova k demokracii a myšlení)

Chci říci, že u jevu jako je posouzení výživové kondice je velmi snadné načíst si a vyzkoušet v praxi. Jak pohmatem tak pohledem a to na vlastním těle i na tělech zvířat.

Když nemám s kým diskutovat a není ten, kdo by mne navedl k řešení, je mi demokracie vcelku k ničemu.

Zadavatelce - koně Vám poradila, pracujte s koněm, aby nabyl vršek. Pod sedlem, na ruce, dle toho, co umíte. Nevím, jaký management kůň má, popis "je jen na trávě a 1 - 1,5 kila prikrmu" je vcelku nic moc říkající ( jestli je někde zbytek, přehlédla jsem, omlouvám se), ubrala bych prikrmu, případně vysadila přes léto úplně. Ale jak říkám, to záleží na mnagementu.

30.5.2019 17:03
Daja25

XXX.XXX.215.134

Terven napsal(a):
To je právě ono, z přiložených fotek toho moc nelze. Navíc by to chtělo koně i vidět naživo, osahat žebra, kouknout na žlábek mezi půlkama...tipuju, že by mohl být tak šestka, ale je to spíš věštění.

ale i tak moc dekuji za odpoved :)

30.5.2019 17:07
Daja25

XXX.XXX.215.134

Když nemám s kým diskutovat a není ten, kdo by mne navedl k řešení, je mi demokracie vcelku k ničemu.

Zadavatelce - koně Vám poradila, pracujte s koněm, aby nabyl vršek. Pod sedlem, na ruce, dle toho, co umíte. Nevím, jaký management kůň má, popis "je jen na trávě a 1 - 1,5 kila prikrmu" je vcelku nic moc říkající ( jestli je někde zbytek, přehlédla jsem, omlouvám se), ubrala bych prikrmu, případně vysadila přes léto úplně. Ale jak říkám, to záleží na mnagementu.

dekuji za odpoved :) Co se vam tedy osvedcilo jako nejlepsi na nasvaleni zad, nabrani vrsku konkretne?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2019 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Daja25 napsal(a):
dekuji za odpoved :) Co se vam tedy osvedcilo jako nejlepsi na nasvaleni zad, nabrani vrsku konkretne?

To jsem bohužel čekala, já Vám neodpovim, na to jsou tu jiní odborníci, já jsem jen hloupý (skoro)tricetletukoni, a tak jak to dělám já je to špatně. Ale nebojte, on se někdo chytí. Já radim poradit se s někým v reálu, najít si člověka, který ukáže prakticky, a vysvětlí, proč a jak, but přímo na Vašem koní, nebo se jet k někomu ochotnymu podívat.

30.5.2019 18:15
Daja25

XXX.XXX.215.134

To jsem bohužel čekala, já Vám neodpovim, na to jsou tu jiní odborníci, já jsem jen hloupý (skoro)tricetletukoni, a tak jak to dělám já je to špatně. Ale nebojte, on se někdo chytí. Já radim poradit se s někým v reálu, najít si člověka, který ukáže prakticky, a vysvětlí, proč a jak, but přímo na Vašem koní, nebo se jet k někomu ochotnymu podívat.

dobre, ale i tak, by me to zajimalo

neverend

30.5.2019 19:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Napište zde do vyhledávacího políčka "nasvalení zad" a můžete číst názory až do příštího týdne.🙂 Jinak couďas má pravdu že po netu to "nejde".Hlavně to opravdu není o tom,že kůň bude rýt čumákem v zemi při lonžování.Často vídané ve sportovních stájích za použití různých ""udělátek".Nasvalit záda můžete i na vycházkách s koníkem na ruce.Stačí chodit třeba do kopce a jako u každého trénigu je hlavním kritériem úspěchu pravidelnost.

30.5.2019 19:13
Daja25

XXX.XXX.215.134

neverend napsal(a):
Napište zde do vyhledávacího políčka "nasvalení zad" a můžete číst názory až do příštího týdne.🙂 Jinak couďas má pravdu že po netu to "nejde".Hlavně to opravdu není o tom,že kůň bude rýt čumákem v zemi při lonžování.Často vídané ve sportovních stájích za použití různých ""udělátek".Nasvalit záda můžete i na vycházkách s koníkem na ruce.Stačí chodit třeba do kopce a jako u každého trénigu je hlavním kritériem úspěchu pravidelnost.

Prave, ze jen jezdime do terenu a ten tu mame opravdu krasny. Same kopecky, kopce, louky a lesy. A to ty kopecky jdem bud v kroku nebo v pracovnim klusu, coz jsem slysela a i cetla, ze je na nasvaleni nejlepsi, nez kdyby jsme si ho jen tak rychle vybehli.. Chyba bude asi opravdu v te pravidelnosti, diky memu zamestnani. To znamena, ze 1 tyden si vyjedeme treba 4-5x, druhy tyden jsem rada, ze aspon 1 - max 2x...

neverend

30.5.2019 21:29
neverend

XXX.XXX.213.247

Daja25 napsal(a):
Prave, ze jen jezdime do terenu a ten tu mame opravdu krasny. Same kopecky, kopce, louky a lesy. A to ty kopecky jdem bud v kroku nebo v pracovnim klusu, coz jsem slysela a i cetla, ze je na nasvaleni nejlepsi, nez kdyby jsme si ho jen tak rychle vybehli.. Chyba bude asi opravdu v te pravidelnosti, diky memu zamestnani. To znamena, ze 1 tyden si vyjedeme treba 4-5x, druhy tyden jsem rada, ze aspon 1 - max 2x...

Ono já bych byl opatrný když tu někdo jen tak nadhodil,že nemá koník nasvalená záda.To z těchto fotek jde poznat?🙂 Abyste zbytečně neřešila něco,co ve skutečnosti až tak zlé není.

30.5.2019 21:45
Daja25

XXX.XXX.215.134

neverend napsal(a):
Ono já bych byl opatrný když tu někdo jen tak nadhodil,že nemá koník nasvalená záda.To z těchto fotek jde poznat?🙂 Abyste zbytečně neřešila něco,co ve skutečnosti až tak zlé není.

Jak jste to prosím myslel? 😊

neverend

31.5.2019 00:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Daja25 napsal(a):
Jak jste to prosím myslel? 😊

No že bych ty svaly nejdřív konzultoval s někým kdo bude přítomen fyzicky u koníka a ví o čem mluví.Nevím jak zdatného máte třeba veterináře,ale ten by měl bez problému v této problematice mít určitou "orientaci".Nebo již Vámi zmiňovaný výživář.Mě tuto úlohu plní ustajovatelka a trenérka ve sportovní stáji.Ale já nejezdím a tak tyhle věci mám spíš z toho co "odposlechnu" při diskuzích jezdců a trenérů u nás ve stáji.🙂

31.5.2019 08:04

Znovu opakuji, že z těch fotek nejde pořádně nic poznat, takže se můžeš ptát dokola, ale kloudně tu nic nevymyslíme.

31.5.2019 08:10

Znovu opakuji, že z těch fotek nejde pořádně nic poznat, takže se můžeš ptát dokola, ale kloudně tu nic nevymyslíme.

Ano, opravdu by to chtělo lepší fotky.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2019 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Cvičit, gymnastikovat a posilovat horni linii je dobré vždy, ne? I bez fotek.
Lze Vám sem smizrejme nějaké rady napsat, ale stále si myslím, že bez prakticke ukázky to nemá valného smyslu. Snad jen ty kopečky pomůžou spise z kopečka, nez do kopečka, a klusat, taky funguje. Ale taky můžete přijít na to, že zrovna na vašeho koně bude fungovat úplně něco jinýho, jenže to bez fyzické přítomnosti radiciho nezjistite.

31.5.2019 08:20

Cvičit, gymnastikovat a posilovat horni linii je dobré vždy, ne? I bez fotek.
Lze Vám sem smizrejme nějaké rady napsat, ale stále si myslím, že bez prakticke ukázky to nemá valného smyslu. Snad jen ty kopečky pomůžou spise z kopečka, nez do kopečka, a klusat, taky funguje. Ale taky můžete přijít na to, že zrovna na vašeho koně bude fungovat úplně něco jinýho, jenže to bez fyzické přítomnosti radiciho nezjistite.

To lze, ale zadavatelka se opakovaně ptá na posouzení výživového stavu.

Ono na toho koně třeba taky nebude fungovat žádné cvičení světa a horní linii bude ztrácet dál, ale to je na jinou diskuzi.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2019 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

To lze, ale zadavatelka se opakovaně ptá na posouzení výživového stavu.

Ono na toho koně třeba taky nebude fungovat žádné cvičení světa a horní linii bude ztrácet dál, ale to je na jinou diskuzi.

Vyzivova kondice je zkritizována, má zhubnout a nabrat vršek.

31.5.2019 21:35
Daja25

XXX.XXX.215.242

Dekuji vsem za odpovedi :-)

31.5.2019 21:38
Daja25

XXX.XXX.215.242

A mate pravdu..urcite bude lepsi, aby se na nej podival nekdo, kdo tomu opravdu rozumi a uvidi ho na vlastni oci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík