Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2019 16:57
Marky123

XXX.XXX.26.38

Dobrý den. Jdu si pro radu ohledně hříběte, kterému je jeden měsíc. O co jde? Jde o přikrmování. Kobyla ma mléka dost! Někteří lidé říkají ať hříbě přikrmuji mačkaným ovsem a baby granulemi(aby měla z čeho růst). Někteří zase říkají, že to není potřeba,že rychle vyroste a zničí se jí tím nohy. Je to moje první hříbě, proto si jdu pro radu ke zkušenějším. Předem děkuji,budu ráda za každou odpověď.

avarilka

28.5.2019 17:19
avarilka

XXX.XXX.100.103

Určitě ničím neprikrmovat. Hřibě až bude chtít začne žuzlat seno/senáž a že zlabu bude jist máme granule, pokud krmíte granulema pro kojici kobyly. Určitě bych ničím neprikrmovala. To je naprostá hloupost zvlášť pokud je hříběti měsíc. Pokud by hříbě nebylo v pořádku sám vet by vám něco řekl, ale určitě se neřiďte tím že jeden člověk povídal.

28.5.2019 17:37
Marky123

XXX.XXX.26.38

Děkuji moc za odpověď.

28.5.2019 19:46
Moyda

XXX.XXX.74.8

Hříbata jako taková nepřikrmuji, pokud mají potřebu ujídají kobylám ze žlabu. Dokud bylo počasí tak akorát kobyly se celý den pásly a někdy ani nepřišly na večeři, když už přišly tak hříbata se jen ometala kolem a radši si nechala drbat kožíšky . Jak začala vedra a mušky, tráví více času v přístřechu a ve žlabu jsou zaboření dokud je co baštit. Takže cíleně nepřikrmuji, ale ani je nevyháním, také záleží na plemeni já mám A1/1.

29.5.2019 09:03
rennie111

XXX.XXX.43.146

Neprikrmujeme. Začíname až pred odstavom a to keď je možné robíme až po 7-8 mesiaci najskôr. Dovtedy žriebätám stačí ak má kvalitnú stravu maminka a sem tam si niečo uchmatnú zo žľabu + samozrejme seno a pastva. Zakrslíka sme kvôli tomu nikdy nemali :)

29.5.2019 14:19
Marky123

XXX.XXX.26.38

Myslíte ze by vadilo jí dát jedou týdně třeba jako odměnu? Myslím jenom hrstičku granulek a hrstičku ovsa(na dno kýble). Je plemeno Welsh Part Bred.

29.5.2019 14:33
Moyda

XXX.XXX.74.8

S welshema zkušenost nemám, ale sem tam hrstka snad neublíží. Jen jsem zvědavá jak to prckovi vysvětlíte, že jen někdy oni umí velmi smutný pohled . Taky záleží na kvalitě pastvy a výživnosti mléka.

29.5.2019 16:29
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Marky123 napsal(a):
Myslíte ze by vadilo jí dát jedou týdně třeba jako odměnu? Myslím jenom hrstičku granulek a hrstičku ovsa(na dno kýble). Je plemeno Welsh Part Bred.

Ne. Takovýmto typům poníka stačí mléko od matky a uždibování trávy, sena a později si uzme od matky ze žlabu. Sama uvidíte jak oplácané to hříbátko za chvíli bude. (mám doma, kobyla hubená a cokoliv jsme jí daly do žlabu se odrazilo na hříběti a ne na ní - vážně ho musíme brzdit ve žrádle, aby nebylo tlusté)
Zatím nezná všechny chutě. Jestli chcete při výcviku využívat pamlskování, doporučuji mrkev na tenká kolečka. Jsou to velmi učenlivý poníci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2019 21:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak píše rennie 111, hříbata se přikrmují až před odstavem aby měla návyk až se odstaví na přísun bílkovin a minerálů (standartní odstav v šesti měsících- příkrm třeba pavo podo start od konce 4 měsíce,... pavo podo grow , určitě ne hned v plné dávce- postupně rozkrmit , stále s ohledem na mléčnost klisny a stavu pastvy ) , pokud kobyla začne hubnout, bude málo pastvy, jistě se to odrazí v mléčnosti, pak bych o tom zauvažovala, co se týče vývoje kloubů (ocd, čip), je rozhodující výživa do jednoho roku, což vám kompletní příkrm je schopný zajistit. Není to o tom hříbata nepřikrmovat, ale myslet u toho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík