Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Po 2 dňoch co som nebola s mojou kobylku sa jej urobili pod bradou škaredé krvavé kruhy. Je možné že by to mala z masky? Pretože to má aj medzi v jamke tak neviem Poprípade ako to efektívne liečiť? Zatiaľ som jej dala betadin ale chcela by som zistiť čo to vlastne má... dakujem
Zapařené? Z deště? Z horka?
Já své muchařce masku do deště sundávala i když hrozilo,že se odře na hlavě. V horku se mi pod maskou nezapařila nikdy.
Taky se kloním k zapaření. Momentální počasí mě nutí jezdit na otočku za kobylou nandavat a sundavat masku. Mě prostě příjde, že není pro ní komfortní mít na hlavě mokrý kus hadru úplně stejně, jako není komfortní nemít ten hadr v období muchniček a pakomárů = když neprší.
Ale pod obyč.maskou Waldhausen se mi na začátku maskovací sezony - pulka dubna - spařila, měla mezi ušima kolečko velmi podobné tomu vašemu. Řešila jsem Betadinou vyčistit, namazat Swatem, klidně několikrát denně, pokud byly mouchy a až po zahojení znovu namaskovat novou, pečlivě vybranou maskou Cashel Crusader - má uši i horní část perforovanou a lépe dýchá. Od té doby je to v pořádku.
Masku jsem vybírala za pomoci paní ze Spokojeného koně, je skvělá, poradí a doporučí a rychle dodá, když si vyberete!
Druhá kobyla pod tou obyčejnou maskou nemá problém, žádná zapařenina, ale moje citlivka chce prostě Crusaderku s růžovýma ušima, aby byla za frajerku