Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2019 12:59
Adyynka

XXX.XXX.225.153

Ahoj, jdu si pro radu. Mám 4 letou kobylku A1/1 x ČT. Mám ji od hříběte. Ustájena nonstop venku. Nedávno začala pokulhávat na předek. Nikde žádný otok, nehřeje to, jen nad kopytem v kloubu to lehce pulzuje. Kovář nám řekl, že má chycenou šlachu a dal ji podkovy s vložkou Luvex. To byly její první podkovy. Po dvou dnech to vypadalo, že se to snad i zlepšilo a kulhání zmizelo, když byla na lonži, ale do dvou dnů začala zase a snad ještě hůř než před podkovami. Nechala jsem tedy zavolat veta. RTG jsme sice udělali, ale ne ze spod kvůli vložkám. RTG byly ok, jen trochu zvedlé patky má, tak ať to kovář předělá. Vet říkala že má jen citlivá kopytka a bolavé. Možné je též lehounké jarní přischvácení z trávy, ale kopyto je ok. Tak nasadila dietu ve výběhu bez trávy pouze na seně a pouze trochu otrub. Dále doporučila Biotin, tak se chci zeptat s jakým máte nejlepší zkušenosti? A také krmivo pro schvácené poníky? Osvědčilo se vám něco? Dostala injekci Rifen a na týden léky Damilon. Někdo nějaké rady prosím?

31.5.2019 08:22
dsj

XXX.XXX.181.86

Adyynko, chtělo by to nějakou fotku těch kopyt, občas se tu vyskytnou lidi, který jim rozumí, třeba vám někdo něco napíše. Moje zkušenost je, že pokud je kopyto špatně vystrouhané, vyvážené a nedej bože přichvácené, tak mu žádné mazání ani vitamíny nepomůžou. Je to podobné jako když máte nepadnoucí boty a vezmete si do nich tlusté ponožky a namažete si nohy indulonou a hodíte do sebe prášek proti bolesti... nohy vás budou bolet dál, jen jinak.

31.5.2019 08:26
dsj

XXX.XXX.181.86

... ještě mě napadá že kolem 4 roku můžou začínat problémy s klouby, ve 4 letech už se s koněm začíná víc pracovat, takže také bych zkusila udělat rtg karpů a spěnek, jestli se tam náhodou něco neukáže...

Přidejte reakci

Přidat smajlík