Anežka15

XXX.XXX.184.18
Dobrý deň Mám kobylku Írskeho Cob, 3,5 ročná. Kvôli dlhým túram ktoré jedného dňa spolu plánujeme absolvovať som sa rozhodla pre westernové sedlo. A tak sa chcem opýtať, či sa tu nenájde niekto kto by mi povedal ako ste pasovali na svoje IC western? Na kobču chcem dať sedlo ušiť na mieru ale musíme ešte troška nasvaliť, zmohutnieť a podrásť. Kvôli ale krátkemu chrbtu, lopatkám a kohútiku je to veľká dilema. Aké sedlo by ste teda doporučili? Dakujem sa rady! Je mi jasné že sedlo typu WADE nie
Anežka15
napsal(a):
Dobrý deň Mám kobylku Írskeho Cob, 3,5 ročná. Kvôli dlhým túram ktoré jedného dňa spolu plánujeme absolvovať som sa rozhodla pre westernové sedlo. A tak sa chcem opýtať, či sa tu nenájde niekto kto by mi povedal ako ste pasovali na svoje IC western? Na kobču chcem dať sedlo ušiť na mieru ale musíme ešte troška nasvaliť, zmohutnieť a podrásť. Kvôli ale krátkemu chrbtu, lopatkám a kohútiku je to veľká dilema. Aké sedlo by ste teda doporučili? Dakujem sa rady! Je mi jasné že sedlo typu WADE nie
Nejsem obeznámena s tím proč byste nemohla mít Wade sedlo. Ve chvíli kdy si budete sedlo nechávat šít na míru by dobrej sedlář neměl mít problém ušít téměř cokoliv. Ideální je pro vás vyzkoušet si různé typy seděl a zkusit si, v jakém se vám sedí nejlépe. Ideálně pokud ta sedla budou přímo od onoho sedláře, jehož služeb plánujete využít není to však podmínkou. A zvolit si co vám vyhovuje nejvíce.
Zbytek pak je nejlepší vykonzultovat přímo se sedlářem při měření. Ten by vám měl být schopný říct jaké sedlo ano a jaké by naopak nedoporučoval.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na sedlo na míru je kobylka ještě opravdu mladá, s tím určitě počkejte. Jinak bych vše nechala na dobrém sedláři, přiveze x druhů koster a vyzkoušíte.
Já na kobylu se zády podobnými IC (sud bez kohoutku, velmi krátká) naopak toho wada měla a seděl jí krásně, nechala jsem ho ušít úplně bez sukní kvůli délce a bylo to ok.