Rafaela
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě,jak to letos vidíte se senem a letošním suchem. U nás letos pravidelně prší a tráva roste rozhodně více než minulý rok. Jak to vidíte vy?
Záleží na tom jaké bude léto - loni bylo z první seče sena dost, ale problém byl, že na většině území už nebyla 2. seč. Takže kdo nenadělal zásoby hned z té první, tak měl smůlu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dokud není seno pod střechou, nemyslím si nic:)
že roste tráva je super, ale taky může pršet během seče a jestli bude (zase) suché léto, nebude otava, jen jedno hnusné seno... třeba.

A teď všichni překupníci, co mají nacpané seníky loňským drahým senem, které neprodali, si okusují nehty, jestli se jim tam k tomu vejde nasyslit letošní úroda....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Špatně.
Na Hané se tráva trochu vzpamatovala, ale je řídká. Zatím sušíme ručně pro králíky a je vidět, že je toho méně než loni. V loni už 2 seč neměla cenu, ale pást se tady dalo.
Seno bereme už z hrany nízkého Jeseníka, tam už loni koncem srpna dokrmovali skot na pastvě. Proto cena vyskočila a už ani neprodávali cizím.Fakt se to zatím nedá odhadnout.
Kéž by bylo "propršené" léto a narostla i krásná 2 tráva!
No chystame se zacit pristi tyden. Rozhodne louky vypadaj lip jak na konci dubna, ale zadna slava to teda neni. Misty je to hodne řídké a kde nezvitezilo sucho uradovali divočáci, takze porost zniceny.
Sucho panuje porad, studny se po tech destich nenaplnily a zem je opět suchá a to tu pršelo pred par dny.
Otavy se u nas nesecou uz vic jak 5 let, co se nenasece na sena, tak uz neni.
neverend

XXX.XXX.213.247
Zpravodajství z polí moc nemám,ale jinak u nás trávy dostatek.Minulý rok v červnu tady na tomto místě nebylo prakticky nic.🙂 Hele jak tu máme vyšlapanou tu pěšinku.😂😂
Já teda upřímně doufám,že se na ceně sena promítne u nás tady fakt,že trávy je tu letos opravdu dost..v dubnu to vypadalo jako na Sahaře,ale květen celý propršel,takže to situaci alespoň částečně zachránilo..trávy je opravdu hodně.Psala jsem svému dodavateli sena,jak to letos vypadá s cenou sena a prý musím počkat,kolik toho poseká a dá mi vědět..takže už teď je mi jasný,že zdraží,protože jindy mi cenu hned řekl...ale tím,jak se seno loni vyšponovalo na fantasmagorické částky,za které lidi prostě kupovali a on prodával ještě za původní obvyklé ceny,takže se asi taky stal tím vydřiduchem a cenu vyšponuje..
Já vím,že všechno zdražilo,ale za mě adekvátní cena sena je mezi 600 - 800,- kc za balik...
Já jsem zvědavá. Jezdím skoro denně 30 km sem a tam po tepelsku, někdy i oklikou okolo polí a luk. Tam kde loni a předloni bylo obilí je řepka... A louky sou pěkné, husté a vysoké... A přesto komukoli člověk zavolá tvrdí že tráva není a seno nebude... Mám opravdu proježděný široký úsek, takže nemůže platit ze jde o lokální výjimku, leda by tou lokální výjimkou mysleli celou tepelskou vrchovinu. Takže hádám že seno se jim zlevňovat chtít nebude.
neverend

XXX.XXX.213.247
Naší stáji už dodavatel v pátek potvrdil objednávku a dohodnuté množství dodá.Nakonec 700 Kč balík.🙂
neverend

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Tak tuto cenu vám závidím...snad tu v našem kraji taky dopadneme dobře..
Taky mě to moc potěšilo.🙂 Přeji všem ať je sena dostatek a cena rozumnější než minulý rok.

Ale ustájení, které minulý rok a letos u nás zdražilo( vlivem ceny sena) už asi zpět nezlevní, i kdyby bylo seno levnější než loni.....
napsal(a):
Ale ustájení, které minulý rok a letos u nás zdražilo( vlivem ceny sena) už asi zpět nezlevní, i kdyby bylo seno levnější než loni.....
Tak to máte Verun asi pravdu..v tomhle máme my,co máme koně doma,výhodu...ale zase chápu ustajovatele,že nechají zdraženo,protože i když by seno bylo levnější,všechno ostatní je dražší a dražší..
neverend

XXX.XXX.213.247
To okoukali od státu.Ten také v době "růstu" zvedá všemožné poplatky a v době krize se ke snížení zátěže jaksi nehlásí.😂 V příštích týdnech vrací čína úder USA a podle odhadů to může vyvolat globální kolaps technologického trhu.Tak místo nedostatku sena zase budou šplhat ceny jiných "komodit".Ještě že koby "nepapá" li-ion baterky.To bych se mohl prohnout mnohem víc než za to seno.😂