Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elywen

2.6.2019 08:33
Elywen

XXX.XXX.195.30

Vím, že se to tady řešilo už několikrát, ale zajímaly by mě aktuální zkušenosti s pojištěním koně. Pojišťovny jsem kontaktovala, některé trochu nereagují. Máte někdo pojištěného (ideálně teďka někdy nově) svého rekreačního koně? Jedná se mi o zdravotní pojištění, pojistku na blbost máme. Jaké máte reálné podmínky a jaká je cena pojištění? Pokud někdo nechce veřejně, klidně i do zpráv :) Hledám jen zkušenosti, kterou pojišťovnu nakonec zvolit.

2.6.2019 11:01
Slon Indický

XXX.XXX.243.236

Pojištění koně sice uzavřeno nemám, ale vřele doporučuji nedat na reakci pojišťovny, ale opravdu důkladně si pročíst pojistné podmínky. Typicky bývá u pojištění zvířat spousta výluk, mohou být zahrnuty třeba jen úrazy, vyloučeny koliky atd... Dále bývá typicky seznam veterinářů, kteří mohou koně ošetřovat a jejichž péče je pojišťovnou proplacena, ujistěte se, že veterinář, kterého voláte na tom seznamu je.
Zjišťovala jsem si informace cca 3 roky nazpět a pojištění neuzavřela, výluky byly na nejčastější onemocnění, veterinářka, která mi obvykle ošetřuje koně nebyla ani v jednom seznamu, a pojistné drahé na to, jak málo rizik krylo. Aktuální stav se mohl změnit, ale nevím, jen radím opravdu si důkladně prostudujte, co chcete uzavřít, ať neplatíte X let drahé pojištění a když ho budete potřebovat nezjistíte, že na danou diagnózu je výluka, nebo vám koně ošetřil veterinář nezahrnutý do seznamu, a máte smůlu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2019 06:59

Elywen napsal(a):
Vím, že se to tady řešilo už několikrát, ale zajímaly by mě aktuální zkušenosti s pojištěním koně. Pojišťovny jsem kontaktovala, některé trochu nereagují. Máte někdo pojištěného (ideálně teďka někdy nově) svého rekreačního koně? Jedná se mi o zdravotní pojištění, pojistku na blbost máme. Jaké máte reálné podmínky a jaká je cena pojištění? Pokud někdo nechce veřejně, klidně i do zpráv :) Hledám jen zkušenosti, kterou pojišťovnu nakonec zvolit.

Doporučuji pročíst i pojistku na blbost. Byla jsem velmi nepříjemně překvapená, že se pojistka nevstahuje na úraz, který kobyla způsobila kamarádce - ustajovatelce.

3.6.2019 07:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když to tak čtu, je tu někdo, komu pojišťovna někdy zaplatila? Myslím plnění ve vztahu ke koním.

3.6.2019 07:45
kapička

XXX.XXX.5.211

Nevím jestli je to to co sisi myslíte, ale já od pojišťovny, kde byla stáj pojištěná, dostala peníze za úraz po pádu z koně. Kamarádka dostala peníze z pojistky soukromníka, když se připletla mezi dvě rozhádané kobyly a odešla se zlomeným klíčkem.
Oboje plnění šlo z nějaké pojistky koní, to druhý je dokonce myslím přímo pojistka na blbost, ale značně letitá a tipuju, že ne úplně levná. To první nevím, tam to bude asi spíš něco pro koně v agroturistice.

3.6.2019 10:01

sisi58 napsal(a):
Když to tak čtu, je tu někdo, komu pojišťovna někdy zaplatila? Myslím plnění ve vztahu ke koním.

Ano, dvakrát. Oba případy z odpovědnostních pojistek.

3.6.2019 11:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak to je fajn. Přišlo mi, že sjednání nějaké pojistky je věc tak složitá, že prostě není reálné, aby neměla nějakou schovanou kličku, jak neplatit.
Já se v loňském roce trápila s pojistkou od ČP. Naštěstí se mi pojistku podařilo zrušit dřív, než se něco stalo.

3.6.2019 11:14

Člověk se nesmí nechat zastrašit tím, že na poprvé pojišťovna vždy plnění odmítne, a odvolat se.

3.6.2019 11:49

sisi58 napsal(a):
Tak to je fajn. Přišlo mi, že sjednání nějaké pojistky je věc tak složitá, že prostě není reálné, aby neměla nějakou schovanou kličku, jak neplatit.
Já se v loňském roce trápila s pojistkou od ČP. Naštěstí se mi pojistku podařilo zrušit dřív, než se něco stalo.

Prosím hodila byste mi do SZ podrobnosti? Mám u CP taky odpovědnost na ponyho, tak bych ráda věděla jestli to má smysl držet...

Přidejte reakci

Přidat smajlík