Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2019 20:32
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.243

Zdravím, kupujete solný liz s mědí nebo bez? Děkuji :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2019 22:30

Mám v boxe na držáku na liz ten šedivý(už asi 2 roky)občas ho očistím a otočím aby kobyla lízala z více stran, do výběhu dávám kobyle bílý(že lížou i ostatní mi nevadí, vydrží to opravdu dlouho) Vybírala jsem ten liz, aby tam bylo pro koně.... Jinak dosoluju himalájskou solí, co mám doma, řepné řízky s vojtěškou- kobyla je má po ježdění jako bonus do žlabu.Chutná moc.

6.6.2019 10:12
Pipilota

XXX.XXX.154.222

Co od lizu vlastně očekáváte? Doplnění mikroprvku, doplnění vypocené soli, zábavu v boxu?

Já jsem vyzkoušela různé obohacené lizy (Mg, Se atd.). Hodně se liší v chutnosti. Takže ve výsledku každý kůň preferuje něco jiného a lízne si tak různé množství. Pokud jsem dala možnost výběru čistá sůl a obohacená, vždy byla rychleji spotřebovaná ta čistá. Nyní tedy dávám čistou kamennou sůl (je na konec nejlevnější). A k tomu dávám kvalitní vitmin do kyblíčku v dávce kterou mám pod kontrolou.

6.6.2019 12:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nejvíc měli koně rádi sůl, co mají myslivci pro zvěř.

6.6.2019 16:41

Nójo, no, tak budem s kobylou světélkovat, sisi58, už se to tu rozebíralo to je jako s cukrem- bílý /hnědý/ z řepy / třtiny., vše má své příznivce, odpůrce, skeptiky(viz. granulované seno)..........dočetla jsem to k 180kč, za kilo, dál mě to už moc nebavilo. ... (kdeže 180kč cca 50kč/1kg za jemně mletou, mám jí ještě asi tři kila a na chodník v zimě jí opravdu sypat nebudu)

6.6.2019 21:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nójo, no, tak budem s kobylou světélkovat, sisi58, už se to tu rozebíralo to je jako s cukrem- bílý /hnědý/ z řepy / třtiny., vše má své příznivce, odpůrce, skeptiky(viz. granulované seno)..........dočetla jsem to k 180kč, za kilo, dál mě to už moc nebavilo. ... (kdeže 180kč cca 50kč/1kg za jemně mletou, mám jí ještě asi tři kila a na chodník v zimě jí opravdu sypat nebudu)

Někdy je to nejjednodušší řešení,to nejlepší. Kostkou bílé soli nic nezkazíte, max má kůň, co zatím neměl přístup k žádné soli, z nadměrné konzumace pár dní kravince, místo bobků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík