Dobrý deň, dnes mi došli nové granule energys relax moja 21 ročná kobylka sa ich nechcela ani dotknúť a náhle na to sa vyzvracala, zmes trávy, po 10 minútach znova, a v krku jej to krčalo, áno v krku, stalo sa to pol hodku dozadu, neviete čím to môže byť zpôsobené? Veľmi sa o ňu bojím.
Písala som minulej majiteľke, ta vravela, že u kobylky to raz zažila a nechala to tak, vraj bola v poriadku.
Kobylka je na tráve sene, jadrovom krmive. Celodenne vo výbehu.
majkulka
napsal(a):
já bych rozhodně nečekala a volala někoho jiného. Něco si o ucpaném jícnu přečtěte. V žádném případě nejde podceňovat.
Problém ten že je to jediný veterinár ktorý aspoň niečo vie o koňoch, u nás veterináry nevedia koňa ani pichnúť, a najbližší dobrý vet je 3 hodiny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nadymoja
napsal(a):
Problém ten že je to jediný veterinár ktorý aspoň niečo vie o koňoch, u nás veterináry nevedia koňa ani pichnúť, a najbližší dobrý vet je 3 hodiny.
tak bude muset přijet on, nebo budete muset vy naložit koně.
ucpaný jícen je akutka.
Môj prvý kôň z upchatia imununitne skolaboval, po zápale pľúc sa v horúčkach trápil ešte niekoľko mesiacov- dva týždne ok, potom zase vysoké teploty. Schudol na kosť. A bol to mladym zdravý kôň, ktorý dostal sondu a atb do dvoch hodín po upchatí. Mal doźivotné následky. Keď sa o tri roky upchal u novej majiteľky, veterinár nesprávne diagnositkoval koliku a do druhého dňa uhynul.