Prosim pomoc - trener zakazuje prestávky počas jazdenia

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2019 22:28
Arisko

XXX.XXX.234.47

Zdravim. Chodievam jazdiť 1x týždennne jednu jazdeckú hodinu po dobu 60min. niekedy aj viac, problém je v tom, že pani trénerka mi nedovolí urobiť si prestávku a napiť sa. Tvrdí, že kôň by nemal prestávkovať počas práce. Že nemôže vyjsť z pracovného rytmu.
Som slečna útlej postavy, mám celkom slabú kondičku a klusanie bez prestávky počas celej hodiny mi spôsobuje značnú fyzickú záťaž.
Chcem sa preto opýtať, je to naozaj až taký problém urobiť si zopár prestávok a spomaliť koňa do kroku na pár sekúnd? To sa mu kvôli tomu niečo vážne stane?
Skutočne nechcem kvôli tomu skolabovať a nechcem mať negatívnu skúsenosť s jazdením.
Pre niekoho to možno bude znieť ako nepodstatná vec, lenže mňa to dosť obmedzuje a kazí mi to radosť z jazdenia.
Ďakujem za pochopenie a rady.

16.6.2019 23:00
lenacia

XXX.XXX.211.203

Tak to bych rozhodně s tím něco dělala. Neřeknu v chladných dnech, ale teď jak byly vedra vpodstatě celé dny až do večera je doplňování tekutin důležité i třeba při ježdění. Člověk si dokáže uhnat úžeh nebo úpal během chvilky...
Takže podle mě třeba koně zastavit a požádat o láhev vody je absolutně v pořádku a trenér by měl dbát na dobrý zdravotní stav jezdce (a koně) a v tomto počasí požádat o napití by neměl být problém.

16.6.2019 23:08
Arisko

XXX.XXX.234.47

lenacia napsal(a):
Tak to bych rozhodně s tím něco dělala. Neřeknu v chladných dnech, ale teď jak byly vedra vpodstatě celé dny až do večera je doplňování tekutin důležité i třeba při ježdění. Člověk si dokáže uhnat úžeh nebo úpal během chvilky...
Takže podle mě třeba koně zastavit a požádat o láhev vody je absolutně v pořádku a trenér by měl dbát na dobrý zdravotní stav jezdce (a koně) a v tomto počasí požádat o napití by neměl být problém.

Ďakujem za odpoveď. Takže nie je pravda, že by som tým koňa vyrušovala alebo obťažovala v práci?

16.6.2019 23:11
Arbora

XXX.XXX.212.221

Ale tak nie ste rukojemník, ani na vojne, nemusíte robiť veci, s ktorými nesúhlasíte. Nerobiť prestávky, zvlášt u začiatočníkov, je hlúposť. Ľahko sa unavia, ľahko vyjdu z rytmu a robia si nábeh na zlozvyky. Jazdenie je fyzická aktivita, pre niekoho, kto začína aj dosť vyčerpávajúca a ak niekto nie je ochotný umožniť platiacemu klientovi napiť sa vody... tak je niekde chyba a nie vo vašom prijímači. aj pre koňa je fajn, keď má možnosť si trochu vytiahnuť oťaž a pokráčať si, nič tým nestratí.

16.6.2019 23:14
Arisko

XXX.XXX.234.47

Arbora napsal(a):
Ale tak nie ste rukojemník, ani na vojne, nemusíte robiť veci, s ktorými nesúhlasíte. Nerobiť prestávky, zvlášt u začiatočníkov, je hlúposť. Ľahko sa unavia, ľahko vyjdu z rytmu a robia si nábeh na zlozvyky. Jazdenie je fyzická aktivita, pre niekoho, kto začína aj dosť vyčerpávajúca a ak niekto nie je ochotný umožniť platiacemu klientovi napiť sa vody... tak je niekde chyba a nie vo vašom prijímači. aj pre koňa je fajn, keď má možnosť si trochu vytiahnuť oťaž a pokráčať si, nič tým nestratí.

Ďakujem, presne to som si myslela aj ja.

16.6.2019 23:38
lenacia

XXX.XXX.211.203

Arisko napsal(a):
Ďakujem za odpoveď. Takže nie je pravda, že by som tým koňa vyrušovala alebo obťažovala v práci?

Koni je tohle upřímně jedno. Naopak zpomalení či zastavení může vnímat pozitivně. Plus klidné stání s jezdcem zatímco ten se chce napít lze vnímat jako součást tréninku.

17.6.2019 05:32
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Pauzu na piti jsme tedy nedelali nikdy. Pauzy na uvolneni a protazeni kone naopak vzdy, nejak si neumim predstavit praci na prilnuti hodinu v kuse. V te pauze by nemel byt problem se napit. Ale zase bych cekala, ze netrenujete v takovem vedru, aby to jezdec bez piti nezvladal, co pak ten chudak kun.

17.6.2019 05:42
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Byli jsme také na kolbišti při výcviku hodinu a nikdo z nás nepřestávkoval.

Akorát tedy nerozumím z popisu zadavatelky tomu, jestli kůň pořád kluše a nejde vůbec v kroku, nebo jak jste to myslela? "klusanie bez prestávky počas celej hodiny " a "urobiť si zopár prestávok a spomaliť koňa do kroku na pár sekúnd". Jak probíhá vaše výuková hodina?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2019 05:51

Pauzy se dělají hlavně kvůli koni Uděláš nějaký cvik dobře, pěkně přeskáčeš řadu, necháš mě ti dvacet minut drndat v zádech, protože ještě neumím jezdit - odměna dvě minuty na volné otěži.

Jinak pauzu na pití pro jezdce bych já osobně zakázala taky. Resp. sama si pauzu na pití rozhodně nedělám. Kůň taky nepije. Pokud je takové vedro, že člověk nevydrží bez pití, nemá se jezdit. Pamatujte si, že ač to třeba nedává najevo remcáním a vyžadováním pauzy na pitíčko, kůň je na tom ve vedru hůř než my.

17.6.2019 06:15
akscha

XXX.XXX.26.89

Prestavky v kroku na delsi otezi jsou normalni a potrebne. Ale pokud se ucite jezdit, kun mozna v kroku "prestavkuje" celou hodinu, a proto trenerka dalsi pauzy nedela.

Co se tyka piti, nevidim duvod, proc by to trenerka nemohla umoznit. Ale uplne normalni to neni a hodinu jezdeni v lete by mel zdravy clovek v pohode zvladnout i bez vody. Byt prisaty ma lahvi je asi trochu zvyk z komercnich cviceni - zazila jsem i 50minutovou lekci s 5 prestavkami na piti. A zas tak intenzivni to cviceni opravdu nebylo :) Takze bych v prvni rade pracovala na te fyzicce.

17.6.2019 07:36
Arisko

XXX.XXX.234.47

Dotaz napsal(a):
Byli jsme také na kolbišti při výcviku hodinu a nikdo z nás nepřestávkoval.

Akorát tedy nerozumím z popisu zadavatelky tomu, jestli kůň pořád kluše a nejde vůbec v kroku, nebo jak jste to myslela? "klusanie bez prestávky počas celej hodiny " a "urobiť si zopár prestávok a spomaliť koňa do kroku na pár sekúnd". Jak probíhá vaše výuková hodina?

Prebieha to tak, že hodinu jazdím v kluse a chodím cez kavalety a potom cca 10min. cval a zopár kolečiek práca v kroku.

17.6.2019 07:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Každý jsme nějaký. Někdo vydrží víc jak kůň, někdo prostě ne. Jezdit 60 minut začátečník prostě nezvládne v pohodě. To je moc. Jde přece o to,aby se učil. Co se tak asi naučí, když je nesoustředěný a na pokraji kolapsu?
Buď bych slečnu nechala napít nebo zkrátila výukovou hodinu. Pokud má slečna zaplaceno 60 minut, může si,v rámci výuky, koně třeba očistit, nasedlat, popř. odstrojit a pod. Nemusí celou hodinu rotovat kolem jízdárny.

17.6.2019 07:42

akscha napsal(a):
Prestavky v kroku na delsi otezi jsou normalni a potrebne. Ale pokud se ucite jezdit, kun mozna v kroku "prestavkuje" celou hodinu, a proto trenerka dalsi pauzy nedela.

Co se tyka piti, nevidim duvod, proc by to trenerka nemohla umoznit. Ale uplne normalni to neni a hodinu jezdeni v lete by mel zdravy clovek v pohode zvladnout i bez vody. Byt prisaty ma lahvi je asi trochu zvyk z komercnich cviceni - zazila jsem i 50minutovou lekci s 5 prestavkami na piti. A zas tak intenzivni to cviceni opravdu nebylo :) Takze bych v prvni rade pracovala na te fyzicce.

Nám trenérka pauzy na pití v horkých dnech sama nabízí a já je odmítám. Nechci, aby mi žbluňkalo v žaludku. Za hodinu se neupotím k smrti.

17.6.2019 07:54
Arisko

XXX.XXX.234.47

sisi58 napsal(a):
Každý jsme nějaký. Někdo vydrží víc jak kůň, někdo prostě ne. Jezdit 60 minut začátečník prostě nezvládne v pohodě. To je moc. Jde přece o to,aby se učil. Co se tak asi naučí, když je nesoustředěný a na pokraji kolapsu?
Buď bych slečnu nechala napít nebo zkrátila výukovou hodinu. Pokud má slečna zaplaceno 60 minut, může si,v rámci výuky, koně třeba očistit, nasedlat, popř. odstrojit a pod. Nemusí celou hodinu rotovat kolem jízdárny.

Bohužial je tomu tak. Som si vedomá, že mám velmi slabú kondičku ale ako píšete ku koncu už mám naozaj blízko kolapsu. A to sa mám kvôli tomu vzdať jazdenia? Pretože si nemôžem na chvílu oddýchnuť.
Čistenie, sedlanie a odsedlanie robím mimo tých 60min jazdenia, takže je to vo výcviku zahrnuté.

17.6.2019 08:46
lenacia

XXX.XXX.211.203

Každý vydrží něco jiného plus jak říkáte pokud je zdravý. Stačí aby člověk trpěl třeba cukrovkou.
Já mám třeba problémy s termoregulací. Zkrátka se strašně málo potím a tak se i snáze přehřívám. Takže zatímco Sára se mi ani nezapotí, já skončím po hodině ježdění s úpalem, proto jezdím s mokrým ručníkem a nestydím se požádat o vodu.
Takže jistě, chápu že některému člověku pauza na pití přijde jako "buržoazní přežitek" , ale každý je jiný, a každý vydrží něco jiného.

17.6.2019 09:02
Arisko

XXX.XXX.234.47

lenacia napsal(a):
Každý vydrží něco jiného plus jak říkáte pokud je zdravý. Stačí aby člověk trpěl třeba cukrovkou.
Já mám třeba problémy s termoregulací. Zkrátka se strašně málo potím a tak se i snáze přehřívám. Takže zatímco Sára se mi ani nezapotí, já skončím po hodině ježdění s úpalem, proto jezdím s mokrým ručníkem a nestydím se požádat o vodu.
Takže jistě, chápu že některému člověku pauza na pití přijde jako "buržoazní přežitek" , ale každý je jiný, a každý vydrží něco jiného.

Ďakujem za pochopenie.
Niektorí si myslia, že žiadam priveľa. 'Veď každý človek musí vydržať hodinu'. Bohužial nie je to tak.
Keby to bola nejaká hlúposť tak by som sem nepísala. Ale je to skutočne pre mňa zaťažujúce. Preto tá otázka, či ten kôň môže robiť prestávky v kluse. Trenerka hovorí, že kôň nemôže vyjsť z pracovného rytmu. Nemá sa vyrušovať pri jazdení.
Ja si viem oddýchnuť aj napiť sa v kroku. Ale aby som hodinu klusala tak to je pre mňa ťažké. Ak niekto tvrdí, že koň je eše viac smädný ako jazdec, tak asi už budem nosiť aj vedro s vodou pre koňa alebo neviem už :D

17.6.2019 09:21
kapička

XXX.XXX.5.211

Podle mě záleží i na koni. Jsou koně, kteří jsou zvyklí, že lekce má 45 minut, z toho se 5 minut na začátku krokuje, pak se opohybovává na delší otěži v klusu, dělají se ohýbací cviky. Pak následuje přechod do kroku a třeba ustupování na holeň, obraty, couvání. Kůň se dostane na otěž a jde se makat. Z hodiny už ale uběhlo klidně 25 minut. Pak se třeba 15 minut fakt intezivně pracuje, dělají se přechody, odjede se třeba drezurní úloha, piluje se co jezdci a koni nejde. A nakonec je zase krokování 5-10 minut (koně jsou ihned po tréninku na pastvinu). Tady nějak prostor na přestávku nevidím, já to jednou udělala a pak jsem si akorát nadávala, protože kůň na to není zvyklý a hodil se do režimu mám padla a namotivat ho zase k práci mi dalo zabrat.

Jinde jezdím 60 minut. Pauzy na protažení koně se dělají pravidelně, průběh tréninkové hodiny je jiný, leckdy je krokování mimo těch 60 minut. Je ale pravda, že trénink není zdaleka tak intenzivní, koně nejsou tak rutinovaní, vyloženě na oteži chodí fakt jenom pod jezdci, my ostatní jsme rádi za stálý kontakt a neflákající se záď. Tady nějaká pauza na pití nezkazí nic.
I když taky nechápu potřebu během tréninku pít. Když člověk dodržuje pitný režim, tak ho ta hodinka v sedle fakt nezabije. I když beru v potaz, zdravotní omezení, jak píše lenacia, tak snad soudný člověk k tomu přihlédne a holt si ten trénink v 30°C odpustí. Já jsem zdravá jak řípa a stejně jsem teď v těch tropech jezdit nešla, přišlo mi zbytečné koně trápit (a já se nechtěla pařit v rajtkách a kožených botech )

17.6.2019 12:32
sovicka

XXX.XXX.56.254

Teda asi budu za exota, ale v horku se hlásím o pauzy klidně i sama, buď kvůli koni (kvůli tomu hlavně, když cítím, že začíná být unavený) nebo sobě na napití a vydechnutí (nepiju ale moc, jen lehce na osvěžění, víc se napiju až po ježdění). Obzvlášt pokud kůň na tréninku opravdu pracuje a jen se nefláká,m nedovedu si představit, že pracuje bez pauz (mluvím teda o tréninku sportovních koní, kdy kůň pracuje samozřejmě na přilnutí, praczje na dvou stopách ve vyšších chodech, hodně se shromažďuje), to si teda nedovedu představit, že by kůň neměl oddech v kroku a na delší otěži, takto dávám koni během lekce třeba 5 krátkých pauz, do pauzy tedy řadím vyklusíní v pozici dopředu a dolů. Jednak kůň si pokud má pauzy udrží "čerstvost" a jednak i pozornost a ochotu k práci, neb ví že když dobře pacuje, přijde odměna v podobě pauzy. Pak kůň ví že pauza neznamená konce práce a nemá problém v práci pokračovat a navíc to pomůže i jezdci, ani člověk nevydrží sosutředit se celou hodinu.

17.6.2019 12:52
akscha

XXX.XXX.26.89

Jeste nad tim premyslim a zadavatelce asi nepomuze vedet, kdo dava pauzy a kdo ne. Ona potrebuje, aby jeji trenerka ty pauzy zaradila, a ta nechce. Ja treba pauzy na piti nepotrebuju, ale na uklidneni a srovnani se ano (treba i sviznejsi praci v klusu). Bez pauzy bych samozrejme pokracovat mohla, ale jezdeni by bylo o nicem. Moje trenerka to vi a pauzy delame.

Zkuste si s trenerkou promluvit (apelovat na Vasi lepsi praci po pauze) a pokud opravdu nechce, nezbude nez si zvyknout a nebo zmenit trenera. Hodne veci je vec dohody a platici klient na soukrome lekci (je-li to tak), ma s normalnim trenerem vetsinou moznost hodinu trochu prizpusobit podle svych potreb.

17.6.2019 12:53
Arisko

XXX.XXX.234.47

Ešte by som chcela dodať, že som tak trochu pokročilý začiatočník, čiže sa jazdiť vlastne učím.
Chodím k tej pani na individuálne hodiny, čiže na jazdiarni som len ja. Nepoviem keby tam bolo 5 jazdcov. Takto keď učí len mňa tak si myslím, že nikoho iného mojimi pauzami neobťažujem.
Keby sme celú hodinu pracovali v kroku tak s tým nemám problém. Ale celá hodina vysadania v kluse je pre mňa veľa. Ku koncu už nevládzem s dychom a cítim, že už nemám prilnuté kolená tak ako by som mala mať, pretože už mi nohy nevládzu.

Kikoj

17.6.2019 14:00
Kikoj

XXX.XXX.44.189

My si tiez nerobime prestavky na pitie... za prve, musela by si zosadnut z kona a za druhe, tiez si myslim ze kazdy clovek vydrzi hodinu nepit...

Ja tiez byvam smadna, ale pri treningu na to ani nemyslim a napijem sa hned, ako zosadnem z kona

Samozrejme, je to ine pokial mas nejake zdravotne problemy a je ti na odpadnutie

Ale ak si tam sama, tak potom nechapem preco ti nedovoli sa napit... ? ved tych par minut ju nezabije a kon samozrejme bude rad ze nemusi celu hodinu v teple klusat jak dilino

A kde jazdis?

17.6.2019 14:12
sovicka

XXX.XXX.56.254

Kikoj napsal(a):
My si tiez nerobime prestavky na pitie... za prve, musela by si zosadnut z kona a za druhe, tiez si myslim ze kazdy clovek vydrzi hodinu nepit...

Ja tiez byvam smadna, ale pri treningu na to ani nemyslim a napijem sa hned, ako zosadnem z kona

Samozrejme, je to ine pokial mas nejake zdravotne problemy a je ti na odpadnutie

Ale ak si tam sama, tak potom nechapem preco ti nedovoli sa napit... ? ved tych par minut ju nezabije a kon samozrejme bude rad ze nemusi celu hodinu v teple klusat jak dilino

A kde jazdis?

Proč sesedat z koně, já piju teda normálně z lahve na koni... To by musel být echt lekavý kůň, aby toto vadilo, přece...
Já mám fyzičku myslím dost slušnou, ale už mi teda dávno není dvacet a nevím proč bych se měla zbytečně trápit celou hodinuv 30 bez napití, pokud třeba víc než půlku tréninku jezdím v plném sedu...

Ale u zadavatelky je asi spíš celkový problém, že ji trenérka asi zaěžuje trohu nad její fyzické možnosti... Není cílem výcviku jezdce, aby ten co se učí cítil na konci lekce jak po martonu...

17.6.2019 15:06
Arisko

XXX.XXX.234.47

Kikoj napsal(a):

A kde jazdis?

Tu ani nejde tak o to pitie ide o tie prestavky. Myslím, že trenerka ma chce velmi rychlo vycvičiť a neberie ohlad na moje zdravie.
Ku koncu už sa naozaj cítim na odpadnutie. A ďakujem bohu, že už skončila hodina.
Myslím, že jazdenie má byť o radosti a nie aby som sa už tešila než to skončí.

Kikoj

17.6.2019 15:13
Kikoj

XXX.XXX.44.189

tak to urcite hej, to je o inom...prestavky su velmi dolezite. My to mame tak ze na hodine sme vacsinou traja...
a trenerka si vzdy zoberie jedneho asi na 10 minut, potom druhy, treti.....Je pravda ze ked som pri nej tak mi neda vyddychnut, ani mi neda prestavku ale predsa len to netrva 60 minut ale max 20-30 minut....

17.6.2019 15:47
kobylkalucni

XXX.XXX.89.103

Vzpomínám si na své jezdecké začátky, mě stačilo klusat jen pár minut a už se mi klepaly kolena. Holt na koni se používají úplně jiné svaly než při chůzi či běhu a ty mě tehdy očividně scházely. Po hodině klusu bych odpadla celá. Přístup Vaší trenérky není v pořádku. Zvyšování laťky je fajn, i to občas přešvihnout a jindy si udělat tréning na pohodu, proč ne. Ale zakázat pití i přes výslovné požádání? Koni pauza určitě neuškodí. Běžně jsme se na koni střídaly, kůň se zastavil, my se prohodily, třeba si i zkrátily/povolily třmenové řemeny a pokračovalo se. Za jedno kolečko byl zpět v rytmu. Teoreticky by mohla vadit dejme tomu 15ti minutová pauza v zimě, kdy by rozehřátý kůň zatuhl a pak se po něm chtěly zase výkony, nebo jak psal někdo přede mnou, když si kůň myslí, že už má "padla". Zkuste si s trenérkou ještě jednou promluvit, i o náročnosti tréninku. Přece jenom vy si ho platíte, ona poskytuje službu.

17.6.2019 17:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A je koník chodivý,nebo ho do každého pohybu nutíte? On je taky rozdíl pro začátečníka se svézt na lonži, na chodivém koni, než na koníkovi, z kterého dojí každý krok. Strukturu vaší hodiny nechápu. U nás se v rámci jezdecké hodiny okrokovalo 10 - 15 minut, pak se pracovalo v klusu (s krátkými přestávkami v kroku), zacválalo, vykrokovalo.

Jinak pokud nemáte žádnou kondici, tak prostě budete dřít, než se k ní dostanete. Můžete si pomoci dalšími pohybovými aktivitami, abyste se do kondice dostala rychleji.

17.6.2019 19:48
Arisko

XXX.XXX.234.117

kobylkalucni napsal(a):
Vzpomínám si na své jezdecké začátky, mě stačilo klusat jen pár minut a už se mi klepaly kolena. Holt na koni se používají úplně jiné svaly než při chůzi či běhu a ty mě tehdy očividně scházely. Po hodině klusu bych odpadla celá. Přístup Vaší trenérky není v pořádku. Zvyšování laťky je fajn, i to občas přešvihnout a jindy si udělat tréning na pohodu, proč ne. Ale zakázat pití i přes výslovné požádání? Koni pauza určitě neuškodí. Běžně jsme se na koni střídaly, kůň se zastavil, my se prohodily, třeba si i zkrátily/povolily třmenové řemeny a pokračovalo se. Za jedno kolečko byl zpět v rytmu. Teoreticky by mohla vadit dejme tomu 15ti minutová pauza v zimě, kdy by rozehřátý kůň zatuhl a pak se po něm chtěly zase výkony, nebo jak psal někdo přede mnou, když si kůň myslí, že už má "padla". Zkuste si s trenérkou ještě jednou promluvit, i o náročnosti tréninku. Přece jenom vy si ho platíte, ona poskytuje službu.

Ďakujem, že ma chápete.

17.6.2019 19:53
Arisko

XXX.XXX.234.117

Dotaz napsal(a):
A je koník chodivý,nebo ho do každého pohybu nutíte? On je taky rozdíl pro začátečníka se svézt na lonži, na chodivém koni, než na koníkovi, z kterého dojí každý krok. Strukturu vaší hodiny nechápu. U nás se v rámci jezdecké hodiny okrokovalo 10 - 15 minut, pak se pracovalo v klusu (s krátkými přestávkami v kroku), zacválalo, vykrokovalo.

Jinak pokud nemáte žádnou kondici, tak prostě budete dřít, než se k ní dostanete. Můžete si pomoci dalšími pohybovými aktivitami, abyste se do kondice dostala rychleji.

Tak koník velmi pekne chodí. Netreba ho do ničoho tlačiť, pekne reaguje. Skôr si myslím, že je trochu dopredný.
Je to fríska kobylka a má trochu nepohodlné chody. Pracovný klus u nej je skoro nemožný, nedá sa to usedieť, čo potvrdila aj sama trenerka.

17.6.2019 20:21
Arbora

XXX.XXX.212.221

Hodinu klusať na frízákovi, no ďakujem pekne
Je úplne jedno, či je normálne napiť sa po hodine, či to niekto vydrží, alebo nie. Ale ako výcvik je toto úplný nezmysel.

17.6.2019 21:03
kapička

XXX.XXX.5.211

To já bych na frísákovi klidně hodinu klesala, zvlášť na tom "svém", miluju jeho klus, zvlášť, když fakt jede 😍

Fakt by mě zajímalo, jak vypadá výcvik jezdce, kde se 60 minut kluše. A teda ten kůň musí mít fyzičku. Klobouk dolů, že jako školní to zvládá, u nás odhaduji, že po 20 minutách by koně hodili stopku

17.6.2019 22:22
akscha

XXX.XXX.26.89

Tak kocarovi konici byvaji zahrivaci a dost dopredni. U nekterych mi svizny klus prisel jako zakladni rychlost :) (odpozorovano z mini vzorku asi sesti kladrubaku a frisu)

18.6.2019 09:13
elaxy

XXX.XXX.92.84

Tak mně by požadavek na pití v průběhu lekce sice přišel zvláštní, ale každý jsme jiný a nějakému rozumně podanému požadavku bych neměla problém vyhovět, v individuální hodině zvlášť. Ale rovnou říkám, že trenérka by se mi nelíbila, její zdůvodnění o přerušování pracovního rytmu je uhozené. Klusat hodinu, nebo většinu hodiny (jízdárenské) je holý nesmysl, který k ničemu nevede. Nikdo se nic nenaučí, nevyhnutelně ztuhlý kůň se pod unaveným jezdcem akorát ničí, gymnasticky nesmysl, celé na hlavu. Poohlídni se po někom jiném.

18.6.2019 22:22

Kondičku má zadavatelka obdivuhodnou, já bych hodinu v kluse nedala, i na vyjížďkách se kluše a cválá s přestávkami v kroku...
Místo, kde se hodinu kluše bych opustila, k čemu to je? Najděte si jinou jízdárnu s dobrým přístupem jak ke zvířatům, tak ke klientům.

19.6.2019 01:03
Arisko

XXX.XXX.234.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kondičku má zadavatelka obdivuhodnou, já bych hodinu v kluse nedala, i na vyjížďkách se kluše a cválá s přestávkami v kroku...
Místo, kde se hodinu kluše bych opustila, k čemu to je? Najděte si jinou jízdárnu s dobrým přístupem jak ke zvířatům, tak ke klientům.

Nemyslím si, že mám dobrú kondičku, ako som už spomínala ku koncu už som na pokraji zrútenia.
Ďakujem všetkým zúčastneným, skúsim sa ešte s trenerkou porozprávať nech na mňa tak netlačí a keď nie tak budem si musieť nájsť iné miesto na jazdenie.

19.6.2019 11:16

Já myslím že jezdit se má pro radost, a je úplně jedno co se kde dělá a nedělá - pokud pauzami nikoho neobtěžujete, tak nechápu proč si ježdění už na začátku zhnusit takovou blbostí. Může to ve vás vypěstovat psychický blok, který si s ježděním prostě spojíte, a bude konec...

19.6.2019 11:34

kapička napsal(a):
To já bych na frísákovi klidně hodinu klesala, zvlášť na tom "svém", miluju jeho klus, zvlášť, když fakt jede 😍

Fakt by mě zajímalo, jak vypadá výcvik jezdce, kde se 60 minut kluše. A teda ten kůň musí mít fyzičku. Klobouk dolů, že jako školní to zvládá, u nás odhaduji, že po 20 minutách by koně hodili stopku

Zrovna nad tím se tu pozastavuji... Já mám teda koně nemocnýho, ale ani u zdravýho si nedokážu představit, že 60 minut (!!!) kluše po jízdárně
Nehledě na to, že já bych zdechla po pěti minutách...

Neregistrovaný uživatel

19.6.2019 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.143

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna nad tím se tu pozastavuji... Já mám teda koně nemocnýho, ale ani u zdravýho si nedokážu představit, že 60 minut (!!!) kluše po jízdárně
Nehledě na to, že já bych zdechla po pěti minutách...

A to ja u frisaka jako kocarovyho kome i jo ale stejne jak vy nechapu co to ma za ucel a za druhy mi prijde jako totalni pit omost ucit zacatecnika na frisakovi. Dyt ten clovek pak bude na jinym koni uplne mimo....

19.6.2019 15:03
Arisko

XXX.XXX.234.47

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to ja u frisaka jako kocarovyho kome i jo ale stejne jak vy nechapu co to ma za ucel a za druhy mi prijde jako totalni pit omost ucit zacatecnika na frisakovi. Dyt ten clovek pak bude na jinym koni uplne mimo....

Jazdila som aj na hanoverskom valachovi. Ten mal omnoho prijemnejsie chody ako fris.
A len tak pomimo, preco zaciatocnici nemozu jazdit na frisovy? Je to zato, ze ma nepohodlne chody?

19.6.2019 20:58
balisek

XXX.XXX.79.197

Arisko napsal(a):
Jazdila som aj na hanoverskom valachovi. Ten mal omnoho prijemnejsie chody ako fris.
A len tak pomimo, preco zaciatocnici nemozu jazdit na frisovy? Je to zato, ze ma nepohodlne chody?

Karosiéři mají kadencovaný klus s vysokou akcí nohou - což je velice efektní ve spřežení, ale velice nepohodlné pro jezdce. Začátečník bude po hodině vytřesený jako Startka. O plném sedu ani nemluvě - vysedět vysokou akci je nesmírně náročné a mají s tím problém i velmi pokročilí jezdci.

19.6.2019 22:31
Arisko

XXX.XXX.234.47

balisek napsal(a):
Karosiéři mají kadencovaný klus s vysokou akcí nohou - což je velice efektní ve spřežení, ale velice nepohodlné pro jezdce. Začátečník bude po hodině vytřesený jako Startka. O plném sedu ani nemluvě - vysedět vysokou akci je nesmírně náročné a mají s tím problém i velmi pokročilí jezdci.

Ďakujem už tomu rozumiem.

20.6.2019 06:48

balisek napsal(a):

Velice výstižné!

Přidejte reakci

Přidat smajlík