Dora123

XXX.XXX.142.141
Dobrý den, mám možnost odkupu mini poníka z cirkusu. Je mu 7let, podle fotek a popisu povahově vhodný k dětem. Nicméně se ve mě perou pocity a říkám si, proč se ho tedy zbavují, když je tak super a aby nebyl cirkusovým prostředím a drilem poznamenaný. Nějak, že to ani na první pohled nebude zřetelné a po nějaké době se ukáže že mé rozhodnutí byl průšvih.... co si o tom myslíte? Máte někdo zkušenost s poníkem nebo koněm z takovéhleho prostředí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.241
Cirkus neni koncentrak. Uznavam ze velke selmy muzou mit diskutabilni zazemi ale ponici se tam maj jak kdekoli jinde. Jen je uci kapku jine veci no. Ze ho prodavaj? No treba snizujou stavy sehnali lepsiho.... Milion a jedna moznost. Preci jen nemuzou vozit zvirata co nevyuziji k vystupovani a narozdil od selem poncliky lze prodat a neni nutno jim slozote shanet duchod v soukromych zoo.
Cirkus sice není pro koně vždycky koncetrák. ALE víte jak vypadá zimoviště konkrétně tohoto cirkusu? (já ne a nevím ani o který cirkus jde - ALE jsem moc ostražitá ke světským)
V obci Černíky jedno takové zimoviště mají a rádi poreferují. KVS se snaží zjednat nějakou nápravu už pár let - jenže je to nekonečný příběh ve stylu: tenhle poník není náš, toho si tu nechal bratranec, či jeho známí...nevíme... zrovna není nikdo doma... A poníci jsou po kolena v hnoji, dostanou celou zimu trochu slámy, vet. a jakákoliv prevence 0. Před sezonou se udělají kopyta, nutné očkování a krve - jen aby se mohlo táhnout krajem. Vlastně se mají na štaci lépe, protože tráva na pasení...a voda musí být, kdyby došel nějaký šťoura.
Druhé zimoviště poníků znám z Olomouce. Není to týrání, ale taky žádný vzorový chov. Spíš handlárna.
Prostě tento typ "hospodářství" odmítám ze svých peněz podporovat. A nikomu nedoporučuji tohle podporovat. Tady je téměř jistota, že nějaký průšvih poník mít bude (kdyby jen opotřebované klouby z vožení děcek v malém kruhu).