Sneženka26

XXX.XXX.241.241
Ahojky, chci se zeptat resim problemy se sedlem. Kobyla se mi nedopocuje cela a za kohoutkem se ji dela flek ve tvaru trojuhelniku. Mela jsem nejdrive synteticke daslo s modrou komorou a v nedopocenem fleku zacli rust i bile chloupky. Sedlo jsem prodala a sehnala jsem si kentaura Olymp 17,5 komora 2 na prvni pohled to vypadalo ze bide sedet ale pri opoceni opet tento trojuhelnik, nevim tedy zda si sedlo nechat nebo se ho zbavit a shanet dal. Me se v nem sedi uzasne i kobyla me neprisla ze by chodila spatne. Nejsem si ani jista nejak jak to ma vazne vypadat kazdy tvrdi neco jineho. Nekde dokonce pisou ze tyhle trojuhelniky jsou dobre, ale to se mi moc nezda. Jak to tedy skutecne je? Pridavam nejake fotky. Budu moc rada pokud poradite
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na fotce č. 4 je vidět, že polštáře kobyle nesedí, máte možnost je nechat docpat u sedláře- měl by přijet, kouknout, sáhnout nafotit, pokud jsou "na vlně", s latexem to asi nepůjde.(pokud kupuji starší sedlo vždy na vlně, s tím se dá pracovat, latex se omačká a pak těžko hledáte vhodného koně)
Zrovna Olympic byl myslím dost často na latexu, ty Kentauri close contact skočky jsou na něm ve většině případů. Je dost možné, že docpat nepůjde.
Jak už jsem psala v jiném vlákně o sedlech, které zadavatelka zakládala, zkusila bych sedlo s francouzskými polštáři. Zkoušíte sedla pořád stejného typu, kde ty polštáře sedět nebudou...
KT Olympic jsem měla opakovaně v 8mi různých komorách a posedlích. Proč jsem si ho opakovaně pořizovala? Protože ho miluju:) Pocit jako sedět přímo na koni, ale v sedle. Dokonalé ovládání koně při minimální fyzické investici. A proč jsem ho vždy prodala? Protože při používání pravidelně na vyjížďky do terénu koni atrofovaly svaly kolem kohoutku. Latexový close contact má sedět nalepený těsně kolem kohoutku, právě pro ten kontakt. Na sportovní skákání pochopitelně.
Kůň se vždy tvářil spokojeně, ale ty suché fleky tam byly. Zkoušela jsem ho na užší kobylu s gelovkou, fleky nebyly, ale close contact taky zmizel.
Většina latexových skokových sedel pasuje dobře nasvaleným koním s páteří schovanou ve svalech. Na záda Vašeho koně bych volila vyšší polštáře. Olympic na latexu je má ultra nízké a v kombinaci z širokým páteřním kanálem hrozí, že koni po dosednutí jezdce bude tlačit na páteř uprostřed. Když si do sedla sednete, je v kanálu po celé délce místo?
Sneženka26

XXX.XXX.241.241
Ano, mista tam je dost i po dosednuti. Jaky konkretne model byste tedy doporucovali nechci zas sehnat neco co by nesedelo. Nejspsi budu muset tohle sedlo prodat
http://www.dsp-pferde.eu/?p=1033
Tady je to přesně popsané i se supr fotkami.