Reklamace / Vrácení / Odstoupení od smlouvy ( Sedlo )

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2019 23:42
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Prosím poradí někdo jak postupovat při vrácení sedla do obchodu? Koupě šla přes internet ale majitel obchodu sedlo pasoval a i přivezl. Mám ho od 14.6 2019. V sedle jsem seděla jen při pasování. Bohužel mě sedlo vyhazuje dozadu. Necítím se bezpečně, kolení opěrky mi hodně překáží. Podle zjištění to toto sedlo dělá a není to jen můj problém.
Jedná se o drezůrní Wintec za 23 500,- sedlo je nepoškozené a neježděné.

S pánem jsem už mluvila a dost se mu nechce. Když já si myslela že se s tím srovnám ale při představě že bych si do toho měla sednout přepadne mě čirá hrůza. Odstoupení jsem již poslala meilem. Komunikace dost vázne snad zítra. Klidně bych si vzala i univerzální Wintek. Jeden starší mám a jsem velice spokojená i kobyla. Cítím se pohodlně i bezpečně. Kobča se konečně venku může proběhnout protože panička má pocit bezpečí i jistoty. . Vis fotka

Za rady nebo postup moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2019 23:54

přečíst si reklamační řád daného obchodu a postupovat podle něj..

26.6.2019 23:55

a když jste ho pri pasovani zkoušela a vadilo vam tak proc jste ho brala???

26.6.2019 23:59
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A nesedláte moc dopředu?

Jinak co ho prostě přepasovat? Něco jako reklamace pasování? Některá Wintec sedla mají posuvné opěrky, co máte za typ?

27.6.2019 00:51
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Bohužel opěrky jsou na pevno jedná se o sedlo PRO CONTOURBLOCK CAIR.

Pasování je v pořádku problém je asi s mým sedem. Mám radši kratší třmeny, ale zde i na délších mě to hodí dozadu a vrchem těla padám dopředu. Podle známé mám spíš skokoví/dostihový sed. F

Mám i univerzální wintec 250ku a až v něm jsem začala cválat v terénu s jistotou a nebojím se ani lehkého sedu. Kobča je ráda že se proběhne a cvaloví úsek co máme je dlouhý 1km a bez problému.

Měla jsem wembley drezůrní a byla jsem spokojená jenže posedlí maj jen 17,5 a já mám 18ku.

Sedlo jsem si nechala protože my bylo blbé říci ne a myslela jsem že si zvyknu ale pro mě je to spíš hrozba. Od pasování jsem si do něj nesedla.

Foto drezůráku v příloze. A problém co mám já řešilo více lidí dle poradny na fcb

27.6.2019 02:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nejsem odborník, ale mně osobně přijde, že ve skočce - jak se opírá člověk o ty opěrky a navíc s krátkými třmeny - lze dobře fungovat nad koněm, ale nesedět v koni. Podporuje to i vady sedu, ztuhlost v kyčlích - vlastní pozorování. Tohle sedlo bude, podle mě, tlačit stehno dolů, tam musíte sednout do koně, povolit v kyčlích, opravdu si sednout na zadek a povolit se. Když si tam sednete ze zvyku se ztuhlými kyčlemi s koleny odtlačujícími jezdce od opěrky (nevím, jak líp to popsat), tak vám to vystrčí zadek dozadu a vy začnete přepadávat trupem dopředu.

Teď to neberte blbě, ale neumím si představit vzhledem k objemu vašich stehen, za co byste v té opěrce nového sedla vlastně byla zapřená. Možná totiž máte moc hmoty, ale to já nedokážu posoudit, jestli i tohle může mít na váš pocit malé bezpečnosti vliv. Když si tam sednu já se svými šedesáti kily, snáz se zarazím kostí o tu opěrku, ale když si představím, že bych si měla mezi nohu a sedlo přidat polštářek, tak bych asi taky neměla pocit bezpečí a raději bych volila sedlo s výraznou opěrkou, kde se líp zapřu kolenem. Ale jak říkám, je to jen úvaha, protože tuhle zkušenost nemám. Určitě poradí někdo fundovaněji.

27.6.2019 09:17
Arbora

XXX.XXX.192.218

Pri reklamácii postupujte podľa reklamačného rádu obchodu, žiadna univerzálna rada nie je. Zo zákona máte nárok na vrátenie nepoškodeného tovaru z eshopu 14 dní, čo bude myslím pre vás zajtra?

Prejsť zo skočky do drezúrneho sedla nie je iba tak, že si sadnem a cítim sa dobre. Vžd to chvíľu trvá, kym sa jazdec usadí, a to ani nemusí meniť typ sedla takto extrémne.

MF

27.6.2019 09:22
MF

XXX.XXX.129.50

Arbora napsal(a):
Pri reklamácii postupujte podľa reklamačného rádu obchodu, žiadna univerzálna rada nie je. Zo zákona máte nárok na vrátenie nepoškodeného tovaru z eshopu 14 dní, čo bude myslím pre vás zajtra?

Prejsť zo skočky do drezúrneho sedla nie je iba tak, že si sadnem a cítim sa dobre. Vžd to chvíľu trvá, kym sa jazdec usadí, a to ani nemusí meniť typ sedla takto extrémne.

Tady bude problém, že zboží bylo upraveno na míru. Myslím, že je to vyjímka, kdy od smlouvy nelze odstoupit.

27.6.2019 09:35
Arbora

XXX.XXX.192.218

Pokiaľ je to wintec, tak sa tá úprava bude týkať skôr vankúšov, než priamo kostry. Takže to nie je taký zásah do tovaru.
Nič to ale nemení na tom, že to treba riešiť s predajcom a jeho reklamačnými podmienkami, nie
s ifaunou.

MF

27.6.2019 09:49
MF

XXX.XXX.129.50

Arbora napsal(a):
Pokiaľ je to wintec, tak sa tá úprava bude týkať skôr vankúšov, než priamo kostry. Takže to nie je taký zásah do tovaru.
Nič to ale nemení na tom, že to treba riešiť s predajcom a jeho reklamačnými podmienkami, nie
s ifaunou.

I tak už je to výrobek do kterého byl provedený nějaký zásah a nelze ho považovat za originální. Nikdo z nás by asi nebyl nadšený zaplatit cenu nového sedla a dostat repas.
Ano, je to o pročtení obchodních podmínek, ale myslím, že na tohle bude prodejce myslet.

27.6.2019 10:30
kallisto

XXX.XXX.237.35

MF napsal(a):
Tady bude problém, že zboží bylo upraveno na míru. Myslím, že je to vyjímka, kdy od smlouvy nelze odstoupit.

Kde paní píše že bylo upraveno na míru?
Je to konfekce ne?
Jen ji přivezl pán osobně a nasedlal koně.

Mrkněte co má na stránkách za reklamační řád. Jinak vraťte s dopisem o odstoupení od smlouvy poštou balíkem na adresu podnikání (nebo uvedenou jako reklamační)

27.6.2019 10:52
etnies86

XXX.XXX.245.26

domnívám se, že když sedlo pán přivezl a pasoval nevztahuje se na vás 14 denní lhůta na vrácení a půjde jen o dobrou vůli prodejce

Neregistrovaný uživatel

27.6.2019 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A "pasování" v tomto případě znamena, co, přijel, položil, řekl OK sedí, nebo nějakým způsobem sedlo upravoval?

27.6.2019 11:25
koně

XXX.XXX.174.63

Taky myslím,že by to chtělo si ujasnit,to "pasování"
Co to bylo za úkony ?
Věřím,že majitel obchodu byl neskutečně rád,že se ohavné syntetiky za těžké peníze zbaví.
Proto rychle přispěchal ,osobně vám tu nádheru hodil na kobylu :Abyste měla problém s vrácením
Nechte si to ,co vám sedí a kobyle pasuje a dál neexperimentujte ,výrazně ušetříte

27.6.2019 11:35
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ale no tak koně, wintec nie je ohavná syntetika, to im dosť krivdíte :)

27.6.2019 11:43
koně

XXX.XXX.174.63

Arbora napsal(a):
Ale no tak koně, wintec nie je ohavná syntetika, to im dosť krivdíte :)

Mě se ten materiál a provedení prostě nelíbí,každopádně nic proti těm ,kterým ano

27.6.2019 11:47
Arbora

XXX.XXX.192.218

Z vášho príspevku to vyznieva dosť opovrhujúco.
Wintec a ich koženný brat Bates sú v austrálskej domovine dosť populárne sedlá - jazdí v ich napríklad aj vytrvalostná repre.

27.6.2019 13:52
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Tak vyřešeno. Sedlo bude vyměněno za univerzál. Už jen řešíme zda posedlí semiš nebo hladké. Semiš prý pocitově zmenšuje ale zas lépe člověk přilne .

Sedlo bylo pasovano speciálními podlozkami. Je to sada a je to moje sada takže ty mi zůstanou. Komora zůstala stejná.

A jinak ano taky si myslím že je to problém opěrek. Ale psali mi lidi že je to taky hází dozadu.

Hold mám už naučný jiný sed. Ale s Wembley jsem problém neměla ba naopak měla jsem ho ráda.

27.6.2019 13:54
Sophii

XXX.XXX.211.203

tady už je každá rada drahá. Sedlo nesedí, ale já se s tím popasuju, a vida ono prostě nesedí... Kolikáté už? Za 5 let co máte koně ste nenašla sedlo co sedí? Nebo proč přesně přes 5 let pořád v jednom kuse experimentujete se sedly? neděláte tím dobrou službu ani sobě ani koni.
Přečetla jsem si specifikace, které toto sedlo má:
"Systém "Easy change - Fit Solution", který umožňuje ještě lepší dopasování sedlových polštářů pomocí dokoupitelných podložek, které se vkládají do připravených kapes v horní části sedlového polštáře. Podložky se vkládají do třech sektorů: přední část, prostředek, zadní část. Tímto lze sedlo lépe přizpůsobit tvaru koňského hřbetu."
Nevím sice jak moc efektivní takový systém skutečně je, ale dle všeho napasování tohoto sedla je za pomoci toho že někdo někam nastrkal nějaké podložky, to se dá těžko považovat za napasování kvůli kterému není sedlo vrátitelné. Na reklamaci má prodejce ze zákona čas 30dní...

Neregistrovaný uživatel

27.6.2019 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Aha. Takže více šikovný a zkušený člověk si sedlo "dopasuje" sám, aniž by s ním cokoliv udělal, protože jen nandá nebo vyndá podložk z kapes. To by mi jako nereklamovatelna závada nepřišlo. On možná bude problém jinde, ale to jako neinformovaní nevyřešíme.

27.6.2019 15:07
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Sophii napsal(a):
tady už je každá rada drahá. Sedlo nesedí, ale já se s tím popasuju, a vida ono prostě nesedí... Kolikáté už? Za 5 let co máte koně ste nenašla sedlo co sedí? Nebo proč přesně přes 5 let pořád v jednom kuse experimentujete se sedly? neděláte tím dobrou službu ani sobě ani koni.
Přečetla jsem si specifikace, které toto sedlo má:
"Systém "Easy change - Fit Solution", který umožňuje ještě lepší dopasování sedlových polštářů pomocí dokoupitelných podložek, které se vkládají do připravených kapes v horní části sedlového polštáře. Podložky se vkládají do třech sektorů: přední část, prostředek, zadní část. Tímto lze sedlo lépe přizpůsobit tvaru koňského hřbetu."
Nevím sice jak moc efektivní takový systém skutečně je, ale dle všeho napasování tohoto sedla je za pomoci toho že někdo někam nastrkal nějaké podložky, to se dá těžko považovat za napasování kvůli kterému není sedlo vrátitelné. Na reklamaci má prodejce ze zákona čas 30dní...

Kobylka problém nemá. Problém jsem já v senece jsem byla vždy nesva ale protože kobce bylo překousnoula jsem to

27.6.2019 15:26
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Aha. Takže více šikovný a zkušený člověk si sedlo "dopasuje" sám, aniž by s ním cokoliv udělal, protože jen nandá nebo vyndá podložk z kapes. To by mi jako nereklamovatelna závada nepřišlo. On možná bude problém jinde, ale to jako neinformovaní nevyřešíme.

Už jsme vyřešili sedlo mi vymění za univerzál. Co myslíte posedlí? Semiš nebo hladké věděl by někdo pro a proti těchto materiálů

Neregistrovaný uživatel

27.6.2019 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

CHS Modré Jezero (557) napsal(a):
Už jsme vyřešili sedlo mi vymění za univerzál. Co myslíte posedlí? Semiš nebo hladké věděl by někdo pro a proti těchto materiálů

Když máte sedlo, které sedí koní a Vy se v něm cítíte bezpečné, jak sama hned v úvodu píšete, proč potřebujete jine sedlo, ještě za tolik peněz?

27.6.2019 15:34
lenacia

XXX.XXX.211.203

z westernového sedla už jedině semiš. Pěkně člověka drží, člověk v sedle neklouže ani když nemá rajtky s celkoženým sedem. Pokud chce člověk aktivněji třeba skákat tak zase bude lepší zřejmě hladké posedlí.

MF

27.6.2019 16:10
MF

XXX.XXX.157.135

Copak materiál, ale máte správnou velikost posedlí? Nemůže být příčina popisovaných problémů v tomhle?
,

27.6.2019 16:41
Viktora

XXX.XXX.192.196

Dotaz napsal(a):
Nejsem odborník, ale mně osobně přijde, že ve skočce - jak se opírá člověk o ty opěrky a navíc s krátkými třmeny - lze dobře fungovat nad koněm, ale nesedět v koni. Podporuje to i vady sedu, ztuhlost v kyčlích - vlastní pozorování. Tohle sedlo bude, podle mě, tlačit stehno dolů, tam musíte sednout do koně, povolit v kyčlích, opravdu si sednout na zadek a povolit se. Když si tam sednete ze zvyku se ztuhlými kyčlemi s koleny odtlačujícími jezdce od opěrky (nevím, jak líp to popsat), tak vám to vystrčí zadek dozadu a vy začnete přepadávat trupem dopředu.

Teď to neberte blbě, ale neumím si představit vzhledem k objemu vašich stehen, za co byste v té opěrce nového sedla vlastně byla zapřená. Možná totiž máte moc hmoty, ale to já nedokážu posoudit, jestli i tohle může mít na váš pocit malé bezpečnosti vliv. Když si tam sednu já se svými šedesáti kily, snáz se zarazím kostí o tu opěrku, ale když si představím, že bych si měla mezi nohu a sedlo přidat polštářek, tak bych asi taky neměla pocit bezpečí a raději bych volila sedlo s výraznou opěrkou, kde se líp zapřu kolenem. Ale jak říkám, je to jen úvaha, protože tuhle zkušenost nemám. Určitě poradí někdo fundovaněji.

Je to tak. A vim to z vlastni zkusenosti. Dokud jsem mela 60kg tak jsem se v sedle krasne poskladala, vse bylo tam kde melo byt. Jenze jsem pak po urcite lecbe zacela nehorazne tloustnout a ty speky mi uz v sedle neskutecne vadily, misto kosti a svalu na sedle se mezi to cpala hromada tuku a uz jsem se v sedle necitila dobre, proste to prekazi 😀 ale ja tedy jezdit prestala a zacnu zase az se dam do puvodni formy, na to mam ty zvirata zase rada 😉

27.6.2019 17:19
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Já sice jezdim, ale s váhou mi to jde těžce. Bohužel mi našli problém se štítnou žlázou.

Ani nevíte jak vám hubeným závidím

27.6.2019 18:25
mulan

XXX.XXX.251.241

Já sice jezdim, ale s váhou mi to jde těžce. Bohužel mi našli problém se štítnou žlázou.

Ani nevíte jak vám hubeným závidím

tak přestaňte závidět a začněte s tou váhou něco dělat, štíná žláza není problém...

27.6.2019 18:38
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

mulan napsal(a):
tak přestaňte závidět a začněte s tou váhou něco dělat, štíná žláza není problém...

Jenže já se doma fakt neflakam, léky beru, snažím se pravidelně jíst vynechat cukry a stejně je mi to prd platné a stresu se nezbavím

27.6.2019 19:42

Jenže já se doma fakt neflakam, léky beru, snažím se pravidelně jíst vynechat cukry a stejně je mi to prd platné a stresu se nezbavím

Nechtěla jsem ale musím.

Jste asi jediný člověk na světě, který tak moc dělá všechno pro to, aby hubnul, ale nezhubne ani deko.
Stres vám kalorie nepřidá 😉 je to o tom co sníte a vydáte. Možná byste udělala lépe nemít tři kone ale zainvestovat místo toho do osobního trenéra a vyzivoveho poradce, bude vám lépe psychicky i fyzicky...

27.6.2019 22:41
Sophii

XXX.XXX.168.82

víte co, já to chápu. Někteří zkrátka nezhubnou. Třeba právě i pro to, že vzhledem k jejich fyziologii je to zkrátka velice náročné a hlavně také drahé a zahrnuje to vpodstatě psych. hladovění a dlouhodobé vpodstatě doživotní trápení se speciálním jídelníčkem... což ne každý psych. zvládne. Ale když to mám tak náročné a vím, že to nedám, tak si nekupuji koně.
Mimochodem není to o tom vyvarovávat se cukrům, ale o tom mít správný energetický příjem a výdej, nastartovat metabolismus. Technicky vzato můžete jíst zdravě sebevíc, ale pokud ten energetický příjem je nízký, tak tělo stejnak hladoví a bude všechny tuky skladovat... Plus, upřímně, ježděním na koni nezhubnete nic, stejně jako nepravidelným procházkování. To chce postě pravidelnou píli, denní režim denní rytmus. Každé ráno se jít třeba projít a postupně prodlužovat trasy. 5x týdně si dát 30 minut cvičení... a do toho nehladovět ale dělat si proteinově bohatá jídla, s tím by ale poradil výživář.
Ale to je něco co by člověk, který je tak zoufalý jak tvrdíte už dávno věděl a dělal.

28.6.2019 00:16
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
víte co, já to chápu. Někteří zkrátka nezhubnou. Třeba právě i pro to, že vzhledem k jejich fyziologii je to zkrátka velice náročné a hlavně také drahé a zahrnuje to vpodstatě psych. hladovění a dlouhodobé vpodstatě doživotní trápení se speciálním jídelníčkem... což ne každý psych. zvládne. Ale když to mám tak náročné a vím, že to nedám, tak si nekupuji koně.
Mimochodem není to o tom vyvarovávat se cukrům, ale o tom mít správný energetický příjem a výdej, nastartovat metabolismus. Technicky vzato můžete jíst zdravě sebevíc, ale pokud ten energetický příjem je nízký, tak tělo stejnak hladoví a bude všechny tuky skladovat... Plus, upřímně, ježděním na koni nezhubnete nic, stejně jako nepravidelným procházkování. To chce postě pravidelnou píli, denní režim denní rytmus. Každé ráno se jít třeba projít a postupně prodlužovat trasy. 5x týdně si dát 30 minut cvičení... a do toho nehladovět ale dělat si proteinově bohatá jídla, s tím by ale poradil výživář.
Ale to je něco co by člověk, který je tak zoufalý jak tvrdíte už dávno věděl a dělal.

Já vám rozumím. Koně jsem kupovala v době kdy jsem měla méně. Hodně mi dal šerm byla to dřina. Bohužel letos při pokusu vrátit se do tréninku po dvou letech už jsem nebyla přijata. Krásně se člověk odreagovat uklidnil atd.... Mohla jsem jist pít co jsem chtěla ale bohužel. Přišlel úraz. Loni to blbý astma kdy se konečně přišlo na to co jsou zač ty moje záchvaty. Astma záchvat spuštěn strachem, stresem. Pak ta zlomenina a letos jsem měla smůlu. Bohužel tak kvalitní trénink už neseženu včetně učitele. Náročná šermířská škola. Na meč seženu ale na kord je to obtížné.
Částečně učitele chápu nevyplatí se mu investovat čas do někoho koho k filmu nikdy nevyužije taky ho brzdí v lekcích a je to složitější. Bohužel mám složitou osobnost a dokážu být chaotická a nevypočitatelná. Asi jste už poznali sami. Velice špatně vyhodnocuji situace a řadu věcí díky minulosti beru jako útok a snažím se bránit. Musím mít svůj čas.
V práci se snažím být aktivní, ale znate to když je vás méně. Chodím 13ky a z práce mám opravdu unavenou hlavu. Tělo ok ale hlava. Prostě práce s lidmi. Koní se nevzdám protože ti mě ženou dál drží nad vodou a když v práci je problém a potřebují mě zklidnit odvedou mě na koně hlavně na Soňu. Mám pověst spolehlivého dříče. Mám tu práci ráda hlavně jsme dobrý kolektiv. Snad se časem spolu na faune zžijeme lépe. Ráda se nechám vést. Jenže se mnou se musí bohužel trošku opatrně. Snad chápete.

28.6.2019 06:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

A jsme zase tam, kde jsme byli a odkud jsme se horko těžko vyhrabali.
Kdo je na koňských diskuzích už 4 roky zpět, ví o čem píšu. Jestli to není víc.
Pokud je někdo tlustý a nehubne, ať už z jakéhokoliv důvodu, jezdí na voze, nikoli v sedle, pokud má svého koně rád.

28.6.2019 07:09

Já vám rozumím. Koně jsem kupovala v době kdy jsem měla méně. Hodně mi dal šerm byla to dřina. Bohužel letos při pokusu vrátit se do tréninku po dvou letech už jsem nebyla přijata. Krásně se člověk odreagovat uklidnil atd.... Mohla jsem jist pít co jsem chtěla ale bohužel. Přišlel úraz. Loni to blbý astma kdy se konečně přišlo na to co jsou zač ty moje záchvaty. Astma záchvat spuštěn strachem, stresem. Pak ta zlomenina a letos jsem měla smůlu. Bohužel tak kvalitní trénink už neseženu včetně učitele. Náročná šermířská škola. Na meč seženu ale na kord je to obtížné.
Částečně učitele chápu nevyplatí se mu investovat čas do někoho koho k filmu nikdy nevyužije taky ho brzdí v lekcích a je to složitější. Bohužel mám složitou osobnost a dokážu být chaotická a nevypočitatelná. Asi jste už poznali sami. Velice špatně vyhodnocuji situace a řadu věcí díky minulosti beru jako útok a snažím se bránit. Musím mít svůj čas.
V práci se snažím být aktivní, ale znate to když je vás méně. Chodím 13ky a z práce mám opravdu unavenou hlavu. Tělo ok ale hlava. Prostě práce s lidmi. Koní se nevzdám protože ti mě ženou dál drží nad vodou a když v práci je problém a potřebují mě zklidnit odvedou mě na koně hlavně na Soňu. Mám pověst spolehlivého dříče. Mám tu práci ráda hlavně jsme dobrý kolektiv. Snad se časem spolu na faune zžijeme lépe. Ráda se nechám vést. Jenže se mnou se musí bohužel trošku opatrně. Snad chápete.

Bože ženská... Je vám 25 nebo kolik, jste dospělá, máte mit rozum.
Nejste na tom světě sama, nikdo není zvědavý na vaše labilní výlevy, kolegové v práci, učitel šermu, lidé na ifaune...
Uvědomte si, že KAŽDÝ má nějaké problémy, starosti, stres. Výmluvy na štítnou žlázu, dlouhou práci, váhu, šikanu, bla bla... Z vás nedělá jedince, kolem kterého by měli všichni chodit po špičkách. Pokud máte takové stavy úzkosti, že nezvladate své emoce a chování, zajděte si k psychologovi,ten vám poradí, jak s tím pracovat.

Edit: A to nemyslím nijak proti vám osobně, nebo jako urážku, jen dobře minena rada... Co si z ní vezmete je na vás.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2019 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jak píše Sisi, je to jako na začátku, stejný scénář. Už zbývá jen dokončit, jak jsme my vsichni ostatní zlí, a že už sem slečna nikdy nepřijde a nedá fotky. Ale to se možná tentokrát nestane, jelikož jsme byli vycviceni k tomu, že my svůj názor sdělit nesmíme, takže opatrně a po špičkách se tu s člověkem, který si neuvědomuje, že potřebuje pomoct, respektive asi nechce, szijeme. Na druhou stranu to slečně třeba opravdu pomůže. Kdo ví, třeba se to za další dva roky dozvíme....

28.6.2019 07:46
jesie

XXX.XXX.216.239

Pokud máte správně poskládaný jídelníček,pohyb,tak NENÍ možné,aby člověk nezhubnul a to ani při dalších onemocněních (štítná žláza je velmi častá výmluva)

Já sama jsem celkem vysoká,proto jsem nemohla profi jezdit,ale striktně si hlídám váhu,i když mám nějaký věk a dvě skoro dospělé děti.
Jde to.
A dělám to hlavně kvůli těm koním,na kterých jezdím a kterým nechci nandavat na záda 100 a více kilo.
Do ambulance mi chodí lidi,kteří pořád dokola řeší svoji váhu,ale když to probereme,tak se přiznají,že vlastně až tak moc nedělají,necvičí,jídlo nemají vyvážěné....a pak ti,co se nad sebou zamyslí,proč že je bolí tělo,klouby a že s tím se dá něco dělat,tak na sobě makají...

Takže ne,výmluva,že NEJDE zhubnout by u mě osobně neobstála.
Chci se někomu vozit na hřbetě,tak zhubnu. Jinak si můžu pořídit psa a chodit na procházky

28.6.2019 08:03
Sophii

XXX.XXX.173.31

a jsme zase u toho, výmluvy a výmluvy... Já i věřím že se cítíte nešťastná z toho že vás někam nevzali, ale... to není prostě důvod... já bych strašně chtěla tančit flamenco ale s faktem že v blízkém okolí žádné kurzy flamenca nejsou a já nemám čas ani finance na vzdálené dojíždění a placení hodin ho zkrátka tančit zřejmě nikdy nebudu.
Tak si najdu něco jiného. něco co je zdarma... něco co musíte dělat denně a to ze začátku minimálně 30 minut a postupně to prodlužovat. Jezdila ste na kole, údajně... ano je to omezený pohyb, ale s osobou vašich proporcí by to denní dojíždění 30 kilometrů co ste tvrdila udělalo divy a dneska by z vás byl, no ne přímo proutek ale takovej tenčí válec rozhodně. No asi to brzo padlo. Nedivím se 15 km někam a 15 km zpátky je nereálné bez vytrénované kondice.
A vzhledem k vašim fotkám mi naopak přijde že ste pořád úplně stejně robustní a to bohužel postavově dost nevhodně proé jízdu na koni. Přikláním se k Sisi se zapřaháním... Nebo prostě fakt zamákněte. U Zlatky u tý už je to skoro jedno, ale máte dvě hříbata, ten Paint rozhodně nebude mohutný aby vás unesl, bude na tenkých nohách a sonička má po operacích, máte dva koně kvůli kterým zkrátka zhubnout musíte pokud chcete jezdit, nebo už shánějte trenéra na zapřahání

28.6.2019 09:25
kapička

XXX.XXX.64.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechtěla jsem ale musím.

Jste asi jediný člověk na světě, který tak moc dělá všechno pro to, aby hubnul, ale nezhubne ani deko.
Stres vám kalorie nepřidá 😉 je to o tom co sníte a vydáte. Možná byste udělala lépe nemít tři kone ale zainvestovat místo toho do osobního trenéra a vyzivoveho poradce, bude vám lépe psychicky i fyzicky...

Ono ale tělo ve stresu funguje jinak než tělo v pohodě. Aspoň to moje. Když jsem v pohodě, není problém si dát večer po práci kousek kvalitní čokolády, když mě v práci honí mlsná, tak si dám 2x-3x do měsíce výbornou koňakovou špičku nebo věneček, kterými nás zásobuje cukrářka stravovací firmy, nebo si zajdu na kvalitní zmrzlinu. A držím si bez problémů svých 70 kg, jak mám stres, tak leze na 75 kg se stejným jídelníčkem.

Já už jsem to tu psala. Po úrazu, kdy jsem půl roku nemohla dělat skoro nic, jsem se vyžrala na 90 kg, pak jsem začala pořádně jezdit na koni, začala jsem 2x týdně cvičit, aspoň 2x týdně svižné procházky na hodinu a víc. Všechno mě to začalo bavit, srovnala jsem se se svým životem a začala si užívat, každé chvíle. 70 kg tu bylo jak nic, vlastně bez nějaké radikální změny jídelníčku. Pak jsem měla období, kdy jsem byla ve stresu, nebyla jsem v pohodě, furt jsem řešila život a šup, kynula jsem jak knedlík. Teď jsem zase v pohodě a 70 kg si držím jak nic a jím více méně, jak chci. ( A jo, podle trendů by to na mých 169 cm chtělo ještě 10 kg dolů, ale jsem zdravá, a za nějaké změny v jídelníčku, řešit každé sousto a gram, jestli tohle můžu a tamto ne, za to mi to vážně nestojí. To by u mě vyvolalo akorát stres)

Co jsem tedy chtěla říct. Podle mého se člověk opravdu musí nejdřív smířit sám se sebou, být spokojený se svým životem a pak teprve může začít hubnout.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2019 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

kapička napsal(a):
Ono ale tělo ve stresu funguje jinak než tělo v pohodě. Aspoň to moje. Když jsem v pohodě, není problém si dát večer po práci kousek kvalitní čokolády, když mě v práci honí mlsná, tak si dám 2x-3x do měsíce výbornou koňakovou špičku nebo věneček, kterými nás zásobuje cukrářka stravovací firmy, nebo si zajdu na kvalitní zmrzlinu. A držím si bez problémů svých 70 kg, jak mám stres, tak leze na 75 kg se stejným jídelníčkem.

Já už jsem to tu psala. Po úrazu, kdy jsem půl roku nemohla dělat skoro nic, jsem se vyžrala na 90 kg, pak jsem začala pořádně jezdit na koni, začala jsem 2x týdně cvičit, aspoň 2x týdně svižné procházky na hodinu a víc. Všechno mě to začalo bavit, srovnala jsem se se svým životem a začala si užívat, každé chvíle. 70 kg tu bylo jak nic, vlastně bez nějaké radikální změny jídelníčku. Pak jsem měla období, kdy jsem byla ve stresu, nebyla jsem v pohodě, furt jsem řešila život a šup, kynula jsem jak knedlík. Teď jsem zase v pohodě a 70 kg si držím jak nic a jím více méně, jak chci. ( A jo, podle trendů by to na mých 169 cm chtělo ještě 10 kg dolů, ale jsem zdravá, a za nějaké změny v jídelníčku, řešit každé sousto a gram, jestli tohle můžu a tamto ne, za to mi to vážně nestojí. To by u mě vyvolalo akorát stres)

Co jsem tedy chtěla říct. Podle mého se člověk opravdu musí nejdřív smířit sám se sebou, být spokojený se svým životem a pak teprve může začít hubnout.

A jak to udělat, když právě to, že nejsem hubená mi ten život znepříjemňuje a dělá stresovým? Ne , já nepotřebuji odpověď, jen že taky to může být začarovaný kruh.

28.6.2019 10:18
Viktora

XXX.XXX.192.196

A jak to udělat, když právě to, že nejsem hubená mi ten život znepříjemňuje a dělá stresovým? Ne , já nepotřebuji odpověď, jen že taky to může být začarovaný kruh.

Kruh mozna, ale cary mary neexistuji 😀 taky jsem si tak pripadala, ale to hubnuti je predevsim v hlave, dokud si to clovek opravdu nesrovna a neprijde na to, ze zhubnout opravdu jde a chce, tak se v tom bude akurat placat. Me je obr motivaci to, ze se chci vratit do sedla, jako tlusta bych si na kone opravdu nikdy nesedla, pokud nejsem schopna neco delat sama se ssebou tak jaky vykony muzu chtit po koni? Na to musi mit clovek zaludek 😬

28.6.2019 10:52
kapička

XXX.XXX.64.44

Když já si myslím, že tloušťka není ve většině případů hlavním a prvotním problémem tlustých lidí.
Já vyloženě tlustá, obézní, až na to období, kdy jsem nemohla půl roku chodit bez berlí nebyla. Plácala jsem se kolem 75-80 kg. Pochopitelně nebudu psát, co se mi hodilo v hlavě, jen, že tloušťka byla až někde na konci žebříčku. Já to vím, co to bylo a vím, že tím že jsem se s tím srovnala a podařilo se mi uspořádat život k nějaké vnitřní spokojenosti.
A najednou šla kila dolů, bez toho, abych měla sestavený jídelníček, bez toho, abych se nějak extrémně v něčem omezovala. Protože nám v práci skvěle vaří, tak si to vepřo knedlo dám, dám si svíčkovou se třemi, steak. Prostě normální jídla. Jen jsem si nastavila život, tak, že se nenudim, neutápím se v sebelítosti. Možná jím malinko míň sladkostí a jiných pochutin, ale to je asi i tím, že jsem během tohodle procesu přešla z věku náct do cet.
Samozřejmě, že u někoho, kdo místo jezdectví a aktivního pohybu bude mít jako zálibu četbu a pletení asi bude potřeba nějaký zásah v jídle, ale stejně je podle mě psychika hlavní.

28.6.2019 11:37
manitschka

XXX.XXX.6.13

Taky myslim zalezi na tom, jak vase telo reaguje na vasi psyche. Vzdycky tam nejaka reakce mezi psychikou a zazivanim podle me je. Nekdo se prejida, nekdo neji, nekdo hubne, nekdo tloustne. Ja treba kdyz jsem na tom psychicky blbe, tak jde vaha rapidne dolu, i kdyz jim vicemene stejne (a ze ja zeru jako bagr). Coz je taky trochu problem, ptz normalne mam okolo 55 kilo a kdyz to pak treba behem mesice spadne o deset dolu, tak nic moc. :-)
Nicmene, chapu, muze to byt obtiznejsi, ale pokud se clovek hybe a da si trochu pozor na to, co ji... Kdyz se chce, vsechno jde, ne? Ten pohyb je podle me hlavni. Netvrdte mi, ze kdyz clovek ujde aspon par kilaku denne sviznou chuzi, ze se to neprojevi.

28.6.2019 11:38
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Chtěla bych mít zlatku (dvacku) za každou odpověď co Zlatka na IF dostala...
To bych měla po finančních starostech ;-)

28.6.2019 11:41
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

kapička napsal(a):
Když já si myslím, že tloušťka není ve většině případů hlavním a prvotním problémem tlustých lidí.
Já vyloženě tlustá, obézní, až na to období, kdy jsem nemohla půl roku chodit bez berlí nebyla. Plácala jsem se kolem 75-80 kg. Pochopitelně nebudu psát, co se mi hodilo v hlavě, jen, že tloušťka byla až někde na konci žebříčku. Já to vím, co to bylo a vím, že tím že jsem se s tím srovnala a podařilo se mi uspořádat život k nějaké vnitřní spokojenosti.
A najednou šla kila dolů, bez toho, abych měla sestavený jídelníček, bez toho, abych se nějak extrémně v něčem omezovala. Protože nám v práci skvěle vaří, tak si to vepřo knedlo dám, dám si svíčkovou se třemi, steak. Prostě normální jídla. Jen jsem si nastavila život, tak, že se nenudim, neutápím se v sebelítosti. Možná jím malinko míň sladkostí a jiných pochutin, ale to je asi i tím, že jsem během tohodle procesu přešla z věku náct do cet.
Samozřejmě, že u někoho, kdo místo jezdectví a aktivního pohybu bude mít jako zálibu četbu a pletení asi bude potřeba nějaký zásah v jídle, ale stejně je podle mě psychika hlavní.

Jsem v pohybu dost podle měřiče mám výdej i 2500 kalorii stardantně na volnoběh na pokladně + večer fejsováníí výdej 1900-2000 kalorii.

Příjem mám cca 1500-1600 kalorii. Do práce chodím ráda ale je to prostě stres. Práce s lidmi a i s penězmi. Nejhůře stresuji když zůstávám dokonce sama od 21.15h jsem na kase sama + podpůrně je tam kasa na infu na malé nákupy. Od 21.40h jem už bez infa a to je opravdu stres kor v letním období. Protože pak se to seběhne kdy má i frontu o 20-30 lidech velké nákupy atd... A tohle mi prostě nesvědčí.

Nechci se vymlouvat ani aby mě někdo litoval.Jen jsem napsala že když jsem šermovala byla jsem v rovnováze a je to co píše kapička. Tělo bylo v poklidě žádný stres. Mohla jsem sníst co jsem chtěla kdy jsem chtěla chlemtat i tu kolu a bez následků za 2 roky jsem sundala skoro 35kg. Jenže tahle doba je pryč

Opravdu se doma neflakám jak si každý myslí a rozhodně nejím bůh ví jak moc. Ale aby jsme nebyli zpět v tom kruhu.

Mohu poprossit o nějaké ty poznatky na posedlí semiš vs. hladké?

28.6.2019 12:17
mulan

XXX.XXX.251.241

Jsem v pohybu dost podle měřiče mám výdej i 2500 kalorii stardantně na volnoběh na pokladně + večer fejsováníí výdej 1900-2000 kalorii.

Příjem mám cca 1500-1600 kalorii. Do práce chodím ráda ale je to prostě stres. Práce s lidmi a i s penězmi. Nejhůře stresuji když zůstávám dokonce sama od 21.15h jsem na kase sama + podpůrně je tam kasa na infu na malé nákupy. Od 21.40h jem už bez infa a to je opravdu stres kor v letním období. Protože pak se to seběhne kdy má i frontu o 20-30 lidech velké nákupy atd... A tohle mi prostě nesvědčí.

Nechci se vymlouvat ani aby mě někdo litoval.Jen jsem napsala že když jsem šermovala byla jsem v rovnováze a je to co píše kapička. Tělo bylo v poklidě žádný stres. Mohla jsem sníst co jsem chtěla kdy jsem chtěla chlemtat i tu kolu a bez následků za 2 roky jsem sundala skoro 35kg. Jenže tahle doba je pryč

Opravdu se doma neflakám jak si každý myslí a rozhodně nejím bůh ví jak moc. Ale aby jsme nebyli zpět v tom kruhu.

Mohu poprossit o nějaké ty poznatky na posedlí semiš vs. hladké?

hlavní je strava, vyřadte lepek, omezte maso a mléčné výrobky a kila půjdou dolů. Důležité je nehladovět, když máte hlad tak si prostě vemte jablko, jahody nebo nějaké jiné ovoce nebo zeleninu na kterou máte chuť. Co se týče pohybu nemusíte utrácet za trenéra a fitko, vemte třeba koně na ruce na procházku svižnou chúzí.

Ohledně posedlí žádný extra rozdíl v tom nevidím, za mě bych volila hladké posedlí, vypadá líp, bude lepší na údržbu a nevyšoupe se časem jako semiš a případně na něj můžete dát gelový potah od acavallo který, je semšový, kdyby Vám nevyhovovalo.

28.6.2019 12:22
Arbora

XXX.XXX.192.218

Možno bude chyba v tom, že veríte tomu, že máte pri pokladni výdaj 2 500 kalorií denne a že "večer pri fejsování", nech je to čokoľvek, ďalších 2 000.

Ad sedlo, semiš je za mňa príjemnejší, menej studený a z estetického hľadiska lepšia voľba pri wintecu. Tá ich umelá koža mi príde dosť klzká, oproti bežnej, pravej koži.

Úprimne ale neverím tomu, že sa vôjdete do 18ky, mám konfektčnú veľkosť 42 a 17,5 mi je akurát.

28.6.2019 12:32
kapička

XXX.XXX.64.44

Nesnáším syntetická posedlí, akorát se v tom potí zadek... Kůže je kůže, ale když už musí být syntetika, tak snad ten semiš. I když já nemám ráda, když nemůžu v sedle klouzat. Teda při jizdárenské práci, na vyjížďky mi je to jedno, hlavně, když se nepotí zadek a stehna. Takže asi radši ten semiš.

Já mám v práci taky občas stres, kdo nemá, ale o to tolik nejde. Jde o celkový přístup k sama sobě, ke své minulosti, současnosti a budoucnosti. K lidem okolo. Člověk se musí mít rád, vážit si sám sebe a umět odpuštět okolí.
Chlemtání sladké limonády není normální pro hubeného ani pro tlustého. Normální je pít čistou vodu a nesladké čaje, maximálně vody s trochou sirupu, když má člověk pocit, že vodu pít nemůže.... Fakt nejsem výživový poradce, doma mě naučili jíst pestrou stravu pravidelně, ale 1500 kcal, to bych viděla na další klasický problém lidí s velkou nadváhou, a to podvýživa a špatná skladba jídel (málo zeleniny, bílkoviny, hodně cukrů, bílé mouky)

Už jsem zase OT, ale ono zrovna tohle by pomohlo i těm koním...
Malý tip na závěr, dost lidí, co má rádo jídlo, nechce držet nějaké speciální jídelníčky si pochvaluje knížku Břicháč Tom. Já ji nečetla, ale pár známých je s tímto stylem stravování spokojeno.

28.6.2019 13:07

kapička napsal(a):
Nesnáším syntetická posedlí, akorát se v tom potí zadek... Kůže je kůže, ale když už musí být syntetika, tak snad ten semiš. I když já nemám ráda, když nemůžu v sedle klouzat. Teda při jizdárenské práci, na vyjížďky mi je to jedno, hlavně, když se nepotí zadek a stehna. Takže asi radši ten semiš.

Já mám v práci taky občas stres, kdo nemá, ale o to tolik nejde. Jde o celkový přístup k sama sobě, ke své minulosti, současnosti a budoucnosti. K lidem okolo. Člověk se musí mít rád, vážit si sám sebe a umět odpuštět okolí.
Chlemtání sladké limonády není normální pro hubeného ani pro tlustého. Normální je pít čistou vodu a nesladké čaje, maximálně vody s trochou sirupu, když má člověk pocit, že vodu pít nemůže.... Fakt nejsem výživový poradce, doma mě naučili jíst pestrou stravu pravidelně, ale 1500 kcal, to bych viděla na další klasický problém lidí s velkou nadváhou, a to podvýživa a špatná skladba jídel (málo zeleniny, bílkoviny, hodně cukrů, bílé mouky)

Už jsem zase OT, ale ono zrovna tohle by pomohlo i těm koním...
Malý tip na závěr, dost lidí, co má rádo jídlo, nechce držet nějaké speciální jídelníčky si pochvaluje knížku Břicháč Tom. Já ji nečetla, ale pár známých je s tímto stylem stravování spokojeno.

....kolega v práci díky ni zhubnul bez hladovění 10 kilo, měl jí půjčenou ode mně....já zase od spolupacientky - koňařky, která se trápila nabytou váhou po úrazu ramene....mně osobně pomohla vždy svižná každodenni chůze cca 2 až 3 hodiny rozdělená do celého dne plus redukce sladkého, pečiva, příloh a omáček....teď v době veder a sezóně melounů, jabod a dalšího ovoce se to dá zvládnout poměrně bezbolestně.....

28.6.2019 13:12
Viktora

XXX.XXX.192.196

Me pomaha zase Dukanova "dieta" + pohyb 😉

28.6.2019 13:18
Arbora

XXX.XXX.192.218

Mne pomáha nežrať a hýbať sa. A že to nežrať je pre mňa sakra problém. Ale stačí mi vynechať pečivo a napr. cestoviny... a ku podivu, naozaj tá svižná chôdza. Behávam pravidelne, ale keď som mala v dočaske psa, ktorý potreboval veľa pohybu a musel chodiť na vodítku, tak som za mesiac dala dolu tak 3kg tuku a to som sa ani extra neobmedzovala v jedení. Potom pes našiel domov, behávam naďalej, ale dve kilá už sú isto naspať :))

28.6.2019 14:49
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Mě lékař nařídil denně 60g bilkovin. Proměňoval si mě mám spalování dobré a mám 60% svaloviny. Mám jíst právě maso a mléčné výrobky. Pozor musím dát na rychlé cukry.

Nařídil mi spálit 2000 kalorii. Blbě jste někdo pochopil. Běžně spalím 1900-2000 kalorii při práci s fejsovanim.

Když je práce víc a víc běhám po krámu tak spalím 2500 kalorii.

Běžný na koni jsem minule taky spalila 950 kalorii. Večer mi měření ukázalo spaleno ke 3000kalorii.

Ale toto nechám být řeším s lékařem.

Sedlo asi vidím na hladký povrch a pak případně doobjednat podložku na posedlí. Jednu ortopedickou už mám

28.6.2019 14:54

Mě lékař nařídil denně 60g bilkovin. Proměňoval si mě mám spalování dobré a mám 60% svaloviny. Mám jíst právě maso a mléčné výrobky. Pozor musím dát na rychlé cukry.

Nařídil mi spálit 2000 kalorii. Blbě jste někdo pochopil. Běžně spalím 1900-2000 kalorii při práci s fejsovanim.

Běžný na koni jsem minule taky spalila 950 kalorii. Večer mi měření ukázalo spaleno ke 3000kalorii.

Sedlo asi vidím na hladký povrch a pak případně doobjednat podložku na posedlí. Jednu ortopedickou už mám

...ale to je jednostranný pohyb na který si tělo zvykne, chce to mimo práci právě tu rychlou chůzi, kolo, plavání nebo brusle..

28.6.2019 14:58
lenacia

XXX.XXX.211.203

já mám málo co mluvit, ale jelikož rodina okolo mě mi říká že hubnu i když teda zatím rozdíl nic moc nevidím, tak řeknu že v jídle až tolik neměním, až na to že se vyhýbám nezdravým věcem...
Základem je ošálit mozek, Začala sem používat dezertní talíře místo velkých a malé misky místo polévkových talířů.
Místo pšeničného chleba koupím chléb žitný, nebo špaldový, který je historicky mnohem častější volbou našich předků a nemá v sobě tolik lepku.
I těstoviny si vybírám častěji ze špaldy či žitné.
Dám si moc ráda maso, ale neudělám si obří flák, a vynechám přílohy.
dobroty k užírání měním za rajčata a papriky, třeba paporiku vždycky nakrájím na úplně tenoučké nudličky a jdu 'žrát', jednak to vypadá jako že je toho hodně protože to jím po jedné a rozhodně zdravější verze. A snažím se naučit pít čaj.
Očividně to trochu funguje trošku si toho všímám a hlavně si toho všimla třeba mamka. Ale to mluvíme o nějakých 3 kilech max, to je jak prd do vody...
Prostě se musím dokopat k tomu dělat něco pravidelně.

28.6.2019 15:00
mulan

XXX.XXX.251.241

na vašem místě bych změnila lékaře a přestala se tolik zaměřovat na ty kalorie...

28.6.2019 16:28
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Nečetla jsem vše, ale bývalému a jeho ženě pomohla hodně kniha od autora Břicháč Tom. Jinak zkusila bych obezitologickou ambulanci, ta je na pojišťovnu, nebo pro sebe nutričního terapeuta, ten se platí. Neřešila bych tak váhu jako spíš obvod. Se štítnou žlázou to budete mít těžší, ale pokud máte dobře nadávkované léky, tak by to mělo být únosné.

Osobně nejsem moc zastáncem omezení typu nejezte lepek apod., když k tomu není důvod, stačí koupit žitný chleba, kde je lepku méně, a můžete pečivo jíst. Čím striktnější omezení, tím častější selhání. Není to o tom vydržet nějakou dobu se týrat, protože jednak selžete, druhak tím zpomalujete metabolismus, a proto nezhubnete, a navíc přijde jojo efekt. Chce to změnit styl stravování - tzv. změnit životní styl. To ale nejde dlouhodobým nesmyslným omezováním, to je kontraproduktivní.¨

Jestli vás to trochu utěší, tak i my lehčí máme problém se kil zbavit. Sama jsem za rok od úrazu, kdy nejezdím, přibrala 6 kilo tuku, přišla o svaly, do většiny šatníku se nevejdu. Půjčili jsme tedy rotoped, abych mohla doma šlapat, ale zraněné koleno to nedává, horší se, tak na tom jezdí aspoň chlap. Mně dělá problém i časté šlapání na spojku, když jsem s autem někde v koloně. Zatím jsem nenašla další možnost koňoježdění, která by mi vyhovovala. Doma mě mezitím z Kytičky překřtili na Kýtičku, no, mají pravdu. Budu se muset zase donutit dostatečně jíst, dělat si krabičky a najít nějaký pohyb, kdy si nebudu ničit tu kolenní chrupavku. Ale prokrastinace je mocná, co si budeme povídat. :)

Neregistrovaný uživatel

28.6.2019 16:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ja už jsem na faunu o sobě a hubnutí napsala dost, tak se nebudu opakovat. Jinak se hublo v 26, jinak se hublo v 35. Po 4 letech poraden a boje jsem to vzdala, tak jsem tlustá, na koních už jezdím minimálně, takže svými kily je nezatezuji, a těší mne jiné aktivity, třeba procházky ve skalách, v lese, přírodě všeobecně. Největší pravda bude o té hlavě, a řekla bych že ve chtění. Když chtít budu, a bude to pro mne priorita, zdravotní hlavně, tak to jit musí. Já mám dorasovane nohy, polámané kotníky, zlomenou cesku, takže pohyb po svých mi dělá problém, přesto se "obrnim" co jde a z procházky mám obrovskou radost. Možná napomáhá i to, že si zvolim pohyb, který mne baví. Za sebe vím, že když mám něco přikázáno, viz poradny, a tohle smíte jíst a tohle ne, a choďte běhat, když vám to způsobuje bolest atd , tak se sekám. Musím chtít já. Blbý je, když sebou zpusobuju "problemy dalším, to už je nefér. Že jsem těžká já, moje volba. Skočit na nevhodného koně, to už je moje zhýralost. Muj názor.

28.6.2019 17:26
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

S hlavou souhlasím teď jsem šla po měsíci na váhu a něco málo dole je. Faktem je že jsem začala nosit trička pracovní 2XL která mě trochu škrtili a rolovali se nahoru. Teď to nedělají.

K pečivo chleba nejím vůbec a rohlíky velice málo

28.6.2019 17:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Co tak si stanovit jen malé cíle? Třeba shodit jen 5 kg. Prostě to zkusit, no.
Navíc si myslím, že se mnohem lépe shazuje z 200 kg než třeba z 75 kg. A úplně nejhůř se shazuje těch poledních pár kilo.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2019 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Co tak si stanovit jen malé cíle? Třeba shodit jen 5 kg. Prostě to zkusit, no.
Navíc si myslím, že se mnohem lépe shazuje z 200 kg než třeba z 75 kg. A úplně nejhůř se shazuje těch poledních pár kilo.

Ano, polední kila se schazuji blbě 😀 po obědě. Ne já Vás chápu. Mne teď nejdou schodit ani blbý zimní 4 kg, ale jak jsem psala, já už na to dlabu.

28.6.2019 17:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Nečetla jsem vše, ale bývalému a jeho ženě pomohla hodně kniha od autora Břicháč Tom. Jinak zkusila bych obezitologickou ambulanci, ta je na pojišťovnu, nebo pro sebe nutričního terapeuta, ten se platí. Neřešila bych tak váhu jako spíš obvod. Se štítnou žlázou to budete mít těžší, ale pokud máte dobře nadávkované léky, tak by to mělo být únosné.

Osobně nejsem moc zastáncem omezení typu nejezte lepek apod., když k tomu není důvod, stačí koupit žitný chleba, kde je lepku méně, a můžete pečivo jíst. Čím striktnější omezení, tím častější selhání. Není to o tom vydržet nějakou dobu se týrat, protože jednak selžete, druhak tím zpomalujete metabolismus, a proto nezhubnete, a navíc přijde jojo efekt. Chce to změnit styl stravování - tzv. změnit životní styl. To ale nejde dlouhodobým nesmyslným omezováním, to je kontraproduktivní.¨

Jestli vás to trochu utěší, tak i my lehčí máme problém se kil zbavit. Sama jsem za rok od úrazu, kdy nejezdím, přibrala 6 kilo tuku, přišla o svaly, do většiny šatníku se nevejdu. Půjčili jsme tedy rotoped, abych mohla doma šlapat, ale zraněné koleno to nedává, horší se, tak na tom jezdí aspoň chlap. Mně dělá problém i časté šlapání na spojku, když jsem s autem někde v koloně. Zatím jsem nenašla další možnost koňoježdění, která by mi vyhovovala. Doma mě mezitím z Kytičky překřtili na Kýtičku, no, mají pravdu. Budu se muset zase donutit dostatečně jíst, dělat si krabičky a najít nějaký pohyb, kdy si nebudu ničit tu kolenní chrupavku. Ale prokrastinace je mocná, co si budeme povídat. :)

Plavání? Jen nápad.
Nevím, co máte s kolenem, ale mě ortoped doporučil pohyb,protože se tím posilují svaly, které nakonec drží to koleno pohromadě. A světe div se, pomáhá to. Už pode mnou nepodklesává noha a nedávno jsem byla s rodinou na výletě a po 15 km jsem byla v pohodě. Jupí!

28.6.2019 17:52
keira

XXX.XXX.53.83

Osobní poznatek o spalování kalorií - prací v obchodě se bohužel nehubne.

Pár měsíců jsem pracovala v menším obchodě - kromě pauzy se tam člověk nezastavil- měli jsme skoro permanentní podstav, neustále chození sem tam, převážně doplňování do regálu a k tomu tak asi 1,5h ve stoje na pokladně.
+ většinou 2x 1km chůze do práce a zpět.

Domů jsem chodila stahaná jak kůň a to jsme měli směny jen 8,5 hodin (včetně pauzy). Takže člověk by řekl, že 9 hodin pohybu denně je až kam. ALE - vůbec jsem nehubla! Napak jsem přibírala! Nejspíš jsem měla tendenci jíst kvuli únavě trochu kaloričtější stravu a tohle je prostě druh pohybu, který unavuje, ale nespaluje.

A to přitom mám ok metabolismus a pokud zajdu 3x týdně do fitka, budu hubnout bez problémů a když budu chtít jen udžovat váhu, můžu k tomu sníst co chci.

Btw. pokud máte v obchodě fronty o 20-30 lidech, tak je to chyba managementu, ne tvoje, tak se tím nemusíš stresovat

28.6.2019 18:34
Arbora

XXX.XXX.212.221

Ja fakt neviem, ako veľmi po tom obchode beháte a čím tie kalórie meriate... ale napriíklad niečo málo cez 2h na bicykli, priemerná rýchlosť trochu pod 25km/h a spálených 1200 kalórií.
Jasné, človek za deň pokojne okolo tých 2000 spáli, ale tak 1600 je len bazálny metabolizmus, teda žiadne chudnutie. Podľa mňa vám doktor odporučil spáliť mimo toho bazálneho metabolizmu ešte 2000 kalórií. A to je celkom makačka. To sa nedeje “len tak popri práci”.

28.6.2019 18:46
Dotaz

XXX.XXX.110.146

sisi58 napsal(a):
Plavání? Jen nápad.
Nevím, co máte s kolenem, ale mě ortoped doporučil pohyb,protože se tím posilují svaly, které nakonec drží to koleno pohromadě. A světe div se, pomáhá to. Už pode mnou nepodklesává noha a nedávno jsem byla s rodinou na výletě a po 15 km jsem byla v pohodě. Jupí!

On ortoped tvrdí že čéška, ale mně bolí spíš quadriceps a ze strany kolene. Bolí mě to, když musím zapojit ten čtyřhlavý stehenní sval - nejhorší je chůze do schodů, šlapání na tu spojku a na rotopedu šlapání proti odporu, pak to taky bolí někdy z vnitřní strany, ale kupodivu pár sjezdů na lyžích jsem dala bez problémů. Ortop. vyš. normální, sono i RTG taky. Mám to dva roky, v počátku mě koleno neuneslo ve dřepu na jedné noze (lezu tak na gauč) pro silnou bolest v něm jsem padala, pak jsem nedávala dřep v úzkém prostoru, ale klasicky doširoka mi tolik nevadil. Mně to spíš připadá, že je ten sval přetížený kompenzací něčeho, co tam přestalo fungovat, urvalo se... Spadla jsem totiž na břicho a tu nohu si vyvrátila o palec, ten mi prokrvácel a koleno drobně oteklo vzadu a bolelo uvnitř a po stranách. Nevím, co s tím, je to bolestivé a obtěžující, uvažuju o změně ortopeda, jestli by další neměl jiný nápad nebo diagnózu.

Z pohybů mě baví ježdění, ale potřebuju po loňském úrazu (ta samá noha, ale laterální horní část toho quadricepsu) bezpečného koně, co není křivý a silový, není moc lekavý a má to v hlavě v cajku. Do toho si ještě sednout s majitelem a s managementem toho koně (můj druhý úraz byl podle mě z překrmování cukry - kukuřice, jarní tráva...). Zase si nechci dělat násilí za každou cenu, až se najde někdo vhodný, tak se najde. Zatím budu asi chodit, co to dovolí, a najdu jiného ortopeda. Plus teda začnu líp jíst, trochu to flákám. :)

28.6.2019 18:47
Sophii

XXX.XXX.211.203

taktéž se mi to nezdá. V obchodě se zkrátka nezhubne u toho si tělo navykne na monotónnost a stagnuje.
Pracovala sem na place jako servírka a troufám si říct že je to mnohem náročnější práce než práce pokladní. Rozhodně sem toho při práci hodně nachodila do toho tahala talíře, pomáhala s vykládáním zásob, měnila sem sudy s pivem když došly... a stejnak sem mimo to chodila ještě pravidelně cvičit, protože sem při té práci nic nehubla. Při nromální práci člověk namáhá normální svaly, které tuhle námahu znají a člověk je namáhá furt i když ne tak často jako v zaměstnání. Aby člověk hubnul musí zaktivovat celé tělo. Chodit plavat, chodit na procházky ale na procházky někam po kopcích aby musel fakt vynaložit tu námahu, jezdit na kole, a jednoduše cvičit doma na karimatce. Ono stačí třeba si doma pustit hudbu a tančit si freestyle a prostě rozpohybovat se.... že někde člověk stojí sem tam pohne rukama to nezhubne!

28.6.2019 19:07
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

keira napsal(a):
Osobní poznatek o spalování kalorií - prací v obchodě se bohužel nehubne.

Pár měsíců jsem pracovala v menším obchodě - kromě pauzy se tam člověk nezastavil- měli jsme skoro permanentní podstav, neustále chození sem tam, převážně doplňování do regálu a k tomu tak asi 1,5h ve stoje na pokladně.
+ většinou 2x 1km chůze do práce a zpět.

Domů jsem chodila stahaná jak kůň a to jsme měli směny jen 8,5 hodin (včetně pauzy). Takže člověk by řekl, že 9 hodin pohybu denně je až kam. ALE - vůbec jsem nehubla! Napak jsem přibírala! Nejspíš jsem měla tendenci jíst kvuli únavě trochu kaloričtější stravu a tohle je prostě druh pohybu, který unavuje, ale nespaluje.

A to přitom mám ok metabolismus a pokud zajdu 3x týdně do fitka, budu hubnout bez problémů a když budu chtít jen udžovat váhu, můžu k tomu sníst co chci.

Btw. pokud máte v obchodě fronty o 20-30 lidech, tak je to chyba managementu, ne tvoje, tak se tím nemusíš stresovat

Já to normál nehrotim. Ale když jsem sama a 10 nebo 5 minut před zavíračkou se to nakupí je to pro mě prostě stres.

Ale hold mě vystresne i blbá větší bouřka. Ale časem se dopracuji. Jsem sice šikovná ale dle vedoucích musím ještě dozrát. Za 2 roky jsem ušla velký kus. Další je předemnou

neverend

28.6.2019 19:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Já chodím jíst sem .😂😂

Neregistrovaný uživatel

28.6.2019 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Dotaz napsal(a):
On ortoped tvrdí že čéška, ale mně bolí spíš quadriceps a ze strany kolene. Bolí mě to, když musím zapojit ten čtyřhlavý stehenní sval - nejhorší je chůze do schodů, šlapání na tu spojku a na rotopedu šlapání proti odporu, pak to taky bolí někdy z vnitřní strany, ale kupodivu pár sjezdů na lyžích jsem dala bez problémů. Ortop. vyš. normální, sono i RTG taky. Mám to dva roky, v počátku mě koleno neuneslo ve dřepu na jedné noze (lezu tak na gauč) pro silnou bolest v něm jsem padala, pak jsem nedávala dřep v úzkém prostoru, ale klasicky doširoka mi tolik nevadil. Mně to spíš připadá, že je ten sval přetížený kompenzací něčeho, co tam přestalo fungovat, urvalo se... Spadla jsem totiž na břicho a tu nohu si vyvrátila o palec, ten mi prokrvácel a koleno drobně oteklo vzadu a bolelo uvnitř a po stranách. Nevím, co s tím, je to bolestivé a obtěžující, uvažuju o změně ortopeda, jestli by další neměl jiný nápad nebo diagnózu.

Z pohybů mě baví ježdění, ale potřebuju po loňském úrazu (ta samá noha, ale laterální horní část toho quadricepsu) bezpečného koně, co není křivý a silový, není moc lekavý a má to v hlavě v cajku. Do toho si ještě sednout s majitelem a s managementem toho koně (můj druhý úraz byl podle mě z překrmování cukry - kukuřice, jarní tráva...). Zase si nechci dělat násilí za každou cenu, až se najde někdo vhodný, tak se najde. Zatím budu asi chodit, co to dovolí, a najdu jiného ortopeda. Plus teda začnu líp jíst, trochu to flákám. :)

Já jsem ve 12 majzla kolenem z boku o betonový schod, koulela jsem se dolů. To jsem nemohla ani domu dojít, běhat ve škole nešlo, chodilo se špatně. Za rok jsem frajerka skákala ve škole přes lavici, vzala jsem si to zepředu na střed cesky, a chvíli na to mne do kolene vzal kůň zadni. V šestnácti jsem zjistila, že to bolí, a šla na rentgen, tedy zlomená ceska. První ortoped že tedy zlomenina, a poradil si koleno "podvazat", to hodně pomohlo. Ale se mnou musí přijít rodič, a pak co dál. Za rok jsem tedy přišla s rodičem, a jiný ortoped diagnostikoval vrozenou vadu s doporučením injekci do kolene. Poslala jsem jej někam. Loni na podzim, po eee 20 letech jsem si koleno nechala zrentgenovat, protože mi v něm "krupe", asi jak se otírají ty dvě půlky o sebe. Když to Dr viděl, skoro omdlel. Prej vyboceny kloub, žádný mezi kloubní prostor, a na každý straně výrůstek. Divil se, že chodím. No, túry s "podvázáním" zvládám, po 25 km z kopce je to ale už marný. Ale taky mne spise bolí jakoby po stranách vázy, asi jak je to namožený, nevím. Ale kotníky jsou horší, takže běhat nehrozí.... Možná se zkuste zeptat jinýho ortopeda, třeba na to přijde.

28.6.2019 20:34
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Já jsem ve 12 majzla kolenem z boku o betonový schod, koulela jsem se dolů. To jsem nemohla ani domu dojít, běhat ve škole nešlo, chodilo se špatně. Za rok jsem frajerka skákala ve škole přes lavici, vzala jsem si to zepředu na střed cesky, a chvíli na to mne do kolene vzal kůň zadni. V šestnácti jsem zjistila, že to bolí, a šla na rentgen, tedy zlomená ceska. První ortoped že tedy zlomenina, a poradil si koleno "podvazat", to hodně pomohlo. Ale se mnou musí přijít rodič, a pak co dál. Za rok jsem tedy přišla s rodičem, a jiný ortoped diagnostikoval vrozenou vadu s doporučením injekci do kolene. Poslala jsem jej někam. Loni na podzim, po eee 20 letech jsem si koleno nechala zrentgenovat, protože mi v něm "krupe", asi jak se otírají ty dvě půlky o sebe. Když to Dr viděl, skoro omdlel. Prej vyboceny kloub, žádný mezi kloubní prostor, a na každý straně výrůstek. Divil se, že chodím. No, túry s "podvázáním" zvládám, po 25 km z kopce je to ale už marný. Ale taky mne spise bolí jakoby po stranách vázy, asi jak je to namožený, nevím. Ale kotníky jsou horší, takže běhat nehrozí.... Možná se zkuste zeptat jinýho ortopeda, třeba na to přijde.

Co zkusit jiného ortopeda/ fyzioterapeuta. ukázat mu RTG a poradit se co dál. Vazy to asi jakžtakž drží. Moje babička má to samé. Taky vybočený kolení kloub od kopnutí krávou. Výrustky neměla ale jinak dost totožné. Má to operované a dostala nějaký hřeb. Stejně to moc nepomohlo

Měla jsem jen povolený vaz v koleni když jsem začala se sermem. Pl roku jsem trpěla ale makala dál. Ortoped že je špatný kloub bez RTG ani mě tam neposlal, až kolegině ze šermu co dělala fyzio školu mě odkázala na ústav sportovního lékařství v Praze tam jsem se objednala a za 2 měsíce jsem šla na řadu. Kloub relativně ok ale povolený křížový vaz. V tu dobu už bez fixace ani ránu. Nesnesitelná bolest.

Mohu poradit zda nechcete zkusit teipy. Problém to nevyřeší ale při správné aplikaci od bolesti uleví. Kolegyně taky s nemocným kolenem a už jí nic nezabírá a teipuje bolest to utlumí dobře. Mě fyzio naučil si teipovat koleno sama a pomohlo mi to. Nebolelo to a nohu jsem si mezi tím posílila.

Nebo pak jsou machři v Náchodě. Mě bolel jen ten vaz kdy mi to neudrželo co mělo a vím že to sakra bolí až člověk pomalu kolikrát brečí. To jaké bolesti máte vy si málokdo jen tak představí.

28.6.2019 21:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):

S jiným ortopedem máte zřejmě pravdu. Už to není direktivní, tak to jde, změnit. Mého dvorního zastupoval jiný a nedopadlo to.
Tentokrát rameno. Po obstřiku mi bývá lépe a aplikace mě nebolí. Ten jiný doktor bodnutí bez bolesti nesvedl a navíc se mi doma udělalo od bolesti úplně mdlo. No a místo zlepšení se mi rameno zhoršilo.
Takže neváhejte, ať není pozdě.

28.6.2019 22:09

Mě se nejlépe hubne, když není manžel doma, je půl roku pracovně pryč a o všechno se musím postarat sama (sekat pozemky-kosa+ křoviňák, rybníkařit) + mám svého psa a koně, chodím samozřejmě do práce ...takže velký fyzický výdej malý příjem(na jídlo není čas, občas jdu k holce, ta má uvaříno ) to je totiž základ aby tělo začalo pálit ty kalorie ze zásob tuku, nic jiného v tom není. Tím nechci říct, že se nemá jíst- snídám vždy, i na vidličku, a pak se během dne děj vůle boží, jestli narazím na nějaké jídlo(trochu nadsázka) ... Jsem už ve věku, kdy by mě nikdo nedonutil běhat(a to mi to dobře běhalo ), jezdit na kole, cvičit v rambodílně, chodit na zumbu, maximálně plavat, u toho se totiž nespotím. 24hodin mi na moje aktivity nestačí- na aktivity stačí, ale není místo na spaní. .. a to je také důležité.

28.6.2019 22:16

Dotaz: máte vyšetřené meziobratlové ploténky v bederní páteři? Na tom bych trvala, CT - magnetická rezonance nejlépe.

28.6.2019 22:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dotaz: máte vyšetřené meziobratlové ploténky v bederní páteři? Na tom bych trvala, CT - magnetická rezonance nejlépe.

Proč ploténky v bedrech? Dle MRI mám sníženou hydrataci jedné z nich, ale to je věkem, čili normální.

28.6.2019 23:00

Dotaz napsal(a):
Proč ploténky v bedrech? Dle MRI mám sníženou hydrataci jedné z nich, ale to je věkem, čili normální.

bolest nemusí být přímo z postiženého místa, ale "od nervu" , špatnou inervací svalu,tím narušená funkce svalu...
Oteklo vám někdy koleno museli vám někdy z něho "tahat vodu" ?

28.6.2019 23:27
lenacia

XXX.XXX.211.203

Nervy sou občas zlo a nemusí jít ani přímo o bolest. Měla bych jít na neorologii kvůli vyšetření oka, na které čas od času přestanu vidět, vidím jen velmi málo a přes všechno mám šedé fleky. Problém je, že před nedávnem sem musela čtvrt hodiny stát na ulici, protože se mi to stalo u obou očí a já vpodstatě neviděla

28.6.2019 23:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

bolest nemusí být přímo z postiženého místa, ale "od nervu" , špatnou inervací svalu,tím narušená funkce svalu...
Oteklo vám někdy koleno museli vám někdy z něho "tahat vodu" ?

Neoteklo, mám to od toho pádu, před tím nikdy nic. Neurologicky jsem vyšetřená horem dolem - dělám tam. :) Vztah ke koleni ani k tomu "nově" zhmožděnému svalu (po druhém pádu loni) to nemá. Občas mi v tom koleni něco jakoby překáží, nejde "zamknout" tak bez problému jako to druhé, ale při chůzi se běžně noha nepodlamuje. V klidu ta oblast kolene vyloženě nebolí, jen občas tahové jemné bolesti, pak větší při některé zátěži a pohybech. Někdy tam něco přeskočí, to taky nedělalo. Asi to bude nějaké drobné poranění, co se hůř prokazuje. Budu to muset konzultovat jinde.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2019 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Co zkusit jiného ortopeda/ fyzioterapeuta. ukázat mu RTG a poradit se co dál. Vazy to asi jakžtakž drží. Moje babička má to samé. Taky vybočený kolení kloub od kopnutí krávou. Výrustky neměla ale jinak dost totožné. Má to operované a dostala nějaký hřeb. Stejně to moc nepomohlo

Měla jsem jen povolený vaz v koleni když jsem začala se sermem. Pl roku jsem trpěla ale makala dál. Ortoped že je špatný kloub bez RTG ani mě tam neposlal, až kolegině ze šermu co dělala fyzio školu mě odkázala na ústav sportovního lékařství v Praze tam jsem se objednala a za 2 měsíce jsem šla na řadu. Kloub relativně ok ale povolený křížový vaz. V tu dobu už bez fixace ani ránu. Nesnesitelná bolest.

Mohu poradit zda nechcete zkusit teipy. Problém to nevyřeší ale při správné aplikaci od bolesti uleví. Kolegyně taky s nemocným kolenem a už jí nic nezabírá a teipuje bolest to utlumí dobře. Mě fyzio naučil si teipovat koleno sama a pomohlo mi to. Nebolelo to a nohu jsem si mezi tím posílila.

Nebo pak jsou machři v Náchodě. Mě bolel jen ten vaz kdy mi to neudrželo co mělo a vím že to sakra bolí až člověk pomalu kolikrát brečí. To jaké bolesti máte vy si málokdo jen tak představí.

Díky za rady, za těch 25 let už to mám nějak pochytany. Tejpy by mi nepomohly, nebo bych je mohla mít permanentně a na celém těle. Ale to je jedno. Dokud to funguje takhle tak se v tom nebudu hrabat. Je to jen příjemný zvuk po cestě ze schodů.

1.7.2019 10:43

Zlatka: můžu se prosím zeptat, jak se na koni spálí přes 900 kalorií??

1.7.2019 12:11
amy80

XXX.XXX.250.194

Napadlo mě to samé.

A taky to, jak může osoba z obrázku v prvním příspěvku mít 60% svaloviny, když se uvádí že průměrný muž má 36% svaloviny, a trénovaný sportovec třeba až 45%... a žena průměrně 32%...

1.7.2019 18:49

Aplikací v mobilu, dcera má, ale je to taková sranda, podle kroků - průměrně 10 tisíc kroků je 300kalorií, nebo "šaomi "náramek.....

3.7.2019 08:05

Aplikací v mobilu, dcera má, ale je to taková sranda, podle kroků - průměrně 10 tisíc kroků je 300kalorií, nebo "šaomi "náramek.....

Taky používám sports tracker v mobilu a proto se právě ptám. Pokud jdu třeba na inliny a hodinu opravdu zabírám (průměrná rychlost kolem 20 km/h), tak spálím tak 400. Co dělat na koni (a jak dlouho), abych spálila 900 kalorií si opravdu představit neumím...

3.7.2019 08:48
Arbora

XXX.XXX.0.1

odbehnúť napríklad vytrvalostné Ztko?

3.7.2019 10:04
sovicka

XXX.XXX.0.1

Nezlobte se, ale sama si lžete a hledáte výmluvy...

První je, že na to jaký máte objem tak máte příjem pro vrabce, vy byste měla mít při své váze příjem minimálně o 1/4 větší. Pak není divu, že metabolismus nefunguje a tělo tuk ukládá jak divý...
Pravidelná vyvážená strava, to neznamená vyloučení příloh a pečiva, jak tu psali někteří, ale ty přílohy rozumné, ždáné knedlíky či bílé pečivo, ale celozrné s vysokým obsahem vlákniny (bacha na rádoby cereální karamelem barvené pšeničné pečivo posypané pár semínky, je třeba se dívat na složení), rýže, těstoviny bezvalječné v menším množství, rýže, luštěniny a podobně. Hodně čerstvých potravin, mléčné výrobky klidně (ale žádné slazené jogyurty a podobně), zeleniny, s ovocem to ale úplně nepřehánět, nápoje neslazené. Jíst častěji v menšíchc porcích a hlavně nešidit snídani...

Popocházení po prodejně (nějaké doplňování zboží), ten výdej 2000 kcal fakt neudělá, to byste tam musela sprintovat bez přesušení v tempu tak 10 km/h alespoň 3 hodiny v kuse a to vážně neděláte...Musíte zařadit aktivitu mimo práci, chodťě s kobylou do lesa do kopců, PĚŠKY!!! Cestou do prácě jdětě část cesty pěšky a podobně.
Fakt ani na koni nespálíte 900 kcal, možná kdybyste jela nějaký vytrvalostní závod několik hodin (cca 80 km), ovšem při běžné delší vyjížďce nespálíte ani 200 kcal, abyste se dostala na těch 250 kcal za hodinu, musela intenzivně makat třeba na drezurním tréninku...
A sezením fb, fakt spálíte velký h... uvádět to jako aktivitu při které mám výdej mi přijde jako hloupý vtip...

A hlavně nehledejte pořád důvody proč to nejde, ale naopak cesty jak to udělat to šlo. Nemůžete šermovat můžete dělat x dalších činností. Taky by se mi líbilo věnovat se pole dance, ale dojíždět 50 km nebudu a neskuhrám tu kvůli tomu, neb to prostě není jediná činnost na světě...

3.7.2019 10:06
sovicka

XXX.XXX.0.1

Taky používám sports tracker v mobilu a proto se právě ptám. Pokud jdu třeba na inliny a hodinu opravdu zabírám (průměrná rychlost kolem 20 km/h), tak spálím tak 400. Co dělat na koni (a jak dlouho), abych spálila 900 kalorií si opravdu představit neumím...

Prostě Zlatka lže sama sobě i nám, aby si to před sebou obhájila...

3.7.2019 10:32

Arbora napsal(a):
odbehnúť napríklad vytrvalostné Ztko?

To určitě ano, ale to jistě nebude případ zadavatelky...

3.7.2019 11:27
Arbora

XXX.XXX.0.1

To určitě ano, ale to jistě nebude případ zadavatelky...

To bol vtip :)

Už som tu vyššie písala, že ani na 50 km na cestnom bicykli pri priemernej rýchlosti zľahka pod 25km/h nespálim viac, ako 1200 kalórií.

Viem, že pri vyššej hmotnosti je vyššie aj spaľovanie, ale zase odtiaľ-potiaľ.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2019 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Je já bych čtením ifauny chtěla spálit aspoň těch 500.... To by byla paráda.

3.7.2019 18:35
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Já si myslím, že problém bude v jednotkách. Podle mě se každý bavíte v jiných. Někde je výdej kcal, jinde v cal, pak taky v kJ. Jinak tělo na metabolismus by mělo, dle načteného, 10 procent příjmu spotřebovat na trávení, to i Kalorické tabulky odečítají. Navíc těžko věřit nějakým domácím datům, chlap když doma drandí na rotopedu a u toho má chytré hodinky, tak ty hodnoty spálených kalorií jsou diametrálně odlišné, i když mu obojí měří tep - liší se to až dvojnásobně.

Například já bych dle přepočtu měla při chůzi 3km/h po rovině za minutu spálit 10 kJ - tedy 2,5kcal, půjdu-li hodinu, je to 600kJ, tedy cca 140 kcal. Čili 900kJ spálím za 1,5 hodiny. Data jsou ze STOB. Tady bych reálně viděla, že člověk může při jízdě koňmo tohle spálit, je to ovšem v kJ, což je dost podstatný rozdíl!

Jinak jsem si všimla inzerátu na prodej a myslím, že je dobře, že jste k tomu, Zlatko, přistoupila, to kvituji.

neverend

3.7.2019 19:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Ježišku krokoměry..😂😂 Tloustnu? Moc žeru a nehýbu se.Hubnu? Málo žeru a hýbu se moc.Fakt na tom nic jiného není akorát snad když člověk má nějakou nemoc.Tam už bych tolik nikoho neobviňoval z lenosti a výmluv.Jak se říká obuj si jeho "boty" a projdi to co on a pak mluv.🙂

3.7.2019 20:35
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
Já si myslím, že problém bude v jednotkách. Podle mě se každý bavíte v jiných. Někde je výdej kcal, jinde v cal, pak taky v kJ. Jinak tělo na metabolismus by mělo, dle načteného, 10 procent příjmu spotřebovat na trávení, to i Kalorické tabulky odečítají. Navíc těžko věřit nějakým domácím datům, chlap když doma drandí na rotopedu a u toho má chytré hodinky, tak ty hodnoty spálených kalorií jsou diametrálně odlišné, i když mu obojí měří tep - liší se to až dvojnásobně.

Například já bych dle přepočtu měla při chůzi 3km/h po rovině za minutu spálit 10 kJ - tedy 2,5kcal, půjdu-li hodinu, je to 600kJ, tedy cca 140 kcal. Čili 900kJ spálím za 1,5 hodiny. Data jsou ze STOB. Tady bych reálně viděla, že člověk může při jízdě koňmo tohle spálit, je to ovšem v kJ, což je dost podstatný rozdíl!

Jinak jsem si všimla inzerátu na prodej a myslím, že je dobře, že jste k tomu, Zlatko, přistoupila, to kvituji.

Pokud seženu ustajko poblíž tak neprodám. Prodávám z důvodu časového stáj bez auta není zrovna dostupná autobus staví před stáji ale jezdí málo.

Koník pokud půjde z ruky do ruky bude fakt chudák a toho se bojím. Bohužel jeho základ a socializace je špatná. Nevím co se mohlo stát. Chovatelka mi to neřekne a ještě měla drzost říct že se nebál lidí. Už když jsem byla na něj mrknout jen co jsem na něj sáhla protrhl ohradník. Přivezli ho pomlacenyho. Věděla jsem že bude s ním práce, ale takovéj extrém nikdo nečekal.

Ještě mě napadla varianta poslat ho do stáda a začít za rok od 0, ale bojím se že bych si nepomohla. Spíš by nás snáz zabil.

3.7.2019 21:02
Rafaela

XXX.XXX.191.73

Prosím poradí někdo jak postupovat při vrácení sedla do obchodu? Koupě šla přes internet ale majitel obchodu sedlo pasoval a i přivezl. Mám ho od 14.6 2019. V sedle jsem seděla jen při pasování. Bohužel mě sedlo vyhazuje dozadu. Necítím se bezpečně, kolení opěrky mi hodně překáží. Podle zjištění to toto sedlo dělá a není to jen můj problém.
Jedná se o drezůrní Wintec za 23 500,- sedlo je nepoškozené a neježděné.

S pánem jsem už mluvila a dost se mu nechce. Když já si myslela že se s tím srovnám ale při představě že bych si do toho měla sednout přepadne mě čirá hrůza. Odstoupení jsem již poslala meilem. Komunikace dost vázne snad zítra. Klidně bych si vzala i univerzální Wintek. Jeden starší mám a jsem velice spokojená i kobyla. Cítím se pohodlně i bezpečně. Kobča se konečně venku může proběhnout protože panička má pocit bezpečí i jistoty. . Vis fotka

Za rady nebo postup moc děkuji.

Zlatko to opravdu s vaší hmotností jezdíte na takto stavěném koni??? Vždyť i vaše stehna jsou objemnější než tělo toho koně. To jste tak slepá, že to nevidíte? Okamžitě si běžte nafackovat.

3.7.2019 23:09
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Rafaela napsal(a):
Zlatko to opravdu s vaší hmotností jezdíte na takto stavěném koni??? Vždyť i vaše stehna jsou objemnější než tělo toho koně. To jste tak slepá, že to nevidíte? Okamžitě si běžte nafackovat.

Neprosila jsem se o názor pokud si pamatuji!!!

4.7.2019 05:15
Rafaela

XXX.XXX.191.73

Neprosila jsem se o názor pokud si pamatuji!!!

Vy jste ale bezcitná, tak hlavně že litujete sebe,ale na koni vám nezáleží! Být vámi, podívám se pořádně na tu fotku a vezmu si něco z toho, co tu každý píše k srdci. Vy nejste opravdu normální.
Akorát si léčíte vaše komplexi na té kobyle, myslím že ji pěkně se... jako většinu tady na Ifaune. Snad vám někdy pořádně nakope zadek.

4.7.2019 07:23
Slon Indický

XXX.XXX.243.104

Co komplexy... Spíš si na ní vybíjí krutost. A tohle je navíc ten kůň, který u ní bude trpět nejméně, i když ještě před pár měsíci sem házela fotky toho, jak jí super chodí, a v hubě páku s martingalem. To se nic víc říct nedá. Mimo hrebecka, kterého prodává a stejně asi neprodá (myslím, že po prodeji se do horších rukou než zlatky stejně nedostane, ale ten strach mi přijde vtipně zvrácený), má ještě roční kobylku, s preklubnim postojem (který nemá, podle tvrzení zlatky ji blbě vystrouhal kovář. Konkrétně každý kovář, který se jí dotkl) a následně z nevhodného managementu mladého koně (který jsme jí na ifaune doporučovali změnit už před rokem s prvním tématem ohledně špatného kováře). V minulosti už takto měla minimálně jedno hříbě, kterého se po zdravotních problémech toho hříběte snad v roce zbavila. Tzn si to shrneme - každý, ale úplně každý mladý kůň v její péči měl obrovské zdravotní potíže, nebo nově psychické. Vina ovšem nikdy není na její straně.
Tak mě tak napadá... Důkazů o dlouhodobém týrání koní máme od samotné Zlatky dost, není už třeba začít jednat? KVS, obecní úřad, policie? Informovat orgány o týrání koní? Dlouhodobé přetěžování zvířat a nepřirozené nebo bolestivé výkony jsou také týrání. Zlatka takhle kobylu jezdí 3 roky. Ano, pravděpodobně koně neodeberou. Ale třeba když jí nějaký dohledovy orgán řekne, že koně vážně týrá, konečně to nebude brát jako osobní útok a rozsvítí se jí v hlavě.

4.7.2019 09:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Slon Indický napsal(a):
Co komplexy... Spíš si na ní vybíjí krutost. A tohle je navíc ten kůň, který u ní bude trpět nejméně, i když ještě před pár měsíci sem házela fotky toho, jak jí super chodí, a v hubě páku s martingalem. To se nic víc říct nedá. Mimo hrebecka, kterého prodává a stejně asi neprodá (myslím, že po prodeji se do horších rukou než zlatky stejně nedostane, ale ten strach mi přijde vtipně zvrácený), má ještě roční kobylku, s preklubnim postojem (který nemá, podle tvrzení zlatky ji blbě vystrouhal kovář. Konkrétně každý kovář, který se jí dotkl) a následně z nevhodného managementu mladého koně (který jsme jí na ifaune doporučovali změnit už před rokem s prvním tématem ohledně špatného kováře). V minulosti už takto měla minimálně jedno hříbě, kterého se po zdravotních problémech toho hříběte snad v roce zbavila. Tzn si to shrneme - každý, ale úplně každý mladý kůň v její péči měl obrovské zdravotní potíže, nebo nově psychické. Vina ovšem nikdy není na její straně.
Tak mě tak napadá... Důkazů o dlouhodobém týrání koní máme od samotné Zlatky dost, není už třeba začít jednat? KVS, obecní úřad, policie? Informovat orgány o týrání koní? Dlouhodobé přetěžování zvířat a nepřirozené nebo bolestivé výkony jsou také týrání. Zlatka takhle kobylu jezdí 3 roky. Ano, pravděpodobně koně neodeberou. Ale třeba když jí nějaký dohledovy orgán řekne, že koně vážně týrá, konečně to nebude brát jako osobní útok a rozsvítí se jí v hlavě.

Hlavně, že tu házela špínu na jiné.

ABZ

4.7.2019 10:03
ABZ

XXX.XXX.232.158

Pokud seženu ustajko poblíž tak neprodám. Prodávám z důvodu časového stáj bez auta není zrovna dostupná autobus staví před stáji ale jezdí málo.

Koník pokud půjde z ruky do ruky bude fakt chudák a toho se bojím. Bohužel jeho základ a socializace je špatná. Nevím co se mohlo stát. Chovatelka mi to neřekne a ještě měla drzost říct že se nebál lidí. Už když jsem byla na něj mrknout jen co jsem na něj sáhla protrhl ohradník. Přivezli ho pomlacenyho. Věděla jsem že bude s ním práce, ale takovéj extrém nikdo nečekal.

Ještě mě napadla varianta poslat ho do stáda a začít za rok od 0, ale bojím se že bych si nepomohla. Spíš by nás snáz zabil.

V inzerci nabízíte slevu za rychlé jednání a tady píšete, že pokud najdete jiné ustájení, tak ho neprodáte? Nač tedy ten inzerát, není to trochu neseriózní jednání? Případní zájemci budou nadšeni, že vynaložili peníze za cestu zbytečně

K problémům s chováním: Nepřerostl Vám prostě jen přes hlavu? Kůň v tomhle věku, navíc donedávna hřebec, tady se prostě chyby neodpouští, to není starý kůň, který je ochotný ledacos tolerovat.

4.7.2019 10:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Myslím, že tři koně jsou prostě moc, najděte mu dobrý domov a nechte ho jít.
Soustřeďte se na kvalitní ustájení obou klisen, aby nedocházelo k nehodám typu zapískování apod., zkuste maximálně naplnit jejich potřeby, aby se měly dobře - nejen materiálně, ale i psychicky a fyzicky (dostatek samostatného pohybu ve stádě a k tomu navíc procházky). Soňu by stejně podle mne nikdo nekoupil, už toho má za sebou hodně, budete se muset postarat vy a čím míň koní, tím pro ni zbyde víc času. I finance za ustájení hřebečka budete moci přesunout jinam, kde je to potřeba.

4.7.2019 12:13
Sophii

XXX.XXX.211.203

dámy... tohle se tu řešilo už před 4 lety, a jelikož to nemá smysl, tak se kolem ní už chodí po špičkách. Co myslíte že se teď stane když zmíníte váhu?
Nic. Tedy až na to že řekne že se neptala na názor, a že všichni její veterináři, kováři a fyzioterapeuti řekli že kobyla je zdravá a nemá s ní problém. Letos kobyle bude 19, tak to snad už za chvíli stejnak zalomí.
Víte co je nejvtipnější, že i když vynecháme váhu tak nám stále zůstává ten všeobecný zbytek zde už zmíněný. westernová páka- mimochodem protože kobyla se stala nezvladatelnou, protože byla taky psych. labilní (dle tady Zlatky protože před tím na ní jezdily děti a vůbec opět, jako u mladýho, od bývalých majitelů- eh, co na tomž e se to stalo 3 roky potom co si ji koupila což?)... pak tedy přešla na sněhuláka, který teda funguje vpodstatě stejně ale nejmenuje se páka.
Co je teď asi nejsmutnější je, že Zlatka nezhubne, protože to prostě nejde, podívejte kolik toho spálí, za den víc jak my všichni dohromady, nic nejí ale stejnak to nejde dolů, no chudák.... Její stará kobyla to za chvíli zabalí s nohama i se zády a mladá má zhuntovaná kopyta, je po dvou operacích koliky ze zapískování, a bude ji muset nosit... protože Zlatka nemá soudnost, a zase si najde tisíc lidí ze svého okolí, co ji podpoří v tom co dělá. Ale na to sme tady fakt krátcí... vidíte že jí se poradit dobře nedá, buďto jí poradíte tak jak očekává a přitakáte jí, nebo bude hledat důvody proti.

ABZ

4.7.2019 12:35
ABZ

XXX.XXX.232.158

Ono váha nutně nemusí být překážkou, myslím si, že na koni může jezdit téměř každý, jen tu musí být nějaká soudnost. Né koupit koně, na základě toho, že je atraktivní, ale koupit takového, který bude bez problému schopný zvládat větší zátěž.
Spoustu let zpátky jsme měli v klubu holku, která si našla nového přítele a ten chtěl v rámci zamilovanosti začít jezdit na koni. Nebyl nijak při těle, ale měřil přes 2m, takže váha určitě přes metrák. Tak to prostě pořešili tak, že koupili koně, který do té doby tahal v lese, naučili ho pod sedlo a všichni byli spokojení. Jen to chce ten správnej žebříček hodnot.

4.7.2019 12:44
Slon Indický

XXX.XXX.181.248

Sophii napsal(a):
dámy... tohle se tu řešilo už před 4 lety, a jelikož to nemá smysl, tak se kolem ní už chodí po špičkách. Co myslíte že se teď stane když zmíníte váhu?
Nic. Tedy až na to že řekne že se neptala na názor, a že všichni její veterináři, kováři a fyzioterapeuti řekli že kobyla je zdravá a nemá s ní problém. Letos kobyle bude 19, tak to snad už za chvíli stejnak zalomí.
Víte co je nejvtipnější, že i když vynecháme váhu tak nám stále zůstává ten všeobecný zbytek zde už zmíněný. westernová páka- mimochodem protože kobyla se stala nezvladatelnou, protože byla taky psych. labilní (dle tady Zlatky protože před tím na ní jezdily děti a vůbec opět, jako u mladýho, od bývalých majitelů- eh, co na tomž e se to stalo 3 roky potom co si ji koupila což?)... pak tedy přešla na sněhuláka, který teda funguje vpodstatě stejně ale nejmenuje se páka.
Co je teď asi nejsmutnější je, že Zlatka nezhubne, protože to prostě nejde, podívejte kolik toho spálí, za den víc jak my všichni dohromady, nic nejí ale stejnak to nejde dolů, no chudák.... Její stará kobyla to za chvíli zabalí s nohama i se zády a mladá má zhuntovaná kopyta, je po dvou operacích koliky ze zapískování, a bude ji muset nosit... protože Zlatka nemá soudnost, a zase si najde tisíc lidí ze svého okolí, co ji podpoří v tom co dělá. Ale na to sme tady fakt krátcí... vidíte že jí se poradit dobře nedá, buďto jí poradíte tak jak očekává a přitakáte jí, nebo bude hledat důvody proti.

To je taková bezmoc. :( Už jenom to, jak začíná tu diskusi - kobyla je spokojená, že se konečně může venku proběhnout, protože panička má pocit jistoty v sedle. :( Z toho by člověk akorát zvracel.
A těch zničených mladých koní, co prošlo Zlatce pod rukama. :/ Minimálně 3, to první hříbě nějak záhadně zmizelo úplně z povrchu zemského po těch všemožných zdravotních problémech. Člověk by si řekl, že si z toho vezme ponaučení, ale prd - další hříbě, po 4 měsících s ní se ukáže, že má problémy s psychikou - opět nic, může za to bývalý majitel. Kobylka je na tom nejhůř - jestli už takhle mladá po 2 operacích koliky, a k tomu ty nohy, a ve 3 letech 150 kg na zádech. :(

No nic - připadá mi úchylné, že někdo jako zlatka si naprosto v klidu si přidává radostné příspěvky o tom, jak jezdí, jak s pákou krásně kobyla spokojeně šlape a jak si pořizuje další a další koně, aby je mohla dorasovat. Tzn. v průběhu příštího týdne vše zdokumentuji, sepíšu a posílám na příslušnou KVS, obecní úřad a policii jako podnět - proběhlo týrání zvířat, zdokumentované bohatě fotogalerií, a jeho propagace na internetu. Pravděpodobně se nic nestane, ale něco se proti tomuhle dělat musí.
Kdokoli mi chce pomoct, prosím o to, aby mi pomohl sesbírat důkazní prostředky - je třeba projít staré příspěvky, ideálně kde se vyjadřovala ke svému ježdění a veškerá fota, která vkládala - ideálně screen shot s datumem a náhledem fotografií. Dále bych potřebovala někoho, kdo ji zná o její datum narození a adresu, a ideálně i plné jméno té její staré kobyly, a kde je ustájena. Následně to proberu, dodělám, co je třeba a sepíšu včetně paragrafů nedostatky, aby se tím minimálně přestupková komise obce a KVS musela zabývat.

4.7.2019 12:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Sophii napsal(a):

Nesouhlasím, nějaké změny, sice s prodlevou, udělala, to jí křivdíte. Akorát si k tomu musí asi dojít sama od toho prvotního zamítavého postoje. Když srovnám staré a nové příspěvky, tak se většinou ptá věcně, slušně (oproti minulosti), nenechá se strhnout leckdy velmi ostrými komentáři tak jako dřív. Přijde mi, poslední dobou, že diskutuje víc slušně, než ti, co tu do ní naváží a to leckdy velmi hnusně. To jen takové pozorování. Je zajímavé, že do lenacie (nic proti vám, Lenko) se nikdo stran váhy tolik nenaváží jako do Zlatky. Vítám, že přehodnotila vlastnictví vícero koní, zejm. mladých, a odhodlala se k prodeji. Všímám si, že co se jí poradí, tak časem něco z toho zkusí, takže ty rady nevychází tak úplně naprázdno.

Osobně si myslím, a už jsem to sem psala, že lepší by byl pro ni nějaký dospělý cob, třeba časem dojde i tam. Než se bát na temperamentnější kobyle a řešit stále bezpečnost sedla a uždění, raději klidnějšího a více nosného koně, kterého jen tak něco nerozhodí a přesto to není vyložený lenoch.

Nelíbí se mi ale ty vyloženě útočné komentáře a nelíbily by se nikomu z nás, kdyby se to týkalo naší osoby, přesto se tak k druhým chováme. Docela by mě zajímalo, jestli by to ti plamenní přispěvatelé dokázali tomu člověku stejnými slovy zopakovat do obličeje.

4.7.2019 13:29
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):
Nesouhlasím, nějaké změny, sice s prodlevou, udělala, to jí křivdíte. Akorát si k tomu musí asi dojít sama od toho prvotního zamítavého postoje. Když srovnám staré a nové příspěvky, tak se většinou ptá věcně, slušně (oproti minulosti), nenechá se strhnout leckdy velmi ostrými komentáři tak jako dřív. Přijde mi, poslední dobou, že diskutuje víc slušně, než ti, co tu do ní naváží a to leckdy velmi hnusně. To jen takové pozorování. Je zajímavé, že do lenacie (nic proti vám, Lenko) se nikdo stran váhy tolik nenaváží jako do Zlatky. Vítám, že přehodnotila vlastnictví vícero koní, zejm. mladých, a odhodlala se k prodeji. Všímám si, že co se jí poradí, tak časem něco z toho zkusí, takže ty rady nevychází tak úplně naprázdno.

Osobně si myslím, a už jsem to sem psala, že lepší by byl pro ni nějaký dospělý cob, třeba časem dojde i tam. Než se bát na temperamentnější kobyle a řešit stále bezpečnost sedla a uždění, raději klidnějšího a více nosného koně, kterého jen tak něco nerozhodí a přesto to není vyložený lenoch.

Nelíbí se mi ale ty vyloženě útočné komentáře a nelíbily by se nikomu z nás, kdyby se to týkalo naší osoby, přesto se tak k druhým chováme. Docela by mě zajímalo, jestli by to ti plamenní přispěvatelé dokázali tomu člověku stejnými slovy zopakovat do obličeje.

Váha neváha, ta problém není tu už u ní docela dlouho nikdo moc neřešil, naopak se tenhle fakt posunuje dozadu, a řeší se jiné problémy.
Protože jak sem řekla pořád zbývá ta kupa věcí, co prostě vadí bez ohledu na váhu, ono uždění pákou, stálé měnění sedel... Coba si nepořídí protože má rousy a není tak hezkej, vsadíms e že jí toho coba lidi doporučovali pořídit, ale místo toho se pořídila mladá žlutá, protože žlutá.
Lenacia tady moc fotek v sedle nezveřejňuje, a pokud zveřejnila, tak já osobně třeba mezi jejich styly vidím velké rozdíly, a hádám že to bude důvod proč se do jejího vzhledu nikdo nenaváží. Na druhou stranu ona se tu umí zhádat kvůli jiným věcem že ano.

4.7.2019 13:38
etnies86

XXX.XXX.245.26

já si myslím že se holka taky snaží, koním vyloženě neubližuje (jo jezdit by nemusela s tou váhou), myslím že jsou místa kde koně zkusí sakra víc. občas mi taky přijde že lidi utočí už jen protože je to ona a kdyby to napsal někdo jinej tak by se do nicku lidi nepustili.
neříkám že dělá vše správně, ale jak říkám jsou horší věci

OT přijde mi že se dost koně chovají i dle majitelů - znala jsem nejednu dívčinu co byli trošku rapl a každej kůn byl taky rapl. když ty holky byli labilní, vznětlivé apod. neměli moc koně v pohodě. naopak lidi klidní měli koně v pohodě.
ale to je pochopitelné...... jen ty lidi nechápali proč každej kůň pod nima byl problematickej a jidne fungoval a nepřipustili si že je chyba v těch lidech

4.7.2019 13:58
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Sophii napsal(a):
Váha neváha, ta problém není tu už u ní docela dlouho nikdo moc neřešil, naopak se tenhle fakt posunuje dozadu, a řeší se jiné problémy.
Protože jak sem řekla pořád zbývá ta kupa věcí, co prostě vadí bez ohledu na váhu, ono uždění pákou, stálé měnění sedel... Coba si nepořídí protože má rousy a není tak hezkej, vsadíms e že jí toho coba lidi doporučovali pořídit, ale místo toho se pořídila mladá žlutá, protože žlutá.
Lenacia tady moc fotek v sedle nezveřejňuje, a pokud zveřejnila, tak já osobně třeba mezi jejich styly vidím velké rozdíly, a hádám že to bude důvod proč se do jejího vzhledu nikdo nenaváží. Na druhou stranu ona se tu umí zhádat kvůli jiným věcem že ano.

Já nechápu, co je na té páce blbě. Neviděla jsem, jak ji používá, jen že ji kobyla má. Z toho nemůžu vyvodit, jestli je nebo není ke koni v hubě hrubá - může jezdit na zahozené otěži, to nikdo nevíme. Kdyby neměla sedlo anglické ale westernové, tak by ta páka byla přijatelnější?

Souhlasím s tím, že povahou a postavou by potřebovala jiný typ koně. Je třeba najít kompromis v prioritách, třeba pro mě je teď nejdůležitější charakter, ovladatelnost a pohodlnost, vzrušivost (nižší lekavost), (ne)náročnost údržby a pak nějaký ten vzhled. Každý to ale máme seřazené jinak, závisí to asi i na věku a tom odžitém.

Pak je dobrý to občas přehodnotit a uvědomit si, že hezká barva nebo impozantní zjev mi už nevykompenzuje nepříjemný pocit v sedle, ale že třeba pro skvělý charakter odpustím to, že kůň úplně nesplňuje moji estetickou představu. Je na každém z nás rozhodnout, co má pro nás větší hodnotu, jestli nám ten hodnotový žebříček pomůže, nebo spíše zkomplikuje život.

4.7.2019 14:00
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

V uzavřené diskusi ( tehdy ještě Zlatka558 ) se otírala o nějakou chovatelku cobů, jak týrá koně, posílala fotky prý týraných kobyl, psala , že na ní podala oznámení KVS.
Jsem odpůrce samého udávání, protože toto se stalo takovým folklórem militantních ochránců zvířat. Pak jsme svědky toho, že kočka která nemá škrabadlo,WC a kapsičky Whiskas je týraná, psi, kteří mají náhubek, jsou uvázáni u boudy, nemají v misce neustále granule se musí ukrást a dát do útulku. Proč tu někde nečtu o myslivcích, kteří učí psy norovat na kráíicích a koťatech, učí psy aportovat parforzem, nechávají postřelenou zvěř hynout dlouhé hodiny. Proč tu nečtu odsouzení lidí, kteří nechávají staré koně trpět v bolestech, protože majitel za ně pořád platí, majitelích psů s infaustní prognózou, pro které by utracení byl vysvobozením. Nikdo tady nekritizuje lidi , kteří do Česka tahají mraky psů z celé Evropy a plní jimi útulky a zároveň si s obchodem dělají docela dobrý bysnys.
Je mi jasné, že všechna zvířata nemají optimální podmínky pro živor, ale to nikcy mít nebudou. Ale to nemají ani lidé.

4.7.2019 14:04

Já si myslím, že američan je pro ni vzhledem k váze i povaze dobrá volba, ale rozhodně ne hříbě, ale vychozený, starší, nasvalený profík. Jenže takového koně ona zase prostě nezaplatí. Je to začarovaný kruh.

4.7.2019 14:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

etnies86 napsal(a):
já si myslím že se holka taky snaží, koním vyloženě neubližuje (jo jezdit by nemusela s tou váhou), myslím že jsou místa kde koně zkusí sakra víc. občas mi taky přijde že lidi utočí už jen protože je to ona a kdyby to napsal někdo jinej tak by se do nicku lidi nepustili.
neříkám že dělá vše správně, ale jak říkám jsou horší věci

OT přijde mi že se dost koně chovají i dle majitelů - znala jsem nejednu dívčinu co byli trošku rapl a každej kůn byl taky rapl. když ty holky byli labilní, vznětlivé apod. neměli moc koně v pohodě. naopak lidi klidní měli koně v pohodě.
ale to je pochopitelné...... jen ty lidi nechápali proč každej kůň pod nima byl problematickej a jidne fungoval a nepřipustili si že je chyba v těch lidech

Souhlas. Ono ježděním na koni a při práci s ním se člověk naučí hodně věcí hlavně o sobě. A pak je na něm, jestli se nějak poučí, posune, nebo bude chtít zůstat stále "nepochopen".

4.7.2019 14:19
Sophii

XXX.XXX.211.203

Dotaz napsal(a):
Já nechápu, co je na té páce blbě. Neviděla jsem, jak ji používá, jen že ji kobyla má. Z toho nemůžu vyvodit, jestli je nebo není ke koni v hubě hrubá - může jezdit na zahozené otěži, to nikdo nevíme. Kdyby neměla sedlo anglické ale westernové, tak by ta páka byla přijatelnější?

Souhlasím s tím, že povahou a postavou by potřebovala jiný typ koně. Je třeba najít kompromis v prioritách, třeba pro mě je teď nejdůležitější charakter, ovladatelnost a pohodlnost, vzrušivost (nižší lekavost), (ne)náročnost údržby a pak nějaký ten vzhled. Každý to ale máme seřazené jinak, závisí to asi i na věku a tom odžitém.

Pak je dobrý to občas přehodnotit a uvědomit si, že hezká barva nebo impozantní zjev mi už nevykompenzuje nepříjemný pocit v sedle, ale že třeba pro skvělý charakter odpustím to, že kůň úplně nesplňuje moji estetickou představu. Je na každém z nás rozhodnout, co má pro nás větší hodnotu, jestli nám ten hodnotový žebříček pomůže, nebo spíše zkomplikuje život.

na páce je trochu blbě to když si ji pořídí někdo na koně, který mu na normálním udidle nezastaví a nereaguje. Proto si ji pořídila, aby mohla s kobylou jezdit dál do terénu a dokázala ji zastavit, protože jinak by jí nezastavila. Proto si ji taky bere na jízdárnu, když na ní déle nejezdila, aby s ní kobyla nevyběhla a ona ji udidlem zastavila... to je na té páce blbě.
Páka do ruky nezkušeným lidem a do huby netrénovaným koním nepatří, ať má sedlo jaké chce. A taky se dost ostře stavím k lidem, kteří to dělají tak jak říkáte, pořídí si nejlevnější western, ani nekoukají zda koni sedí, a k tomu páku protože je westernová.

4.7.2019 14:22
Dotaz

XXX.XXX.235.225

jahodapavel napsal(a):
V uzavřené diskusi ( tehdy ještě Zlatka558 ) se otírala o nějakou chovatelku cobů, jak týrá koně, posílala fotky prý týraných kobyl, psala , že na ní podala oznámení KVS.
Jsem odpůrce samého udávání, protože toto se stalo takovým folklórem militantních ochránců zvířat. Pak jsme svědky toho, že kočka která nemá škrabadlo,WC a kapsičky Whiskas je týraná, psi, kteří mají náhubek, jsou uvázáni u boudy, nemají v misce neustále granule se musí ukrást a dát do útulku. Proč tu někde nečtu o myslivcích, kteří učí psy norovat na kráíicích a koťatech, učí psy aportovat parforzem, nechávají postřelenou zvěř hynout dlouhé hodiny. Proč tu nečtu odsouzení lidí, kteří nechávají staré koně trpět v bolestech, protože majitel za ně pořád platí, majitelích psů s infaustní prognózou, pro které by utracení byl vysvobozením. Nikdo tady nekritizuje lidi , kteří do Česka tahají mraky psů z celé Evropy a plní jimi útulky a zároveň si s obchodem dělají docela dobrý bysnys.
Je mi jasné, že všechna zvířata nemají optimální podmínky pro živor, ale to nikcy mít nebudou. Ale to nemají ani lidé.

Tu fotku jsem tam dala já z jakých podmínek pocházejí hříbata (malnutrice matek). Paní z Vrbic je průsery celkem vyhlášená, je to množitelka a překupnice. Nikomu nezakazuju tam koně koupit, ale myslím, že je dobrý, vzhledem k silně cenzurovaným zdrojům informací statku Vrbice, aby měl případný kupující informaci o tom, s čím může počítat, že není dobré se spolehnout na testy z Vrbic, když je paní falšovala, a že aby neprohloupil a nepřišlo ho to na hodně peněz, tak je dobré si zdravotní stav pohlídat před koupí (PSSM, hříběcí), stejně tak certifikát hřebce pro připouštění.
Je pak na každém, jestli se rozhodne tento typ chovatele podpořit a nebo půjde jinam. Jsou lidi, kterým záleží na tom, z jakých podmínek zvíře pochází a chtějí podpořit kvalitního chovatele, nebo jim nevadí množka a podporují tu.

Jinak souhlasím, a mohli jsme to vidět i zde, že ne všechna zvířata jsou si našich očích rovna - viz jatky pro koně vs. masný skot.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2019 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Nestačím koukat. Ne, že bych se Atlantidy nějak výrazně zastávala, ale není tohle drobet moc? Tyra koně? Spíš bych to formulovala jako nedostatečná, místy naopak přehnaná péče z nevědomosti. Hladem je netrápí, má pro ně zajištěné ustájení, a kopyta jim sama nestrouha. Precenila své síly, to ano, i přes to, že ji zde lidi od spousty věcí v dobrém odrazovalo. Ale myslím si, že jsou daleko horší chovatele, kteří by se.meli postihovat. Možná si někdy Atlantida uvědomí, co dělá a přestane. Ale my ji na internetu k tomu nedonutime, a zas to jen skončí trestními oznámeními na kybersikanu. Dokud nebude chtít ona sama a dokud si tohle vše.neuvedomi, nikdy se nic nezmění. Když koně prodá, zase se.ji to za pár měsíců rozlezi a zase koupi nějakýho chudáčka, se kterým si neumí poradit. Vše, co je zde napsáno ji spousta lidí radi již několik let, a došlo to jen k tomu, že se možná ptá slušně. Zbytek se nezměnil, a nezmění, KVS nevyřeší lidskou psychiku.

4.7.2019 16:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

ABZ napsal(a):
Ono váha nutně nemusí být překážkou, myslím si, že na koni může jezdit téměř každý, jen tu musí být nějaká soudnost. Né koupit koně, na základě toho, že je atraktivní, ale koupit takového, který bude bez problému schopný zvládat větší zátěž.
Spoustu let zpátky jsme měli v klubu holku, která si našla nového přítele a ten chtěl v rámci zamilovanosti začít jezdit na koni. Nebyl nijak při těle, ale měřil přes 2m, takže váha určitě přes metrák. Tak to prostě pořešili tak, že koupili koně, který do té doby tahal v lese, naučili ho pod sedlo a všichni byli spokojení. Jen to chce ten správnej žebříček hodnot.

Co se týká tažných koní. Vůbec,ale vůbec nejsou vhodní pro těžké lidi. Jsou stavění tak, aby tahali, nikoli nosili. Dobře narostlé ČT, se silnou holení, je pro velké,či tlustší lidi mnohem vhodnější.
Ale, jak tu všichni znalí a soudní ví, jen DO URČITÉ VÁHY. Pak už je to huntování koně. Jasně, koník to dá, obzvlášť,když to není často. Ale 99 lidí ze sta by hanba fackovala, kdyby byli na místě Petry. Ji ne.

ABZ

4.7.2019 16:55
ABZ

XXX.XXX.232.158

sisi58 napsal(a):
Co se týká tažných koní. Vůbec,ale vůbec nejsou vhodní pro těžké lidi. Jsou stavění tak, aby tahali, nikoli nosili. Dobře narostlé ČT, se silnou holení, je pro velké,či tlustší lidi mnohem vhodnější.
Ale, jak tu všichni znalí a soudní ví, jen DO URČITÉ VÁHY. Pak už je to huntování koně. Jasně, koník to dá, obzvlášť,když to není často. Ale 99 lidí ze sta by hanba fackovala, kdyby byli na místě Petry. Ji ne.

Myslím, že tehdy se tyhle věci až tak moc neřešily a netvrdím, že to bylo 100% ideální řešení, byl to jen příklad rozumného přístupu - ono nebyl problém, aby mu ve stáji půjčili koně, jen by to byla obdobná situace jako případ zde, takže tohle bylo v rámci možností pořád ještě hodně dobré řešení, navíc se bavíme o době 20let zpět, kdy zdaleka nebyl takový výběr koní jako dneska.

4.7.2019 18:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

ABZ napsal(a):
Myslím, že tehdy se tyhle věci až tak moc neřešily a netvrdím, že to bylo 100% ideální řešení, byl to jen příklad rozumného přístupu - ono nebyl problém, aby mu ve stáji půjčili koně, jen by to byla obdobná situace jako případ zde, takže tohle bylo v rámci možností pořád ještě hodně dobré řešení, navíc se bavíme o době 20let zpět, kdy zdaleka nebyl takový výběr koní jako dneska.

Ok.

4.7.2019 18:46
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Vydržte až po bílého koně.
https://www.youtube.com/watch?v=49Df5ErZZSQ

4.7.2019 19:27
koně

XXX.XXX.174.63

Je zvláštní,že ať se Atlantida optá na cokoli ,vždycky z toho nakonec vyleze - obezita
Koňská ,poté lidská,větší či menší hrůzná ,nepřístojná a nepřípustná
Stovky komentů, plus stovky návodů k hubnutí a zhubnutí.O které zadavatelka evidentně nežádala
By mě zajímalo,kdyby Atlantida byla průměrná ,nebo hubená osoba,ale duševně by na tom byla stejně ,kam by se směr dotazů asi odkláněl?

neverend

4.7.2019 20:52
neverend

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Je zvláštní,že ať se Atlantida optá na cokoli ,vždycky z toho nakonec vyleze - obezita
Koňská ,poté lidská,větší či menší hrůzná ,nepřístojná a nepřípustná
Stovky komentů, plus stovky návodů k hubnutí a zhubnutí.O které zadavatelka evidentně nežádala
By mě zajímalo,kdyby Atlantida byla průměrná ,nebo hubená osoba,ale duševně by na tom byla stejně ,kam by se směr dotazů asi odkláněl?

A že je to jinak hezká holka jí nikdo nenapíše.😂 Podle mě je .🙂

4.7.2019 21:30
Slon Indický

XXX.XXX.33.3

Mně je úplně jedno, že je někdo obézní, pokud chce, ať má 300 kg a z domu ho tahají jeřábem. Pro mě za mě, věc volby. Co mi není jedno je to, že s tou váhou leze na koně, kterému navíc vrazí udidlo s pákovým efektem a ještě v kombinaci s martingalem. Tam ta váha už není její osobní věc. Je to věc toho zvířete, které to musí snášet a které se narodilo a bylo vycviceno jako nástroj k zábavě lidí. A tam pak zavírat oči není dobré.
Další věc, co se mi nelíbí je to, s jakou lehkostí to vypouští do světa a ukazuje dalším podobným, že to je vlastně v pořádku.
No, koně mají stejný problém jako ryby, že nemají žádný zvuk bolesti. Kdyby ryby řvaly v agonii jako pes, kterému se slapne na ocas, rybaření by asi v podstatě zaniklo. A stejně tak ježdění - pokud by kůň při nasedani 150 kg řval, až by tuhla krev v žilách, taky by to bylo jiné.

5.7.2019 08:21
akscha

XXX.XXX.26.89

neverend napsal(a):
A že je to jinak hezká holka jí nikdo nenapíše.😂 Podle mě je .🙂

Ja, ja to napsat chtela! Ale pak jsem byla lina, protoze si myslim, ze by to nic nezmenilo :/

5.7.2019 09:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

akscha napsal(a):
Ja, ja to napsat chtela! Ale pak jsem byla lina, protoze si myslim, ze by to nic nezmenilo :/

Že má někdo pěkný obličej, to nic neznamená. Chce to trochu soulad i s tím ostatním. Tělem i duší. U někoho se to daří a pak i méně atraktivní člověk působí na své okolí příjemně a hlavně pozitivně.

neverend

5.7.2019 20:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Je pravda,že hubu si dneska může člověk snad i vytapetovat.😂😂

neverend

5.7.2019 21:16
neverend

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):

To je milé..🙂

6.7.2019 06:47

Radím vám, pokud chcete zhubnout, přestaňte si počítat kalorie přijaté a spálené nebo se z toho zblázníte. Je to pak taková obsese sama sebou, studování nutričních obsahů,měření si každého uprdnutí v mobilu, kolik jsem kde spálila, recitování "co mi doktor nařídil", studování, jestli jsem dnes přijala o 10 g bílkovin navíc nebo o 10 g tuků méně.

Jezte třikrát denně a málo, mezitím svačit jen ovoce nebo zeleninu (bez posypání cukrem nebo zalití zálivkou, prostě syrové, brzo poznáte, jak všechno dobře chutná samo o sobě). Všude choďtě pěšky. Když si v sobotu dáte k snídani jogurt, vezmete kobylu na 2h ven na ruce, k obědu si dáte vývar, pak půjdete na 2h ven se psem a večer si sníte chleba s lučinou a následující dny to takto udržíte, i když se třeba nemůžete kvůli povinnostem tolik hýbat, tak zhubnete. Když budete mít hlad, snězte si jabko. Samozřejmě žádné čokoládičky, limonádičky, alkohol, doslazování atd. Jde o to tento režim u sebe zabudovat a zrutinovat tak, že vám to bude připadat normální, nebudete o tom muset přemýšlet a budete se moci věnovat mnohem zábavnějším věcem než je počítání kalorií.

Můžeme se vymlouvat, jak chceme, ale přece jen těm koním sedíme na páteři.

6.7.2019 12:55
Arbora

XXX.XXX.111.201

Toto je návod presne na to, ako schudnúť krátkodobo, ale nie zdravo a dlhodobo. Jedálny lístok pozostávajúci z jedného jogurtu, tanier vývaru a jedného chlebíka s lučinou a medzitým jablko, je možno fajn pre niekoho, kto sa potrebuje zbaviť 1-2kg.

Pokiaľ potrebuje niekto chudnúť pomaly, zdravo a zmysluplne a z veľkej váhy, určite to nepôjde takýmito radami z internetu.

Tu je naozaj potrebný doktor, resp možno ešte lepšie výživár, ktorý aj na základe krvných testov určí “kŕmnu dávku”. Obezita v tomto štádiu nie je estetický, ale zdravotný problém.

neverend

6.7.2019 16:18
neverend

XXX.XXX.213.247

A nebo nelézt koni na hrb.🙂 Což je docela snadné řešení.

6.7.2019 16:31
Sophii

XXX.XXX.173.31

asi už sem to sem kdysi psala... Začala k nám do stáje chodit holčina. No oplácaná byla dost, určitě měla dost přes 100kg, ale jelikož byla plně platící zákazník tak se váha 'přehlédla'. Dostala zdejšího nejmohutnějšího valacha, takovej ten starej 'hranatej' typ teplase co má místo nohou pomalu klády a začala jezdit... Rozdíl mezi ní a Zlatkou je v tom, že u nás jezdí už 3 roky a váží cca něco přes 80 kilo... Ale ona se snažila, začala všude chodit pěšky, ve stáji pomáhá se vším s čím může.
Možná se jí zeptám jak změnila jídelníček, ale hádám že prostě jen přešla na zdravé alternativy v menším množtství? Prostě ale očividně něco dělá.

Ale abych nebyla ras jen na lidi při těle, tak znám i druhý extrém. Holku co váží 50 i s postelí. Celé dny nežere vpodstatě nic jiného než tvaroh s banánem a rohlíky a trápíme se kvůli ní všichni co ji známe, ale ona si poradit nedá, je tak trochu jako Zlatka naruby, to jak žije jí vyhovuje a nic na tom nechce měnit...

6.7.2019 16:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sophii napsal(a):
asi už sem to sem kdysi psala... Začala k nám do stáje chodit holčina. No oplácaná byla dost, určitě měla dost přes 100kg, ale jelikož byla plně platící zákazník tak se váha 'přehlédla'. Dostala zdejšího nejmohutnějšího valacha, takovej ten starej 'hranatej' typ teplase co má místo nohou pomalu klády a začala jezdit... Rozdíl mezi ní a Zlatkou je v tom, že u nás jezdí už 3 roky a váží cca něco přes 80 kilo... Ale ona se snažila, začala všude chodit pěšky, ve stáji pomáhá se vším s čím může.
Možná se jí zeptám jak změnila jídelníček, ale hádám že prostě jen přešla na zdravé alternativy v menším množtství? Prostě ale očividně něco dělá.

Ale abych nebyla ras jen na lidi při těle, tak znám i druhý extrém. Holku co váží 50 i s postelí. Celé dny nežere vpodstatě nic jiného než tvaroh s banánem a rohlíky a trápíme se kvůli ní všichni co ji známe, ale ona si poradit nedá, je tak trochu jako Zlatka naruby, to jak žije jí vyhovuje a nic na tom nechce měnit...

Když má někdo občanku, předpokládá se, že je svéprávný. Pokud pak někomu vyhovuje být jak vyžle nebo jako vorvaň, je to jeho boj.
Ale jen do chvíle, kdy těmito extrémy trpí jiné živé bytosti.Pak už to není jen jejich věc.

6.7.2019 19:39

Arbora napsal(a):
Toto je návod presne na to, ako schudnúť krátkodobo, ale nie zdravo a dlhodobo. Jedálny lístok pozostávajúci z jedného jogurtu, tanier vývaru a jedného chlebíka s lučinou a medzitým jablko, je možno fajn pre niekoho, kto sa potrebuje zbaviť 1-2kg.

Pokiaľ potrebuje niekto chudnúť pomaly, zdravo a zmysluplne a z veľkej váhy, určite to nepôjde takýmito radami z internetu.

Tu je naozaj potrebný doktor, resp možno ešte lepšie výživár, ktorý aj na základe krvných testov určí “kŕmnu dávku”. Obezita v tomto štádiu nie je estetický, ale zdravotný problém.

Nesouhlas. Takto jsem zhubla ve svých 20ti letech, kdy jsem se po 5ti leté pauze rozhodla vrátit k ježdění z 90 kilo na 70, během cca 2 let. A pod 70 kg jsem dodnes (třicet už mi bylo ...).

Jde o to naučit se jíst méně, permanentně, a zavést si z toho nový normál.

Výživový poradce - ok, proč ne, někomu třeba pomůže. Pro mě vyhozené peníze, protože podle mě člověk musí nejdřív začít u sebe. Je to především o vlastní sebedisciplíně, o naučení se kontrolovat A pak si třeba zajít pro ten jídelníček, protože to přejídání se, ta závislost na jídle, ta neschopnost odepřít si to, co vám dělá krátkodobě dobře, to hledání výmluv (dělám přesně to, co mi říká doktor, ale nehubnu, protože jsem výjimka, nefungují u mě prostě ty věci, co u jiných, pro které je hubnutí strašně snadné, nemám na to geny) je prostě v hlavě. Když už tedy profesionální pomoc, asi bych se prvně obrátila na psychologa/psychiatra. Pouze můj názor z mé zkušenosti, nikomu nevnucuji.

Jinak ten jídelníček byl samozřejmě jen příklad toho, čím myslím "málo." Bohužel pro leckoho dnes je normální oběd polévka, dvě masa, čtyři knedlíky, omáčka, půl litru koly a dezert s kávičkou:) To je pak na celý den vystaráno, že :) Samozřejmě takhle nejím doposud, jím absolutně všechno kromě totálních sra*ek (rychlé občerstvení, sladké nápoje, umělé čokoládičky), akorát prostě relativně méně.

(No a bez pohybu to taky nejde - a tím myslím opravdový pohyb, jako třeba hodina procházky svižným tempem, ne, že mi nějaká aplikace naměří, že během dne pomalu a příležitostně odchodím 3 km).

8.7.2019 11:47
sovicka

XXX.XXX.20.38

Arbora napsal(a):

Souhlas, tohle je přesně ukázka špatného hubnutí. Navíc, že tak někdo zhubl ve 20 letech, není nic divného to je metabolismus ještě rychlý, ale zdravé a dlouhodobě efektivní to určitě není. Efektivní je prostě se hýbat a jíst rozumně a vyzáženě, prostě celková změna životního stylu, ale nejde to rychle ani snadno, to je jasné...

8.7.2019 14:37
Rafaela

XXX.XXX.156.2

Z fotek z fb mi přijde, že zlatka spíše přibírá, než hubne. Ale to posuďte sami, myslím že se její koně mají na co těšit. Musí to být pocuc mít na hřbetě 120kg+. Když jsem viděla, jak se drží za hubu koně...Kůň ještě páku v hubě... Se divím že zlatka ještě píše, já být její kůň, tak už ji asi rozsekám.

10.7.2019 12:44
ChristinaS

XXX.XXX.190.138

Dobrý den, již několik měsíců jsem pozorovala(jako neregistrovaný uživatel) Petru a její příběh. Zaráží mě jak někteří lidé dokážou být hnusní. Vím že má Petra více jak 100kg, ale jestliže se sveze párkrát do měsíce,tak si nemyslím, že by se z toho kobyla nějak rozsypala. Kdyby jezdila každý den,tak je to něco jiného. Co se týká toho, že si Zlatku kupovala kvůli barvě, také na to mám jiný názor. Každý jsme v životě měli nějaké sny, já jsem chtěla vysokého,jako uhel černého, mohutného valacha Frísáka. Nakonec mám hnědou plnokrevnou kobylu... Tím chci říct že každý měl nějaký sen, Petra měla sen žlutou kobylu a tak si ji koupila... Co je na tom že kvůli barvě... Vráží do ní peníze za veterináře, kupuje ji kvalitní jídlo, kobyla je s koňmi, má výběh. Jediný mínus je neznalost Petry a některých věcí,ale alespoň se o tom snaží najít informace. Vždyť je to taky jen člověk který má nějaké sny, proč každého hned odsuzovat... Každý ať napíše názor,ale jednou podle mého stačí :)

10.7.2019 12:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

ChristinaS napsal(a):
Dobrý den, již několik měsíců jsem pozorovala(jako neregistrovaný uživatel) Petru a její příběh. Zaráží mě jak někteří lidé dokážou být hnusní. Vím že má Petra více jak 100kg, ale jestliže se sveze párkrát do měsíce,tak si nemyslím, že by se z toho kobyla nějak rozsypala. Kdyby jezdila každý den,tak je to něco jiného. Co se týká toho, že si Zlatku kupovala kvůli barvě, také na to mám jiný názor. Každý jsme v životě měli nějaké sny, já jsem chtěla vysokého,jako uhel černého, mohutného valacha Frísáka. Nakonec mám hnědou plnokrevnou kobylu... Tím chci říct že každý měl nějaký sen, Petra měla sen žlutou kobylu a tak si ji koupila... Co je na tom že kvůli barvě... Vráží do ní peníze za veterináře, kupuje ji kvalitní jídlo, kobyla je s koňmi, má výběh. Jediný mínus je neznalost Petry a některých věcí,ale alespoň se o tom snaží najít informace. Vždyť je to taky jen člověk který má nějaké sny, proč každého hned odsuzovat... Každý ať napíše názor,ale jednou podle mého stačí :)

"Jediný mínus je neznalost Petry a některých věcí,ale alespoň se o tom snaží najít informace."
A v tom je právě jádro pudla.
Petra napíše dotaz a to i s návrhem na řešení. Ostatní, ač neradi(mají své zkušenosti) odpoví. A teď začíná ta pravá sranda!
Petra totiž nechce slyšet žádné rady, ona chce potvrdit to, co si myslí,že je správné. Navíc má úžasnou schopnost i dobré rady přivést vniveč, díky své osobité aplikaci.
Už dávno jí nikdo nevyčítá koupení koně podle barvy. To je totiž ten nejmenší problém. Petry i té kobyly.

10.7.2019 12:55
ChristinaS

XXX.XXX.190.138

sisi58 napsal(a):
"Jediný mínus je neznalost Petry a některých věcí,ale alespoň se o tom snaží najít informace."
A v tom je právě jádro pudla.
Petra napíše dotaz a to i s návrhem na řešení. Ostatní, ač neradi(mají své zkušenosti) odpoví. A teď začíná ta pravá sranda!
Petra totiž nechce slyšet žádné rady, ona chce potvrdit to, co si myslí,že je správné. Navíc má úžasnou schopnost i dobré rady přivést vniveč, díky své osobité aplikaci.
Už dávno jí nikdo nevyčítá koupení koně podle barvy. To je totiž ten nejmenší problém. Petry i té kobyly.

Toho jsem si také všimla, asi bych prostě napsala radu a dále to neřešila. Vím že stojí hodně sil na některé věci nereagovat, ale prostě ona asi taková je. Akorát tu ztrácíte drahocenný čas.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2019 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

ChristinaS napsal(a):

Každej ať si dělá, co chce, je to jeho vědomí a svědomí. Když to nenarve na internet, nikdo nikoho nebude kritizovat, pomlouvat, urážet. Asi tak....

10.7.2019 13:02
ChristinaS

XXX.XXX.190.138

Každej ať si dělá, co chce, je to jeho vědomí a svědomí. Když to nenarve na internet, nikdo nikoho nebude kritizovat, pomlouvat, urážet. Asi tak....

Souhlasím, jen mi některé odpovědi přijdou dětinské, jako například ta váha a barva koně, nikoho se nezastávám, mam na to svůj názor. Jen mě zaráží, že to tu lidi baví furt řešit dokola.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2019 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

ChristinaS napsal(a):
Souhlasím, jen mi některé odpovědi přijdou dětinské, jako například ta váha a barva koně, nikoho se nezastávám, mam na to svůj názor. Jen mě zaráží, že to tu lidi baví furt řešit dokola.

Jo jo, že už sem nevlozi ani jednu fotku taky slibovala.....

10.7.2019 17:39
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Já bych to s těmi radami tak nezatracovala. Každý, kdyby se mu tu dostalo nějakých zaručených rad, které se nějakým způsobem rozcházejí s jeho přesvědčením nebo s tvrzením, co získal jinde, případně s praxí ve stáji, tak je jasné, že bude do určité míry skeptický. Lidi mají právo na jiný názor. Můžu si ho vyposlechnout, pouvažovat o něm a buď aplikovat a nebo ne. Myslím, že Zlatka hledá nějaké východisko, informace má různé a třeba se jí nezdají, tak se přijde zeptat na jiné názory. V každé koňácké společnosti je pár chytrých, kteří mají svou pravdu a člověk časem třeba pochopí, že až takovými odborníky, za jaké se dotyční vydávali, nejsou. To zažil ve stáji asi každý. Však si vzpomeňme, jak Lenacii účelově přesvědčovali, jak má tlustou kobylu, neměla stejný dojem, tak se zeptala i tady.
Osobně mi je Zlatky spíš líto, přijde mi lepší vysvětlit slušně, proč s ní třeba nesouhlasím, proč si myslím, že je to jinak, jak bych situaci řešila já. Nemám potřebu člověku s mnoha problémy navíc ubližovat, abych mu působila ještě další jen proto, že si vybiju nějakou svoji frustraci. Taky si nemyslím, že proto, že někomu poradím, tak ten druhý to musí bezvýhradně akceptovat. Nepřijdu si zneuznaná, když někdo můj postup nebude chtít praktikovat. Já mám možnost se vyjádřit, on má možnost to zkusit.

Tím neomlouvám chyby, kterých se dopustila, ale přijde mi účinnější dát podnět k zamyšlení než jen někoho urážet. Osobně bych sodu, co tu dostává ona, já třeba neustála.

10.7.2019 20:28
ChristinaS

XXX.XXX.190.138

Taky je mi Zlatky líto, nepřijde mi, že by své koně tak hrozně týrala. Tohle zacházení si nezaslouží žádný člověk. Ať napíše cokoliv,tak vždycky dostane nepřiměřeně zlou reakci. Přitom koně mají žrádlo, vodu, přístřešek. Kdyby každý vložil energii, kterou vkládá do kritiky Zlatky, třeba do záchrany opravdu týraných koní....

10.7.2019 22:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

ChristinaS napsal(a):
Taky je mi Zlatky líto, nepřijde mi, že by své koně tak hrozně týrala. Tohle zacházení si nezaslouží žádný člověk. Ať napíše cokoliv,tak vždycky dostane nepřiměřeně zlou reakci. Přitom koně mají žrádlo, vodu, přístřešek. Kdyby každý vložil energii, kterou vkládá do kritiky Zlatky, třeba do záchrany opravdu týraných koní....

Zkuste si vyhledat diskuze, ve kterých se účastní. A pátrejte tak 4 - 5 let zpět. Ti, co ji sledují od začátku vědí, jak je to s její péčí a láskou ke zvířatům.
Nejen koně, ale třeba i pes. Popř.králíci, či dravci. A vím já,co ještě?
Zde prezentace lásky k psovi. A je tam i kobyla a myslím,že i nějaký dravec.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350010-zlobivy-kocour-sam-a-bojacny-pes-brix/

Mě jí bylo taky líto, než jsem zjistila, jaká je. Teď je mi líto zvířat v její péči. Jí už ne.

neverend

10.7.2019 23:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Jsou daleko horší lidi u koní než je Zlatka.Bohužel i když mají třeba znalosti o koních na vyšší úrovni než "Zetko",tak jim zase chybí cit a porozumění čtyřnohým kamarádům.A to je podle mě ta nejhorší varianta.🙂

10.7.2019 23:05
Slon Indický

XXX.XXX.254.52

sisi58 napsal(a):
Zkuste si vyhledat diskuze, ve kterých se účastní. A pátrejte tak 4 - 5 let zpět. Ti, co ji sledují od začátku vědí, jak je to s její péčí a láskou ke zvířatům.
Nejen koně, ale třeba i pes. Popř.králíci, či dravci. A vím já,co ještě?
Zde prezentace lásky k psovi. A je tam i kobyla a myslím,že i nějaký dravec.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/216562221350010-zlobivy-kocour-sam-a-bojacny-pes-brix/

Mě jí bylo taky líto, než jsem zjistila, jaká je. Teď je mi líto zvířat v její péči. Jí už ne.

Tak jsem si to pustila a je mi do breku. Naprosto stejná situace - pes pro ni nevhodného plemene, zavřený na dvorku, ona přeci nebude slevovat ze svých aktivit a jezdit 8 km do Nymburka nebo se mu věnovat. :( Agresivní, nepěkné vedení, a to na kameru? Mimo kameru asi bylo i hůř.. A vyústění, že jediné vysvobození pro psa by bylo dát ho někomu jinému.
To s koňmi není náhoda, ta osoba měla podle nějakého rozhovoru problém i s králíkem, se zvířaty to absolutně neumí a evidentně moc ráda exhibuje všude, potřebuje pozornost a tu takhle dostává. Zvíře je jen prostředek pro její naplnění, potřeby zvířete jsou jí úplně ukradené.

10.7.2019 23:09
Slon Indický

XXX.XXX.254.52

neverend napsal(a):
Jsou daleko horší lidi u koní než je Zlatka.Bohužel i když mají třeba znalosti o koních na vyšší úrovni než "Zetko",tak jim zase chybí cit a porozumění čtyřnohým kamarádům.A to je podle mě ta nejhorší varianta.🙂

Meifi, vy máte koně rád. Opravdu byste nechal na své kobyle jezdit někoho jako zlatka? Odpovězte si upřímně.
Ta ženská nemá problém jen s koňmi, má ho s úplně všemi zvířaty. A kdyby aspoň trochu chtěla, zhubne aspoň tak, aby koně nehuntovala, naučí se jezdit tak, aby nemusela používat pákové udidlo... 2 předchozí hribata prodala po problémech zdravotních a psychických. Prodává teď další, psychické problémy. Hříbě co jí zůstalo má problémy zdravotní. Člověk by řekl, že se z chyb poučí, ale tam prostě žádný vývoj není.

10.7.2019 23:24
Sophii

XXX.XXX.168.82

ChristinaS napsal(a):

také jsem opatrná co se nějakého týrání týče, že by se snad měla volat KVS. To je trochu přes míru. Na druhou stranu, problém Zlatky je v jejím charakteru a v jejím přístupu. Je fajn že změní nějaké drobnosti, u kterých si nechá poradit. Ale v čem si nechá poradit. V krmení, v tom že teda upustila z honění předchozího hříbka po kruhovce... v tom že je blbost po XY letech požadovat náhradu ceny kobyl pro "utajení dušnosti", když už jí kůň kulhal tak uznala že jo má špatný kopyta... Ale to je něco co musí uznat jednoduše pro to, že už to jde do kopru...
A pak tady máte druhou věc. Za 5 let není schopná se konečně ustálit na jednom sedle, nebýt rad druhé slečny Lenacie, možná by ještě dneska kupovala laciná sedla za litr, hodila pod to tlustý podsedlovky a tvrdila, že je to v pořádku (ano i to se tu řešilo)...
Stálé měnění udidel podle toho jak jí kobyla funguje a nefunguje. Chvíli to zkoušela s hackamore, chvíli s tím chvíli s dalším... Pak se tu chlubila fotkami s westernovou pákou a martingalem. Důvod pořízení? Kobyla jí v terénu utíkala a ona potřebovala dostatečně ostré udidlo aby ji zastavila. A doma se jí válí i nadále, kdyby se zase jednou bála, že jí nezastaví...
Páka, která by měla patřit ideálně do ruky jen zkušenému jezdci, do huby citlivému zkušenému koni, na upřesnění pobídky si ona bere, aby tím koně zastavila protože jí nereaguje. A i teď má sněhuláka právě pro ten pákový efekt (protože jí páku asi vyčítalo až moc lidí?)... Vidět fotky jak s onou pákou na kobyle cválá možná byste změnila názor...
A to jsou právě ty drobnosti. Kobyla má psych. problémy z bývalého ustájení, pes je psych. nevyrovnaný, a za nic z toho samozřejmě ona nemůže takže se pořídila ta páka a el. obojek.
Pak se tu dušuje že kobylu učí vzpínat jen bez jezdce, aby se pak objevily fotky jak ona jí sedí na zádech a zkouší jí aby se vzepla.
Takže se tu všichni omlouváme, že sme v určitou chvíli opravdu stagnovaly a už jí nevěříme ani nos mezi očima.
A opravdu to není kvůli vzhledu. Máme tu na Ifauně ještě Lenacii, ta je taky nadměrná, a taky má žlutou kobylu. Ale když tyhle dvě porovnáte, je to jako noc a den... U jejích příspěvků se nikdy, opravdu nikdy neřeší, že by svou kobylu nějak týrala, nikdo by na ní nevolal KVS, ano obvykle se s ní tady člověk taky ostře chytne, ale nikdy v takovém stylu jako tady u Zlatky... čím to asi je?

Neregistrovaný uživatel

11.7.2019 07:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Moje první "poznání" Atlantidy bylo v době, kdy jsem řešila, jak jsem tlustá a těžká na svého poníka, třičtvrtěkvotra na paratkach, a bylo mi trapně na něj lézt, a já uviděla její profilovou fotku v přátelích u někoho na facebooku. Říkám si co řešim, tak špatně na tom ještě nejsem, když na koni jezdí i takovito lidé. Za chvíli se objevila zde, nebo já se objevila zde, a pochopila jsem, že její váha je to poslední, co bych řešila. Člověk radil, radil a radil, někdy ostřeji, někdy už rezignovaně.... Ale pruběh vždy stejný. Žádost o radu, ne já nemůžu, protože a proto, vy nemáte co radit, protože jste koně neviděli naživo, všichni kolem včetně odborníků říkají, že je to v pořádku, podávám trestní oznámení za šikanu. Téměř vždy to takto vypadalo. Pak splnila své "dva roky u koní" a začla radit sama, a myslím, že nikdo neřekl nic. Takže ano, je hezké se zastat, já bych se zastala taky, kdybych viděla aspoň nějaký posun směrem k lepšímu. Netvrdím, že se nesnaží. Ale zkusila bych se naučit rozpoznávat, co ano, a co ne. To je ovšem těžké. Za sebe spíše Atlantidu nechápu, nechapu, proč si vědomě ubližuje, aby mohla plakat, jak to má vše těžký. A že jsou horší lidi u koní? Klasika. Když to někdo dělá blbě, proč bych nemohl taky.... Škoda, že si neumí dobře míněné rady přebrat správně a bere je jen jako útok, a místo "děkuji, nechci" vypíše roman s detaily, proč to nejde. Jenže pak se nemůže divit. Každopádně zařadila se mezi "elitu" ifauny, něco jako Sheril.

11.7.2019 07:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas, kde je Sheril konec?
Ví to někdo?

Neregistrovaný uživatel

11.7.2019 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Coudas, kde je Sheril konec?
Ví to někdo?

Na fb Šárka Davidová, je na cetiletych konich

11.7.2019 08:49
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ešte jedna taká zaujímava osoba bola, niekde z Moravy, mala tak 60 kg, takmer plnoletá a jazdila strašne malú poníčku po súťažiach.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2019 08:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Arbora napsal(a):
Ešte jedna taká zaujímava osoba bola, niekde z Moravy, mala tak 60 kg, takmer plnoletá a jazdila strašne malú poníčku po súťažiach.

Pedex, taky jsme vzpomínali

11.7.2019 08:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na fb Šárka Davidová, je na cetiletych konich

Nakoukla jsem a tam ji plácají po ramenou, jak se stará.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2019 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Nakoukla jsem a tam ji plácají po ramenou, jak se stará.

😀 jo proč ne.

Ještě jsem si vzpomněla na Visnakovou, ta taky dostávala sodu, ta měla také dar vše.otocit proti ostatním, já nic, já muzikant 😀

neverend

12.7.2019 16:41
neverend

XXX.XXX.231.71

Slon Indický napsal(a):
Meifi, vy máte koně rád. Opravdu byste nechal na své kobyle jezdit někoho jako zlatka? Odpovězte si upřímně.
Ta ženská nemá problém jen s koňmi, má ho s úplně všemi zvířaty. A kdyby aspoň trochu chtěla, zhubne aspoň tak, aby koně nehuntovala, naučí se jezdit tak, aby nemusela používat pákové udidlo... 2 předchozí hribata prodala po problémech zdravotních a psychických. Prodává teď další, psychické problémy. Hříbě co jí zůstalo má problémy zdravotní. Člověk by řekl, že se z chyb poučí, ale tam prostě žádný vývoj není.

Moje koby by jí stejně utekla dřív než by stihla říct "sedlo".😂😂 Já Sloníku nevím jaká "Áťa" ve skutečnosti je,ale jedno vím jistě.Kvůli ifauně určitě nezhubne.🙂Asi jí to dává "sežrat" v životě možná až příliš moc lidí a mě tohle připomíná šikanu některých podobných lidí na škole.Na venek se chovali totiž tak,jak se k nim chovalo okolí.Automaticky zaujímali "bojovou" pozici při zmínce o obezitě už asi z obavy,že opět budou řešit jejich "hmotnost".Nevím,ale dovedli být někteří až dost "hnusní".Také ze svých zkušeností s fitness vím jak těžké pro některé typy lidí je zhubnout.😉 Všeobecné řeči co se tu vedou opravdu fungují jen na lidi zdravé a vážně existují lidé co tloustnou i z energie co mě by např. nestačila ani na to abych ráno vstal.😂

12.7.2019 21:43
etnies86

XXX.XXX.245.26

ježiš šeril je šárka davidová. jsem na fc skupině Koně, těhotenství a dětičky - jde to ! a ona tam je.
Nevěděla jsem, že je to zmíněná šeril, ale zkritizovala jsem ji, že jezdila na té své malé poničce a ta má teda taky svoji hlavu, celkově zvláštní osoba

na pedex jsem někde na face taky narazila , ale snad už dostala rozum

13.7.2019 08:49
koně

XXX.XXX.174.63

etnies86 napsal(a):
ježiš šeril je šárka davidová. jsem na fc skupině Koně, těhotenství a dětičky - jde to ! a ona tam je.
Nevěděla jsem, že je to zmíněná šeril, ale zkritizovala jsem ji, že jezdila na té své malé poničce a ta má teda taky svoji hlavu, celkově zvláštní osoba

na pedex jsem někde na face taky narazila , ale snad už dostala rozum

Taky nevím,že vystupovala jako Sheril a vytáčí mě
Pro změnu na -Cetiletých a starších koních
Připustit dvacetiletou nijakou chuderu ponici ,v nepříliš dobrém stavu ,navíc tak,aby rodila v lednu ? Proč to ? Jen Sheril Šárka ví .....

Neregistrovaný uživatel

13.7.2019 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Tak nové info z bojové fronty. Atlantida prodává flekáče ale obratem kupuje dalšího žluťáka ročního... nezvládala doteďka tři koně tak honem do pryč s problémovým a zkusíme dalšího... jsem zvědavá jak dlouho jí vydrží tentokrát....

13.7.2019 11:11
Slon Indický

XXX.XXX.254.52

No, já jsem to říkala rovnou, že jedno hříbě prodá a jiné pořídí, ta ženská se nikdy nepoučí.

13.7.2019 11:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak nové info z bojové fronty. Atlantida prodává flekáče ale obratem kupuje dalšího žluťáka ročního... nezvládala doteďka tři koně tak honem do pryč s problémovým a zkusíme dalšího... jsem zvědavá jak dlouho jí vydrží tentokrát....

To mi řekněte, jak ty informace získáváte? Můžu koukat do PC seč mi síly stačí a nic.

13.7.2019 12:37
etnies86

XXX.XXX.245.26

koně napsal(a):
Taky nevím,že vystupovala jako Sheril a vytáčí mě
Pro změnu na -Cetiletých a starších koních
Připustit dvacetiletou nijakou chuderu ponici ,v nepříliš dobrém stavu ,navíc tak,aby rodila v lednu ? Proč to ? Jen Sheril Šárka ví .....

jak jsem ji zkritizovala, tak si mě blokla myslím :))) a to jsem akt napsala slušně. ale ona si říct nedá. je fakt hodně divná. malýmu ušila náky rádoby sedlo orx, hafo lidi ji tam napsali jak to malýmu kurv.. sed a tisic argumentu, nebo ve voziku vozila nak blbě malýho....

13.7.2019 12:49
Sophii

XXX.XXX.173.31

jojo, hned jak sem viděla že ho prodala tak mě napadlo kdy si koupí dalšího a jestli bude žlutej...
Ale on není žlutej neee? on je 'perlino'

Neregistrovaný uživatel

13.7.2019 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.28

Sophii napsal(a):
jojo, hned jak sem viděla že ho prodala tak mě napadlo kdy si koupí dalšího a jestli bude žlutej...

To nevím to jsem nezkoumala ale jestli jo tak se potento v lete. Kun vecne poloslepej jak nemel nonstop stin, mazat opalovakama masky a trasne... Jak nebude mot vybeh se spoustou stinu vrazi do pece majlant. Aby zvire fungovalo normalne

ABZ

13.7.2019 13:54
ABZ

XXX.XXX.255.28

Nic jiného se asi čekat nedalo

Flekáče nakonec nabízela na splátky, tak si s tím pečlivým výběrem nového majitele asi těžkou hlavu nedělala, hlavně aby rychle uvolnil místo Věřím, že za chvíli bude prodávat i stokrát operovanou mladou a jakmile bude mít náhražku tak i starou strhanou Zlatku, celkově má k těm zvířatům dost divnej vztah, přijdou mi jen jako prostředek pro kompenzaci vlastních mindráků

ABZ

13.7.2019 14:27
ABZ

XXX.XXX.255.28

Sophii napsal(a):

Je to on?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106431222/QH-valasek.php

13.7.2019 14:41
Sophii

XXX.XXX.173.31

ABZ napsal(a):
Je to on?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/106431222/QH-valasek.php

měl by to bejt kinskej a hřebec

Neregistrovaný uživatel

13.7.2019 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Jeste ji obskoci starou nebo mladou sonu. Pochybuju ze se bude pbtezovat s kastraci a resenim oddelovani atd

13.7.2019 15:12

Tak strakáč už je prodaný? Kde jste našli ty její inzeráty? mě to na bazoši nenašlo ani podle místa bydliště :(
Mám obavy, že se to prostě bude opakovat. Prodá problémové, koupí nové, přijde si zase pro rady "jako co s tím, když to minulý majitel zmršil" a tak to půjde dokola. Sebereflexe žádná
Já jí jednu dobu začla fandit, že na sobě pracuje a věci kolem koní začla studovat...ale byl to asi záblesk.
Pedex podle fotek trochu proměnou prošla. Snad prozřela...

ABZ

13.7.2019 15:12
ABZ

XXX.XXX.255.28

Sophii napsal(a):

Tak snad tohle:

http://www.schkk.cz/clanky/inzerce/kun-kinsky---nabidka/prodam-rocniho-hrebecka.html

Každopádně opět ideální volba ale hlavně, že je žlutej

Neregistrovaný uživatel

13.7.2019 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.186

Každej ať činí jak myslí. Jen ať se pak zase nediví, že jsou na ní lidi oškliví, když sem přijde s "obyčejným dotazem" a diskuze se zvrhne jinam. Jestli je to pravda, tak tato osoba za mne není normální a zvíře ji do ruky nepatří.

13.7.2019 19:49
koně

XXX.XXX.174.63

Přece má dvě kobylky ,žluté,tak proč nedokoupit hřebečka?Trochu míň ,ale žlutého
S flekatým drobátko ujela ,taky jste jí donutili ho vykastrovat pošle tedy dál.
A tenhle Kinský by ještě mohl ,samozřejmě neúmyslně a vinou nevšímavého okolí, kobylky obskákat .A bude si svou oblíbenou barvu produkovat sama
Já bych chtěla mít tak výnosnou práci,jako má Atlantida
Když si může pořád dokola kur.... koně a dál kupovat jiné ?
K nim různé cajky a střídat ustájka.
Taky průběžně platit kliniky.
A ke všemu potřebuje specialisty, jak na běžícím páse.Ti také nejsou zdarma
Zamlada,když jsem musela mít koně na nájemním,byly jsme na něj dvě.Platící ženy.
A to zdaleka nepotřeboval k přežití tolik odborníků a cajků a nikdy nebyl na klinice , jak koně od Atlantidy .
Tak kde dělám chybu ??

abz

13.7.2019 20:04
abz

XXX.XXX.255.58

koně napsal(a):
Přece má dvě kobylky ,žluté,tak proč nedokoupit hřebečka?Trochu míň ,ale žlutého
S flekatým drobátko ujela ,taky jste jí donutili ho vykastrovat pošle tedy dál.
A tenhle Kinský by ještě mohl ,samozřejmě neúmyslně a vinou nevšímavého okolí, kobylky obskákat .A bude si svou oblíbenou barvu produkovat sama
Já bych chtěla mít tak výnosnou práci,jako má Atlantida
Když si může pořád dokola kur.... koně a dál kupovat jiné ?
K nim různé cajky a střídat ustájka.
Taky průběžně platit kliniky.
A ke všemu potřebuje specialisty, jak na běžícím páse.Ti také nejsou zdarma
Zamlada,když jsem musela mít koně na nájemním,byly jsme na něj dvě.Platící ženy.
A to zdaleka nepotřeboval k přežití tolik odborníků a cajků a nikdy nebyl na klinice , jak koně od Atlantidy .
Tak kde dělám chybu ??

Takto vzato to má vlastně dobře vymyšlený.

Co jsem pročítala starší diskuze a počítala hříbata v její péči, tak zmrší průměrně dvě ročně. Což je nyní schopná pokrýt z vlastních zdrojů a defacto tak dost ušetří chytrá holka

13.7.2019 20:21
Sophii

XXX.XXX.173.31

asi začnu pracovat v Albertu v Nymburce, protože tam musí měsíčně vydělávat 50 tisíc ti zaměstnanci
A teď vážně. Tu maldou si pořídila když se loni přerazila když skákala na Zlatce, protože s ní chtěla na parkurové závody, a zlomila si ruku, protože byla pojištěná a dostala za úraz peníze, které pak obratem dala do mladé.
Nemluvě o tom že navíc splácí úvěr za minimálně 30 tisíc, možná víc...
Za kliniku nespíš taky vzala úvěr...
Jinak co fotky to většinou střídá asi 3 nebo 4 svršky a kalhoty takže za oblečení nic, bydlí u mámy takže nájem nic, jídlo asi taky nic... Hele KDO TO DNESKA MÁ

Takže suma sumárum pokud by teoreticky dostala v tom obchodě 15 tisíc... tak cca 5 dá za starou, dejme tomu že za mladou polovic... to jí zbejvá necelejch 8 tisíc, něco spolkne doprava... za nájem dá asi prd, něco dá za ptáky, ale kdo ví, pro psa zřejmě kupuje máma, nebo krmí co dům dal...
Jako sama za sebe by to nedala, ale s mama hotýlkem jen to fikne může mít těch koní ještě pár

13.7.2019 20:35
etnies86

XXX.XXX.245.26

no dobře zlatky jsem se zastávala ale ais ji fakt není rady a pomoci

13.7.2019 20:41

Sophii napsal(a):

Ajé, snad ne z chovu Jirky Kroutila od Chrudimi.

13.7.2019 20:42
koně

XXX.XXX.174.63

Sophii napsal(a):
asi začnu pracovat v Albertu v Nymburce, protože tam musí měsíčně vydělávat 50 tisíc ti zaměstnanci
A teď vážně. Tu maldou si pořídila když se loni přerazila když skákala na Zlatce, protože s ní chtěla na parkurové závody, a zlomila si ruku, protože byla pojištěná a dostala za úraz peníze, které pak obratem dala do mladé.
Nemluvě o tom že navíc splácí úvěr za minimálně 30 tisíc, možná víc...
Za kliniku nespíš taky vzala úvěr...
Jinak co fotky to většinou střídá asi 3 nebo 4 svršky a kalhoty takže za oblečení nic, bydlí u mámy takže nájem nic, jídlo asi taky nic... Hele KDO TO DNESKA MÁ

Takže suma sumárum pokud by teoreticky dostala v tom obchodě 15 tisíc... tak cca 5 dá za starou, dejme tomu že za mladou polovic... to jí zbejvá necelejch 8 tisíc, něco spolkne doprava... za nájem dá asi prd, něco dá za ptáky, ale kdo ví, pro psa zřejmě kupuje máma, nebo krmí co dům dal...
Jako sama za sebe by to nedala, ale s mama hotýlkem jen to fikne může mít těch koní ještě pár

Fakt?
Parkury?? Jako ofiko
Tak to by ani mě nenapadlo,že se Atlantida odváže tak vysoko
Já viděla kdysi jen fotky z Kutné Hory ,průvod .A hodnotila jsem ,jak je kobyla hodná a vyveze paničku do města.To by byla disciplína i pro Atlantidu,kroková vycházka
Evidentně jí to asi dostatečně jezdecky neuspokojilo a vydala se na sportovní dráhu ,čímž si natloukla .A od té doby tedy pracuje s mladými koňmi ?
Albert si musí zaměstnance přímo hýčkat, tedy

13.7.2019 20:43
Sophii

XXX.XXX.173.31

Ajé, snad ne z chovu Jirky Kroutila od Chrudimi.

tak to já už nevím, já jen vím že by měl bejt nějak prej levnej, perlino a kinskej. Prostě přesně to co naše Zlatka hledá

13.7.2019 20:55
Sophii

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Fakt?
Parkury?? Jako ofiko
Tak to by ani mě nenapadlo,že se Atlantida odváže tak vysoko
Já viděla kdysi jen fotky z Kutné Hory ,průvod .A hodnotila jsem ,jak je kobyla hodná a vyveze paničku do města.To by byla disciplína i pro Atlantidu,kroková vycházka
Evidentně jí to asi dostatečně jezdecky neuspokojilo a vydala se na sportovní dráhu ,čímž si natloukla .A od té doby tedy pracuje s mladými koňmi ?
Albert si musí zaměstnance přímo hýčkat, tedy

mám zato že ofika.
Ono kdyby ty krokovky což? Ale ona si nenechá poradit, ona to bude dělat tak jak ona chce, a když to nepůjde tak hodí páku no ne? Však ona si nenechá ničit svůj sen o tom jak bude jezdit na zlatém koni jak Fantagiró protože 'původní majitelé kobylu zničili'

Neregistrovaný uživatel

13.7.2019 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Sophii napsal(a):
tak to já už nevím, já jen vím že by měl bejt nějak prej levnej, perlino a kinskej. Prostě přesně to co naše Zlatka hledá

Jo presne ten. Od Kroutila.

abz

13.7.2019 21:03
abz

XXX.XXX.255.58

Sophii napsal(a):

Tohle bude asi on, nedávno byl i v nabídce na bazoši. Modrooký isabel

13.7.2019 21:18

Jo presne ten. Od Kroutila.

Ten má kvalitní odchov, zdravé a vychované koně. Nemá důvod je dávat "za hubičku". Pokud je to ten z fotek výše, prostředí není u Jirky. Už je koupený, nebo o koupi jedná?

13.7.2019 23:39
Slon Indický

XXX.XXX.254.86

Tak se teď můžeme začít sázet, kolik mladých koní odpadne, než se najde takovy, který přežije Zlatku ve zdraví psychickém i fyzickém v odchovu, obsedani a následně aspoň třeba 2 roky ježdění... Dosavadní skóre je, že ze 4 koní se nedočkal žádný ve zdraví ani 1 rok se zlatkou. Překoná to nový zlatky přírůstek? Už to vidím před sebou jako reality show.
Mě by jen zajímalo, co za chovatele je ochotno prodat hříbě osobě, jako je zlatka.

13.7.2019 23:52

a teď přijde trestní oznámení za pomluvu a šíření poplašné zprávy...:D

14.7.2019 01:02
Sophii

XXX.XXX.173.31

A co přesně by se stalo, kdybych přišla a řekla vám to do obličeje? jakože byste se chytla za hlavu a přikývla že když mám ty 'koule' na to říct vám to do obličeje tak asi mluvím pravdu?
Proč jako kolabovat? Jestli ste tak psych. labilní že kvůli pár větám začnete kolabovat jako velká chudinak možná bych se vybodla na koně a zaplatila si kvalitní psych. léčení.
Už jenom to že ste se svou váhou chtěla na koni skákat a že na koni skáčete je blbost, nemám nic proti normálnímu korektnímu ježdění byť těžšího jezdce, ale skákání, které je pro koně namáhavé i bez člověka vašich proporcí to už je fakt napováženou a třeba já bych coby organizér vás odmítla nechat startovat pro welfare koně. Plus sem nidke nenapsala že to snad bylo úmyslné, jen jsem zmínila jak ta vaše představa o závodění dopadla.
Trochu mi to připomíná Broomhildu https://www.youtube.com/watch?v=lLtk_VfbKzU
Ohledně peněz si myslím svoje, a vzlhedem k tomu jak tu ochotně lžete o čemkoliv co by vás jakkoliv očernilo tak se vám nedá věřit. Jistěže, napůjčujte si, však je to snadné, přijdete do banky oni vám tam schválí první poslední, člověk s průměrným platem pokladního má třeba u nás předschválené úvěry až do výše 300 tisíc... jen nevím, zda je taková výhra půjčovat takové částky lidem takto finančně nezodpovědným.
A 9 tisíc? Nebylo to náhodou 30 tisíc? Těch 30 tisíc co ste pak dala za mladou?

14.7.2019 01:56
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
A co přesně by se stalo, kdybych přišla a řekla vám to do obličeje? jakože byste se chytla za hlavu a přikývla že když mám ty 'koule' na to říct vám to do obličeje tak asi mluvím pravdu?
Proč jako kolabovat? Jestli ste tak psych. labilní že kvůli pár větám začnete kolabovat jako velká chudinak možná bych se vybodla na koně a zaplatila si kvalitní psych. léčení.
Už jenom to že ste se svou váhou chtěla na koni skákat a že na koni skáčete je blbost, nemám nic proti normálnímu korektnímu ježdění byť těžšího jezdce, ale skákání, které je pro koně namáhavé i bez člověka vašich proporcí to už je fakt napováženou a třeba já bych coby organizér vás odmítla nechat startovat pro welfare koně. Plus sem nidke nenapsala že to snad bylo úmyslné, jen jsem zmínila jak ta vaše představa o závodění dopadla.
Trochu mi to připomíná Broomhildu https://www.youtube.com/watch?v=lLtk_VfbKzU
Ohledně peněz si myslím svoje, a vzlhedem k tomu jak tu ochotně lžete o čemkoliv co by vás jakkoliv očernilo tak se vám nedá věřit. Jistěže, napůjčujte si, však je to snadné, přijdete do banky oni vám tam schválí první poslední, člověk s průměrným platem pokladního má třeba u nás předschválené úvěry až do výše 300 tisíc... jen nevím, zda je taková výhra půjčovat takové částky lidem takto finančně nezodpovědným.
A 9 tisíc? Nebylo to náhodou 30 tisíc? Těch 30 tisíc co ste pak dala za mladou?

Vážení uvědomte si že tu řešíte věci do kterých vám nic není. Moje dcera žádnou půjčku nemá a to co měla z pojistky vaše věc není. A to co šlo z pojistek dávala domů. Rozhodně z toho nekupovala koně! Dcera si vše platí sama přidává i na nájem a chod domácnosti.

A rozhodně neměla 30 tisíc a i kdyby? závidíte? Nemáte pojistku na úraz nebo co? Závidíte jí i koně nebo jako co. Dcera bohužel dopadla jak dopadla, vypadá jak vypadá, a navážet se neustále do ní? Kdyby to vlákno zadal někdo jiný taky by byl takoví poprask? A doma nám zkolabovala z důvodu vyčerpaného organismu. Sama jsem jí vezla do nemocnice. Druhý den mazala do práce.

Nechte jí laskavě na pokoji! Má svých starostí dost! A ještě tady neustále číst tohle! Může si za to částečně sama. Hlavně začněte u sebe a pak tady kydejte na jiné.

Pokud máte koule tak se podepíšete! Nebo se bojíte že na vás dcera ví něco by se vám nelíbilo? A tohle už překračuje z vaší strany hranice a dá se to brát už i jinak.

To zda skákat měla/neměla především měla vyhodnotit trenérka ne? Od toho tam ta paní byla.

A prosím adminy o zásah případně uzamčení smazání vlákna. Tohle s korektním jednání nemá co společného.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.186

Já jsem říkala, že to skončí stejně, a ještě se Atlantida uchýlila ke svému starému zvyku zastávat se sama sebe jako někdo jiný. No tak si počkáme, az to admini zase smažou, Atlantida koupi dalšího koně, přijde se zas zeptat na nejaky problém, a jedem nanovo.

14.7.2019 07:46
amy80

XXX.XXX.250.194

Já jen čekala kdy se Atlantida opět rozdvojí, a už je to tady.

To je fakt na psychiatra.

ABZ

14.7.2019 08:06
ABZ

XXX.XXX.237.201

Vážení uvědomte si že tu řešíte věci do kterých vám nic není. Moje dcera žádnou půjčku nemá a to co měla z pojistky vaše věc není. A to co šlo z pojistek dávala domů. Rozhodně z toho nekupovala koně! Dcera si vše platí sama přidává i na nájem a chod domácnosti.

A rozhodně neměla 30 tisíc a i kdyby? závidíte? Nemáte pojistku na úraz nebo co? Závidíte jí i koně nebo jako co. Dcera bohužel dopadla jak dopadla, vypadá jak vypadá, a navážet se neustále do ní? Kdyby to vlákno zadal někdo jiný taky by byl takoví poprask? A doma nám zkolabovala z důvodu vyčerpaného organismu. Sama jsem jí vezla do nemocnice. Druhý den mazala do práce.

Nechte jí laskavě na pokoji! Má svých starostí dost! A ještě tady neustále číst tohle! Může si za to částečně sama. Hlavně začněte u sebe a pak tady kydejte na jiné.

Pokud máte koule tak se podepíšete! Nebo se bojíte že na vás dcera ví něco by se vám nelíbilo? A tohle už překračuje z vaší strany hranice a dá se to brát už i jinak.

To zda skákat měla/neměla především měla vyhodnotit trenérka ne? Od toho tam ta paní byla.

A prosím adminy o zásah případně uzamčení smazání vlákna. Tohle s korektním jednání nemá co společného.

Maminko Petry, jestli Vám ta Vaše dcera trochu nelže, není to tak dávno, co tu sama úvěry přiznala

Jinak ta rozdvojená osobnost je super, zrovna včera jsem pročítala starší témata a tam se to jimi jen hemžilo, až člověk nechápal začátky kdy kupovala Zlatku a konzultovala to sama se sebou...

14.7.2019 08:32
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Dejte jí už pokoj. Faktem je, že se tady furt navážela do lidí a vyhrožovala stížnostmi na KVS a zrestním oznámením. Tak te´d vidí jaké to je. Jiná věc je, že propírat komu a kolik dluží a kecat jí do toho, co může či nemůže koupit mi připadá mimo mísu.
Když chcete diskutovat o metodách hubnutí, založte si nové vlákno.

14.7.2019 08:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hezký pokus. Zdá se, že dcera i matka mají stejný styl psaní.

14.7.2019 08:46
kapička

XXX.XXX.64.44

Maminko Petry a můžete mi teda vy nebo Petra poradit, jak s platem prodavačky (ať nežeru, klidně full time v Lidlu) poplatit bydlení, spoření, pojistky, jídlo, telefon, dopravu a 3 koně včetně 100000 za operaci na klinice, a to všechno bez půjček?
Vážně by mě to zajímalo, ať počítám, jak počítám prostě mi to nevychází....
I když vezmu ten Lidl (což je skoro median hrubé mzdy v celé České republice), tak mi vychází nějakých 12000 na uživení 3 koní v komerčním ustájení. A vzhledem k jejich věku a zdravotnímu stavu, bych řekla, že třetina padne na kováře, veterináře a různé vitamínové a minerální doplňky stravy. A ještě se z toho vlastně ušetřilo na tu operaci za 100000.
Jako respekt, taky bych chtěla umět takhle čarovat s penězma.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.186

Ano, do peněz kohokoliv a co si koupi či nekoupi nám nic není, o tom není pochyb. Spíš jde o to protiřečení, jedno tak, podruhé jinak. Koně nedám, jsou v pořádku a perfektně vychovaný, za chvíli je to opačně, k půjčkám a úvěrům se nevyjadruji. Stále stejný scénář bez kapky poučení. Nedělá si část sama. Dělá si to celé sama. Lidem, kteří to myslí dobře nadává, lidi, kteří ji nadavaji ji burcují k aktivitě, může se vypsat. Ale díky ní je diskuze stále živá

14.7.2019 09:32
Sophii

XXX.XXX.167.231

Petro jestli chcete odtut vypadnout tak vypadněte ale nevracejte se pod XY nicky. Poznal by vás i takovej primitiv jako je Varel Fryštenský.
Proč se nehodlám ukázat? Změní to něco? Ukážu se a co? Co se stane co se změní? Máte pocit že se něco změní? U vás? Pošlete na mě svoji mámu?

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Proc řešíme peníze? Protoze timhle stylem prijde krach. Driv nebo ppzdejc a pak to odserou ty zvirata na iterych se bude setrit. A aspon tu atlantido nemel jak svy konicky milankujes a zboznujes. Kdyby jo na starou nelezes. Kdyby jo neprodavas fleka stylem at uz je haj zl z baraku a dalsi a dalsi... Zbavujes se koni jak roztrhanejch ponozek. Tvoje vec ale nemel tu neco o vztahu la lasce k nim

14.7.2019 12:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Proc řešíme peníze? Protoze timhle stylem prijde krach. Driv nebo ppzdejc a pak to odserou ty zvirata na iterych se bude setrit. A aspon tu atlantido nemel jak svy konicky milankujes a zboznujes. Kdyby jo na starou nelezes. Kdyby jo neprodavas fleka stylem at uz je haj zl z baraku a dalsi a dalsi... Zbavujes se koni jak roztrhanejch ponozek. Tvoje vec ale nemel tu neco o vztahu la lasce k nim

A nemyslíte si, že je to každého věc co a jak prodává?

14.7.2019 13:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
A nemyslíte si, že je to každého věc co a jak prodává?

Je. Pokud to není živé.
Třeba prodej nemocných pejsků/štěňat od množitelů určitě slušné lidi nenechá lhostejné. U koní je to podobné, jen to není tak vidět. Těžko někdo přiveze koně před supermarket.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Je. Pokud to není živé.
Třeba prodej nemocných pejsků/štěňat od množitelů určitě slušné lidi nenechá lhostejné. U koní je to podobné, jen to není tak vidět. Těžko někdo přiveze koně před supermarket.

Není vám do toho NIC! Ani pokud je to živé to není vaše věc co kdo kolik vydělá co platí neplatí a zda úvěr má či nemá.

14.7.2019 13:56
Sophii

XXX.XXX.173.31

Není vám do toho NIC! Ani pokud je to živé to není vaše věc co kdo kolik vydělá co platí neplatí a zda úvěr má či nemá.

Řekla hvězda jasná, která propírá kde koho na těch svejch FB skupinách a píše jim hodnocení na Bazoši... Ale do huby si hvězda jasná nevidí.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
Řekla hvězda jasná, která propírá kde koho na těch svejch FB skupinách a píše jim hodnocení na Bazoši... Ale do huby si hvězda jasná nevidí.

Řekla Hvězda která se neumí ani podepsat protože je podělaná strachy aby na ní nebyla náhodou nějaká špína.

ABZ

14.7.2019 14:14
ABZ

XXX.XXX.169.242

Řekla Hvězda která se neumí ani podepsat protože je podělaná strachy aby na ní nebyla náhodou nějaká špína.

To Vám to předsevzetí, že už sem nevkročíte moc dlouho nevydrželo.

Proč by se tu měl kdo podepisovat nechápu, je to anonymní diskuze, Vy se přece taky nepodepisujete, že každý ví kdo jste, je Vaše vina, a mockrát už Vám to tu někdo psal - zveřejňujete toho prostě příliš, víc než kdo chtěl vědět

14.7.2019 14:24
Sophii

XXX.XXX.173.31

Sofie Musilová k vašim službám hvězdičko ;) hledej nenajdeš nic oproti tobě já koně netýrám a nechlubim se tím

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 14:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Nechte mě prostě napokoji žít. Koně nestrádají a peníze se vás netýkají! Konec hlášení

14.7.2019 14:37
Sophii

XXX.XXX.173.31

Takže už tady nebudeme pročítat vaše strasti jak kováři tohle, bývalí majitelé tamto, sedlo po XY? Hurá tak papa a ať je pro vás dostatek uzdění a řemení.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
Takže už tady nebudeme pročítat vaše strasti jak kováři tohle, bývalí majitelé tamto, sedlo po XY? Hurá tak papa a ať je pro vás dostatek uzdění a řemení.

Ne pokud mě necháte na pokoji přestanete mě propírat atd... tak zažádám o smazání učtu. Spokojení?

14.7.2019 14:45
Sophii

XXX.XXX.173.31

Všimla ste si že když sem nic nenapíšete tak vás nikdo nepropírá? 😂

14.7.2019 14:50
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Petro, Zlatko, maminkoPetry a bůhvícoještě,
upřímně je mi (na rozdíl asi od jiných) jedno, kolik vyděláváš, kolik platíš doma nebo za co kupuješ koně, možná máš jen štěstí nebo třeba skončíš za pár let u mě na stole jako další ze zhruba 100 nových dlužníků ročně, jimiž se musím zabývat.

Ale co mě fakt vytáčí, je tvůj způsob práce s koňmi. Oni ti to říct neumí (zjevně ne tak, abys to pochopila), tak se je tu holt snažíme (marně) suplovat.

Už tu vše bylo, ale znovu za ty koně:
pokud vážím (dost) přes 100 kg, nelezu na starou kobylu a už vůbec na ní necválám, neskáču. Sama nejsem žádnej drobek (cca 75 kg) a právě proto hodně přemýšlím, zda a kolik toho najezdit na starší kobyle a věř, že poměrně často v zájmu nás obou prostě jdeme ven na ruce. A to se považuju za jezdce s klidným sedem, který koni v sedle nepřekáží. Chápu, že boj s váhou je těžkej, je to hlavně otázka psychiky, ale prostě nemůžeme mít všichni všechno. Jít si za svým snem je fajn, ale nesmí kvůli tomu trpět jiní.
To samé se týká hříbat. Člověku bez zkušeností prostě do ruky hříbě nepatří a čekala bych, že na třetí (nebo kolikátý) pokus ti to dojde. Co jim můžeš nabídnout tak výjimečného, že je to lepší než je nechat u někoho zkušeného na hříbárně, když už je nutně musíš mít? Pokud ta zvířata máš opravdu ráda, svěř je někomu zkušenému a jezdi se na ně občas dívat. Ve zbylém čase a z ušetřených peněz si zaplať psychologa a vyřeš si svoje traumata, která si teď léčíš na těch koních. Vyděláte na tom všichni.
Jana Matoušková (kompletní údaje ti klidně pošlu do SZ, pokud bys po nich toužila)

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
Všimla ste si že když sem nic nenapíšete tak vás nikdo nepropírá? 😂

Ze začátku tohle vlákno bylo fajn. Dokonce se mi díky tomu podařilo sedlo vyměnit. Když by se bývalo drželo témata bylo by to suprové vlákno no ale to už je jedno. Uzavřeme dohodu. Já už sem psát nebudu o svých problémech a vy mě necháte na pokoji.

Pokud něco budu shánět - potřebovat bud se doptám tak abych vás nepobouřila a vynechám fotky. Nebo se zkusím informovat jinde. Všichni budou spokojení.
Účet deaktivuji pokud se dohodneme. To je fér ne?

ABZ

14.7.2019 15:14
ABZ

XXX.XXX.169.242

Ze začátku tohle vlákno bylo fajn. Dokonce se mi díky tomu podařilo sedlo vyměnit. Když by se bývalo drželo témata bylo by to suprové vlákno no ale to už je jedno. Uzavřeme dohodu. Já už sem psát nebudu o svých problémech a vy mě necháte na pokoji.

Pokud něco budu shánět - potřebovat bud se doptám tak abych vás nepobouřila a vynechám fotky. Nebo se zkusím informovat jinde. Všichni budou spokojení.

Přestaňte vydírat deaktivací účtu, každýmu je to fuk stejně sem můžete pod milionem identit jako neregistrovaný uživatel - třeba jako svoje matka. Profil si klidně nechte, jen změňte přístup.

Strašně Vám vadí kritika a napadání, ale to jak jste se tu sama navážela do druhých ať už ve svých tématech, nebo Vrbice, Stekník? atd...to už nevidíte KVS, trestní oznámení, urážky.......přitom sama nemáte čistý svědomí

14.7.2019 15:19
Slon Indický

XXX.XXX.27.3

Zlatko, nač vlastně ifaunu potřebujete? Vždyť jste natolik zkušená, že se hodláte pouštět do výcviku mladých koní, parkurovych závodů atd? Z rad, co se vám tady udělí si neberete nic, a u čehokoli, co vám někdo vytkne automaticky máte odborníka, který řekl, že to je v pořádku.
Nechcete se přestat úplně zabývat tady plebs na ifauně a jen se ptát těch odborníků? Evidentně tu stejně nikdo nejsme natolik na výši, abychom vám mohli poradit.

14.7.2019 15:38
Sophii

XXX.XXX.173.31

když něco budete shánět tak si to stejnak najdete sama, na rady nedáte pořídíte a pak najednou "Hmmm, ono to asi nebude ono", každá rada zde vydaná je jako hozený štěrk do zdi.
Jestli tu budete nebo ne, to je mi upřímně jedno... internet je svobodné médium, a to znamená že každý může psát co chce každý může reagovat na co chce (samozřejmě v mezích zákona). A proto my tad budeme psát naše názory, stejně jako vy píšete vaše... budeme řešit co chceme stejně jako vy...
Co je fér a co není fér, život není zér, internet není fér...
Fotky orpavdu vynechávejte i dotazy na ježdění raději vynechávejte, jenže s vaší minulostí zde bych si možná našla jiné diskuzní fórum kde vás neznají.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Slon Indický napsal(a):
Zlatko, nač vlastně ifaunu potřebujete? Vždyť jste natolik zkušená, že se hodláte pouštět do výcviku mladých koní, parkurovych závodů atd? Z rad, co se vám tady udělí si neberete nic, a u čehokoli, co vám někdo vytkne automaticky máte odborníka, který řekl, že to je v pořádku.
Nechcete se přestat úplně zabývat tady plebs na ifauně a jen se ptát těch odborníků? Evidentně tu stejně nikdo nejsme natolik na výši, abychom vám mohli poradit.

A kolikrát to ještě bude několik lidí muset napsat.... A co se změní, nic. To bude podobné jako nekonečný, "Mne odsud nevystipete"....

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 16:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
když něco budete shánět tak si to stejnak najdete sama, na rady nedáte pořídíte a pak najednou "Hmmm, ono to asi nebude ono", každá rada zde vydaná je jako hozený štěrk do zdi.
Jestli tu budete nebo ne, to je mi upřímně jedno... internet je svobodné médium, a to znamená že každý může psát co chce každý může reagovat na co chce (samozřejmě v mezích zákona). A proto my tad budeme psát naše názory, stejně jako vy píšete vaše... budeme řešit co chceme stejně jako vy...
Co je fér a co není fér, život není zér, internet není fér...
Fotky orpavdu vynechávejte i dotazy na ježdění raději vynechávejte, jenže s vaší minulostí zde bych si možná našla jiné diskuzní fórum kde vás neznají.

Já tu třeba od 8.7 nebyla a vy jste stále jeli. Třeba bych ani teď nezasahovala ani moje máma ale dost mi vadí že se pletete do věcí jako jsou moje příjmy. Nerada bych kvůli vám přišla o práci kterou mám ráda.

Třeba tohle vlákno mi pomohlo se odrazit jak postupovat. Účet nechám smazat. Ale byla bych nerada abych zas byla zatáhnutá za zády do nějakého vlákna.

Co stekníku se týče proč bych se nevyjádřila? Do toho co tam se děje mám skutečně daleko. A vrbice je taky malér. Co se týče s tím welsem tak já taky se nesapu na ročka. Ano mám nějaký plán ale vezme se ohled především na koně. Teď nelze přeci říct co bude za 2 roky.

Když jezdím do terénu měla bych přeci umět ustát nějaký skok. Nikdo přece neví co se stane. Nechci a nechtěla jsem skákat bůh ví jaké výšky. Pouze bych to chtěla umět zvládnout a řešit na závody se necpu. Pouze jsem to pojala jako novou zkušenost a byli to hobby sranda závody.

Takže asi v kostce co jsem chtěla. Za rady se sedlem ještě jednou děkuji. Pěkný zbytek dne. A tím poprosím o ponechání vlákna aby mohlo v klidu zapadnout. Děkuji pěkně

Neregistrovaný uživatel

14.7.2019 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Víte Atlantido, co je nejsmutnější? Že lžete sama sobě. Takto se bohužel nic nezmění, ať po nás chcete cokoliv.

neverend

14.7.2019 19:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Tady to zase jede..😂😂😂 Hele na nudu je výborné WOT a je to i na mobil.Sice to není o koních,ale časem můžete prodat účet a alespoň jsou z toho prachy.🙂Tady se "nasírát-e" zdarma a nic z toho není.😂

14.7.2019 19:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nebuďte hubatá, husy jsme spolu nepásly. Odpovídám na příspěvek P. Jahody.

14.7.2019 22:02
Dotaz

XXX.XXX.235.225

jazzinka napsal(a):
Petro, Zlatko, maminkoPetry a bůhvícoještě,
upřímně je mi (na rozdíl asi od jiných) jedno, kolik vyděláváš, kolik platíš doma nebo za co kupuješ koně, možná máš jen štěstí nebo třeba skončíš za pár let u mě na stole jako další ze zhruba 100 nových dlužníků ročně, jimiž se musím zabývat.

Ale co mě fakt vytáčí, je tvůj způsob práce s koňmi. Oni ti to říct neumí (zjevně ne tak, abys to pochopila), tak se je tu holt snažíme (marně) suplovat.

Už tu vše bylo, ale znovu za ty koně:
pokud vážím (dost) přes 100 kg, nelezu na starou kobylu a už vůbec na ní necválám, neskáču. Sama nejsem žádnej drobek (cca 75 kg) a právě proto hodně přemýšlím, zda a kolik toho najezdit na starší kobyle a věř, že poměrně často v zájmu nás obou prostě jdeme ven na ruce. A to se považuju za jezdce s klidným sedem, který koni v sedle nepřekáží. Chápu, že boj s váhou je těžkej, je to hlavně otázka psychiky, ale prostě nemůžeme mít všichni všechno. Jít si za svým snem je fajn, ale nesmí kvůli tomu trpět jiní.
To samé se týká hříbat. Člověku bez zkušeností prostě do ruky hříbě nepatří a čekala bych, že na třetí (nebo kolikátý) pokus ti to dojde. Co jim můžeš nabídnout tak výjimečného, že je to lepší než je nechat u někoho zkušeného na hříbárně, když už je nutně musíš mít? Pokud ta zvířata máš opravdu ráda, svěř je někomu zkušenému a jezdi se na ně občas dívat. Ve zbylém čase a z ušetřených peněz si zaplať psychologa a vyřeš si svoje traumata, která si teď léčíš na těch koních. Vyděláte na tom všichni.
Jana Matoušková (kompletní údaje ti klidně pošlu do SZ, pokud bys po nich toužila)

Také si myslím, že všechna ta zvířata jsou jen psychickou berličkou - být trochu zajímavá a nebo hodnotná pro okolí, protože sama myslí, že hodnotu jako člověk nemá. Zřejmě tomu napomáháme tvrdou kritikou zevnějšku i my. Nicméně souhlasím, že vlastní hodnotu je radno hledat sama v sobě, případně za pomoci druhé osoby, která si mě váží. Přijde mi, že u těch mladých zvířat hraje roli i potřeba vedení, rozhodovat za něco, co můžu ovlivnit jen já, nad čím mám moc, protože v reálu mě nikdo nerespektuje, nebo ne dostatečně, aby mě bral aspoň jako sobě rovnou. Není to ovšem vhodně zvolená strategie pro ty tvory.

Přála bych Zlatce, aby poznala, že hodnota člověka nezávisí na tom, kolik čeho má (zvířat, věcí), aby ji měl někdo bezvýhradně rád jen tak, protože prostě je. To se ale podaří jedině, když bude mít ráda sama sebe, tomu sebelíbivější kůň nepomůže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík