Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2019 14:55
canka

XXX.XXX.41.112

Dnes jsem našla po celém výběhu a cestě k výběhu tyto záhadné chomáče chlupů...je to šedobílá srst,neuvěřitelně jemná a hebká...hledala jsem,jestli někde nenajdu zřejmě zraněné zvíře,ale nikde jsem nic nenašla a vlastně ani nevím co hledat???Nevíte,z čeho ta srst může být??Vrtá mi to hlavou..pastvinu máme schovanou mezi lesíkem..ale žádné lesní zvíře takovou srst nemá..

28.6.2019 15:01
canka

XXX.XXX.41.112

28.6.2019 15:22
kapička

XXX.XXX.64.44

Jsou to opravdu chlupy? Nemůže to být třeba nějaká umělotina?

Jsem zvědavá, co se z toho vyklube. Nějak si nevybavuji žádné české zvíře, které by bylo šedivé a heboučké... Mládě jezevce? Nějaká kočka nebo králík?

28.6.2019 15:38
lenacia

XXX.XXX.211.203

připomíná mi to takové ty kožíškové bambulky na čepicích... možná nějaký pes ukradl nějakou kožešinu a roztrhal ji tam?

28.6.2019 15:39
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No já bych to viděla na ukradenou králičí kožku. Prostě nějaká šelmička cítila tuk na kůži a nějak si to odtáhla a v bezpečí pastviny si to požrala. Zbytky vítr rozfoukal... No nejspíš prostě hlad při krmení mladých. (našim takhle taky pár kožek zmizlo)

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2019 15:40

taky se přikláním ke králičině ...dle barvy něco jako činčila velká

28.6.2019 16:29
mulan

XXX.XXX.251.241

a nemohlo by to být chmýří od mláďat sov ? http://www.ptacicentrum.cz/images/gallery/birds/07.jpg

28.6.2019 18:20
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

mulan napsal(a):
a nemohlo by to být chmýří od mláďat sov ? http://www.ptacicentrum.cz/images/gallery/birds/07.jpg

Ne sova ne. Protože jsem vychovává sovy od mláďat tak vím. To nedělá chomáče nýbrž všude vám litá jemný peří kterého se v bytě / pokoji těžko zbavuje.

Tohle je králičí srst podle pesíků v srsti., asi ta kožka. Buď nějaký mastný kříženec činčilové barvy nebo ta činčila velká. Nebo něco ulovilo králíka útěkáře nebo vyhozence.

28.6.2019 18:36

Nemáte v okolí kožešinovou farmu? pesec, mýval?Nebo to někomu uteklo... králičině je to také podobné.

28.6.2019 18:43
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.252.37

Zde je dobře vidět zbytky prachového peří na hlavičce mladé samice poštolky vrabčí.

29.6.2019 11:32
canka

XXX.XXX.41.112

Prošla jsem to tady celé,a žádné zvíře nebo krev jsem nenašla..je to opravdu srst..stáhnutá kůže z králíka mě také napadla,ale tohle není kůže..když ty chomáče otočím,jsou na ní zbytečky kůže(dám foto,snad to bude vidět)..vypadá to,jakoby to zvíře mělo nějaký kožní problém a odpadávalo to z něj..navíc je to rozeseté po opravdu velké ploše a v tom lesíku to vypadá,jako by to zvíře v tom plácku leželo(je to tam uválené) a když se zvedalo,srst tam zůstala..ale nic takhle většího mě opravdu nenapadá...ukazovala jsem to myslivcovi a ten mi řekl,že fakt neví,že to vypada jak srst činčily...

29.6.2019 12:44
koně

XXX.XXX.174.63

Když stáhnete králíka a kožku necháte jak je ,nijak ji nezpracováváte,tak z ní taky časem odpadávají trsy chlupů ,i s kůží

29.6.2019 13:00
elaxy

XXX.XXX.92.84

Z fotek těžko soudit, ale mohou to být stopy po rvačce nebo lovu, krev tam nutně být nemusí. Vlastní smutná zkušenost.

1.7.2019 09:45

Podobně to vypadá u nás na zahradě, když se náš kocour serve s nezvaným návštěvníkem...

1.7.2019 12:08
canka

XXX.XXX.35.234

Je mi jasný,že když se dva kocouři rvou,tak chlupy lítají..ale tohle je opravdu extrémně jemná srst...dnes jsem našla další chomáčky pod stromem ve výběhu na otevřeném prostranství..zase se to objevilo přes noc...

1.7.2019 12:39

Tipla bych to na nějakýho králíko-lovce...

1.7.2019 19:02

No podle stavu té trochu "kůžičky" na konci chomáčů by šlo poznat, da je to z kožky nebo čerstvého kusu. Ale pochybuju, že má v tomdle ročním období takovouhle deku. To bude z nějaké zimní kožky.Jinak takováhle spoušť je vždy někde, kde nějaký pejskař na procházce psa vyčeše. Pokud máte fotopast, neváhala bych jí umístnit

Přidejte reakci

Přidat smajlík