Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2019 21:03

Umí někdo vyluštit údaje, já to prostě na netu nikde nenašla.

30.6.2019 21:45
Slon Indický

XXX.XXX.254.171

Šířka komory je obvykle vyražena na krytce trmenoveho zámku - N úzká, NM - mezi úzkou a střední, M střední, MW širší střední, W široká.
Samotné výrobní číslo začíná písmenem, abeceda se střídá každý rok, vím, že v roce 1997 bylo písmeno M, tak se to dá případně dopocitat.

30.6.2019 22:08

Díky........a když tam ta šířka komory nebude? už jen teda zkusit.

30.6.2019 22:22
Slon Indický

XXX.XXX.254.171

Hmm, tak pak leda změřit a vyzkoušet. Je to blbě umístěno, lehce se to sdírá používáním.
Snad vám padne, jsou to křesla, asi už nějakou chvilku sedlo hledáte. :)

30.6.2019 22:28
Slon Indický

XXX.XXX.254.171

Tak kecám, šířka komory může být i vyryta přímo na trmenovem zámku. :)

30.6.2019 23:07

Jo už jsem na to koukala, u těch novějších je to občas i na bočnici, jako obvykle.
Hledám, hledám, z mého oblíbeného kentauru apol. se po přesvalení kobyly stala noční můra- ale stejně ho miluju, pasier GG tak docela nesedí, spíš tip ťop, určitě by se to dalo sedlářem ubrat, ale na to je času dost, kobyla může zase "zhubnout" ...to já mám raději v záloze víc sedel.... a bonus, musí být hnědé, pasier je černý.......

1.7.2019 06:41
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Barnsby sedla mají vyražené míry různě. Mám Barnsby Omegu 17,5/3, má to na kůži na krytce zápinek a na třmenovém zámku W, výrobní číslo A 3717. Pak B. Shockemohle 16,5/4, vyraženo na spodní bočnici za řemeny, na zámku W, výr č. P 3349. A Barnsby GP 17/2, není to nikde, na zámku taky W, vyr č. A 1385.
Měřit oblíbený rozměr komory nedoporučuji, všechna 3 sedla mají tento rozměr 14+/- milimetry a přitom na koni je rozdíl opravdu veliký. Jestli nemáte možnost sedlo zkusit, nechte si vyfotit komoru s tenisovým míčkem uvnitř a srovnejte to s Vašim sedlem. Barnsby sedla na vlně mají měkké poddajné polštáře, tak s tím počítejte. A nechcete hnědé Barnsby GP? 17/2, pošlu vyzkoušet . Mladá mi z něj vyrostla.

1.7.2019 16:04

Komora je M , já to zkusím.....

19.7.2019 12:51

Na konec jsem sedlo nebrala ani na zkoušku, dle fotek s metrem a telefonické poradě s odborníkem ohledně komor sedel , bylo opravdu hodně úzké,nejspíš užší dvojka....

Pozvala jsem si sedlářku ne zkouknutí sedel stávajících a "zbořil se mi domeček" měla jsem pocit, že se sedla docpou / uberou, tak to nepůjde. Budu muset koupit sedlo nejspíš úplně jiné, mám hledat sedlo s hodně širokou komorou a vepředu dlouhou komorou, tzn. taková ta kapsička by měla být níž...ideálně od středu komory směrem dolu končit na 23 cm. tím by se i polštáře posunuly níž... přecpání sedla toto prý neřeší. No a teď mi poraďte, jaká sedla toto mají, dostala jsem typ na albion a euroriding modrý, kdo máte ?

19.7.2019 14:05
Slon Indický

XXX.XXX.32.73

Albiony doporučuji, to jsou takové držáky, i starší vypadají dobře. Já mám drezurní SLK Ultima, je to takové příjemné křeslo. Jen teda některé mají CAIR systém jako wintecy, těm bych se raději vyhla, nejsou na ně úplně dobré recenze. Některé modely mají vyměnitelné komory, ale teda vymění ji přímo výrobce, není to jako Wintec.
Ale nepotěším vás, bude problém s barvou, hnědých je minimum, dělaly se v hnědé hlavně se semiš posedlím, a ty věkem vypadají dost oslizle, nové se myslím hnědé ani nedělají.

19.7.2019 14:57

Jen bych se opravila ...hodně široký páteřní kanál ne komora ta stačí kentaur 2,5-3, komora má být delší, upřímně já to slyšela prvně...
Ve stáji je taky jeden albion, tak si ho pak s dovolením přeměřím, eroriding diamant jesem zkoušela červený, mám spíš zkusit modrý, má ten širší páteřní kanál...

19.7.2019 20:54
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Měřila jsem Barnsby Omegu, ke konci kapsičky 24cm, to je asi myšleno délka ramene komory. Vašemu koni vadí u kohoutku ten vršek polštáře? Takový ten široký svalnatý kohoutek ale není to soudek bez kohoutku? Menší komora je úzká a o číslo širší už padá na kohoutek? U Barnsbyho si umím představit, že ty polštáře půjdou upravit. Koukněte na a-sedla k paní Dohnalové, na ty anglické značky Barnsby, Herritage, Albion.

19.7.2019 21:07

Jo jo ta délka ramene komory, ano vadí vršek polštáře a to rameno končí v první třetině kohoutku a to je špatně, mělo by končit dolejc asi trochu za půlkou kohoutku, sedlářka mi řekla, že přešít polštáře by šlo, ale dělat to nebude, protože ty ramena nesedí- snad jestli se nedá vyměnit komora i s ramenama...přesně kohoutek je svalnatý, sud bez kohoutku to není. Koukám všude.....
Dávala jsem pro zajímavost na kobylu i westernové sedlo z kvótra- ve předu úzké...

20.7.2019 09:53
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Takový kohoutek mám můj valach. Měli jsem doma sedel fakt desítky, protože jsem chtěla sedlo, co bude pasovat s tenkou podsedlovkou, bez podložek a bude v rovnováze. Kentaury s 2 komorou jsou úzké, s 3 široké. Jak se rozšíří úhel ramen, kůň nemá dost materiálu dole a sedlo padne no kohoutek. Chvíli pasoval KT Olympic na vlně, komora 3. Do chvíle, kdy valach o chlup zhubnul. Chce to širokou komoru tvaru U, ta V nesedí. Já hledala skokové sedlo, ty novější mají většinou tvar V a krátká ramena. Skokové jsem pak vzdala a hledala univerzál, sedla šité v Anglii mají U komoru často. Barnsby Omega komora 3 valachovi sedlělo, když nebylo docpané (teď ho nosí kobyla, na kterou se sedlo shánělo hůř, tak jsem ho obětovala). Celý problém vyřešilo dítě, koupila jsem mu sedlo, v kterém se cítí dobře a nikam ho nehrne - Barnsby Shockemohle komora 4. Valachovi je široké, zavřela jsem oči a strčila pod to gelového motýla a když jem oči po vyjížďce otevřela, suché fleky u kohoutku nebyly:) Funguje to i s memo gelem Acavalo, je nutné, aby se materiál podložky od kohoutku odstěhoval dolů, kde pro širokou komoru sedlo odstává, beránek takto nefungoval. Radši bych aby sedlo sedělo i bez podložky, ale koni bude 19 a když je takhle spokojený kůň i dítě, nebudu ten stav pokoušet. Jednou jsem i zkusila nechat udělat sedlo na míru a nikdy víc:)
Jinak na bazoši se mi hrozně líbí tohle, sice paní píše, že je to komora užší, ale prostor kolem kohoutku zas až tak úzký není (a pořád lze odecpat) a kdyby byl úhel ramen širší, bude padat dolů.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/105588115/Prodam-nebo-vymenim-univerzalni-sedlo.php

20.7.2019 21:57

Sedlářka mi nabízela sedlo na míru, to jsem zamluvila.....:-)
Mám teď kentauráckou trojku a jak píšete na kohoutku sedí , ale jak kobyla dospěla a kohoutek jí zmohutněl z pod sedla mi vyjížděla dozadu dečka, začalo dělat suché fleky, a nemohla jsem se v něm usadit, přesně z těch míst potřebuju dostat ten materiál sedla dolejc, proto ta délka ramene komory + široký páteřní kanál (ne každý kůň podle sedlářky potřebuje tak široký) Mám rozjednané barnsby schockemöhle-trojku,hnědé , tak uvidím (mená asi tak široký kanál)...nemám ale dobré vyhlídky, já jsem 165cm vysoká, tudíž hledám i sedlo s kratší bočnicí a steheníma opěrkama(jezdí se mi v tom lépe než s banánama.)

21.7.2019 16:22
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

To se vůbec nebojte, že budete mít dlouhou bočnici. Já měřím 162cm a bočnice na Schockemohlu s posedlím 16,5 je mi krátká, musela jsem si koupit vyšší chapsy, aby se mi nezachytával okraj o spodek bočnice. Na fotce je v sedle syn, měří asi 130cm. Bočnice směrují víc dolů než je u skokových sedel zvykem a nelezou koni na lopatky. Lze v tom jezdit i s louhými třmeny (podle toho, jak se zrovna tváří kůň a jestli mně bolí koleno). Opěrky jsou fajn umístněné a sedlo má měkké výplně na kolenou, když kůň uskočí a úlekem zatnu kolena, zaklapnou přesně tam, kde mají být. Na můj vkus trochu hluboké posedlí, ale supr pohodlné.

31.7.2019 14:55

Takže ve finále mám koupeného Albiona Style bez zkoušení- už mi zůstane , přijde tak koncem týdne....komora MW , Mám zálusk i na GP Albiona- něco do terénu a nějaký křížek, uvidím jak bude sedět ten MW a pak možná(jen mi docela vadí banánové opěrky- asi možná bytečně) ....máte někdo, jak jste spokojení?
Jo ještě obligátní: kdo umí vyluštit číslo sedla Albionu? proč mají některé 4 a jiné 5 čísel?

31.7.2019 16:59
Terven

XXX.XXX.160.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže ve finále mám koupeného Albiona Style bez zkoušení- už mi zůstane , přijde tak koncem týdne....komora MW , Mám zálusk i na GP Albiona- něco do terénu a nějaký křížek, uvidím jak bude sedět ten MW a pak možná(jen mi docela vadí banánové opěrky- asi možná bytečně) ....máte někdo, jak jste spokojení?
Jo ještě obligátní: kdo umí vyluštit číslo sedla Albionu? proč mají některé 4 a jiné 5 čísel?

Drezurního Albiona jsme měly vloni na vyzkoušení. Dcera se taky bála mohutných kolenních opěrek, ale holky, co tomu rozumějí, mě ubezpečily, že vadit nemusejí, je to značně individuální - závisí to na délce nohou, délce třmenů a při správném sedu by opěrka překážet neměla.
Nakonec byl problém úplně jinde než v opěrce, ale sedlo to bylo fakt moc hezký.

1.8.2019 15:24

... ještě obligátní: kdo umí vyluštit číslo sedla Albionu? proč mají některé 4 a jiné 5 čísel?

Jo tak sedlo už přišlo, tak jsem se s ním pomazlila- namazala jsem ho , a čísla jsou tam 11547 vodorovně a L1791 svisle, pokud někdo bude vědět...

Přidejte reakci

Přidat smajlík