Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2019 22:07
petiik02

XXX.XXX.70.139

Ahoj, chtěli bychom zkusit na 2-3 měsíce nabízet vyjížďky, jen jako přivýdělek, co všechno je k tomu potřeba? Pojištění je samozřejmé,ale co dál?

4.7.2019 23:52
jbb

XXX.XXX.107.140

Živnostenské oprávnění, například... Neboť 2-3 měsíce již jistě splňují definici soustavnosti...

5.7.2019 11:10
petiik02

XXX.XXX.70.139

jbb napsal(a):
Živnostenské oprávnění, například... Neboť 2-3 měsíce již jistě splňují definici soustavnosti...

A to je všechno? Stačí jen pojištění a živnostenské oprávnění?

ABZ

5.7.2019 11:21
ABZ

XXX.XXX.237.198

petiik02 napsal(a):

No tak snadné, jak jásáte to nebude. V tomhle případě už totiž půjde o živnost vázanou, takže budete muset v první řadě dokládat způsobilost.
Dál je hodně věcí závislých od výše příjmu, ale určitě se zajdětě poptat na soc. a zdrav. pojišťovnu ( i u vedlejší činnosti máte povinnost od určité sumy hradit zálohy), finančák - daň z příjmu + samozřejmě vedení účetnictví, vystavení příjmového dokladu, EET?.........dál mě napadá zajištění ochranných pomůcek.........a počítejte s tím, že Vám budou chodit kontroly....napadá mě ještě spousta dalšího, ale myslím, že tohle úplně stačí

5.7.2019 16:35
jbb

XXX.XXX.107.140

petiik02 napsal(a):

Jak píše ABz, to byl jen takový "výkop". Jistě že k živnostenskému oprávnění je třeba se registrovat zdravotní pojišťovně a na OSSZ, vést minimálně daňovou evidenci, v nejbližší době by na Vás spadlo i EET, atd...

To by tak hrálo, aby podnikal každej! Kdepak, podnikatelé jsou přeci "ve vatě" (každý volič ANOfertu to tvrdí), pečený prasata jim létají do huby, tak je třeba je řádně zkrouhnout...

P.S. (Pro jistotu) - Kdo v předchozím odstavci nenašel ironii a sarkasmus, ať si dá pár facek a hodí to ve volbách znova Burešovi...

5.7.2019 22:35
petiik02

XXX.XXX.70.139

ABZ napsal(a):
No tak snadné, jak jásáte to nebude. V tomhle případě už totiž půjde o živnost vázanou, takže budete muset v první řadě dokládat způsobilost.
Dál je hodně věcí závislých od výše příjmu, ale určitě se zajdětě poptat na soc. a zdrav. pojišťovnu ( i u vedlejší činnosti máte povinnost od určité sumy hradit zálohy), finančák - daň z příjmu + samozřejmě vedení účetnictví, vystavení příjmového dokladu, EET?.........dál mě napadá zajištění ochranných pomůcek.........a počítejte s tím, že Vám budou chodit kontroly....napadá mě ještě spousta dalšího, ale myslím, že tohle úplně stačí

Určitě zajdeme, jen se chceme informovat dopředu.. 😊
Příjem z toho neočekáváme nějak extra velký, když nám přijdou 4 lidí za týden, tak je to fajn, si myslím 😅 děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík