KP

XXX.XXX.14.35
Ahoj! Mám dotaz, zda jste se někdo nesetkal s podobným problémem. Koupila jsem koně s německým registrem. Majitel ztratil Pferdepass ( průkaz) s tím, že proběhl popis od komisaře a zažádání o nový německý průkaz. Byl mi předán Eigentumsurkunde (doklad o vlastnictví koně, rodokmen atd.). Teď jde o to, že Pferdepass mi přijde za cca měsíc. Koník byl ale očkován 25.7. 2018, bojím se, že do konce měsíce mi průkaz nepřijde. Bude s tím mít veterinář problém? Lze koně očkovat i když nový průkaz ještě nedorazil?
ABZ

XXX.XXX.188.101
Veterinář s tím problém mít nebude, prostě Vám to očkování do průkazu potvrdí dodatečně. Mně spíš napadá jiný problém-pokud nemáte průkaz, jak máte doloženo to předchozí očkování? Když budete chtít jet např. na závody, musíte doložit, že je vakcinován dle schématu.
ABZ
napsal(a):
Veterinář s tím problém mít nebude, prostě Vám to očkování do průkazu potvrdí dodatečně. Mně spíš napadá jiný problém-pokud nemáte průkaz, jak máte doloženo to předchozí očkování? Když budete chtít jet např. na závody, musíte doložit, že je vakcinován dle schématu.
musíte znova provést primovakcinaci
KP
napsal(a):
Ahoj! Mám dotaz, zda jste se někdo nesetkal s podobným problémem. Koupila jsem koně s německým registrem. Majitel ztratil Pferdepass ( průkaz) s tím, že proběhl popis od komisaře a zažádání o nový německý průkaz. Byl mi předán Eigentumsurkunde (doklad o vlastnictví koně, rodokmen atd.). Teď jde o to, že Pferdepass mi přijde za cca měsíc. Koník byl ale očkován 25.7. 2018, bojím se, že do konce měsíce mi průkaz nepřijde. Bude s tím mít veterinář problém? Lze koně očkovat i když nový průkaz ještě nedorazil?
Já bych počkala a věc řešila ,jestli skutečně dorazí nějaká ta kopie z Německa
Stejně s koněm nikam nemůžete,i kdybyste ho nechala jednou,jakože poprvé ,píchnout .To už vám píše pán nade mnou.
Takže je možnost,že z Německa nepřijde nic smysluplného, vy stejně najedete sama očkovací schéma.
Nebo další,že v Německu kůň normálně pravidelně očkovaný byl ,takže vy jen dopíchnete po roce.A jestli je tam pár dnů skluz,to by neměl být takový problém.Nebo vám doktor datum trochu přizpůsobí
KP

XXX.XXX.14.35
ABZ Chovatel si vedl veterinářský deník, kde je vše zaznamenáno. Kůň byl očkován 1x ročne dvojkombinace chřipka+tetanus. Pokud vím, kůň musí být očkován alespoň 7 dní před nějakou akcí. Do konce měsíce se na závody určitě nechystám :-)
ABZ

XXX.XXX.188.101
Na deník vedený chovatelem nic moc neuhrajete. Pokud nemáte potvrzení od doktora, tak je kůň z pohledu zákona neočkovaný a musíte začít schéma od nuly.
Na základě čeho jste ho vlastně převážela? (pokud jste ho převážela)
KP

XXX.XXX.14.35
Jasně chápu, když má jejich stáj nasmlouvanou veterinářku, tak ta to nějak může doložit? Aby se zbytečne nepřeočkovával od začatku?
Na základě Eigentumsurkunde (viz výše)
KP

XXX.XXX.14.35
Pro Lenacia Tak jsem si právě myslela, že to při ztrátě funguje. Proto mě zarazily příspěvky výše o primovakcinaci... a to potvrzení Vám dal vet, který k Vám jezdil a stačilo to?
KP

XXX.XXX.14.35
Ještě k tomu převozu..kůň má identif. doklad, s kterým se převážet může, pokud ABZ zajmalo tohle ;)
KP
napsal(a):
ABZ Chovatel si vedl veterinářský deník, kde je vše zaznamenáno. Kůň byl očkován 1x ročne dvojkombinace chřipka+tetanus. Pokud vím, kůň musí být očkován alespoň 7 dní před nějakou akcí. Do konce měsíce se na závody určitě nechystám :-)
Ak máte v pláne účasť na nejakých jazdeckých nestačí a budete musieť previesť primovakcináciu. Počkajte si na preukaz a dohodnite sa s veterinárom. Aby ste sa mohli zúčasniť pretekov pod ČJF, musíte očkovať 2x ročne.
Videla som, že vet napríklad dal potvrdenie o primovakcinácii do fei pasu a ďalšie očkovania sa uvádzali tam, ale keďže ten váš má očkovanie iba 1x ročne, mohli by ste sa stretnúť s problémami.
ABZ

XXX.XXX.188.101
KP
napsal(a):
Ještě k tomu převozu..kůň má identif. doklad, s kterým se převážet může, pokud ABZ zajmalo tohle ;)
Řešíte, že nemáte potvrzení o vakcinaci. Moje otázka tedy je, na základě čeho jste koně přepravovala? Jednou z podmínek je totiž samozřejmě platná vakcinace, a Vy jako jedinej důkaz udáváte, že chovatel si vedl sešitek s poznámkama. Na základě toho Vám papíry pro import nikdo nevydá.
KP

XXX.XXX.14.35
Pane bože lidi 😂 prosím vzpomeňte si na původní příspěvek. Já se Vás pouze ptala, zda nevíte, jestli vet oočkuje koně, když se ztratil průkaz. Zda to vůbec lze, to tam poté dolepit. To je vše, co chci vědět. Ohledně žádného importu tu diskuzi vést nechci, jelikož se ani o import nejedná. Proto moc nechápu Vaše komentáře, které jsou již dle mého názoru úplně od tématu...🙄
KP
napsal(a):
Tak pockejte na novy prukaz, tyden sem nebo tam nehraje prece zadnou roli.
Ja tedy na novy Pferdepass tak dlouho necekala, treba prijde driv nez si myslite
KP
napsal(a):
Pane bože lidi 😂 prosím vzpomeňte si na původní příspěvek. Já se Vás pouze ptala, zda nevíte, jestli vet oočkuje koně, když se ztratil průkaz. Zda to vůbec lze, to tam poté dolepit. To je vše, co chci vědět. Ohledně žádného importu tu diskuzi vést nechci, jelikož se ani o import nejedná. Proto moc nechápu Vaše komentáře, které jsou již dle mého názoru úplně od tématu...🙄
Ako som písala, s očkovaním raz ročne vás na väčšinu súťaží nepustia, takže áno, zaočkovať môžete, vet vám to tam bezproblémov dolepí a dopíše dátum. Ale, bolo by fajn, aby videl tie predošlé očkovania, pretože pravdepodobne bude nutná celá primovakcinácia.
Uživatel s deaktivovaným účtem

K importu mít kůň očkování nemusí, pouze krve. Navíc v Německu se koně, kteří nesportují, ani neočkují.
Arbora
napsal(a):
Ak máte v pláne účasť na nejakých jazdeckých nestačí a budete musieť previesť primovakcináciu. Počkajte si na preukaz a dohodnite sa s veterinárom. Aby ste sa mohli zúčasniť pretekov pod ČJF, musíte očkovať 2x ročne.
Videla som, že vet napríklad dal potvrdenie o primovakcinácii do fei pasu a ďalšie očkovania sa uvádzali tam, ale keďže ten váš má očkovanie iba 1x ročne, mohli by ste sa stretnúť s problémami.
Očkovat 2x ročně asi ne, to si pletete s vyšetřením krve. A i ty jsou myslím letos jen 1x ročně (pokud se nepletu).
Nie, nepletiem. Ale pozerám teraz vet. podmienky v ČR, tak sa vyžaduje akurát dodžiavanie schématu podľa výrobcu. U nás sa riadime FEI pravidlami, myslela som, že aj ČJF sa nimi riadi. Tam sa vyžaduje chrípka 2x ročne, bez ohľadu na vakcínu.
(teraz napríklad aj Švédi odstúpili od chrípky 1x ročne a budú očkovať 2x, kvôli početným epidémiám v Európe)
KP

XXX.XXX.14.150
Pro Spajzka mně řekli cca 30 dní, kdyby mi to přišlo dřív jako Vám, byla bych jen vděčná 😍. Pak by to bylo bez problému 😊 děkuji za sdílenou zkušenost!