Samon

XXX.XXX.24.156
Ahoj,
už delší dobu uvažuji o koupi holícího strojku na koně, ale nemám s tím žádné zkušenosti, proto bych se chtěla zeptat na vaše rady a zkušenosti. Mám v plánu holit hlavně zimní srst více koním najednou (celé koně).
Důležité je, aby byl strojek tichý a praktický, prosím i o rady na ideální váhu, šířku, výkon a nastavitelnost výšky střihu. Bezdrátový nebo do zásuvky?
A v druhé radě ještě o tipy na údržbu. Jak často necháváte nože brousit, kde, případně po jaké době kupujete nové.
Koukala jsem na strojek Heiniger Xplorer AKKU 10,8V + 2 baterie+21/23 nebo Heiniger Xperience 240V+21/23, máte s nimi někdo zkušenost?
Děkuji
Nejsme profistřihači, ale naše zkušenost: Stříháme brzy z jara zimní srst, celé koně. Strojek máme na kabel (z hlavy nevím jaká značka). Manipulace je opatrnější, aby na to kůň nešlápl, zase je ale strojek výrazněji lehčí v ruce.
Nože jsem koupila na kamir.cz, jedna sada cca 1000kč a tam je také vždy zašlu na nabroušení, oni poté pošlou zpět na dobírku. Zkušenost perfektní. Nože se v průběhu stříhání mažou olejíčkem a opráší kartáčkem. Máme několik sad nožů (cca 5-6), dobře nabroušené nože ostříhají dva i tři celé koně, záleží na hrubosti i délce srsti, kvalitě vyčištění atd. Nože vždy po ostříhání všech koní nechám nabrousit na další sezonu. Výšku střihu určují myslím ty nože, my stříháme na 3mm
Samon

XXX.XXX.50.102
kallisto
napsal(a):
Nejsme profistřihači, ale naše zkušenost: Stříháme brzy z jara zimní srst, celé koně. Strojek máme na kabel (z hlavy nevím jaká značka). Manipulace je opatrnější, aby na to kůň nešlápl, zase je ale strojek výrazněji lehčí v ruce.
Nože jsem koupila na kamir.cz, jedna sada cca 1000kč a tam je také vždy zašlu na nabroušení, oni poté pošlou zpět na dobírku. Zkušenost perfektní. Nože se v průběhu stříhání mažou olejíčkem a opráší kartáčkem. Máme několik sad nožů (cca 5-6), dobře nabroušené nože ostříhají dva i tři celé koně, záleží na hrubosti i délce srsti, kvalitě vyčištění atd. Nože vždy po ostříhání všech koní nechám nabrousit na další sezonu. Výšku střihu určují myslím ty nože, my stříháme na 3mm
Děkuji za rady :)