Asi takhle - mame jich ve staji dvacitku a opravdu je kazdy jiny. Nicmene obecne plati, ze jsou vsichni bezproblemovi, takoveho toho lidskeho "teroru" vydrzi oproti jiny plemenum vyrazne vic bez reci a protestu, cehoz je teda hojne zneuzivano ( ac pouziti nepadnoucich sedel, tak tlak rychleho treninku). Byvaji i citlivejsi kusy ( predevsim cutting linie, kterym bych se byt zacatecnikem nebo rekre jezdcem obloukem vyhla), ale porad je to v porovnani s ostatnimi kun extra pohodar. Je to takovy skutr mezi motorkami. Zajisti bezpecny prevoz, ale bez nejakeho napeti a adrenalinu.
Souhlasim s prispevkem vyse. QH jsou bezproblemovi, inteligentni a ochotny ke spolupraci s clovekem. Sveho jsem si poridila pred pul rokem a chytla jsem zrovna ten citlivejsi kus z cuttingove linie . I tak splnuje vse uvedene a je to skvely konik. Mate uz vyhlidnuteho nejakeho konkretniho konika?
Zatím vyhlídnutého žádného nemám. Pouze nad ním uvažuji. Hledám parťáka na vyjíždky, který by nebyl magor a dalo by se snim rozumně pracovat. Výškově mi taky sedí, ideálka je těch 155cm. Avšak jediný problém je, že nikde nenacházim nějakého staršího (+- 10let), který by nestál ranec peněz. Ale zase, za kvalitu se platí, to je jasný.
Dotaz
napsal(a):
Jak je na tom QH s temperamentem?
Spis bych rekla, ze moc temperamentni nejsou. Vetsina neresi zbytecne ptakoviny a energii ukaze az pri praci. Na 9 z 10 koni muzete sednout po roce a jet vicemene v klidu ven. Myslim, ze vic nez 3 pady za poslednich 10 let u nas v cele staji nebylo...
eenika
napsal(a):
Spis bych rekla, ze moc temperamentni nejsou. Vetsina neresi zbytecne ptakoviny a energii ukaze az pri praci. Na 9 z 10 koni muzete sednout po roce a jet vicemene v klidu ven. Myslim, ze vic nez 3 pady za poslednich 10 let u nas v cele staji nebylo...
Tak to je super. :) Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Při vyhlížení dejte hlavně velký pozor na zdraví.
Jinak já ty americký povahy miluju. Jako člověk, který u koní začínal ve třiceti, oceňuju právě ten salámismus, ochotu a klid. Naštěstí i moje kobyla křižovatka APH/QH tu povahu má a je pravda, že klidně po půl roce stání na ní můžu hupsnout bez sedla a jet ven a ona nehne ani uchem.
Lenka18

XXX.XXX.60.146
Dotaz
napsal(a):
Jak je na tom QH s temperamentem?
Často se pohybuji mezi QH v kombinaci cuttingových a reiningových linií a je fakt, že mě zpočátku překvapil ten temperament. Rozhodně žádní "mouchysněztesimě", naopak bystří koně hledající jakoukoliv zábavu. V práci super, ochota, gymnastický pohyb. Akorát někdy ujedou trochu do ajfru, ale klidný jezdec, který ví, co dělá, s tím nemá problém.
Všimla jsem si ale u těchto koní, že ti nervóznější potřebují stres tzv. vychodit = rotovat po boxu, ohrádce na závodech atd. Když to nejde,může být problém. Ale to asi já mám trochu nestandardního pacienta 😁
Jinak super koně, jemní a vnímaví, ochotní se učit. Je radost s nimi pracovat.
Pokud se vám líbí ti větší, tak přidávám svého, těch 155 mít bude (mmchd je mu 9 let a reálnou kupní cenu dnes má okolo 170tis., tak to prostě je. Ale dají se sehnat 2-3letí za velmi dobré ceny).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Podle mne je to jako s člověkem, buď si sednete, nebo ne.
https://m.youtube.com/watch?v=aGUyabJEqxE&t=22s

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mne je to jako s člověkem, buď si sednete, nebo ne.
https://m.youtube.com/watch?v=aGUyabJEqxE&t=22s
Jo jenže tvůj žlutý je extra třída 😁 kříženy s cirkusovym ponikem 😁
Lenka18
napsal(a):
Často se pohybuji mezi QH v kombinaci cuttingových a reiningových linií a je fakt, že mě zpočátku překvapil ten temperament. Rozhodně žádní "mouchysněztesimě", naopak bystří koně hledající jakoukoliv zábavu. V práci super, ochota, gymnastický pohyb. Akorát někdy ujedou trochu do ajfru, ale klidný jezdec, který ví, co dělá, s tím nemá problém.
Všimla jsem si ale u těchto koní, že ti nervóznější potřebují stres tzv. vychodit = rotovat po boxu, ohrádce na závodech atd. Když to nejde,může být problém. Ale to asi já mám trochu nestandardního pacienta 😁
Jinak super koně, jemní a vnímaví, ochotní se učit. Je radost s nimi pracovat.
Pokud se vám líbí ti větší, tak přidávám svého, těch 155 mít bude (mmchd je mu 9 let a reálnou kupní cenu dnes má okolo 170tis., tak to prostě je. Ale dají se sehnat 2-3letí za velmi dobré ceny).
Ten je boží teda Jak řikám, cena odpovídá kvalitě. Já našla uplně nádherný kousky, ale bohužel mladý a jak řikám, to bych se asi bála, co se týče výchovy..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.189
napsal(a):
Při vyhlížení dejte hlavně velký pozor na zdraví.
Jinak já ty americký povahy miluju. Jako člověk, který u koní začínal ve třiceti, oceňuju právě ten salámismus, ochotu a klid. Naštěstí i moje kobyla křižovatka APH/QH tu povahu má a je pravda, že klidně po půl roce stání na ní můžu hupsnout bez sedla a jet ven a ona nehne ani uchem.
To ja mohla na svoji hysterku achalu taky. Tam bych si teoufla tvrdit ze pokud nekomu sedne ta povaha. Muze ho poridit i zacatecnik vicemene. Hrozne moc tomu svymu cloveku dokazou tolerovat. Tolik ze sem to u jinyho plemene nezazila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Jo jenže tvůj žlutý je extra třída 😁 kříženy s cirkusovym ponikem 😁
Prostě jedinec 😀 ne plemeno.
Dejte si hlavně pozor na žluté QH, většina těch co mi prošla pod rukama tak nebyli normální. :D Ten co máme teď si myslí, že je pes, lozí nám do auta do kufru, lehá si na matraci, odnáší nám věci, vysypává nám tašky, lozí do baráku, vlastně lozí úplně všude, sežere mi oběd během vteřiny když zpozoruje, že se nikdo nedívá, neskutečně se umí napučit když ho člověk na něco upozorní. Navíc je to neskutečně užárlená drbna, nenechá nikoho si pokecat aby nenarval hlavu mezi lidi. Takže tak s QH :-D :-D
lufus
napsal(a):
Dejte si hlavně pozor na žluté QH, většina těch co mi prošla pod rukama tak nebyli normální. :D Ten co máme teď si myslí, že je pes, lozí nám do auta do kufru, lehá si na matraci, odnáší nám věci, vysypává nám tašky, lozí do baráku, vlastně lozí úplně všude, sežere mi oběd během vteřiny když zpozoruje, že se nikdo nedívá, neskutečně se umí napučit když ho člověk na něco upozorní. Navíc je to neskutečně užárlená drbna, nenechá nikoho si pokecat aby nenarval hlavu mezi lidi. Takže tak s QH :-D :-D
No tak to potřebuji! 🤣