Zdravím, nevíte zda toto funguje? Popř. něco jiného? Po úrazu mám křivé držení těla a trošku předsunuté rameno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak to funguje to nevím, mám také křivé držení těla a to bez úrazu, k jedné straně jsem ohebnější a držím jedno rameno níž, není to skoro patrné, ale je to tam- levé rameno níž a ohebnější na levou, ale raději cválám na pravou....
Ta věc je na ježdění? Jako že zpevní tělo, jezdec se nehrbí a tak? Dala by jste celý odkaz...
napsal(a):
Jak to funguje to nevím, mám také křivé držení těla a to bez úrazu, k jedné straně jsem ohebnější a držím jedno rameno níž, není to skoro patrné, ale je to tam- levé rameno níž a ohebnější na levou, ale raději cválám na pravou....
Ta věc je na ježdění? Jako že zpevní tělo, jezdec se nehrbí a tak? Dala by jste celý odkaz...
https://equestrians.cz/produkt/treninkova-vesta-ps-of-sweden-perfect-shoulder/

Nemám přímo toto, ale podobný výrobek, který by mi měl rovnat pozici lopatek. Chce to vyzkoušet, protože např. mě to z nějakého důvodu nutí zvedat ramena a tím přetěžuju trapézy. Kamarádce to naopak velmi vyhovuje. Každé tělo funguje jinak.
Arbora
napsal(a):
Hlavne myslite na to, že keď máte krivé telo, krivíte aj koňa. Sama sedím krivo, ale teda problém mám v panve, pomáha hlavne fyzioterapia a občas á kontrola zo zeme. A hlavne naučiť sa ten pocit som rovno, vs. som krivo.
Pocit sedím křivě vs sedím rovně rozpoznám ale potřebuji nějakou oporu zad a ramen
Boris1269
napsal(a):
Zdravím, nevíte zda toto funguje? Popř. něco jiného? Po úrazu mám křivé držení těla a trošku předsunuté rameno.
Upřímně nejlepší je posílit vlastní tělo, pracovat na tom s fyzioterapeutem. pokud bude nějaká pomůcka táhnout dozadu ramena, v křivosti vám to stejěn nepomůže, potřebujete zpevnit nejdřív řádně střed těla, protahovat zkrácené vazy a svaly, posilovat ochablé, tím se více napřímí páteř, pánev se dostane do lepší pozice, ramena také, pokud vám něco potáhne ramena vzda, místo zpevnění celku, akorát si ty klouby "zablokujete" a ztvrdne vám ruka. Chcete fakt cvičit a s fyziterapeutem pracovat na postupné mobilizaci ramene. Taky mám jedno rameno trochu víc dopředu a horší hybnost a žádná pomůcka, krom výše zmiňovaného tomu nepomáhá a úplně nejhorší bylo to rameno cpát cíleně zpět, to jsem si ho blokla naprosto luxusně.