Vendy4

XXX.XXX.120.2
Dobrý deň prajem, píšem, pretože som už mierne zúfala, a taktiež tento problém potrebujem zo seba už naozaj dostať von aspoň tou formou že o tom napíšem. Svoje dva koníky som si kúpila pred 8 mesiacmi, prišli obidvaja zo stáda, vyrastali spolu od mala. Ich vzťah bol silný a to mi vyhovovalo, naučili sme sa spolu žiť a náš vzťah vo trojici bol ako z rozprávky až som nemohla veriť tomu že tie zvieratá čo na mňa erdžia zakaždým čo ma zazrú sú moje. Pred mesiacom mi však napísala kamarátka, že hľadá miestečko pre svojho 22 ročného koníka ( teda...povedala mi že má 15 a nakoniec sa z neho vykľul 22 ročný dychavičný kôň s rakovinou. Má robené testy, všetko som si dôkladne preverila, ale všetky vady som si zistila až keď prišiel kôň ku mne. Do vtedy som koňa nikdy nestretla, videla som ho len na fotkách z ktorých som nikdy nič nevyčítala. Keď ku mne teda prišiel, moji dvaja koníci ho odstrkovali a mali neutrálny vzťah. Ale posledné dva týždne je kobyla tak závisla na tom novom koňovi že ma rozrazí. Vytrháva sa mi z ruky ked ju len beriem o pár metrov od ohrady, počas práce robí somariny len aby sa za ním dostala. Jej brata ( toho môjho druhého konika) tak odstrčili že chudák stojí len sám v kúte a kobyla nejaví záujem už vôbec o nič. Stala sa totálne závisla na tom novom koníkovi. Ten ju tak akurát naučil somarinám typu: keď vidiš ohlávku utekaj a poriadne daleko. Jediný kto na mňa nezabudol a príde s veľkou radosťou je moj malý valach Stretli ste sa niekedy s niečím takýmto? Ako by ste mi radili postupovať? Kobyla je maximálne odmeraná, kašle na robotu len aby bola v kuse nalepená na zadku starému valachovi. A pritom nikdy niesu mimo dosah, keď pracujú vidia na seba. Ale kobyla je maximálne závislá. Dokonca pri nom dostala pred včerom aj jej prvu ruju. Za dva týždne ide na troj mesačný výcvik preč.... myslíte že ked sa vráti zlepší sa to? Dakujem
No, pokud to jsou roční hříbata a musela být jen spolu, tak jim prostě chybí stádo a větší koňská společnost. Nejlepší pro fyzickýi psychický vývoj hříbat je rozmanité stádo, případně alespoň stádo vrstevníků. Pokud jsou takhle 2 hříbata sama, sice se může zdát, že máte "vztah jako z pohádky", ale jediné, co se děje je to, že vám z nich rostou asociálové s narušenou psychikou.
Takže závislost na jediném dospělém koni v okolí je váš nejmenší problém, tyhle nápady jako pořídím si hříbata do samoty nekončí dobře.
Vendy4

XXX.XXX.239.228
rennie111
napsal(a):
Mesiac je krátko, kobyla sa zaláskovala teraz bude horovať ostošesť :)) Časom sa jej zunuje a malo by to byť lepšie a možno kým bude preč tak si aspoň chlapci na seba v pokoji budú mať čas zvyknúť.
Trocha mimo ale aká je stará keď píšeš prvú ruju?
Ma 4 roky :)