Hobby/sport kůň za levno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2019 17:54
Boris1269

XXX.XXX.82.9

Zdravím, je tady někdo kdo má koně do hobby sportu nebo nižšího sportu a stál ho méně jak 50 000,-kč ?

22.7.2019 18:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.50.91

Boris1269 napsal(a):
Zdravím, je tady někdo kdo má koně do hobby sportu nebo nižšího sportu a stál ho méně jak 50 000,-kč ?

To leda nějakýho mlaďocha, kterýho si člověk sám nachystal, anebo už nějakého vysloužilce, jinak je to za zdravého koně spíš neraalné.

22.7.2019 18:08
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Ahoj, já mám aktuálně v bezplatném pronájmu 5 letého koně, loni ještě běhal, bude z něho super militarista, nebo hobby parkurák. Majitelka za něj chce 15 000.
Ono najdeš super hobby koně nebo do nižšího sportu za fajn cenu, ex dostiháky, ale máš s nimi hromadu práce aby jsi jim to v hlavě změnila. :)

22.7.2019 18:13
lenacia

XXX.XXX.173.31

já na ní nesportovala ani nic, nicméně kvalitativně pod zkušenějším jezdcem by Sára byla absolutně vhodná do nižšího sportu, a v 10 letech jsem ji kupovala za 40 tisíc přičemž za sebou měla jedny hobby závody

22.7.2019 20:05
kapička

XXX.XXX.5.211

Občas se na inzerci objeví kůň, kterého se musí majitel rychle zbavit, tak prodá pod cenou, ale je to o štěstí.
A nebo jak píší výše, udělat si nějakého dostiháka pro sebe. Krásný příklad, že to jde, je třeba Alpha Two. 2016 ještě běhal překážkové dostihy a 2017 šel Z parkur za chybu...

22.7.2019 20:14
anobbona

XXX.XXX.84.98

Kupovala jsem rocka za 5 tis., v 6 letech ho chtěli na pronajem do sportovni staje na drezuru, ma opravdu talent, velmi pekne chody a vysoky kun. Nedala jsem ho, obcas uvazuju co by bylo kdybych ho dala, u me se jen flaka v ohradě, ja se svezu jen velmi zřídka

22.7.2019 21:26
Slon Indický

XXX.XXX.42.230

No, do 50 tisíc se kůň do hobby sportu sehnat dá, ale nebude to mladý, zdravý kůň, prijezdeny natolik, že se dá druhý týden vyjet na závody.
V téhle cenové relaci seženete koně mladé, neprijezdene nebo zkažené, případně zmiňované bývalé dostihaky, koně se zdravotními problémy a nebo koně starší, či vyřazené chovné klisny.
Výjimečně se někdo bude muset hotového hobby koně narychlo zbavit, ale myslím, že to je pak spíše přes známé, než na inzerci.
Typicky všechny kategorie v téhle cenové relaci budou vyžadovat kupu práce a nákladů, než na sport budou, takže v konečném důsledku vyjdou dráž, a výsledek je nejistý, i když s dobrým vedením je vlastně do nižšího sportu každý kůň.
Výjimka jsou zdravotní vady (v téhle cenové relaci bude chromy každý druhý), tam to do sportu nebude, a pak koně starší, kteří třeba můžou závodit hned, ale zase pak máte brzo důchodce s omezeným využitím.

23.7.2019 22:17
Via Vanness

XXX.XXX.176.140

Svou zkušeností mohu jen potvrdit výše psané názory. Můj druhý koník je klasicky vyštycovaný L-kový parkurák, co odmítal přejít 20 cm. 8 let, cena 50.000,-

Narostlý, mohutný ryzák se skvělým původem, který za tyhle peníze nelze normálně koupit. Koník šel proti ruce, vlastně všelijak proti jezdci, nenechal se nauzdit, skřípal zubama při sedlání, na jízdárně se kroutil, jak žížala, všechny možné zlozvyky, co jsem znala a pár úplně nových. Skvěle shazoval přes lopatku a vždycky na mě ještě stihl šlápnout, takže jsem měla neustále otisky jeho kopyt na zádech na vestě.

Cca po sedmi měsících trpělivé práce si vozím zadek na koníkovi, ke kterému bych se jinak za relativně O.K. peníze určitě nedostala a je z něj super parťák, který mě na závodech nejednou podržel. Tolerantní k mým chybám.

Tedy, i toto je někdy možná cesta, ale jak píšou dámy nade mnou, v této cenové relaci to asi bude vždy něco za něco.

Neregistrovaný uživatel

25.7.2019 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Mimo téma mohu se optat jak jste vyřešila zraněného valáška? Nechala jste uspat?

Na váš dotaz možná by se nechal sehnat nějaký plňásek později obsedlí a bez dostihové minulosti. Nebo možná by se našel i Kinský

26.7.2019 00:02
koně

XXX.XXX.174.63

Boris1269 napsal(a):

Taky by mě zajímalo,jestli a jak už jste vyřešila chudáka s kýlou .
Cena vás zajímá,že budete chtít po ustajovateli náhradu? Nebo sháníte jiného koně?

26.7.2019 05:55
Boris1269

XXX.XXX.82.9

koně napsal(a):
Taky by mě zajímalo,jestli a jak už jste vyřešila chudáka s kýlou .
Cena vás zajímá,že budete chtít po ustajovateli náhradu? Nebo sháníte jiného koně?

Valášek je pořád se mnou. Tkáň se mu částečně zjizvila ale zase mi vet řekla že je tam pořád riziko. Rehabilitujeme a za 10 týdnů by mohl ke koním. Strašně se bojím toho že se mu to otevře.

26.7.2019 05:56
Boris1269

XXX.XXX.82.9

Boris1269 napsal(a):
Valášek je pořád se mnou. Tkáň se mu částečně zjizvila ale zase mi vet řekla že je tam pořád riziko. Rehabilitujeme a za 10 týdnů by mohl ke koním. Strašně se bojím toho že se mu to otevře.

Špatný smajlík.

26.7.2019 10:23
koně

XXX.XXX.174.63

Boris1269 napsal(a):

Tak to se vám nedivím,břicho ,sic jako zhojené,ale ..... To je velké riziko
Tak držím palce ,ať to koník rozchodí,když jste se do toho dala

26.7.2019 12:03
Boris1269

XXX.XXX.166.34

koně napsal(a):
Tak to se vám nedivím,břicho ,sic jako zhojené,ale ..... To je velké riziko
Tak držím palce ,ať to koník rozchodí,když jste se do toho dala

Děkujeme

Přidejte reakci

Přidat smajlík