Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2019 14:00
kallisto

XXX.XXX.237.35

Jaké značky včetně typu/modelu sedla vám pasuje na opravdu kulaťoučké koně?
Pasuje některý model s vyměnitelnou komorou?
Jde mi o sedlo anglické, bez ohledu na zaměření skoky/drezura.

24.7.2019 15:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Často doporučovaný je Witec Wide. Myslím, že Hhippie měla na cobku Isabell Werth.

24.7.2019 19:22
Slon Indický

XXX.XXX.10.87

Z vymenitelnych asi jedině Wintec Wide, z normálních se dají na koule bez kohoutku napasovat extra široké Passiery, a pak jsou sedla Fryso, která jsou ale myslím jen drezurní, jsou dělaná na frise, tak na koule taky dobře sedí.

25.7.2019 12:57
tynahan

XXX.XXX.32.39

Za mě též jednoznačně Wintec Wide, a to nejlépe ve starší verzi. Model New je sice pro jezdce o něco komfortnější, ale starší verze prostě líp drží a neotáčí se. I se stejnou barvou komory je starší typ už na pohled širší. Naopak novější typ lépe sedí koním se širokým hřbetem, ale s malým kohoutkem. A též hlasuji pro verzi s drezurním podbřišníkem. Z nějakého neznámého důvodu na koni prostě sedí líp. Mám těchto sedel několik a jsem maximálně spokojená. Ani v jednom nemám nejširší komoru. Každopádně u sedel na široké koně nejde jen o šířku komory, ale také o tvar sedlových polštářů. Ty jsou u Wide sedel šité tak, aby vyhověly širokému a rovnému hřbetu.
Naopak zmiňovaný Wintec Isabell Werth na široké koně nesedí, a to jak kvůli šířce komory (lze dát maximálně bílou, naopak Wide má bílou jako nejužší), tak kvůli zmiňovanému tvaru polštářů.
A velké plus je i cena - Wintec Wide na bazoši pořídíte i za 6000Kč.

28.7.2019 08:30
axl

XXX.XXX.167.252

Sama mám vyzkoušené sedlo Wintec 250 s bílou komorou. Vyzkoušené jak na téměř bezkohoutkoveho ČT a na painta, který má záda, jako jídelní stůl. Sedlo sedí, nepretaci se. Sedlo je vhodné jak na jízdárnu, tak do terénu, velmi pohodlné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík