https://www.facebook.com/Bezkostrova-latkova-Sedla-BLS-542557552911326/
nevím zda jsem proti sheril zaujatá ale většina výrobků mi přijde hrůza. nikdy jsem neviděla náhubky naživo ale ty její mi přijdou dost neprofi
maska na oči hrůza - přijde mi to nebo to má ten chudák nalepené na očích?
etnies86
napsal(a):
https://www.facebook.com/Bezkostrova-latkova-Sedla-BLS-542557552911326/
nevím zda jsem proti sheril zaujatá ale většina výrobků mi přijde hrůza. nikdy jsem neviděla náhubky naživo ale ty její mi přijdou dost neprofi
maska na oči hrůza - přijde mi to nebo to má ten chudák nalepené na očích?
Možná to nemá paní ještě vypracované a pořád se učí. Však ona to vypiluje.
Na pohled to není jako od velkých výrobců, ale možná je to kvalitně a pevně ušité a něco to i vydrží. Takto začínal můj kamarád doma na koleni a ze začátku nic moc.
No a mi to kupovali, aby měl radost a hned to nevzdal.
Dnes je jeden z nejlepších sedlářů u nás - krásné věci, super kvalita a vyhledávaný i v cizině. Dnes se směje, když porovná jeho první sedlo a sedlo vyrobené dnes. Každy nějak začínal. Snaha se cení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já teda souhlasím s etnies. Hlavně například cena bezdudidlovky, 1000, -, to je cena za kterou koupím komerční kožený výrobek a ne slataninu z kusů fleecu.
Sedla mi silne připomínají pady ORX, ale paní z ORX má svoje sedla propracované, systematicky je vyvíjí a kvalitu zlepšuje, nicméně i její prvotiny byly na daleko vyšší úrovni.
Masky leží na hlavě, jsou příliš dlouhé. Leží na očích. A při použití s ohlavkou si neumím představit jak by to sedělo dokupy pokud bych chtěla mít masku pod ohlavkou.
Co tím chci říct. Sheril znám jen z vyprávění, dokud mi jiný člověk neřekl že je to ona a co je zač, ne spojila bych si to. Vyrábět koňské věci je sice hezké, ale prodávat něco, co doma ublemtam na koleni, bez toho aniž bych sama sebe kriticky hodnotila a nejprve si sila pro sebe a zdokonalovala, zkoušela u známých apod. Přece nejde prodávat zboží za celkem vysokou cenu. Nehledě na to, že pochybuji že má v oboru živnost, takže by nejspíš prodávat ani neměla.
Také mám kamaráda, který začal dělat s kůží ještě ve škole, vyráběl podomácku obaly na telefony, na doklady, první peněženky... A ty neprodával, nebo jen za symbolickou cenu kůže prodával po spolužácich a kamarádech. Dneska vyrábí barefoot obuv, peněženky, pásky, opravuje jezdecké kožené věci, ale trvalo to X let než se vypracoval a mohl začít chtít nějakou cenu za své zboží a samozřejmě, založit živnost.
Je to trochu i o té sebekritice, chtít se zlepšovat a umět porovnat svoje výrobky s nabízeným. Nikde i jsem u sheril neviděla třeba větu "moje práce v začátcích, omluvte nedostatky" atd atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Sheril se výrobou věci zabývá už několik let. Drobný pokrok je vidět, tak ji dejme ještě několik let, a třeba to zdokonalí. A ono dokud budou kupci, bude vyrábět dále a prodávat 🙂
Ano jde o Sheril (je i ve skupině Těhotenství a koně či tak nějak na FB). Co se týče živnosti - pokud má jen malý obrat a neprodává ve velkém - budiž je to její riziko.
Sama se zabývám šitím zkoušela jsem i něco na koně k nám do klubu, sama vím jak se člověk nadře když s tím začíná (a také nejsem z oboru jem archeolog). V současné době mě šití živí, ale opravdu trvalo dlouho než jsem si postupy zažila a naučila se jak to ušít aby to jednak vypadalo dobře, jednak drželo jak má a jednak sedělo. Nehledě na technologie (vyšivací a šicí průmyslové mašiny na stroji z lidlu to fakt nejde a na šlapacím se nadřete - ne že by to nešlo :) )
Další věc jsou materiály - sehnat dobrou kvalitní látku v módních barvách, nekupovat km a nedat za to majlant je celkem problém ...
Naučit se dá lecos, ale chce to pokoru a zkoušet zkoušet a zkoušet :) ... a třeba si i nechat poradit ..
efendi
napsal(a):
Ano jde o Sheril (je i ve skupině Těhotenství a koně či tak nějak na FB). Co se týče živnosti - pokud má jen malý obrat a neprodává ve velkém - budiž je to její riziko.
Sama se zabývám šitím zkoušela jsem i něco na koně k nám do klubu, sama vím jak se člověk nadře když s tím začíná (a také nejsem z oboru jem archeolog). V současné době mě šití živí, ale opravdu trvalo dlouho než jsem si postupy zažila a naučila se jak to ušít aby to jednak vypadalo dobře, jednak drželo jak má a jednak sedělo. Nehledě na technologie (vyšivací a šicí průmyslové mašiny na stroji z lidlu to fakt nejde a na šlapacím se nadřete - ne že by to nešlo :) )
Další věc jsou materiály - sehnat dobrou kvalitní látku v módních barvách, nekupovat km a nedat za to majlant je celkem problém ...
Naučit se dá lecos, ale chce to pokoru a zkoušet zkoušet a zkoušet :) ... a třeba si i nechat poradit ..
ta modrá sada je naprosto bozi. Klobouk dolu před vaši prací. 🙂
efendi
napsal(a):
Kdysi v r.1998 jsem ušila pro všechny koníky, na Huberta, bílé podsedlové dečky. Abychom byli poznat, že jsme z jedné stáje.Dochovaly se dvě.Ostatní zmizely, zřejmě při stěhování. A já sama nestačím koukat, že jsou v pořádku. Je pravda, že byly šité z materiálů přírodních, vyrobených před revolucí, ale i tak je to zarážející a mě to těší.
Teď už nešiji, dají se koupit krásné, jen dokola opravuji síťovky, na svou muchařku.
Teda občas taky vyrábím nějaké věci pro koníky (obaly na sedla a třmeny, podložky pod bandáže, čabraky, úprava deček), něco sama něco s kamoškou, ale takové výrobky, jak jsou úvodním příspěvku, třeba ta maska připlácnutá na oči, či ty pady na koně, co záda chrání úplně mizerně to bych se styděla nabízet.
Pro srovnání ukázka pár výtvorů pro koníky. Ono se dá dělat spousta věcí, ale člověk by měl trochu nějakou soudnost.
etnies86
napsal(a):
taky krása. na to sedlo, paráda.
právě mi přijde že ona soudnost nemá
Taky máme v širší rodině hrdou švadlenu, šije tedy dětské tepláčky, tašky a takové vycpané hračky, nejčastěji zvířátka, kapsáře atd. A prostě vždycky je znát, že je to doma šité a u tepláků na mrně za 600 bych si představovala vyšší kvalitu. Někdo prostě má v sobě ten šmrnc, vkus, cit pro detail a u někoho to nevykompenzuje ani velká dřina. Jinak musím říct, že ze zde prezentovaných výrobků mi spadla brada, krásná práce.
Uff, jsem se kvůli reakci po 100 letech přihlásila, ale ty nervy
Od paní jsem si v loňském roce nechala šít lehký postroj na poníka, využili jsme tedy asi jen 2x, ale byla jsem příjemně překvapena.
Komunikace super, vše dle dohody, postroj sedí jak na ponyho kvh cca 120cm, tak se dá díky přezkám zvětšit i na kobylu 160cm, s čímž jsem teda vůbec nepočítala, ale je to dobrej bonus.
Až díky této diskuzi jsem si paní spojila s nickem Sheril, do teď jsem si ji nebyla schopná zařadit, i když jsem měla pocit, že ji ,,znám víc,,.
Každopádně její práci chválím, jsem spokojená, v porovnání s fotkami zde z minulosti je to nyní úplně jinde. A i když do diskuzí většinou nepíšu, zde jsem měla nutkání, bo zde je ten progres opravdu vidět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já si zase říkala, že za tu cenu, taková lepší podsedlovka, a nebo to bylo za cenu tlusté beránkové deky pod western - nic proti :-)
Teď už je kvalita jinde, a ceny samozřejmě taky.
Třmeny na to nepatřily tehdy a nepatří na to teď, ale sama producentka říká, že jsou určené jen na krizovky a k odložení nohou, rozhodně ne k opírání, vysedání, práci v lehkém sedu apod.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Čím víc dělá, tím se lepší, mělo by to tak být normální. Na stav mysli to moc vliv mít sice nebude, ale co už.
Tak dokonce jsem našla i fotku loni ušitého postroje, za mě spokojenost, využila jsem myslím jen jednou, ale to z toho důvodu, že poník má zdravotní problémy, ne z důvodu vady postroje. Každopádně chtěla jsem funkční a levnej postroj, tak aby splnil účel, neřešila jsem barvu, řešila jsem jen, aby byl pohodlnej koni a tohle splňuje.
A i když za cca stejnou cenu seženu hotovej na netu, tak je mi milejší to dát jako zakázku někomu, kdo i když jde jen o pár peněz, tak je nejspíš použije na koně. Pokud vím, tak paní má starýho poníka, tak mě může zahřát pocit, že třeba pár korun půjde na něj.