Vyhadzovanie zadnými nohami

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Markíz

27.7.2019 18:24
Markíz

XXX.XXX.246.71

Ahojte. Prosím kto má s týmto skúsenosť nech mi poradí. Ďakujem.
Takže jazdím pol roka na Haflingerovi menom Markíz. Doteraz sme iba klusali a kráčali ale odteraz aj skúšame cvalať. No a... Najskôr všetko v pohode len nechcel trocha zastavovať ale super. No a potom začal akoby kozlovat a vyhadzovať má. Skúšala to aj trenérka ale bez úspechu. Neviem ako ho to mám co najskôr odnaucit prosím poraďte.

27.7.2019 20:19
lenacia

XXX.XXX.211.203

Markíz napsal(a):
Ahojte. Prosím kto má s týmto skúsenosť nech mi poradí. Ďakujem.
Takže jazdím pol roka na Haflingerovi menom Markíz. Doteraz sme iba klusali a kráčali ale odteraz aj skúšame cvalať. No a... Najskôr všetko v pohode len nechcel trocha zastavovať ale super. No a potom začal akoby kozlovat a vyhadzovať má. Skúšala to aj trenérka ale bez úspechu. Neviem ako ho to mám co najskôr odnaucit prosím poraďte.

a nemá nějaký zdravotní problém? Volali ste veta nebo fyzio? Sedí mu dobře sedlo? Nepřesvalil?

27.7.2019 22:01
Arbora

XXX.XXX.212.221

Keď vylúčite všetky možné zdravotné komplikácie, či prehnané nároky, máte na toho koň jazdecky? Nie každý budú ochotne voziť nevycválaného jazdca...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2019 01:27

Pokud je to váš koník, naučte jej nejdříve na slovní povely, pak můžete ze sedla koně zklidnit, dostat do nižšího chodu.....pokud je to koník někde na jízdárně, najděte si jinou, není to koník na kterém se má začínající jezdec učit, pokud vám to nevadí, tak to neřešte, nějak se k tomu dopracujete. Jen helma, ohraničený prostor, koník popřípadě na lonži.

28.7.2019 08:57
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud je to váš koník, naučte jej nejdříve na slovní povely, pak můžete ze sedla koně zklidnit, dostat do nižšího chodu.....pokud je to koník někde na jízdárně, najděte si jinou, není to koník na kterém se má začínající jezdec učit, pokud vám to nevadí, tak to neřešte, nějak se k tomu dopracujete. Jen helma, ohraničený prostor, koník popřípadě na lonži.

Nějak nechapu jak ji povely k určitým chodům mají pomoct při kozlovani. Sama mám zkušenost že jakmile kůň začne je pro nej těžké přestat, dokud jezdec nehodí hubu, nebo kůň nezjistí že to nemá cenu.

28.7.2019 09:14

Antisgarcia napsal(a):
Nějak nechapu jak ji povely k určitým chodům mají pomoct při kozlovani. Sama mám zkušenost že jakmile kůň začne je pro nej těžké přestat, dokud jezdec nehodí hubu, nebo kůň nezjistí že to nemá cenu.

Nevím jak vy, ale já mám koně naučeného na ho- hou, ještě před obsednutím, klasika: krók, klus, hop na zaskočení do cvalu, přechody dolu na hou, pak až se koník učí povely sedem , nohama-holení, rukou..používám i při úleku, rozrušení koně...funguje. . zadavatelka píše, že koník nechce zastavovat a PAK že začne kozlovat(pravděpodobně jde rukou zpět, což koníka čílí) zadavatelka nepíše, co je to za koně- stáří, přiježděnost, takže každý věští z křišťálové koule.........

28.7.2019 10:06
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím jak vy, ale já mám koně naučeného na ho- hou, ještě před obsednutím, klasika: krók, klus, hop na zaskočení do cvalu, přechody dolu na hou, pak až se koník učí povely sedem , nohama-holení, rukou..používám i při úleku, rozrušení koně...funguje. . zadavatelka píše, že koník nechce zastavovat a PAK že začne kozlovat(pravděpodobně jde rukou zpět, což koníka čílí) zadavatelka nepíše, co je to za koně- stáří, přiježděnost, takže každý věští z křišťálové koule.........

Tak ona je věc že se slečna neptala na to jak naučit koně zastavovat, to si musí každý naučit stylem jakým on chce, ale ptá se na to jak ho odnaučit kozlovat, což pochybuji že půjde koně odnaučit kozlovat.

28.7.2019 10:25
kallisto

XXX.XXX.169.140

To nejde o to, ho odnaucit.

To j reakce na neco. Neco mu vadi nebo na neco reaguje. Bud ma moc energie a malo pohybu ktery se snazi nekde vybit.

Nebo mu drbete do zad, nebo do huby, do břicha.
Tlaci ho sedlo nebo ho neco boli.

Zkuseny jezdec by si mel poradit.
Pokud neprisel jeste na to ze vyhazovanim se zbavi jezdce a tim toho co ho zlobi tak rajtak to usedi a po par lekcich kun vyhazovat nebude. Pokud tam neni ten aspekt zdravi nebo vystroje. Poud to nepřestane delat zkusenemu jezdci, pak hledejte problem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík