Řešíme se známou přechod z podkov na bosá kopyta a to u plnokrevníka. Já mám zkušenosti pouze s poníky a fjordem.
Prosila bych o radu, na co si u botiček pro plňase dávat pozor. A pokud vám nějaké botičky fungují dobře, které to jsou.
Samozřejmě přihlédneme ke kopýtkům dotčeného koně, ale trochu se zorientovat předem, neškodí.
Je to rekre kůň, skákat bude max někde v terénu přes kmen či příkopu.Popř. na Hubertovce.
Děkuji za info.
Fotka pro upoutání
Ja mam na plnase boticky Cavallo, velikost si ted nevybavim, ale mam v nich takovou tu zmensujici podlozku, myslim, ze jsou to dvojky, takze s vlozkou jedenapulky. :-) Spokojenost celkem ano, dost toho vydrzi, jen se po projeti vodou nebo vysokou travou apod. rozepina ten svrchni suchac, ktery ale botu jako takovou nedrzi, je jen kryci. Ale mam je uz X let, koukala jsem ted na net a to zapinani uz maji zas trochu jine. Po vystrouhani nam byly vzdycky tedy trochu volnejsi, ale kun se nikdy neodrel, mela jsem je i na ctrnactidennim cundru, do terenu kdyz bylo tvrdo a tak. Jsou teda takove masite, vzdycky mi to prislo jako prezkace. :-) Kun ale problem nikdy nemel. Nicmene uz nepouzivam, jezdime vetsinou bosky, a loni na leto jsem kvuli tomu suchu po deseti letech na predky nakovala, prislo mi to pro kone proste komfortnejsi, tvrda jak beton byla i pastvina, kun byl trochu omackany a po nakovani vypadal vyrazne spokojeneji. Kdyz jsem je videla na jednom skoleni, tak se mi vic libily Easy boots, ale pry pri pravidelnem pouzivani malo vydrzi. Nabidla bych klidne k zapujceni na vyzkouseni, ale tusim, ze vy nejste uplne od Prahy, ze?
Máme na plňase Renegade Viper od paní Vostatkové. Kupovali jsme přes asistenta napasování bot. Naštěstí jsme nemuseli vyměňovat a botičky sedí perfektně. Ve všech chodech perfektně drží. Jak si na ně zvykl, hned jak vidí, že je neseme, tak přijde sám a zvedne nohu a chce je hned nasadit.
Nejlepší je, když paní vyzkouší a napasuje botky přímo u Vás. My jsme z Moravy a sem jezdí většinou jen 1x do roka. Na druhého koně byla tenkrát přímo u nás a museli jsme vyzkoušet zase patery boty než jsme vybrali ty správné. Má atypická kopyta. Předpokládám, že pokud maté zkušenosti s botičkami, tak je máte rovněž asi od paní Vostatkové.
Valérie22
napsal(a):
Máme na plňase Renegade Viper od paní Vostatkové. Kupovali jsme přes asistenta napasování bot. Naštěstí jsme nemuseli vyměňovat a botičky sedí perfektně. Ve všech chodech perfektně drží. Jak si na ně zvykl, hned jak vidí, že je neseme, tak přijde sám a zvedne nohu a chce je hned nasadit.
Nejlepší je, když paní vyzkouší a napasuje botky přímo u Vás. My jsme z Moravy a sem jezdí většinou jen 1x do roka. Na druhého koně byla tenkrát přímo u nás a museli jsme vyzkoušet zase patery boty než jsme vybrali ty správné. Má atypická kopyta. Předpokládám, že pokud maté zkušenosti s botičkami, tak je máte rovněž asi od paní Vostatkové.
Myslím, že snad všichni mají botičky od ní.Na sever Moravy ale nejezdí nikdy. Jsme až na polské hranici.
Já si s ní telefonovala. Nakonec jsem fjordovi koupila Easyboot Glove. To byly už druhé, po botičkách Cavallo.
Ty Easyboot pasovaly dobře.
manitschka
napsal(a):
Ja mam na plnase boticky Cavallo, velikost si ted nevybavim, ale mam v nich takovou tu zmensujici podlozku, myslim, ze jsou to dvojky, takze s vlozkou jedenapulky. :-) Spokojenost celkem ano, dost toho vydrzi, jen se po projeti vodou nebo vysokou travou apod. rozepina ten svrchni suchac, ktery ale botu jako takovou nedrzi, je jen kryci. Ale mam je uz X let, koukala jsem ted na net a to zapinani uz maji zas trochu jine. Po vystrouhani nam byly vzdycky tedy trochu volnejsi, ale kun se nikdy neodrel, mela jsem je i na ctrnactidennim cundru, do terenu kdyz bylo tvrdo a tak. Jsou teda takove masite, vzdycky mi to prislo jako prezkace. :-) Kun ale problem nikdy nemel. Nicmene uz nepouzivam, jezdime vetsinou bosky, a loni na leto jsem kvuli tomu suchu po deseti letech na predky nakovala, prislo mi to pro kone proste komfortnejsi, tvrda jak beton byla i pastvina, kun byl trochu omackany a po nakovani vypadal vyrazne spokojeneji. Kdyz jsem je videla na jednom skoleni, tak se mi vic libily Easy boots, ale pry pri pravidelnem pouzivani malo vydrzi. Nabidla bych klidne k zapujceni na vyzkouseni, ale tusim, ze vy nejste uplne od Prahy, ze?
Ony jsou ty Cavalla dva druhy. Jedny takové hobby a druhé spíše sportovní. A ano, liší se zapínání,
Ty Cavalla jsem měla jako první. Obouvala jsem je s pomocí paličky na maso. Jinak koni hrkaly, když běžel a taky jsme je ztráceli. Nebylo vyjímečné, když jsem na konci louky zjistila, že nemáme botu.
Boty jsou kožené, takže těžší, ale jak píšete, kůň se mi nikdy neodřel.
Já mám dojem, že jsou dělané spíše na normální tvar kopyta, než na ty placaté, co plňasi mívají.
Na podobný působ jsou dělané CROSS BOOT, i když lacinější verze z koženky a plastů. Ty měl fjord jako poslední, pro strýčka Příhodu. Měl je jen párkrát, po strouhání. Po výměně kováře už je nepotřeboval.
Slon Indický
napsal(a):
Nemám teda plnase, ale teplokrevnou drobnější klisnu vysoko v krvi, a na její plošší kopyta používám Scoot Boot Slim. Neklouzou, dobře drží, a relativně dobře se nasazují. Nosila je teda jen do terénu, na jízdárně a do výběhu ne.
Tak ty mi přijdou na tvar kopyt plnokrevníka nejlepší.
Koník je bude mít jen na pohyb s jezdkyní. Komě mají travnatý výběh a díky Bohu tu ještě docela prší takže máme měkko.
Stačí měřit kopyto nebo mají nějaká specifika?
sisi58
napsal(a):
Tak ty mi přijdou na tvar kopyt plnokrevníka nejlepší.
Koník je bude mít jen na pohyb s jezdkyní. Komě mají travnatý výběh a díky Bohu tu ještě docela prší takže máme měkko.
Stačí měřit kopyto nebo mají nějaká specifika?
Nepřišlo mi, že mají nějaká specifika, drží dobře i po vystrouhání a musím zaklepat, že nikdy nespadly, ani ve cvalu a když jsem je párkrát použila na skákání na trávě.
Já je neměla od paní Vostatkove, ale přímo od výrobce, vyšlo to o něco levněji (mám všechny 4, takže to byla docela pálka i tak).
Výběr jsem dělala měřením kopyt 2 týdny po korekture, na zadní jsou obě o číslo menší než na přední a na jedno přední mám normalni scoot boot, na ostatní kopyta slim variantu.
Nejsou to teda boty ve stejné kategorii jako renegade, které by měly vydržet i super vytrvaleckou zátěž, ale jdou určeny na rekreační ježdění. Jsou to takové koňské sandály, spíš než boty, jsou i hodně otevřené. Pro mě byla výhoda, že jsou lehké a dobře se zapínají a mají velkou variabilitu velikostí.
Nevím, co je součástí balení u paní Vostatkove, asi to bude stejné, ale od výrobce jsem dostala zásobu náhradních pásků (zatím jsem za ty 2 roky používání vyměnit nepotřebovala) a gatery, ty používám, takže bota nedře, podle zahraničních zkušeností nedřou ani bez nich a pásky občas praskají, takže se ty náhradní hodí.