Vhodné udidlo na A1/1

Anglický plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2019 11:19
ellak

XXX.XXX.208.223

Zdravim, uvažuju o koupi nového udidla pro svou plnokrevnou sedmiletou kobylku. Jezdíme parkur. Máme klasické 1x lomené stihlo, doma je dopřenější, ale ne tolik jak na závodech mezi skoky je to někdy na “zabití”. A mám kolikrát problém si stočit na skok. Je taková divoženka, ale doma na jízdárně je super. Na ty skoky opravdu dost žene a celkově by jsme potřebovali už změnu, celkově nám to stihlo už nepasuje.
Proto bych prosila co by bylo tak nejvhodnější a scim mate zkušenost vy!? Diky
(Četla jsem si o baucheru, ze má lehké priostrení proti kl.stihlu, lehký pakový efekt..jemně a účinně dostává hlavu kone do správné pozice.. Mate stimhle stihlem zkušenost? Přemýšlím ze bych do něj šla, ale předem si radši nechám poradit:))

4.8.2019 15:32
kallisto

XXX.XXX.135.10

Tvuj litaci problem na parkuru to ale nevyresi.

4.8.2019 17:34
Antisgarcia

XXX.XXX.26.125

Otázka je jestli spíše není problem v řidiči jak v “stroji” pod řidičem.

4.8.2019 18:44
ellak

XXX.XXX.208.223

Antisgarcia napsal(a):
Otázka je jestli spíše není problem v řidiči jak v “stroji” pod řidičem.

Tohle tady úplně neřeším, řeším tady udidlo, scim jste spokojeni vy, A co by jste mi doporučili.

4.8.2019 19:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

ellak napsal(a):
Tohle tady úplně neřeším, řeším tady udidlo, scim jste spokojeni vy, A co by jste mi doporučili.

Zkuste napsat sz přímo na "Inspektor Pišišvor", měla v diskuzi https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3595818/jak-na-kdysi-dostihaky?from-list=1#a3596122
dobré postřehy k ježdění plnokrevníků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2019 20:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

ellak napsal(a):

Sto koni sto chutí. Každému na konkrétního jednoho kone zabralo něco jiného. Takže když vám tady sto lidí doporučí dvakrát lomené stihlo/pelham/hacka, problém to nevyřeší.
Navíc si trochu protirecite, nejprv píšete že doma na jízdárně super a pak že "celkové vám to stihlo nevyhovuje". Zkuste si sama říct co od jiného udidla čekáte a podle toho vybírejte.
Například, zakusuje se, chci zkusit rolky aby se nemohla zakousnout atd.

8.8.2019 14:44
Makina14

XXX.XXX.208.164

Já jsem se stihlem v životě nejezdila, takže co se týče stihla v8m asi neporadím . Ale moje kamarádka jezdí na A1/1, skáčou parkur stupně S, s udidlem dvoulomeným... Prý se jí dobře skáče...
Rozhodně lépe, než když skákala s jednolomeným...
Ale určitě také záleží na koni a na Vás, na co jste zvyklá... Já moc neskáču, spíše jsem na to bezudidlové ježdění, takže opravdu ze své vlastní zkušenosti nevím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík