Ustájení adekvátní cena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2019 08:42
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Dobrý den,

mám možnost přestěhovat si koně do blízkosti mého bydliště. Ustájení spočívá s tom, že jsou koně 24h na louce. Je to opravdu jen holá louka, kde je pár stromů, BEZ přístřešku, jen el. ohradník. Veškerou péči bych si zajišťovala sama. Majitel louky po mě chce 4500,- měsíčně za to, že tam ten kůň prostě jen bude. Cena mi nepřijde moc adekvátní, vzhledem k tomu, že na louce není ani přístřešek a veškerá práce spadá na mě. Majitel tvrdí něco jiného, jak to vidíte vy?

8.8.2019 08:54
deauville

XXX.XXX.30.49

Takhle to na mě dělá dojem, že se tedy v podstatě jedná o pronájem louky. Pokud ano, pak hodně záleží na tom, jak je ta louka velká...

8.8.2019 08:57
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Jedná se o pastevní ustájení, tak jak to majitel nazývá. Louka je cca 1,5ha, má tam již svého 1 koně

8.8.2019 09:04
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Zapomněla jsem doplnit, že časem louku prodlouží na 2 ha a bude tam mít 4 koně.

8.8.2019 09:05
kapička

XXX.XXX.1.93

Jak je řešeno krmení senem přes zimu? Jak pravidelné příkrmy? Co prostory na uskladnění krmení, sedla a dalších věcí. Jak se řeší případná nutnost koně mít v omezeném prostoru při úrazu nebo nemoci? Péče o koně v případě vaší nemoci nebo dovolené?
A chce vás tam vůbec majitel pozemku nebo jste ho "ukecala" a on teda svolil s tím, že plácnul nějakou relativně nesmyslnou částku ( kdyby to bylo kvalitní pastevko se zázemím, velkým přístřeškem atd. tak je ta cena více než rozumná)?

8.8.2019 09:15
Rafaela

XXX.XXX.158.2

kapička napsal(a):
Jak je řešeno krmení senem přes zimu? Jak pravidelné příkrmy? Co prostory na uskladnění krmení, sedla a dalších věcí. Jak se řeší případná nutnost koně mít v omezeném prostoru při úrazu nebo nemoci? Péče o koně v případě vaší nemoci nebo dovolené?
A chce vás tam vůbec majitel pozemku nebo jste ho "ukecala" a on teda svolil s tím, že plácnul nějakou relativně nesmyslnou částku ( kdyby to bylo kvalitní pastevko se zázemím, velkým přístřeškem atd. tak je ta cena více než rozumná)?

Krmení senem je 2x denně(přes zimu), příkrm si hradím sama, sedlo si mohu dát do sedlovny,menší stáj, je tu i něco jako jízdárna, ale skoro nepoužitelná. Jinak jak jsem psala veškerá péče je na mě, takže žádná dovolená, žádná nemoc pro mě neexistuje. Na to jsem byla zvyklá, jelikož jsem měla koně na svém pozemku. Majitel pozemku normálně ustájení poskytuje s tím, že se majitel koně o vše postará: kydání, vodění svého koně v případě nemoci, krmení, žádná péče ze strany majitele louky nehrozí.

8.8.2019 09:45
Antisgarcia

XXX.XXX.35.88

Rafaela napsal(a):
Krmení senem je 2x denně(přes zimu), příkrm si hradím sama, sedlo si mohu dát do sedlovny,menší stáj, je tu i něco jako jízdárna, ale skoro nepoužitelná. Jinak jak jsem psala veškerá péče je na mě, takže žádná dovolená, žádná nemoc pro mě neexistuje. Na to jsem byla zvyklá, jelikož jsem měla koně na svém pozemku. Majitel pozemku normálně ustájení poskytuje s tím, že se majitel koně o vše postará: kydání, vodění svého koně v případě nemoci, krmení, žádná péče ze strany majitele louky nehrozí.

Nemůžu si pomoct ale působí to na mě dojmem že majitel chce pouze zaplatit za pozemky aby něco videlal. Asi takhle. Mám koně pastevko ustajeneho kousek od Ostravy, seno mají ráno a večer, přes odpolko ještě dožívají zbytky co mají, mají možnost chodit na pastvu s trávou. Majitelka stáje se o ne stará, takže moje jediná starost je platit za koně a opohybovat ho, když nemám vlas je ve výběhu. Přístřešek mají nějaké stromy, v zimě budou ve výběhu s přístřeskem, má prvotřídní péči a já za ustajeni platím jen 3500.

8.8.2019 09:51
kapička

XXX.XXX.1.93

Tak to mi přijde cena neadekvátní, ale je to vaše volba. Cenu znáte, pravděpodobně to pánovi tedy někdo už platil, služby taky znáte, takže vám nezbývá buď vzít a nebo nechat být.... Ustajovatel nemá povinnost nabízet ustájení za cenu, která se líbí zájemcům o ustájení.

8.8.2019 10:02
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Děkuji, ještě budu hledat něco jiného, je to takový ta poslední možnost

Neregistrovaný uživatel

8.8.2019 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jen tak pro zajímavost, jak funguje kydání, respektive sběr hnoje při pastevní ustájení, když je tam tedy více koní, a vy se o to máte starat? Jakože uklizite po o všech, a ještě platíte ustájení?

8.8.2019 12:02
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jen tak pro zajímavost, jak funguje kydání, respektive sběr hnoje při pastevní ustájení, když je tam tedy více koní, a vy se o to máte starat? Jakože uklizite po o všech, a ještě platíte ustájení?

Kydání jsem myslela v zimě, v letních měsících to prý neřeší a ano kydá se po všech. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli je cena adekvátní, když tam budu ještě makat

Neregistrovaný uživatel

8.8.2019 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Rafaela napsal(a):
Kydání jsem myslela v zimě, v letních měsících to prý neřeší a ano kydá se po všech. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli je cena adekvátní, když tam budu ještě makat

Počkejte teď tomu nerozumím.... V zimě se tedy koně někam zavírají?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2019 13:20

1,5 ha pro dva koně a poté 2 ha pro 4 koně bez sbírání bobků, to se tam za chvíli v těch ho**ech budete brodit...

8.8.2019 13:43
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Rafaela napsal(a):

Já osobně si myslím že je to prostě moc.

8.8.2019 14:09
anobbona

XXX.XXX.84.98

Cenu si urci pronajimatel, na najemci je ze ji bud akceptuje nebo ne. U Prahy jsou pry pastevka se stejnyma podminkama a i za 7tis na kone a lidi to platej, takze proste záleží na cloveku zda pristoupi na nabidku.

Jinak teda pozor na zimu - bez zpevnenych ploch je v mokru a snehu nemožné kobylaky sbírat, kone se zdrzuji převážně u sena, takze po par dnech neprizniveho pocasi stoji mnohdy do pul holene ve srac&ach. Jezdit s koleckem v zime po nezpevnenem povrchu, je takřka nemožné, rozvoz sena nepujde, takze se to bude resit davanim celeho baliku - zaklad na hromadu sra&ek , nebo se seno dava ke kraji ohrady, což je opět za par dnů lozisko srac&k.

Ja za tuhle cenu nabizim zpevnene plochy, nekolik pristresku, skoro 15ha pastvin, sedlovnu a travnatou jizdarnu, kompletni péči, a popravde je to pro majitele koni vysoka částka

8.8.2019 14:37
Makina14

XXX.XXX.208.164

Dobrý den,
měla jsem koně ustájeného na pastevním ustájení - 4650,-/měsíc. Ale s tím, že tam je i přístřešek.
Výběh byl s trávou, řekla bych kvalitním přístřeškem, napáječkami. Myslím, že ta cena byla za tohle všechno OK. Ale chtít tolik peněz jen za to, že tam ten kůň bude, tak to mi také přijde moc. Zkoušela jste se s majitelem dohodnout? Třeba by byl ochoten slevit - alespoň o 500Kč...

8.8.2019 18:44
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

nabídka poptávka on chce vy můžete a nemusíte nikdo vam pistoly u hlavy nedrží kde je vlastně problem ?

8.8.2019 20:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):
nabídka poptávka on chce vy můžete a nemusíte nikdo vam pistoly u hlavy nedrží kde je vlastně problem ?

Někdy je problém prostě v tom, že nic jiného není. Berete tedy co je, váš kůň je u majitele rukojmím, že budete skákat,jak on píská.
Naštěstí je valná většina ustajovatelů vcelku slušná a lze se s nimi domluvit.

8.8.2019 20:55
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

nic jiného není no tak je v pořádku že si řekne klidně 10 000 každy si muže koupit louku a začít proč by měl byt jakykoliv zisk nemorální to nechapu když pujdete do práce spočítam naklady a jidlo v práci a víc jako chtít nesmíte protože je to vuči zaměstnavately nemorální no to bych vas asi rád zaměstnal

8.8.2019 21:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):
nic jiného není no tak je v pořádku že si řekne klidně 10 000 každy si muže koupit louku a začít proč by měl byt jakykoliv zisk nemorální to nechapu když pujdete do práce spočítam naklady a jidlo v práci a víc jako chtít nesmíte protože je to vuči zaměstnavately nemorální no to bych vas asi rád zaměstnal

Vy nemáte na klávesnici čárky a velká písmena?
Znáte to přísloví o tom, že sytý hladovému nevěří? Vy jste na svém, tak víte houby, jak to mají jinde. A co někteří majitelé musí skousnout kvůli koníkovi.

8.8.2019 21:48
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Háčky mam par let sem byl po ustajeních se 4 koníky a proto sem si koupil svoje.Šanci má každý a vše je o prioritach. Jo když se nechce je to horší než když to nejde brečet umí každý a ostatní honem politovat a zachránit. Lidská lenost nezaslouží soucit .

8.8.2019 21:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

tony-jcb napsal(a):
Háčky mam par let sem byl po ustajeních se 4 koníky a proto sem si koupil svoje.Šanci má každý a vše je o prioritach. Jo když se nechce je to horší než když to nejde brečet umí každý a ostatní honem politovat a zachránit. Lidská lenost nezaslouží soucit .

I vy jeden mudrlante! Už vaše děti nosí přilby na ježdění?

8.8.2019 22:25
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Ne

8.8.2019 22:37
etnies86

XXX.XXX.245.26

mě to přijde moc na to co jste psala

8.8.2019 23:47
koně

XXX.XXX.174.63

Rafaela napsal(a):
Dobrý den,

mám možnost přestěhovat si koně do blízkosti mého bydliště. Ustájení spočívá s tom, že jsou koně 24h na louce. Je to opravdu jen holá louka, kde je pár stromů, BEZ přístřešku, jen el. ohradník. Veškerou péči bych si zajišťovala sama. Majitel louky po mě chce 4500,- měsíčně za to, že tam ten kůň prostě jen bude. Cena mi nepřijde moc adekvátní, vzhledem k tomu, že na louce není ani přístřešek a veškerá práce spadá na mě. Majitel tvrdí něco jiného, jak to vidíte vy?

Majitel nabízí ,a na vás je,chcete li či nechcete .
Na tom není co hledat či vidět
Nebo myslíte,že majiteli dáte přečíst nějaké názory virtuálních přispěvatelů a on sleví?
Jeho taky pozemek něco stál ,plus udržuje funkční ohradník
Dále,jak píšete poskytuje v zimě dvakrát denně seno ,má sedlovnu ,menší stáj, jízdárnu ....
To zas není tak málo ,podle mě

9.8.2019 06:42
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Mě přijde,že většina lidí je tu natvrdlá :) Jasně jsem psala, že jsem měla koně na svém PROTO SE PTÁM, ZDA JE CENA ADEKVÁTNÍ - NEMÁM S USTÁJENÍM ZKUŠENOSTI.
Pak napíše nějaký chytrák TONY ať si chovám koně na svém, no to by mě jeblo asi z vás tady :)
Od čeho tady ta diskuze je? Já bych ifaunu zrušila, stejně si sem chodí většina lidí honit ego a ve skutečnosti hovno vědí.
Za rozumné komentáře děkuji, ještě si rozmyslím, zda si koně k pánovi přestěhuji.

9.8.2019 07:18
liva

XXX.XXX.226.96

Já osobně bych koně do takového ustájení nedala.
Naprosto se nezamýšlím nad cenou, to je věc ustajovatele a je na klientovi, jestli cenu akceptuje nebo ne.
Ani úklid výběhu není nic proti ničemu. Taky si svůj výběh ve kterém jsou moji dva koně a cizí pony pravidelně uklízím a dokonce si i myju napájecí vanu, protože mytí jednou týdně mi přijde málo.
Nic z toho bych dělat nemusela, ale v podstatě je to pro mě relax. :)
Podle Rafaely je v ustájení pouze louka...
První co mě napadlo, co bude dělat pokud bude kůň nemocen a bude potřeba ho někam zavřít....
Naše MVDr mi x krát vyprávěla jak ošetřovala koně na "pastevku" - bahno, absence boxu, světla, řešení kam pověsit infuzi....
Takže za mě rozhodně NE, ani kdyby to bylo zadarmo...

9.8.2019 07:21
Rafaela

XXX.XXX.158.2

liva napsal(a):
Já osobně bych koně do takového ustájení nedala.
Naprosto se nezamýšlím nad cenou, to je věc ustajovatele a je na klientovi, jestli cenu akceptuje nebo ne.
Ani úklid výběhu není nic proti ničemu. Taky si svůj výběh ve kterém jsou moji dva koně a cizí pony pravidelně uklízím a dokonce si i myju napájecí vanu, protože mytí jednou týdně mi přijde málo.
Nic z toho bych dělat nemusela, ale v podstatě je to pro mě relax. :)
Podle Rafaely je v ustájení pouze louka...
První co mě napadlo, co bude dělat pokud bude kůň nemocen a bude potřeba ho někam zavřít....
Naše MVDr mi x krát vyprávěla jak ošetřovala koně na "pastevku" - bahno, absence boxu, světla, řešení kam pověsit infuzi....
Takže za mě rozhodně NE, ani kdyby to bylo zadarmo...

nečtete všechno, psala jsem že jsou tam i stáje, kam v případě nemoci mohu koně zavřít.

9.8.2019 07:50
liva

XXX.XXX.226.96

Tak jsem to po hledání našla "menší stáj"... :)
Podle popisu situace si prostě pronajímáte pozemek.
Pokud onemocníte a nebudete se moct za koněm dostavit, má kůň smůlu....

9.8.2019 08:03
Rafaela

XXX.XXX.158.2

liva napsal(a):
Tak jsem to po hledání našla "menší stáj"... :)
Podle popisu situace si prostě pronajímáte pozemek.
Pokud onemocníte a nebudete se moct za koněm dostavit, má kůň smůlu....

Pokud onemocním, nemá smůlu kůň ale já ;)

9.8.2019 08:15
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Myslím že by jste se sama sebe měla zeptat, mám na to, abych každý den chodila krmit ráno koně, předekovávat, dávat mu vodu a další ranní věci co se okolo koně dělají normálně, čas? Hlavní otázka je, kde bydlíte? Přijde mi to jako proste vyžírání,pokud nebydlte u Prahy, chtít za něco takového 4500. )Jak jsem psala já. Koně mám 24/7, nemusím se tam ukázat třeba týden a o koně bude postaráno, máme sedlovnu, menší jizdárnu a krásné seno 2x denně s tím že bobky z výběhu vybírá majitelka stále a přesto je cena ustajeni 3000. Koně mají 2 pastviny s trávou jen pro sebe a to jsou v tom výběhu jen dva.) Další otázka, nemáte možnost lepšího místa? Ono je kůň a kůň. Někomu 24/7 sedne a některému ne. Je třeba brát v potaz že né každý kůň může zapadnout do místa kde je ustájený.

9.8.2019 08:17

Rafaela napsal(a):

Zkuste vzít v potaz zlomenou ruku, nohu, pobyt v nemocnici - ne že bych něco někomu přála, ale být nemocný neznamená jen mít chřipku.

9.8.2019 08:32
lenacia

XXX.XXX.173.31

já se do tohohle moc cpát nechci, platím 3800 od loňska kdy se zdražilo kvůli senu a nezlevnilo i když už seno ve výbězích není přes léto, ale ok akceptuji, jiné možnosti zkrátka na ustájení nejsou a tam má Sárinka celkem ucházející zázemí a péči.
Mám v tom všechno co ustájení zahrnuje, ranní krmení (odměrka granulí) plus hromádka sena, několik HA výběhu, ošetření a starost o koně, apod. Takže se tam nemusím třeba týden ukázat a vím že je kobyla v pohodě a že se o ni postarají.
Platit 4500, a ještě tam být denně a starat se o toho koně... to mi přijde neadekvátní za pastevko, kde nenabízejí žádné služby. Ale samozřejmě je to jen můj osobní názor, chápu samozřejmě že na druhou stranu ustajování koní je vpodstatě tak trochu charitativní činnost majitelů stájí, četla sem ten rozsáhlej článek o tom že ustájení by mělo stát 10 tisíc, a vím že jistou pointu to má. Nicméně bych se poohlédla po okolí jestli přecijen něco jiného není, možná najdete i za levněji, tak tady píší, za 3500 třeba, a tu tisícovku tedy dáte do dopravy za koněm, ale budete vědět že je o něj postaráno když nebudete.

9.8.2019 09:32
Arbora

XXX.XXX.192.218

Rafaela napsal(a):
Mě přijde,že většina lidí je tu natvrdlá :) Jasně jsem psala, že jsem měla koně na svém PROTO SE PTÁM, ZDA JE CENA ADEKVÁTNÍ - NEMÁM S USTÁJENÍM ZKUŠENOSTI.
Pak napíše nějaký chytrák TONY ať si chovám koně na svém, no to by mě jeblo asi z vás tady :)
Od čeho tady ta diskuze je? Já bych ifaunu zrušila, stejně si sem chodí většina lidí honit ego a ve skutečnosti hovno vědí.
Za rozumné komentáře děkuji, ještě si rozmyslím, zda si koně k pánovi přestěhuji.

A čo by ste vlastne získali presťahovaním koní na toto miesto? Kŕmiť by ste museli chodiť denne, kydali by ste ešte po 4 ďalších, krmivo by ste si museli zhánať sama, niekde ho skladovať(je tam priestor, žrali by vaše krmivo iba vaše kone...?). a ako bonus, by ste za neudržiavaný výbehh platili mesačne 4.500kč. Za to sa už dá zohnať pomerne slušné pastevné ustajnenie.

Keby si mám vybrať medzi týmto a koňmi doma, ani nad takouto ponukou nerozmýšľam.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2019 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ja už jsem se v tom ztratila. Na tý louce ty koně budou v létě, v zimě, pořád? S tímto m kydanim jsem to taky nepobrala, v létě je to jedno, bude se sbírat až v zimě? Nebo je to jinak, promiňte, ale v tom úvodním příspěvku píšete jen o louce se stromy, pak o jakémsi zázemí...

9.8.2019 10:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rafaela napsal(a):
nečtete všechno, psala jsem že jsou tam i stáje, kam v případě nemoci mohu koně zavřít.

Cituji ze zadání:
"..mám možnost přestěhovat si koně do blízkosti mého bydliště. Ustájení spočívá s tom, že jsou koně 24h na louce. Je to opravdu jen holá louka, kde je pár stromů, BEZ přístřešku, jen el. ohradník."

9.8.2019 10:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rafaela napsal(a):

Špatně.
Vy budete ležet pod peřinou a kůň stát ve sračkách uprostřed výběhu hladový a nejspíš i žíznivý.

9.8.2019 10:29
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ja už jsem se v tom ztratila. Na tý louce ty koně budou v létě, v zimě, pořád? S tímto m kydanim jsem to taky nepobrala, v létě je to jedno, bude se sbírat až v zimě? Nebo je to jinak, promiňte, ale v tom úvodním příspěvku píšete jen o louce se stromy, pak o jakémsi zázemí...

Bobky se "sbírají" na podzim traktorem a v zimě se vyčlení část ohrady, kde koně budou, aby se nerozkopala celá louka. Tudíž se potom musí sbírat bobky, protože budou na malém prostoru. Psala jsem, že je tam malá stáj, ale tam si koně mohu dát pouze v případě, že bude mít nějaký úraz, jinak majitel koně ve stáji nechce. Potom jsem psala o menší jízdárně, která je slušně na nic a nedá se skoro využívat - nehodlám svému koni ničit šlachy. Tudíž nějaké zázemí tam je, ale nesmí se nebo nedá se použít :)

9.8.2019 10:30
Rafaela

XXX.XXX.158.2

sisi58 napsal(a):
Špatně.
Vy budete ležet pod peřinou a kůň stát ve sračkách uprostřed výběhu hladový a nejspíš i žíznivý.

Koně jsem měla doma 10 let a vím co je to se o ně každý den starat, kupodivu i za těch 10 let jsem měla nějaký úraz, či jsem musela do nemocnice - koně jsou u mě na prvním místě, postarám se i kdybych měla být na vozíku.

9.8.2019 10:34
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Pro lidi, kteří do mě ryjí, proč nemám koně doma, tak mi momentálně jeden z koní odešel do nebe a prostě chci situaci nějak rozumně a rychle vyřešit než seženu druhého parťáka. Nechci nechat posledního koně samotného, jen proto, že mám svůj pozemek. Za operaci pro uhynulého koně jsem dala téměř 170tis, momentálně nemám na to psychicky ani finančně kupovat koně.

9.8.2019 10:36
sovicka

XXX.XXX.48.213

Upřímně informace v úvodním příspěvku se liší od těch co leze ze zadavatelky postupně. Nejdřív holá louka, pak se dozvíme, kremení senem je dvakrát denně, že je tam sedlovna a jízdárna a na zimu pravděpodobně i box. Možná prostě majitel nestojí o to starat se o cizí koně, tak to řeší takovouto nabídkou. Tak že otázka je jak je to v reálu. Ale a 4500 se dá sehnat většinou velmi slušné pastevko.

9.8.2019 10:38
Rafaela

XXX.XXX.158.2

sovicka napsal(a):
Upřímně informace v úvodním příspěvku se liší od těch co leze ze zadavatelky postupně. Nejdřív holá louka, pak se dozvíme, kremení senem je dvakrát denně, že je tam sedlovna a jízdárna a na zimu pravděpodobně i box. Možná prostě majitel nestojí o to starat se o cizí koně, tak to řeší takovouto nabídkou. Tak že otázka je jak je to v reálu. Ale a 4500 se dá sehnat většinou velmi slušné pastevko.

KRMENÍ SENEM ALE V ZIMĚ, tak snad je jasné, že kůň nebude žrát vlastní hovna. Box není možné využívat, psala jsem výše. Nechápu proč bych měla zmiňovat něco, co se nesmí ve stáji využívat. Jízdárna není použitelná, pochopte to

9.8.2019 10:48
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Mně tedy přijde natvrdlý spíš ten dotaz. Jak píše Tony, je to otázka poptávky a nabídky v okolí + vašich možností. Takže určující není, co napíší uživatelé fauny, ale jaké jsou jiné možnosti ustájení v okolí. Taky mi tu nikdo neodpoví, jestli je dobrá cena 15000 za pronájem 2+kk, když neupřesním, jestli v Praze nebo v Mostě...
Třeba pro mě by to adekvátní nabídka nebyla, protože nemám já ani majitel koně čas jezdit za koněm každý den a holt tedy musíme vydělat těch 7000, abychom zaplatili za takové ustájení, kde se o koně postarají i bez nás. Pro někoho jiného je zas těžší vydělat si těch pár tisíc navíc a bude pro něj výhodnější za koněm chodit, pokud má třeba to pastevko 5 minut od baráku...

9.8.2019 10:59
sovicka

XXX.XXX.48.213

Rafaela napsal(a):
KRMENÍ SENEM ALE V ZIMĚ, tak snad je jasné, že kůň nebude žrát vlastní hovna. Box není možné využívat, psala jsem výše. Nechápu proč bych měla zmiňovat něco, co se nesmí ve stáji využívat. Jízdárna není použitelná, pochopte to

Psala jste že v případě nemoci, je možné koně zavřít že je tam stáj, neprotiřečíte si tedy trochu? Jízdárna je nepoužitená proč? Píšu jen jak váš příspěvěk působí....

9.8.2019 11:03
etnies86

XXX.XXX.245.26

lidi zadavatelka se ptala jestli se nám zda cena adekvátní!!!!!!!!!!!!!!
nač teda ty příspěvky o poptávce a nabídce, že si může dát pronájemce kolik chce apod. , to je snad jasný, bože

9.8.2019 11:15
Rafaela

XXX.XXX.158.2

etnies86 napsal(a):
nač teda ty příspěvky o poptávce a nabídce, že si může dát pronájemce kolik chce apod. , to je snad jasný, bože

Děkuji, už nemám sílu se vyjadřovat.

Sovička - psala jste, že tam mám na zimu box, to je lež, do boxu můžeme koně zařít v případě nemoci, ale zřejmě za fin. příspěvek

9.8.2019 11:19
Arbora

XXX.XXX.192.218

Rafaela napsal(a):
Bobky se "sbírají" na podzim traktorem a v zimě se vyčlení část ohrady, kde koně budou, aby se nerozkopala celá louka. Tudíž se potom musí sbírat bobky, protože budou na malém prostoru. Psala jsem, že je tam malá stáj, ale tam si koně mohu dát pouze v případě, že bude mít nějaký úraz, jinak majitel koně ve stáji nechce. Potom jsem psala o menší jízdárně, která je slušně na nic a nedá se skoro využívat - nehodlám svému koni ničit šlachy. Tudíž nějaké zázemí tam je, ale nesmí se nebo nedá se použít :)

Čiže, 1,5 ha a tri kone? To sa u nás v ustajnení kydá denne a verte mi, je to vidieť, keď sa to raz nepozbiera. Neviem si predstaviť nechať to tam až do jesene a potom to iba pobrániť. Nie je to dobré pre pôdu, ani pre trávu - zadusí sa. Za dva roky bude týmto štýlom hospodárenia lúka holá.

Neviem si predstaviť v zime zbierať bobky po dobrovoľne po ďalších koňoch a ešte za to platiť. Hľadajte ďalej, pýtajte sa poznámych, po predajcoch sena, možno vám dajú tip na niekoho, kto má kone doma a vzal by ďalšieho. Za 5.000 sa bežne ponúka aj boxové ustajnenie so všetkým- mimo veľkých miest.

9.8.2019 11:21
sovicka

XXX.XXX.48.213

Rafaela napsal(a):
Děkuji, už nemám sílu se vyjadřovat.

Sovička - psala jste, že tam mám na zimu box, to je lež, do boxu můžeme koně zařít v případě nemoci, ale zřejmě za fin. příspěvek

Máte psát jasně co je k dispozi, nemáme většeckou kouli, aby si to člověk dával dohromady z útržků informace, a psala jste o kydání v zimě, tak jak si to člověk má jinak vyložit, než že jsou koně na noc v boxe. Mě je to jedno, názor na cenu jsem nepsala, dejte si koně kam chcete, nemám potřebu se tu dohadovat o slovíčkách, natož o tom kdo lže, omg...

9.8.2019 11:33
Rafaela

XXX.XXX.158.2

sovicka napsal(a):
Máte psát jasně co je k dispozi, nemáme většeckou kouli, aby si to člověk dával dohromady z útržků informace, a psala jste o kydání v zimě, tak jak si to člověk má jinak vyložit, než že jsou koně na noc v boxe. Mě je to jedno, názor na cenu jsem nepsala, dejte si koně kam chcete, nemám potřebu se tu dohadovat o slovíčkách, natož o tom kdo lže, omg...

Slovo OMG ještě používá dospělý člověk? Slýchám ho u puberťáků, když vyzvedávám syna ve škole.

9.8.2019 11:38
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Je mi z některých lidí zle, člověk se tu svěří, že ho opustil jeden z koní a oni místo toho aby poradili, tak ryjí. Ale co se dalo čekat od Ifauny. Něco na tom bude, když se říká, že koňáci nejsou uplně normální

9.8.2019 12:24
akscha

XXX.XXX.11.172

Co je normální cena a co už není, zjistíte úplně přesně, když se poptate v okolních ustajenich...

9.8.2019 12:43
liva

XXX.XXX.226.96

Radit nebudu, rozhodnout se musíte sama...
Můj názor:
1.Takový styl ustájení za takovou cenu bych já osobně volila maximálně jako dočasné provizorní řešení.
2. Nejsem přesvědčena, že louka o rozloze 2ha dokáže kvalitně uživit 4koně po celou pastevní sezónu.
3. Pokud se část louky vyhradí jako zimní výběh, bude jako pastvina další rok nepoužitelný, takže už to nebudou ani ty 2ha pro 4 koně....
4. Zvládne si v zimě kobyla obhájit svou kupku sena před ostatními a v klidu si ji sežrat nebo bude čekat co zbyde?
Atd....

9.8.2019 12:57
kapička

XXX.XXX.2.55

etnies86 napsal(a):

Nabízí mi traktor. Za 1 mega. Je cena adekvátní?

Jak určit jestli je cena adekvátní, když nevíme nic o ustájení, ze zakladatelky to leze jak s chlupaté deky, jednou je to tak pak onak. Navíc záleží i na lokalitě a cenové politice v okolních stájích. Takže třeba u Prahy, s výbornou dostupností MHD jsou ceny úplně jinde než někde v horách v pohraničí...

Ve službách moc nezáleží adekvátnost ceny na nabídce, ale na poptávce. Takže můžeme se tu vyjádřit, že já bych za takové ustájení tolik nedala, ale nemůžu říct, jestli je cena adekvátní. Já bych nedala ani 12000 za super boxové ustájení s několika halama a solárkem s maximálně pár hodinovým pobytem koně v paddocku a taky to lidi platí. Je to fakt na ustajovateli kolik si řekne.

Stejně tak zakladatelka si musí sama určit výhody a nevýhody nabízíné služby a rozhodnout se jestli pro ni konkrétně je cena přijatelná.

9.8.2019 13:38
Horsana

XXX.XXX.51.17

K adekvátnosti ceny - ja som mala na užívanie 8 hektárový pozemok s lesíkom a potokom zdarma.
Krmivo a zvieratá som si obstarávala sama, tak isto aj ohradník, tyčky a zdroj som kúpila ja.

Takže z môjho pohľadu by som sa na "nabídku" ako zmieňuje zadávateľka témy ani len neobhliadla.

9.8.2019 13:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rafaela napsal(a):
Je mi z některých lidí zle, člověk se tu svěří, že ho opustil jeden z koní a oni místo toho aby poradili, tak ryjí. Ale co se dalo čekat od Ifauny. Něco na tom bude, když se říká, že koňáci nejsou uplně normální

Tak proč tu obíráte lidi o čas,který vaší otázce věnují. Mě taky umřel kůň. A dalšiho jsem musela prodat,ale kvuli tomu nikomu nenadavám. Přečtu přispěvky,vyberu si,co potřebuji a hotovo. A navic,vycvičená z diskuzí popišu vždy vše,co nejpřesněji. K tomu ustájku. Ze zákona musi mít kůň neustále k dispozici přístřešek a vodu. Krmeni snad není nutno zmiňovat. Vy na té louce nemáte nic z toho.

9.8.2019 22:38

Ano přístřešek je ze zákona dán, jinak to NENÍ pastevní USTÁJENÍ....je to jen výběh- pastva. ...pokud máte své zázemí, nabídněte vy ustájení někomu, budete si mít alespoň s někým popovídat nebo rozdělit práci, když momentálně máte špatné období.

borecek

17.8.2019 13:02
borecek

XXX.XXX.61.18

Rafaela: po precteni prispevku si myslim, ze nejses uplne v poradku.... Nechapu proc sem lezes když a to tady tak hanis a hlavne většinou ti co nejvic nadavaji na konaky, jsou největší defa.Uz jen otázku jakou jsi položila....

17.8.2019 20:23
alest250

XXX.XXX.32.150

A kde to je? Osobně si neumím představit nechat koně trvale venku a na noc. Máme nenáročného fjorda, ale kdyby měl k dispozici 2 ha výběh, užral by se k smrti. Večer ho vodime do svého boxu, jinak by plašil...Ale je sám, možná by to ve stadu bylo jinak.
Každopádně 4500 jen za možnost pohybu koně po pozemku, to je fakt hodně. Nicméně, asi mu to lidi dají, jinak by slevil...A vy mu to dáte taky, když není jiná možnost.

17.8.2019 21:20

Do toho bych nešla ani zadarmo. Od podzimu zabahněnej plácek, kůň celý den po karpy ve sračkách (protože vybírat koblihy v tom nepůjde), ve větru a dešti se nebude mít kam schovat, furt jen bahno, mokro, bahno, bahno. Vzhledem k ostatnímu bych ani seno nečekala v adekvátní kvalitě a množství.

Radši bych dala koně někam daleko, kde bych věděla, že bude pstaráno. I kdybych se tam přes zimu dostala jen dvakrát.

Když máte své, co někomu nabídnout ustájení? O koně se stejně budete starat, ale na svém, ohlídáte si, aby bylo dost krmení, nebudete závislá a ještě se Vám pár kaček vrátí, i kdyby to mělo být jen za hodnotu sena a výpomoci dvakrát týdně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík