Kůň si zvykl na jiného jezdce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KacovkaMarika

9.8.2019 14:17
KacovkaMarika

XXX.XXX.44.173

Dobrý den ,
koně mám už nějaký ten pátek a celý červenec jsem byla mimo ČR na dovolené a o koně se mi starala jedna známá . Jezdila na něm a veškerou práci kolem něj mi také obstarala .
Obracím se s dotazem jak byste řešili kdyby si Váš kůň zvykl na jiného jezdce . Je prostě a nich vidět , že si spolu sedli . Kůň pod ní funguje a je vidět , že ho práce s ní baví .
Ale já ho najednou neuřídím , vozí mě , zkouší a dělá si ze mě legraci a vše proto aby mě dostal ze hřbetu .
Přitom kůň nedělal nic jiného než se mnou , protože známá na něm jezdila pod trenérkou pod kterou jezdím i já .
Nemáte nějaké nápady , názory atd. jak je možné , že si přes ten červenec na ni tak zvykl ? Dá se to nějak , jak se říká , odnaučit aby fungoval jen pod ní ?
Koně mám 3 roky a nechápu jak se mohl takhle za měsíc fixovat na jiného ...
Jak byste tuto situaci řešili vy ?

9.8.2019 14:30
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

KacovkaMarika napsal(a):
Dobrý den ,
koně mám už nějaký ten pátek a celý červenec jsem byla mimo ČR na dovolené a o koně se mi starala jedna známá . Jezdila na něm a veškerou práci kolem něj mi také obstarala .
Obracím se s dotazem jak byste řešili kdyby si Váš kůň zvykl na jiného jezdce . Je prostě a nich vidět , že si spolu sedli . Kůň pod ní funguje a je vidět , že ho práce s ní baví .
Ale já ho najednou neuřídím , vozí mě , zkouší a dělá si ze mě legraci a vše proto aby mě dostal ze hřbetu .
Přitom kůň nedělal nic jiného než se mnou , protože známá na něm jezdila pod trenérkou pod kterou jezdím i já .
Nemáte nějaké nápady , názory atd. jak je možné , že si přes ten červenec na ni tak zvykl ? Dá se to nějak , jak se říká , odnaučit aby fungoval jen pod ní ?

A nemůže to být třeba tím že mu ježdění slečny vyhovuje víc než vaše?

9.8.2019 15:21
lenacia

XXX.XXX.211.203

Já osobně bych to asi vzdala, protože bych na to neměla schopnosti, ale asi bych zkusila s koněm třeba pracovat ze země, třeba jít na ruce na procházky, nějaká přirozená komunikace, plus bych zkusila i častěji jezdit. Možná bych třeba nejdřív zkusila aby na něm jela známá a pak bych si sedla do sedla já, jestli zase bude zkoušet. Možná by se na tebe mohla známá při tom dívat a třeba poradit co dělá jinak

9.8.2019 20:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Totéž se stalo mě. Já tedy na koni moc nejezdila, ale pečovala o něj.
Před 10 dny si ho nový majitel odvezl a když jsem se po týdnu na něj jela podívat, ani po mě nevzdechl, byli s pánem na odchodu na vyjížďku a kůň odešel, aniž na mě pohlédl.
Na jednu stranu mě to zamrzelo, ale zase jsem ráda, že má majitele, se kterým si sedl.
Moc mu to přeji.

9.8.2019 22:18
akscha

XXX.XXX.26.89

Těžko radit... Nabízí se zařídit, aby na něm známá už nejezdila a on by si měl zase zvyknout zpátky na Vas

10.8.2019 07:51
Arbora

XXX.XXX.212.221

Možno by bolo fajn, keby ste známu na koni videli priamo v akcii. A potom by zase videla ona vás- možno robíte niečo, čo kôň nechápe, alebo čo mu vadí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2019 08:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ať se na vás obě na tom koni podívá ta společná trnérka a " najde pět rozdílů" a vám poradí,aby koník fungoval spokojeně i pod vámi.

10.8.2019 17:40
koně

XXX.XXX.174.63

KacovkaMarika napsal(a):
Dobrý den ,

A na tom konkrétním koni nikdy nejezdil nikdo jiný,než vy?

11.8.2019 08:10
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Známá má možná rychlejší reflexy a najezdila Vám koně na jemnější pomůcky. Jestli jste celý ten měsíc nejezdila, určitě to věci neprospělo. Tak svého koně zas jezděte vy, častěji se mu věnujte a nenechte se zastrašit, že to zkouší. Před ježděním sezobněte něco sladké, ať máte energii. Jestli jste jezdila jako dítě a teď vám je 30+, cíleně vzpomínejte, co všechno jste useděla, pomáhá to. Jestli kůň pod známou pořád funguje perfektně, asi nemusíte řešit fyzioterapeuta a sedlo, jednoduše koně najezdila líp a musíte se vydrápat na jeho úroveň. Jezděte do terénu, ať musí kůň myslet i na něco jiného, než jak neprojet oblouk.

11.8.2019 10:23
dsj

XXX.XXX.181.86

KacovkaMarika napsal(a):
Dobrý den ,

Já znám pár lidí, který jezdí opravdu dobře, daleko líp než já, ale vím o nich, že svoje koně bych nepůjčila a jejich koně bych po nich jezdit nechtěla. Je možné, že vaše kamarádka patří k tomuhle typu lidí, který sice jezdí dobře, ale úplně naprd. Klasicky tyhle lidi často na koni "vypomáhají" jen tak dlouho než z něj začnou padat a pak se vypaří. Tak na vašem místě bych jí pěkně poděkovala, a našla bych si na výpomoc která mi koně přijezdí pro mě a tak, aby se mi po jeho/jejím ježdění na něm jezdilo líp než předtím a ne naopak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík