Dobrý večer přeji :D
Nedávno jsem narazila na to, že v Americe (a možná i jinde) se skokové ježdění dělí na dvě "třídy": na jumping class (jestli jsem to pochopila správně, je to skákání co tu máme my - na čas a chyba přidá penaltu) a na "hunter class": jde hlavně o celkový dojem, o to, aby so toho co nejméně shodilo, aby správně vycházely cvalové skoky, pak je ještě předvedení koní na ruce; je to vlastně o celkovém dojmu z dvojice, třeba jak jsou upravení atp., dovoluji si říct že je to až skoro taková skoková drezura:DDDD ale berte to s nadsázkou). Osobně mi hunter class přijde o dost přitažlivější a to mě přivádí k tomu, že se sem jdu zeptat:D nevíte, jak je to u nás, jestli existují nějaké "hunter class spolky" či tak? Nebo jestli existují třeba nějaké stáje na to zaměřené, či jestli existují nějaké knihy/weby:D docela by mě to zajímalo, nevíte o tom někdo něco? Díky!!  

U nás CJF před casem zavedla "parkurové skákání na styl," ale nevím, jak se to uchytilo a kolik se pořádá soutěží pro dospělé (a zda vůbec nějaké). U dětí běží pohár... 
http://www.cjf.cz/discipliny/skoky/aktuality/narodni-pohar-cjf-v-parkurovem-skakani-na-styl-2019/