Ahoj, narazila jsem na tuhle fotku a podobný nánosník jsem ještě neviděla, vypadá to jako anglický a hannoverský dohromady. Setkal se s tím někdo? K čemu je to dobré? Mně to teda přijde už moc šněrování, ale ráda si nechám vysvětlit opak. :)
Arbora
napsal(a):
viem si predstaviť, že takto ten kombinovaný nánosník rozkladá váhu na nosa lepšie, než ten bežný s jedným očkom. Za predepokladu, že to nie je dotiahnuté na krv.
Což ovšem není příklad nánosníku na fotce. Je dobře vidět, jak je tento zanořený. Kolik asi prstů kdo zvládne pod něj strčit?
Prostě jak má na sobě kůň něco k dotažení, tak se to dotáhne. A je fuk, jde-li o mou kolegyni ve stáji, či jezdce z vyšších soutěží.
Já sama bych se bála jet bez uzdečky, proto obdivuji jezdce, kteří to umí a dělají. Jejich kůň si může třeba i zívnout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Toto vše výše popsané by měli sledovat z věže rozhodčí a delegáti na opracovišti a jezdce na "chybu" ve výstroji, jako je takto dotažený a umístněný nánosník, jezdce upozornit nebo ze soutěže vyloučit....
Bylo by fajn, aby jako, tuším, ve Švédsku na to bylo povinné certifikované měřítko a každý by byl před vjezdem na kolbiště/obdélník zkontrolován.
Tak edit, zmotala jsem to. Jedná se o dva články, jeden uvažuje o měřítku a druhý informuje, že v Dánsku se budou zaměřovat na nánosníky.
http://www.equichannel.cz/od-pristiho-roku-budou-nanosniky-v-centru-pozornosti-danske-jezdecke-federace
http://www.equichannel.cz/povolenim-nanosniku-za-pohodu-koni
https://youtu.be/cZ2yJHN6PKQ
Ještě otázka, všichni, nebo aspoň většina, zná pravidlo "na dva prsty".
Pro mě to vždycky znamenalo strčit dva na sobě položené prsty pod nánosník na nose, ale viděla jsem to měřit i prsty položenými vedle sebe na nosní kosti i u dolní čelisti ( prsty nastojato i naplocho). Co vy považujete za dostatečné a správné? Jak to učili vás?

Učili na stojato.... ale myslím, že každý má prsty silné jinak, prostě to zapnu aby koník mohl hubu otevřít, momentálně nánosník nemám...
Ještě orientačně, jak je správně korektně zapnutý mexický, má jít přes jařmovou kost nebo pod ní.....já mám jeden co mi ani omylem nevyjde pod, ale na kost ano, budu tedy muset koupit cob? (ten střed nejde posunout dál po řemínkách- tím zkrátit, kdyby jste někdo měl schockemöhle hnědý classic line auckland COB-koupím )

lenacia
napsal(a):
no podle fotek jsem zjistila, že se dvojici před tím rozepnul nánosník během skákání... moje teorie je, že mu ten nánosník možná zapnul někdo, kdo tomu nerozumí, ale chtěl pomoct... kdo ví.
No myslím, že dle pravidel na parkuru se jezdci nic nesmí zapínat připínat odepínat- nedovolená pomoc, na oprácku si to mohla udělat sama.....a většinou je vymačkaná dírka.....
napsal(a):
No myslím, že dle pravidel na parkuru se jezdci nic nesmí zapínat připínat odepínat- nedovolená pomoc, na oprácku si to mohla udělat sama.....a většinou je vymačkaná dírka.....
Nene, tady to tak že odjel parkur a přitom se mu rozepnul nanosnik. A byl jeden z umístěných, tohle je fotka když jeli okolo na čestné kolečko. Takže hádám, že mu ten nanosnik někdo zapnul a ten někdo asi nebyl koňák

lenacia
napsal(a):
Nene, tady to tak že odjel parkur a přitom se mu rozepnul nanosnik. A byl jeden z umístěných, tohle je fotka když jeli okolo na čestné kolečko. Takže hádám, že mu ten nanosnik někdo zapnul a ten někdo asi nebyl koňák
No myslím že i shora se na to dá dívat jak to "někdo" dělá. kdyby takhle někdo zapinal nanosnik mému koni, tak ho asi praštím.

napsal(a):
No myslím že i shora se na to dá dívat jak to "někdo" dělá. kdyby takhle někdo zapinal nanosnik mému koni, tak ho asi praštím.
...dyť píšu vymačkaná dírka