Co je to za nánosník?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2019 14:48
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ahoj, narazila jsem na tuhle fotku a podobný nánosník jsem ještě neviděla, vypadá to jako anglický a hannoverský dohromady. Setkal se s tím někdo? K čemu je to dobré? Mně to teda přijde už moc šněrování, ale ráda si nechám vysvětlit opak. :)

29.8.2019 15:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

Údajně anatomičtější než kombinovaný nanosnik co se protahuje jedním očkem

29.8.2019 15:13
kallisto

XXX.XXX.237.35

No mě se to nelíbí vůbec. Ten spodní nánosník fest dotažený pěkně na konci té křehké nosní kosti...
A horní nánosník zarvaný pod tou jařmovou kostí
Nevím co je na tom pohodlnějšího pro koně...

29.8.2019 15:17
Arbora

XXX.XXX.192.218

viem si predstaviť, že takto ten kombinovaný nánosník rozkladá váhu na nosa lepšie, než ten bežný s jedným očkom. Za predepokladu, že to nie je dotiahnuté na krv.

29.8.2019 15:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
viem si predstaviť, že takto ten kombinovaný nánosník rozkladá váhu na nosa lepšie, než ten bežný s jedným očkom. Za predepokladu, že to nie je dotiahnuté na krv.

Což ovšem není příklad nánosníku na fotce. Je dobře vidět, jak je tento zanořený. Kolik asi prstů kdo zvládne pod něj strčit?
Prostě jak má na sobě kůň něco k dotažení, tak se to dotáhne. A je fuk, jde-li o mou kolegyni ve stáji, či jezdce z vyšších soutěží.
Já sama bych se bála jet bez uzdečky, proto obdivuji jezdce, kteří to umí a dělají. Jejich kůň si může třeba i zívnout.

29.8.2019 15:46
mulan

XXX.XXX.251.241

bohužel vetšina jezdců, co tyto nánosníky použivají je má fest dotáhle , v tomto připadě to vypadá, že dokonce omezuje dýchání...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2019 16:52

Toto vše výše popsané by měli sledovat z věže rozhodčí a delegáti na opracovišti a jezdce na "chybu" ve výstroji, jako je takto dotažený a umístněný nánosník, jezdce upozornit nebo ze soutěže vyloučit....

30.8.2019 17:17
lenacia

XXX.XXX.173.31

ony se nánosníky dají utáhnout všelijak

30.8.2019 17:23
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Bylo by fajn, aby jako, tuším, ve Švédsku na to bylo povinné certifikované měřítko a každý by byl před vjezdem na kolbiště/obdélník zkontrolován.

Tak edit, zmotala jsem to. Jedná se o dva články, jeden uvažuje o měřítku a druhý informuje, že v Dánsku se budou zaměřovat na nánosníky.

http://www.equichannel.cz/od-pristiho-roku-budou-nanosniky-v-centru-pozornosti-danske-jezdecke-federace

http://www.equichannel.cz/povolenim-nanosniku-za-pohodu-koni

https://youtu.be/cZ2yJHN6PKQ

30.8.2019 18:53
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Ještě otázka, všichni, nebo aspoň většina, zná pravidlo "na dva prsty".
Pro mě to vždycky znamenalo strčit dva na sobě položené prsty pod nánosník na nose, ale viděla jsem to měřit i prsty položenými vedle sebe na nosní kosti i u dolní čelisti ( prsty nastojato i naplocho). Co vy považujete za dostatečné a správné? Jak to učili vás?

30.8.2019 19:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Stará škola z 80. - tažáci na ohlavu nánosník na 2 prsty nastojato měřeno na spodní hraně čelisti (tažáci to měli vlastně pořád bez rozepínání). A jezdečtí to měli měřeno na 2 prsty na ležato, ale vždy měli nánosník výrazně níž než tažci. A druhý řemínek nánosníku jenom na skákání.

30.8.2019 20:25

Učili na stojato.... ale myslím, že každý má prsty silné jinak, prostě to zapnu aby koník mohl hubu otevřít, momentálně nánosník nemám...

Ještě orientačně, jak je správně korektně zapnutý mexický, má jít přes jařmovou kost nebo pod ní.....já mám jeden co mi ani omylem nevyjde pod, ale na kost ano, budu tedy muset koupit cob? (ten střed nejde posunout dál po řemínkách- tím zkrátit, kdyby jste někdo měl schockemöhle hnědý classic line auckland COB-koupím )

31.8.2019 13:39
Antisgarcia

XXX.XXX.124.29

lenacia napsal(a):
ony se nánosníky dají utáhnout všelijak

Tak tohle je echt prasárna 🤮

31.8.2019 15:45
lenacia

XXX.XXX.173.31

Antisgarcia napsal(a):
Tak tohle je echt prasárna 🤮

no podle fotek jsem zjistila, že se dvojici před tím rozepnul nánosník během skákání... moje teorie je, že mu ten nánosník možná zapnul někdo, kdo tomu nerozumí, ale chtěl pomoct... kdo ví.

31.8.2019 18:50

lenacia napsal(a):
no podle fotek jsem zjistila, že se dvojici před tím rozepnul nánosník během skákání... moje teorie je, že mu ten nánosník možná zapnul někdo, kdo tomu nerozumí, ale chtěl pomoct... kdo ví.

No myslím, že dle pravidel na parkuru se jezdci nic nesmí zapínat připínat odepínat- nedovolená pomoc, na oprácku si to mohla udělat sama.....a většinou je vymačkaná dírka.....

31.8.2019 19:38
lenacia

XXX.XXX.168.82

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No myslím, že dle pravidel na parkuru se jezdci nic nesmí zapínat připínat odepínat- nedovolená pomoc, na oprácku si to mohla udělat sama.....a většinou je vymačkaná dírka.....

Nene, tady to tak že odjel parkur a přitom se mu rozepnul nanosnik. A byl jeden z umístěných, tohle je fotka když jeli okolo na čestné kolečko. Takže hádám, že mu ten nanosnik někdo zapnul a ten někdo asi nebyl koňák

31.8.2019 19:56

lenacia napsal(a):
Nene, tady to tak že odjel parkur a přitom se mu rozepnul nanosnik. A byl jeden z umístěných, tohle je fotka když jeli okolo na čestné kolečko. Takže hádám, že mu ten nanosnik někdo zapnul a ten někdo asi nebyl koňák

No myslím že i shora se na to dá dívat jak to "někdo" dělá. kdyby takhle někdo zapinal nanosnik mému koni, tak ho asi praštím.

31.8.2019 19:59
lenacia

XXX.XXX.168.82

No myslím že i shora se na to dá dívat jak to "někdo" dělá. kdyby takhle někdo zapinal nanosnik mému koni, tak ho asi praštím.

To už je věc druhá samozřejmě

31.8.2019 20:28

...dyť píšu vymačkaná dírka

Přidejte reakci

Přidat smajlík