Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,
mám kobylku šimličku. Hříva nám roste hrozně rychle, má ji nádherně jemnou, bohatou, rozčesat jde nádherně. Zastřihávám poměrně často, ale vždy jenom konečky, maximálně dva centimetry.
Ocas má také dlouhý, ale máme problém ho rozčesat. Vždy ho raději pročešu jen prsty, abych nevytrhala žíně... (narozdíl od jedné holčiny, která ocas rve valachovi každý den hřebenem a "odpad" je šílený, dva chomáče, tipuji, že za chvíli mu nic nezbyde )
Mám dotaz jestli by se dal použít lidský kondicionér/rozčesávač?? Kobylka nemá žádný kožní problém (zkusili jsme několik repelentů)
Já sama mám velmi citlivou vlasovou pokožku, vlasy dlouhatánské, těžko rozčesat. Používám jen bylinné šampony, rozčesávače omyvatelné / neomyvatelé velmi šetrné, taktéž bylinné.
Když jsem se dnes dívala na složení různých rozčesávačů pro koníky, dost mě to zarazilo. Řekla bych, že přeci jen ty mé jsou šetrnější... ale samozřejmě mě zajímá váš názor, možná by to bylo špatně.
Jde mi pouze o konečky ocasu, na kůži by vůbec nepřišel.
Moc díky a prosím...žádné rýpálky, jen názory

Dal, u nás ve stáji se používá na frýsku.....voní pak jako v kadeřnictví...
Doporučím toto:
https://www.equiservis.cz/effol-superstar-shine-lesk-na-srst-hrivu-a-ocas-750ml-2500-ml-181cz546/
Vyzkoušeno na fjordovi a paráda. A koukám, že za levný peníz,malé balení na zkoušku.
napsal(a):
Zdravím,
mám kobylku šimličku. Hříva nám roste hrozně rychle, má ji nádherně jemnou, bohatou, rozčesat jde nádherně. Zastřihávám poměrně často, ale vždy jenom konečky, maximálně dva centimetry.
Ocas má také dlouhý, ale máme problém ho rozčesat. Vždy ho raději pročešu jen prsty, abych nevytrhala žíně... (narozdíl od jedné holčiny, která ocas rve valachovi každý den hřebenem a "odpad" je šílený, dva chomáče, tipuji, že za chvíli mu nic nezbyde )
Mám dotaz jestli by se dal použít lidský kondicionér/rozčesávač?? Kobylka nemá žádný kožní problém (zkusili jsme několik repelentů)
Já sama mám velmi citlivou vlasovou pokožku, vlasy dlouhatánské, těžko rozčesat. Používám jen bylinné šampony, rozčesávače omyvatelné / neomyvatelé velmi šetrné, taktéž bylinné.
Když jsem se dnes dívala na složení různých rozčesávačů pro koníky, dost mě to zarazilo. Řekla bych, že přeci jen ty mé jsou šetrnější... ale samozřejmě mě zajímá váš názor, možná by to bylo špatně.
Jde mi pouze o konečky ocasu, na kůži by vůbec nepřišel.
Moc díky a prosím...žádné rýpálky, jen názory
Zdravím, já používám trochu kokosového oleje - chvilku nechám působit a potom to jde moc hezky :) Je potřeba ho nedávat přiliš moc, myslím, že i dokážete představit, jak by to dopadlo
Nejdůležitější je vždy řádně opláchnout!
Většina reakcí u zvířat (jedno jestli na šampón, nebo kondicionér) je právě z nedostatečného opláchnutí. Nevidím problém dát na koně šampón, kondicionér či mýdlo určené na lidi (nakonec prošlo jistě přísnější kontrolou), vždy si je před upotřebením naředím vodou cca 1:3, abych nedávala koncentrovanější chemku rovnou na kůži. Jsem tak zvyklá ještě z časů, kdy nebyl výběr, nebo byl cenově naprosto nedostupný...
Jinak na koupání ocasu je nyní bezkonkurenčně nejlepší plavení v řece. Za chladnějšího počasí namočím v kyblíku vody, ošamponuji jen žíně a hlavně zase několikrát řádně opláchnu. Pročesávám jen prsty. (olej na rozčesávání je dobrý na opravdu zdredovatělé psy před koupáním)