Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Margareth

6.9.2019 18:21
Margareth

XXX.XXX.168.42

Ahoj měla bych prosbu. Máte někdo zkušenosti s andaluským koněm? Přemýšlela jsem, že bych si ho v budoucnu pořídila a nevím. Také jsem se chtěla zeptat jestli by byl vhodný na rekreační ježdění a k méně zkušenému jezdci? Předem děkuju za odpovědi.

6.9.2019 18:31
Slon Indický

XXX.XXX.50.239

Zdravím, co se týče koně na rekreační ježdění pro nezkušeného jezdce, tak to je spíše o jedinci než o plemeni - někteří koně jsou schopni relativně dlouhodobě fungovat i pod začátečníkem, jiní si jezdce dost dobře otestují a na pokyny nezkušenych lidí neberou vůbec zřetel.
I ten nejtrpělivější kůň ale nebude pod začátečníkem chodit dobře do nekonečna, je nutné počítat s výcvikem koně i jezdce, alespoň občas si zaplatit hodinu s trenérem, a nechat třeba i koně "srovnat" pod někým zkušenějším.
Obecně čím nezkušenější jezdec, tím zkušenější by měl být kůň. Vykašlete se na výběr podle plemene a vyberte si koně, který vyhovuje temperamentem a je to profesor vhodný i pro začátečníky, s výběrem na základě líbí - nelíbí budete nešťastní oba, vy i kůň.

6.9.2019 20:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

V Lukách pod Medníkem Kubíkovi nabízeli možnost svezení. Kobyla byla v pohodě, sedlo španělské super, ty lopatkové třmeny teda ne, akorát starší paní majitelka mne strašila, byla jsem v šoku, jak těm koním, co chová, nevěří. Ale mladší slečna byla OK a jako zážitek to šlo. Jen jezdili pouze na páce, což pro mě, která ji do té doby nikdy neměla v ruce, byl problém. Nechtěla jsem koni ublížit, nevěděla jsem, jak moc můžu "mít v ruce", tak to bylo takové hodně opatrné, až toho kobča trochu zneužívala. Ale to je moje chyba.

6.9.2019 21:44
kapička

XXX.XXX.131.235

Inteligentní, učenliví, používají se do filmu, jsou i docela odolní. Těžko říct, jakou mají zkušenost s výchovou, ti co přijeli ze Španělska. Jsou většinou živější, ale není to pravidlem, poznala jsem i totálního salámistu. Pro mě pohodlné chody, houpavý cval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík