Jak zpomalit z klusu do kroku a ze cvalu do klusu

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2019 18:54
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Ahoj chtěla bych se zeptat jak zpomalit z klusu do kroku a ze cvalu do klusu Mám s tím velký problém můj bývalý kůň byl na nohy ale tenhle nová kobylka je na hubu a potřebuju poradit

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2019 19:20

Hlasem , pokud je zvyklý nebo pomůckami, na které váš kůň reaguje, váš sleng (...na nohy....na hubu....) někde oposlouchaný- jak to říká nějaký místní stájový borec nebo borka je děsný......prostě popište situaci : cváláte, cváláte, a co děláte vy, když chcete klusat ....

11.9.2019 19:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Michálka 234 napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat jak zpomalit z klusu do kroku a ze cvalu do klusu Mám s tím velký problém můj bývalý kůň byl na nohy ale tenhle nová kobylka je na hubu a potřebuju poradit

Koukám, že vy jste trošku na hlavu.

11.9.2019 20:16
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Proč 😏

11.9.2019 21:16
kapička

XXX.XXX.176.236

Preučit přes hlasovou pomůcku na sedovou pomůcku, tak jak ji používáte vy.

12.9.2019 07:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Michálka 234 napsal(a):
Proč 😏

Michálko, jsou koňské slangové výrazy. Ježdění je má stejně, jako kterýkoliv koníček. Ale pokud chcete poradit, musíte psát přesně, o co vám jde a bez těchto výrazů. Ač je tu hafo lidiček, co opravdu ví a umí, nemusí vašemu pojetí rozumět.
Takže napište, co děláte při přechodech vy a pak popište,jak reaguje kobylka. Pak, pokud napíšete pravdu, vám tu mohou děvčata poradit.

12.9.2019 07:39
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Michálka 234 napsal(a):

Tak já tuhla prosbu o pomoc dokážu vyložit více způsoby. A nejsou pro zadavatelku úplně lichotivé...(kobyla na hubu - to jako že prostě brzdíte udidlem?)

No vedle se zrovna probírají knížky, tak sem také odložím - Ježdění ve volném čase : základy uvolněného ježdění / Peter Kreinberg. Velmi doporučuji přečíst a s kobylkou si to celé přecvičit od začátku. (do té doby jestli musíte cválat, tak třeba venku za ovladatelnějším koněm)
A ještě doporučuji knihy od Marka Rashida např. Cesta k jemnosti.

12.9.2019 07:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

http://www.equichannel.cz/cval-svaty-gral

A tady odkaz na článek. Třeba povzbudí, že trable má spousta jezdců. Takže nebát se vrátit k základům a na nich pak postavit.

12.9.2019 16:30
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Děkuju 💞

12.9.2019 19:52
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

No on totiž její bývalí majtel ji tak učil a on to je jakože zlozvyk a na tlak vůbec nereaguje tak mi nezbývá nic jineho a když řeknu např brr. Nebo stůj tak mě prostě ignoruje

Qwerts

12.9.2019 20:00
Qwerts

XXX.XXX.232.37

Michálka 234 napsal(a):
No on totiž její bývalí majtel ji tak učil a on to je jakože zlozvyk a na tlak vůbec nereaguje tak mi nezbývá nic jineho a když řeknu např brr. Nebo stůj tak mě prostě ignoruje

Njn, pokud ten povel nezná, tak proč by na to reagovala. Začněte od nuly - prací ze země+hlasové pobídky+někoho zkušeného, kdo jí v začátcích přijezdí.

Kůň který nic neumí a jezdec který nic neumí je moc špatná a nebezpečná kombinace

12.9.2019 20:02
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Michálka 234 napsal(a):

Měla jsem tohle samé s ex dostihákem. Nemám ráda tohle prasácké zastavování či spomalovaní a tak jsem začala na lonži. Pokud kobyla ignoruje povel ze sedla je třeba začít učit ze země. To znamená lonžovat a lonžovat. Kobyla nemusí vědět co vaše brr nebo stůj znamená, proto může ignorovat.

12.9.2019 20:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Antisgarcia napsal(a):
Měla jsem tohle samé s ex dostihákem. Nemám ráda tohle prasácké zastavování či spomalovaní a tak jsem začala na lonži. Pokud kobyla ignoruje povel ze sedla je třeba začít učit ze země. To znamená lonžovat a lonžovat. Kobyla nemusí vědět co vaše brr nebo stůj znamená, proto může ignorovat.

Jenže lonžovat se musí umět. Jinak je to k ničemu.

12.9.2019 20:08
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

sisi58 napsal(a):

Já lonzovat umím 🤔

12.9.2019 20:12
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

sisi58 napsal(a):

Tak tím pádem to dělat klidně i na vodítku vedle koně, třeba při procházce.Učila jsem takhle toho mého,aby poslech i mou 8 letou sestru když ho povede.

12.9.2019 20:12
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Qwerts napsal(a):
Njn, pokud ten povel nezná, tak proč by na to reagovala. Začněte od nuly - prací ze země+hlasové pobídky+někoho zkušeného, kdo jí v začátcích přijezdí.

Kůň který nic neumí a jezdec který nic neumí je moc špatná a nebezpečná kombinace

Já špatný jezdec nejsem dříve když jsem měla ještě Amiga tak jsme skákali ZL

12.9.2019 20:15
Antisgarcia

XXX.XXX.100.103

Michálka 234 napsal(a):
Já špatný jezdec nejsem dříve když jsem měla ještě Amiga tak jsme skákali ZL

Tohle není argument. V dnešní době skáčou už i děcka která umí sotva cválat. Ono pokud je kůň dobře přeježděný od zkušeného člověka, tak se to pak někomu dalšímu jezdí a skáče. 🙂 člověk si pak mysli jak umí dobře jezdit, sedne na koně, který prostě funguje jinak a je problém.

12.9.2019 20:16
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Antisgarcia napsal(a):

Já jí za hubu nervu ale jen mírně přitahnu otěže toť vše ale ten bývalý majtel ji úplně trhal v tý hubě

12.9.2019 20:19
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Antisgarcia napsal(a):
Tohle není argument. V dnešní době skáčou už i děcka která umí sotva cválat. Ono pokud je kůň dobře přeježděný od zkušeného člověka, tak se to pak někomu dalšímu jezdí a skáče. 🙂 člověk si pak mysli jak umí dobře jezdit, sedne na koně, který prostě funguje jinak a je problém.

Amiga jsme prejeezdovali s trenerkou

12.9.2019 20:29

To snad ani nemůže být opravdově myšlený dotaz, co odpověď to perla, jdu hledat Amiga a jeho ZL, odkud todle je........

12.9.2019 20:39
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To snad ani nemůže být opravdově myšlený dotaz, co odpověď to perla, jdu hledat Amiga a jeho ZL, odkud todle je........

Jaká perla

12.9.2019 20:46

12.9.2019 20:49
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ty si myslíš že neumím nic ale ja se s tou Megi snažím ale ono to nejde 😓

12.9.2019 20:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jen orientačně. Kolik vám, je? Na jaké jezdecké úrovni se pohybujete, jak dlouho jezdíte? Toho koníka máte vlastního, nebo v pronájmu? Nebo je oddílový? Těžko poradit, když nevíme, jaké máte možnosti a zkušenosti.

12.9.2019 20:58
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Je mi 17
Jsem pokročilý jezdec
Jezdím 8 let aktivně 4
Je to moje vlastní

12.9.2019 21:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Michálka 234 napsal(a):
Je mi 17
Jsem pokročilý jezdec
Jezdím 8 let aktivně 4
Je to moje vlastní

Po 8 letech ježdění vám dělá problém stehenní sed?
Já bych si tedy koníka, kterého nezvládnu převést z rychlejšího chodu do pomalejšího, rozhodně nekoupila nebo to byl dárek od rodičů?

12.9.2019 21:40
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

sisi58 napsal(a):
Po 8 letech ježdění vám dělá problém stehenní sed?
Já bych si tedy koníka, kterého nezvládnu převést z rychlejšího chodu do pomalejšího, rozhodně nekoupila nebo to byl dárek od rodičů?

Ne ale můj bývalý kůň už umřel protože už byl starý 😭😢😓 a rodiče mě chtěli trochu potěšit tak mi koupili Megi ale ja jsem další koně hned nechtěla a nějak mi to teďka nejde s Megi

12.9.2019 21:44
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

Myslím si že je to mnou a ne Megi nezvládám jí toho na mě teď hodně asi bych jí měla prodat 😢

12.9.2019 22:01
akscha

XXX.XXX.26.89

Asi ji máte čerstve. Nechte ji chvilku čas rozkoukat se v novém prostředí a pak s ní začněte s tím,na co si troufate. Ježdění sama v kroku, další práce pod trenérem.

Ale pokud myslíte,že vám tahle kobyla nebude dělat radost a vlastně ji teď ani nechceté,zkuste ji prodat.

12.9.2019 22:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Michálka 234 napsal(a):
Myslím si že je to mnou a ne Megi nezvládám jí toho na mě teď hodně asi bych jí měla prodat 😢

Hele, nechcete napřed vyzkoušet, zda by vám někdo nepomohl? Většina majitelů koní má občas dojem, že mu to s koněm zrovna moc nejde. To se prostě stává. Jde přece o spolupráci dvou živých tvorů. Jedete na koni, ne na kole.
Napište, odkud jste, alespoň rámcově a dámy tu vám určitě doporučí někoho z okolí,kdo je šikovný.
Koukne na vás, poradí, vysvětlí. Jen nepočítejte, že vaši spolupráci s koněm dá někdo do pořádku za víkend.
Možná by také nebylo od věci, na chvíli zapomenout na skákání a cválání a prostě se jen na koni vozit. Jestli máte v okolí někoho, kdo má klidného koníka a byl by ochoten s vámi jet na vyjížďku, požádejte o spolupráci. Bonboniéra či velká Milka by určitě vaši prosbu podpořila.

12.9.2019 22:18
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

sisi58 napsal(a):
Hele, nechcete napřed vyzkoušet, zda by vám někdo nepomohl? Většina majitelů koní má občas dojem, že mu to s koněm zrovna moc nejde. To se prostě stává. Jde přece o spolupráci dvou živých tvorů. Jedete na koni, ne na kole.
Napište, odkud jste, alespoň rámcově a dámy tu vám určitě doporučí někoho z okolí,kdo je šikovný.
Koukne na vás, poradí, vysvětlí. Jen nepočítejte, že vaši spolupráci s koněm dá někdo do pořádku za víkend.
Možná by také nebylo od věci, na chvíli zapomenout na skákání a cválání a prostě se jen na koni vozit. Jestli máte v okolí někoho, kdo má klidného koníka a byl by ochoten s vámi jet na vyjížďku, požádejte o spolupráci. Bonboniéra či velká Milka by určitě vaši prosbu podpořila.

Děkuji skusim si někoho najít 💕

12.9.2019 22:39
Michálka 234

XXX.XXX.226.211

akscha napsal(a):
Asi ji máte čerstve. Nechte ji chvilku čas rozkoukat se v novém prostředí a pak s ní začněte s tím,na co si troufate. Ježdění sama v kroku, další práce pod trenérem.

Ale pokud myslíte,že vám tahle kobyla nebude dělat radost a vlastně ji teď ani nechceté,zkuste ji prodat.

Nechám si ji skusim to s ní ještě jednou a děkuji 💕

13.9.2019 07:02

To fakt na základě anonymní diskuze se rozhodujete jestli prodáte nebo neprodate koně?
Já se starým konem jezdila Lkove drezury a s novým neumím nacvalat. Jak dobře se jezdí, na dobrém koni... Buď zstnete zuby a bojujte, nebo kobylu prodejte. Jednoduché.

Přidejte reakci

Přidat smajlík