Elishka78

XXX.XXX.226.209
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s touto vakcínou (hlavně co se nežádoucích reakcí týká). Naposledy nám koník po BioEquinu FT dost otekl, tak hledám jiné možnosti, bohužel téměř vše dostupné je od Biovety, včetně tohoto, tak nevím, jestli to bude výhra
Terven
napsal(a):
BioEquin FT je kombinace chřipka - tetanus.
Edit - jo, pardon, vy myslíte ten Cloteid 4, co je v zadání - tak to je pouze tetanus. Taky očkuju jenom tetanus, záleží, co chce zadavatelka.
ano reagovala jsem na ten Cloteid4 právě z důvodu že pak v hlavním příspěvku má už kombinaci, takže se v tom trošku ztrácím Zda chce vyřadit chřipku a mít jen tetanus
Elishka78

XXX.XXX.186.162
majkulka
napsal(a):
ano reagovala jsem na ten Cloteid4 právě z důvodu že pak v hlavním příspěvku má už kombinaci, takže se v tom trošku ztrácím Zda chce vyřadit chřipku a mít jen tetanus
Není se v čem ztrácet, na běžně používanou vakcínu kůň špatně reaguje, tak hledám jiné možnosti. Jednou z variant je 1x za 4roky Cloteid na tetanus a samostatně pak očkovat chřipku. Vakcínu neznám, četla jsem o ní v nějaké diskuzi na Equichannelu, ale moc toho tam nebylo, tak se ptám, jestli s ní někdo očkuje.
Edit - jo, pardon, vy myslíte ten Cloteid 4, co je v zadání - tak to je pouze tetanus. Taky očkuju jenom tetanus, záleží, co chce zadavatelka.
Používáte tuhle tetanovku, nebo něco jiného?
Elishka78
napsal(a):
Není se v čem ztrácet, na běžně používanou vakcínu kůň špatně reaguje, tak hledám jiné možnosti. Jednou z variant je 1x za 4roky Cloteid na tetanus a samostatně pak očkovat chřipku. Vakcínu neznám, četla jsem o ní v nějaké diskuzi na Equichannelu, ale moc toho tam nebylo, tak se ptám, jestli s ní někdo očkuje.
Používáte tuhle tetanovku, nebo něco jiného?
Podívám se zejtra do průkazu a dám vědět, nemám ho doma. Očkovali jsme přesně před rokem, bohužel už si typ vakcíny nepamatuju. Chřipku nedáváme vůbec.
Tak ano, vloni v srpnu kobyla dostala Cloteid 4 a bylo to úplně bez problému.
Vámi zmíněný BioEquin FT dostala v zimě 2016, poprvé v životě, dostali ho všichni. Jeden valach měl celkem velkou místní reakci a moje kobyla místní reakci nikoli, ale asi po 14 dnech se jí objevil absces na dolní čelisti, plus docela dramatické celkové příznaky- problémy se žraním apod. Přičítám to nabourané imunitě, kombinovaná vakcína je dle mého slušná darda.
Po Fluequinu T v předchozích létech bylo též vždy něco, ale nikdy takové drama. Nicméně po konzultaci s vet už dáváme jenom tetanus, chřipku v našem případě považuju za zbytečnost.