Vím,že boty se tady už probíraly....ale už jsem vyzkoušela ledacos,a prostě mi v zimě v každých botech mrznou nohy .
Potřebuji,aby boty byly nepromokavé,snadno udržitelné(nejlépe jen omyvatelné),aby něco vydržely,prostě klasické pracovní zimní boty do bláta a sněhu...a hlavně opravdu nějak kvalitně zateplené,ale zároveň prodyšné....aby mi při ježdění po práci nemrzla v botě noha..a taky aby zase nestály tisíce...
A náhodou jsem narazila při hledání vhodných bot na tyhle pracovní holiny do -30°C!!!!Je to možné?Splňovalo by to moje požadavky a navíc ta skvělá cena...není to divné?Nemáte někdo zkušenost?
https://www.horseandme.eu/zateplene-boty-crosslander-montreal-30--c-ladies-green/
canka
napsal(a):
Vím,že boty se tady už probíraly....ale už jsem vyzkoušela ledacos,a prostě mi v zimě v každých botech mrznou nohy .
Potřebuji,aby boty byly nepromokavé,snadno udržitelné(nejlépe jen omyvatelné),aby něco vydržely,prostě klasické pracovní zimní boty do bláta a sněhu...a hlavně opravdu nějak kvalitně zateplené,ale zároveň prodyšné....aby mi při ježdění po práci nemrzla v botě noha..a taky aby zase nestály tisíce...
A náhodou jsem narazila při hledání vhodných bot na tyhle pracovní holiny do -30°C!!!!Je to možné?Splňovalo by to moje požadavky a navíc ta skvělá cena...není to divné?Nemáte někdo zkušenost?
https://www.horseandme.eu/zateplene-boty-crosslander-montreal-30--c-ladies-green/
Já přímo boty tedy nedoporučím, ale velice důležité je i výběr dobrých ponožek. Ideálně jedněch, nikoli více vrstev... A boty ve správné velikosti, nekupovat nutně o číslo větší apod.
Mě třeba v zimě stačily klasické holínky, jen sem si do nich koupila vložky z pravé vlny a vkladala do nich před obutim takové sáčky s takovou ohřevnou tříští.
Důležité je, mít tu izolaci tak akorát, protože když to člověk s tím zateplením přežene, chodidlo se zapotí, zapaří a paradoxně je pak člověku na nohy potom zima
Už jsem to tu kdysi psala, mně se osvědčily holínky do půli lýtek a do nich "beránkové" tlusté ponožky. Tedy nejezdila jsem v tom, na to mi přijdou holínky nepohodlné.
canka
napsal(a):
Mne sa v tých vśetkých zateplených veľmi potí noha. Akože hej, keď je potom echt zima, tak je to fajn, ale do tých nie úplne sibírskych zím, keď je okolo nuly, tak sa mi noha spotí a je mi chladno.
Ináč ale keď, tak kupujem gumáky, ideálne nejaké polovnícke, len treba vychytať zateplenie. Mám teraz nejaké 4mm neoprénu, tuším gumleaf a noha sa mi v tom potí. Chcelo by to ešte jedny slabšie na jeseň a jar.
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Ty malm a měla jsem je jen párkrát - chodit se v tom nedá, je to neohebný kus plastu a navíc strašně kloužou. Do třmenu ani náhodou. Ale teplo v nich je.
Už jsem to tu psala, já chodím v boách zn. Icebug. První vydržely šest let, teď malm druhé a jsou to jediné boty, ve kterých mi není zima.
Já už tu doporučovala HKM Country Arctic. Na ježdění i práci kolem stáje super. Na ledu nekloužou, když se mi v nich zapotí noha, tak to ani nijak nestudí. Problém jsou vyloženě kaluže a hodně řídké bahno, to protečou zipem, ale běžné mokro zvládají v pohodě. Jen je to investice 2500+

Tady máte podobné, ale mnohem levněji. Osobní zkušenost nemám, ale říkám si už druhý rok, že za tu cenu by nevyšlo draze je zkusit a v nejhorším případě nevyužívat. Pak si ale zase řeknu, že déle jsem v zimě u koní jen o víkendu a že to vydržím
Mně loni v zimě pomohly dlouhé chapsy. S třemi vrstvami (dlouhé spodky, rajtky, chapsy) mi nebyla dlouho zima ani na prsty u nohou, i když jsem boty nezměnila (levné s umělým kožíškem od ťamanů, ale lepší jsem na zimu neměla, jen nejsou do mokra).
http://www.zdravazvirata.cz/cs/barefoot-obleceni-/409-damske-odlehcene-holinky-demar-luna.html
Děkuji všem za reakce...takže ty podkolenky s tou bavlnou pomohly?Zkusim koupit a vyzkouším...
Jinak jsem ochotná do bot něco investovat,když vydrží třeba 3 roky plně funkční..takže třeba 2 - 3 000,- jsem ochotná dát,konec konců jsem u koní nonstop každý den...diskomfortem trpím jen v zimě,protože prostě první kolem koní dělám a pak už jdu jezdit..a prostě ty nohy se mi při práci zpotí snad v jakýchkoliv zimních botách a když jde pak člověk jezdit,tak mu ty nohy promrznou..a ještě k mé smůle mám i chladovou alergii,takže v zimě se mi vždycky osypou při prvních mrazech stehna..takže zimu dost řeším každoročně,zatím jsem nenašla žádnou 100 % ochranu..
Ještě jsem zvažovala koupit tedy třeba zvlášť ty holiny na práci,a něco lepšího na ježdění,co by padlo do třmenu a přizpůsobilo se noze,ale zase asi by bylo dost nepraktické se převlékat v té zimě venku
canka
napsal(a):
Děkuji všem za reakce...takže ty podkolenky s tou bavlnou pomohly?Zkusim koupit a vyzkouším...
Jinak jsem ochotná do bot něco investovat,když vydrží třeba 3 roky plně funkční..takže třeba 2 - 3 000,- jsem ochotná dát,konec konců jsem u koní nonstop každý den...diskomfortem trpím jen v zimě,protože prostě první kolem koní dělám a pak už jdu jezdit..a prostě ty nohy se mi při práci zpotí snad v jakýchkoliv zimních botách a když jde pak člověk jezdit,tak mu ty nohy promrznou..a ještě k mé smůle mám i chladovou alergii,takže v zimě se mi vždycky osypou při prvních mrazech stehna..takže zimu dost řeším každoročně,zatím jsem nenašla žádnou 100 % ochranu..
Ještě jsem zvažovala koupit tedy třeba zvlášť ty holiny na práci,a něco lepšího na ježdění,co by padlo do třmenu a přizpůsobilo se noze,ale zase asi by bylo dost nepraktické se převlékat v té zimě venku
já se v zimě na ježdění vždy přezouvala těsně před ježděním, ale je pravda že já se přezouvala v sedlovně... ale jde použít i třeba auto. Plus když sem věděla že tam budu hodně makat tak sem si brala náhradní ponožky a vytřídila si čas na výměnu.
Merino ponožky. čím čistší merino, tím lépe. Ale zas se budou asi rychleji ničit, merino moc odolné není... Já mám kromě ponožek, které nejsou 100%, multifunkční čelenku a to je vynález. Hřeje i když jsem ji zevnitř propotila, z venku promokla od sněhu a do toho přišla ledová vichřice. Čelo si furt lebedilo v teple a doma jsem se pak divila, jak je to možné, protože čelenku jsem mohla pomalu ždímat.
Taky se přezouvám v zimě na ježdění. Navíc loni na každého koně jiné boty. Na starouše HKM artic + pletené vlněné ponožky od tchýně, termo rajtky, vrstvy na vršek, tunel na krk, sesednout a popoběhnout po svých. Na mladou pérka a tenké ponožky a bylo vedro. Po ježdění zas přezout. Když se to udělá rychle a do suchého, jde to. Já když vystydnu, už to nerozchodím. Na chození mám zimní boty z pracovních oděvů a vlněné ponožky, v těch HKM arctic se m chodí blbě a nepřežily by dlouho.
Mě už 4 roky hřejou nohy tyhle boty: https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=HKM%20Country%20Arctic
za mě tyto holínky z decathlonu jsou nejlepší https://www.decathlon.cz/damske-holinky-glenarm--id_8339497.html stojí pár korun, jsou do půlky lýtek takže se dobře vyzouvají a mají vyndávací teplou vložku. Neklouzavá podrážka, nepropustí jako gumáky vodu a jsou nezničitelné :-) koňo termoboty jsem zahodila, když bylo sucho nebo mrzlo tak se to cekem dalo, ale jak bylo mokro taky byly nepoužitelné protože i když neměli pustit vodu tak pustily. Zlaté gumáky :-)
Na doporuceni kamaradky, co vyzkousela taky kde co, jsem koupila tyhle: https://www.boty-kulik.cz/damska-obuv/info/damska-myslivecka-obuv-hunter-pro-3812-zelena. Drzi druhou sezonu bez ztraty kyticky.
Nemenila bych, a to rika nekdo, kdo nenavidi holiny a vsechno, co je jim podobne.
Dobre drzi na noze - necvachtaji, nezustavaji v blate, na zamrzlem se moc nesmikaji. Pocit jako v tezke pohore v nich nemam, ale furt za me dobry (jsem alergicka na kloktajici boty na noze, ruzne se kroutici a tak), tepelny komfort super, at uz pri praci (pohybu) nebo pri stani na jizdarne (nenapadlo by me, ze kdyz budu hodinu stat v mraze, jedine, na co mi nebude zima, budou nohy).
Na jezdeni to podle me moc neni, to jsem se vzdy prezouvala do jezdeckych (ale v zime na hale to nebyva takove dramo), pak hned zpatky do tepla do kozesinky v bote. Obcas jsem v nich na kone sedla, ve smyslu okrokovat, odejit s konem z mista na mista, na smysluplne jezdeni bych si je nevzala, na to mi vsechny zimni boty pripadaji trosku nebezpecne (tluste, neohebne, tkanicky, ...pri padu moc moznych rizik).
Plus ponozky "normalni", vetsinou nejake noname trekove, stare (aneb na trek bych v tom nesla, ke konim dobre), pod rajtky podkolenky (opet no name, proste ty, co koupim za 50 kc a beru je ke konim celorocne) a hura. Koupi tehle bot jsem po x letech prestala laborovat, co si vezmu, abych nezmrzla. Jedine, ceho lituju, jsou ta leta predtim, kdy me kamaradka nedonutila si poradne boty koupit:-D

lufus
napsal(a):
za mě tyto holínky z decathlonu jsou nejlepší https://www.decathlon.cz/damske-holinky-glenarm--id_8339497.html stojí pár korun, jsou do půlky lýtek takže se dobře vyzouvají a mají vyndávací teplou vložku. Neklouzavá podrážka, nepropustí jako gumáky vodu a jsou nezničitelné :-) koňo termoboty jsem zahodila, když bylo sucho nebo mrzlo tak se to cekem dalo, ale jak bylo mokro taky byly nepoužitelné protože i když neměli pustit vodu tak pustily. Zlaté gumáky :-)
ty vypadají dobře, sháním se po nějakych botách na venčení po loukách a lesích díky za tip
napsal(a):
ty vypadají dobře, sháním se po nějakych botách na venčení po loukách a lesích díky za tip
Jsou fakt super, jak nejsou až pod kolena tak se do nich i z nich dobře leze. Vložka se dá bezproblému vytáhnout a vyprat a zpátky se taky dobře dává. Boty se nevyzouvají a dobře se v nich šlape i v těch super zimních sra.... Jsou to gumáky takže se i dobře čistí a já je strčím i do třmenu takže v nich i jezdím.
Já měla dvoje ty HKM Arctik, sice jsou docela teplé, tak v nich bylo dobře, ale při intenzivním používání, mě vydrželi rok a na začátku další sezony klekl zip, tak že jsem měla za tři roky dvoje a to mi teda nepřišlo úplně ok, naštěestí jsem je teda kupovala aspoň v akci za 1600 Kč. A další věc, člověk usel koupit o číslo menší, docela totiž povolili, tak v klasické velikosti co člověku pak se člověku sjíždí a nechodí se v nich dobře, plus nejsou pro extra vysoké osoby, já bych je třeba potřebovala cca tak aspoň o 5 cm vyšší (měla velikost 37 a měřím 173 cm), občas se mi díky kratší výšce sekaly pod bočnicí drezurního sedla. Ale jinak na ježdění pohodlné, člověk v nich měl cit a daly se krásně využít na klasické přiježďové.
Upřímně myslím, po různých pokusech se zimními botami, že najít dobré boty, které budou na ježdění i na práci nelze, člověk si ty na ježdění prací dodělá, nebo nebudou spňovat jiné parametry. U pracovím potřebuju mnohem silnější podrážku, aby dobře izolovali od země, já to tedy poslední zimu vyřešila botama trekingovýma a na ježdění pořídila zateplené vysoké jezdecké, nejsou tedy tak teplé jako ty arctik, ale na přiježďování (i venku) mi stačí, jsou pohodlné a s dobrým kontaktem, ale na dlouhé vycházky zejména dlouhé krokovky, kde se člověk moc nezahřeje tedy určitě nejsou, to by byla zima, jinak lidi si hodně chválí vyhřívané vložky do bot, ale to je teda cenově jinej level.
Jinak já osobně řeším spíš rajtky, to bych uvítala typy na nějaké extra teplé (ovšem ne typu oteplováky) a ne dlouhé chapsy (tam není krytej zadek:-D), má někdo zkušnost s těmi zateplený legínami s gripem? Přišli mi mnohem silnější – ten materiál, než softshellové rajtky. Loni jsem pořídila rajtky kipwarm v dacatlonu, ale extra teplé mi nepřijdou, navíc mi přijde, že hrozně přiléhají k sedlu a není mi to příjemné.Nemá někdo typ na extra teplé?
https://www.profarm.cz/katalog/odevy-obuv-rukavice/pracovni-a-volnocasova-obuv/zimni-obuv/obuv-zimni-wintoperk-sigma-81822015500038-mk#52957
Tyto boty mám na práci a do bahna. Nakydala jsem na ně vrstvu mazání na kůži, tak nepromoknou, jsou supr izolované od země a nepotí se mi v nich nohy. Chodí se v nich fajn, běhala jsem v nich s mladou a i když nemají ocelovou špici, jsou odolné proti kopytům.
HKM arctic naprosto stejná zkušenost jako Sovička, obouvám je těsně před ježděním a používám pouze do holomrazů a sněhu, takže už drží tři sezony. Na výšku 162cm jsou zas moc vysoké, mám je až pod kolena.
Termorajtky jsou supr Pikeur, nechutná cena, ale jsou hned teplé, i když je mám v nevytápěné sedlovně a oblíkám v mrazu. Rychle schnou, když mrholí nebo sněžení, ale ve vychru profouknou.
Jo a vložky do holin jsou nejlepší do jedné termoska s čajem a do druhé rum (aby se kůže na nártu hezky vypla😀) Čaj chlipnu před ježděním při přezouvání a rum si přileju, když čekám na dožraní a odpocení.
Obutí v zimě je taky můj velký nepřítel... Hodně a rychle se potím a pak už jen mrznu. Vyzkoušela jsem boty v cenových relacích až do 6tis Kč ať už přímo ke koním nebo echt značky typ Salomon a tak a žádné, které by se daly trvale nosit bez přezouvání na ježdění/práci kolem koní. Ponožky typu merino a různé jiné další super technické a dokonalé materiály prostě nefungují tedy určitě ne u mě...
Osobně mám zatím vyzkoušené a celkem otestované (tři zimy, když nejsou úplně extrémní teploty) pro práci kolem koní tyhle boty, Prabos Farmer a vydržely i 450 kg okuté zvíře, které vám na nohu skočí). Vydrží hodně a málokdy se mi v nich zpotí noha, navíc nekloužou leč na ježdění to není, jsou moc široké pro našlápnutí třmenu: https://www.botyprabos.cz/katalog/zbozi/pracovni/line-exclusive/produkt/prabos-farm-b-o1-s94881---hneda
Na letošní zimu se chystám ale vyzkoušet s klasickými neoprenovými perkami (normálně smrt umrznutím skrz zpocené nohy do 15min) zvláštní ponožky, na které mě navedl kamarád potápěč. I pod vodou je zima a když se zahřejete, tak se dost zpotíte a z neoprenu to neuteče. Potápěči ale vyvinuli nějaké speciál ponožky k tzv.podobleku do studené vody a ty mají údajně opravdu prokazatelně vyřešit problém s pocením v neoprenu na delší dobu. Stojí kolem tisícovky, tak jsem fakt zvědavá jestli to pomůže
Z Krameru mám zímní rajtky, letos v lednu jsme si udělaly výlet k Drážďanům, softshellové, krásně měkké, teplé, neprofouknou a chvíli vydrží nepromoknout (déšť vzdaly po půl hodině ;-)) K tomu jsem nakoupila QHP boty Blake, a konečně po letech můžu říct, že jsem si užila zimu u koní a těším se na další.
Ani na delších vyjížďkách - přes dvě hodiny - v mrazech či sychravém počasí mi nebyla zima na nohy, v botech se i dobře chodí, prošla jsem i loužema a teplo, sucho.
Ale zase jsem na boty pečlivá, otírám, myji, krémuji, suším.
http://www.zdravazvirata.cz/cs/barefoot-obleceni-/409-damske-odlehcene-holinky-demar-luna.html
Takže jsem na zkoušku(ta necelá pětistovka mě nezabije) objednala tyto a musím říct,že zatím velká spokojenost.Samozřejmě zatím nemohu soudit funkčnost v mrazu,u nás zatím stále teplo,2x byla teplota kolem nuly..
Ale boty nosím zhruba 10 dní,musím říct,že jsou opravdu lehoučké a v normální bavlněné ponožce mám při práci až pomalu zpocené nohy..jinak se v nich dá normálně i jezdit(vyzkoušeno ve westernové sedle),ve třmenu jsem ještě měla i místo a ani nijak neklouzaly...a hlavně v nich je i při ježdění zatím teplo...určitě uvidím ale,jak to bude v mrazu...
Každopádně jsem si ještě objednala zimní termoboty tuším od HKM,tak uvidíme...
Ted od ctvrtku je v Lidlu akce na vyhrivane vlozky do bot. Uz je to odzkousene kamaradkami, ktere si to opravdu chvali. Staci jen dobijet baterii, ktera se pripevni zvenku zboku na jakoukoliv botu, do ktere se vlozka vlozi. Jezdit se s tim da take bez problemu a nohy jsou opravdu v teple ;)
https://www.decathlon.cz/zimni-neoprenove-jezdecke-boty-id_8344769.html
ahoj co tyhle zimní boty z decathlonu? máte zkušenost? někdo tu vychvaloval neopren
etnies86
napsal(a):
https://www.decathlon.cz/zimni-neoprenove-jezdecke-boty-id_8344769.html
ahoj co tyhle zimní boty z decathlonu? máte zkušenost? někdo tu vychvaloval neopren
Měla jsem podobné HKM. Byly fajn 3 zimy. Pak se ta zpevněná část sloupla a spodní materiál špinil kůži sedla. Taky se troch sesouvaly a tím pádem kolem kotníku krabatily. Ale byly natahovací, nikoli se zipem. Ten by mohl botu podržet ve správné poloze.
Byly kapku větší, na teplou ponožku.Za mě ok. Ale nejsem zmrzík.
eenika
napsal(a):
Ted od ctvrtku je v Lidlu akce na vyhrivane vlozky do bot. Uz je to odzkousene kamaradkami, ktere si to opravdu chvali. Staci jen dobijet baterii, ktera se pripevni zvenku zboku na jakoukoliv botu, do ktere se vlozka vlozi. Jezdit se s tim da take bez problemu a nohy jsou opravdu v teple ;)
A mohu se zeptat?Jak se to na botu pripevni prosim?Vazne nad nimi uvazuji...
eenika
napsal(a):
Je tam takovy klip, nasune se to zvrchu na okraj boty. Jen me teda napada, ze s minichaps to treba nepujde. My jsme ale westernaci, takze tento problem resit nemusime.
Jsem také westerňák,takže mi to také nevadí...každopádně děkuji za tip,zajedu je koupit a až budou mrazy,vyzkouším..kéž by to fakt fungovalo..díky za tip
máte někdo zkušenost s botami ELT Goteborg? sháním vyšší zimní boty, primárně na ježdění do terénu, kdy člověk většinou moc práce neudělá veskrze kluzko/zmrzlo bez sněhu. na jízdárnu mám zateplená perka, když se maká, tak jsou OK, při delším krokování při teplotách okolo nuly a níže už ale nestačí.
ráda bych vyšší boty - pro případ břeček nebo kdyby snad napadlo víc než 10 čísel, vysoké boty ale nechci z důvodu blbého pasování - vysoký jezdec + úzké lýtko + drezurní sedlo, na to nemám nervy
případně uvítám vaše zkušenosti s jinými modely, které se podobají těmto:
keisy
napsal(a):
máte někdo zkušenost s botami ELT Goteborg? sháním vyšší zimní boty, primárně na ježdění do terénu, kdy člověk většinou moc práce neudělá veskrze kluzko/zmrzlo bez sněhu. na jízdárnu mám zateplená perka, když se maká, tak jsou OK, při delším krokování při teplotách okolo nuly a níže už ale nestačí.
ráda bych vyšší boty - pro případ břeček nebo kdyby snad napadlo víc než 10 čísel, vysoké boty ale nechci z důvodu blbého pasování - vysoký jezdec + úzké lýtko + drezurní sedlo, na to nemám nervy
případně uvítám vaše zkušenosti s jinými modely, které se podobají těmto:
Nám podobné stejné značky (jen vyšší spodek je úplně stejný)a nebrat, ta podrážka vypadá na první pohled vysoká a hrubá (že bude izovat), ale realita je jiná, je totiž v reálu dost tenká. Mě v nich nohy zebou hrozně.
sovicka
napsal(a):
Nám podobné stejné značky (jen vyšší spodek je úplně stejný)a nebrat, ta podrážka vypadá na první pohled vysoká a hrubá (že bude izovat), ale realita je jiná, je totiž v reálu dost tenká. Mě v nich nohy zebou hrozně.
Sovicko děkuji za odpověď, pomohla, jdu tedy hledat dále
Já řešil jak mít nohy v teple. Koupil jsem si thermo fusekle do -50°C.Sice stály asi 500kč, ale jsou super bombastický, Na věčně zmrzlé nohy si už nevzpomenu. Nohy se v nich vůůůbec nepotí i kdybych je nosil v 30°C vedru! Jejich thermo izolace se zahřejí na tělesnou teplotu. Nosím je i doma... To mě poradil kámoš, on je horolezec, vječně leze pořád v zimě po horách tak používá všeliaké speciální oblečení.

https://www.decathlon.cz/snehule-sh-100-warm-sede-id_8344698.html
mám tyhle a do tohodle počasí ideální(bláto a mokro okolo výběhů a.t.d.), spíš to používám jako holínky, ne jako sněhule...
12098366

XXX.XXX.174.41
Podívejte se na decathlon. Doporučuji. Ale je fajn si tam jet vybrat.😃
Venda666
napsal(a):
Já řešil jak mít nohy v teple. Koupil jsem si thermo fusekle do -50°C.Sice stály asi 500kč, ale jsou super bombastický, Na věčně zmrzlé nohy si už nevzpomenu. Nohy se v nich vůůůbec nepotí i kdybych je nosil v 30°C vedru! Jejich thermo izolace se zahřejí na tělesnou teplotu. Nosím je i doma... To mě poradil kámoš, on je horolezec, vječně leze pořád v zimě po horách tak používá všeliaké speciální oblečení.
Je hezké, že máte nohy v teple. Moc vám to přeji. Co kdybyste se podělil o to, kde jste je koupil?
sisi58
napsal(a):
Je hezké, že máte nohy v teple. Moc vám to přeji. Co kdybyste se podělil o to, kde jste je koupil?
Já mám super teplé z ponozkozrout.cz
Jsou do extrémních podmínek, stály 530,-
https://www.ponozkozrout.cz/455-everest-trekingove-ponozky-mund.html
Už třetí zimu krásně přežívám v botách QHP Blake. Koupila jsem ve zmrzlém zoufalství na Horseandme a konečně mám nohy v teple.
Ani na 2 hod.vyjížďce mě nezábly prsty. Do nich beru lyžařské podkolenky, boty mám o číslo větší než normální velikost. Díky membráně jsou nepromokavé - vyzkoušeno - dá se v nich i pohodlně chodit. Jen nebudou sedět na šiřší lýtko a kratší nohu.
Nejlepší investice do bot, co jsem kdy udělala.
https://www.horseandme.eu/boty-outdoorove-blake-qhp--dark-brown/
Nechci zakládat další téma, tak přidám sem. Letošní zimu jsem si řekla dost, a koupila vyhřívané podkolenky Glovi. Z Insportline, za šestnáct kol. Jsou každá podkolenka na jednu powerbanku, normálně na USB. Každá fuska má z vnější strany kapsičku, vcelku natahovací. Případně můžu změřit jak velkou powerbanku by tam šlo nacpat. Podkolenku mám ve vysoké gumové holince z decathlonu, je tak pěkně zapasovaná a nikam ani necestuje.
Doporučeno na krabici je až 2.1A, já mám na powerbance jen 1A ale i tak ihned po zapojení kablíku zacítím v gumáčkách teploučko. Skončilo mi tak období totálně odumřelých prstíků :-) a nekřižuji se při představě hodiny v sedle.
Powerbanka 4000 mi tak za tři hodiny sežrala cca půlku kapacity. Při vydávání 2.1A by to tak bylo asi rychleji. Dneska ale není problém koupit 10000 nebo i víc.
Po nějaké době sice nemůžu říct, že bych cítila kdovíjaké teplo v botě, ale nohy mám tak normálně teplé. Přičítám to tomu, že mám jen 1A, silnější powerbanka by asi hřála víc. Každopádně mám ale nohy normálně pojízdné, nezmrzlé, nezapocené.
Výhoda je, že jako fusekli to máte přímo na noze, oproti vyhřívané vložce do bot.
Tož tak, teplu zdar
Já mám tyhle už třetí rok
https://www.sportisimo.cz/loap/cobana/214184/?barva=620
Pravda, když člověk stojí moc dlouho, prochladne. Ale stačí chvilka pohybu, klidně i ve sněhu a hned boty fungují a hřejou. Letos sem zhubla v lytkách tak, že tkaničky nahoře musím obtočit okolo a pak zavázat na kličku.
Po společné vyjížďce sem sesedla z kobyly. Nohy zmrzlé z obyč perek. Přezula sem se do těchto bot, které byly cca hodinu a půl venku, jen přes ně opřený batoh aby do nich nenasněžilo... Sáře dala ohlavku a vyrazily sme pěšky do naší stáje. Po 10 metrech mě přestaly zebat nohy a bylo mi v nich příjemné teplo. Opravdu super boty. Jen trochu kloužou ale dá se to

kallisto
napsal(a):
Nechci zakládat další téma, tak přidám sem. Letošní zimu jsem si řekla dost, a koupila vyhřívané podkolenky Glovi. Z Insportline, za šestnáct kol. Jsou každá podkolenka na jednu powerbanku, normálně na USB. Každá fuska má z vnější strany kapsičku, vcelku natahovací. Případně můžu změřit jak velkou powerbanku by tam šlo nacpat. Podkolenku mám ve vysoké gumové holince z decathlonu, je tak pěkně zapasovaná a nikam ani necestuje.
Doporučeno na krabici je až 2.1A, já mám na powerbance jen 1A ale i tak ihned po zapojení kablíku zacítím v gumáčkách teploučko. Skončilo mi tak období totálně odumřelých prstíků :-) a nekřižuji se při představě hodiny v sedle.
Powerbanka 4000 mi tak za tři hodiny sežrala cca půlku kapacity. Při vydávání 2.1A by to tak bylo asi rychleji. Dneska ale není problém koupit 10000 nebo i víc.
Po nějaké době sice nemůžu říct, že bych cítila kdovíjaké teplo v botě, ale nohy mám tak normálně teplé. Přičítám to tomu, že mám jen 1A, silnější powerbanka by asi hřála víc. Každopádně mám ale nohy normálně pojízdné, nezmrzlé, nezapocené.
Výhoda je, že jako fusekli to máte přímo na noze, oproti vyhřívané vložce do bot.
Tož tak, teplu zdar
Taky jsem šla do vyhřívaných ponožek. Měly premiéru minulý týden. Mám tyto: https://www.eurovyber.cz/ponozky/vyhrivane-ponozky-7-4v-4400mah/ A vyhřívané rukavice, ty ale neplánuju na ježdění.
A super, super, super. Za několik hodin jsem je nemusela ještě dobíjet, čeká je to dneska. I když nejsou vybité, ale nebudu zítra riskovat. O víkendu byla teplota cca -1°C, na hodinku a fousek krokovky stačilo střední vyhřívaní do jezdeckých zimních pérek. A pocit jsem celou dobu měla, jako kdybych si právě natáhla v chladné místnosti ponožky lehce vyhřáté z topení. Při naklusání bylo tepleji, tak na normální vyjížďku kolem nuly a bez větru by stačila i pro mě zmrzlíka nejmenší úroveň vytápění.
Lituju jen jednoho. Že jsem je nekoupila dřív :-)

etnies86
napsal(a):
já koupila hřejivé poštářky do bot v decathlonu a je to fajn. Pěkně to hřeje.
Jsou sice jednorázové, ale pro někoho kdo nejezdí denně by to službu udělalo.
Já si to pořád neumím představit - kam se ty polštářky do té boty dávají? To to jako nikde netlačí?
napsal(a):
Já si to pořád neumím představit - kam se ty polštářky do té boty dávají? To to jako nikde netlačí?
jsou tenké, lepila jsem zezhora na ponožku, jedna část je zcela lepící. nechají se chvíli v teple nahřát, pak reagují na rozbalení. v botě mi vůbec nepřekáželi a to nemám nějak extra volné
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!