Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2019 15:27
Mickeyknit

XXX.XXX.140.5

Dobrý den, stala se mi taková věc s koněm. Jsem nemocná a když jsem se vzbudila tak jsem zjistila že rodiče kteří šly spát pustily koně na zahradu, a nechaly ho tam bez dozoru.... máme tam pytle z bramborama a já jsem zjistila že se jich docela dost nažral . Vím že to je špatný a s rodiči si to ještě vyřídím... ale teď mi jde hlavně o koně!! Zatím jsem nezpozorovala nějakou změnu.
Četla jsem že po tom mají silné křeče. Prosím hodně rychle o radu! Mám počkat jestli se to nějak vyvine a nebo okamžitě volat veterináře? Nemáte nějaké tipy? Děkuji za odpovědi

1.10.2019 15:41
Caty

XXX.XXX.46.169

Ono se zřejmě vůbec nic nestane, ale já bych zavolala svého veterináře a vylíčila mu situaci, už jen pro tvůj klid a aby s tebou v případě potřeby počítal.

1.10.2019 15:48
Mickeyknit

XXX.XXX.140.5

Děkuji za reakci... můžu se zeptat? Myslíte že jí pomůže alespoň dostatek pohybu?

1.10.2019 20:14
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jenže tady koník požral syrové brambory...
Já bych očekávala průjem. Klidně i koliku. Neví se totiž kolik toho sežral. Snad není nijak citlivý na cukry (škrob je složený cukr), to by pak mohlo být schvácení. Dost pomáhá pořádně ho nechat zažrat to senem - se "naředí" a vytlačí rychleji ven.
No veterináři bych volala pro info. A rozhodně bych sledovala chování a poslouchala břicho, teplotu nohou a kopyt.

Jinak v "babských radách od koňáků" se doporučuje podat koni 3-5 syrových brambor při podezření na začervení. Má poté vyloučit více červů v trusu. A následně aplikovat odčervení od veta. No já bych na to moc nevsázela...

Přidejte reakci

Přidat smajlík