Collegiate Nobility - zkušenost s tímto typem sedel? Případně nějaké typy na dobrou drezurku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ko2

8.10.2019 11:32
ko2

XXX.XXX.12.233

Dobrý den,
zvažuju koupi drezurního sedla - chtěla bych něco použitého, na nové bohužel nemám prostředky. Zároveň bych byla ráda, aby sedlo vydrželo pokud možno dalších deset dvacet let (kvalitní kůže, kvalitní kostra). Něco, v čem člověk není natolik fixovaný, že by si připadal jak připoutaný v elektrickém křesle, co ale zároveň trochu podrží.
Koukala jsem na Euroriding Diamant i Luxor. Ty se mi líbí hodně, ale bojuju s komorami, Euroriding je dělá užší, každý to měří na jiném místě, některá mají komoru psanou dva a ve výsledku má údajně 16 cm atd. Každopádně to byl zatím můj top, jenom jsem čekala, jestli někdo nabídne s ok posedlím a zároveň se širší komorou za rozumnou cenu.
Líbí se mi i Passiery (mělčí posedlí, ne tolik vycpané, ale vypadají pěkně kontaktní). Pak jsem našla Collegiate Nobility, který by rozměrově sedělo, z fotky taky vypadá hezky, v inzerátu samozřejmě vychválený. Jenže když jsem googlila, nikde žádné info, v nějaké diskuzi tvrdili, že se jedná o stejnou firmu jako Wintec, že používají stejné komory - a několik diskutujících kritizovalo, že kostra je nekvalitní, praská.
Koukala jsem i na Kentaury, ale mám pocit, že tam se platí spíš za značku... Většina z nich vypadá hodně vycpaná... Úplně to nebyl můj šálek kávy.
Za jakékoliv info, radu budu moc vděčná (konkrétně sháním posedlí 17-17,5, komora 14-15, cenově tak do 15 tisíc).

8.10.2019 12:24
kallisto

XXX.XXX.237.35

Už jsem kdysi psala, mám Passiera Grand Gilbert. Nic lepšího jsem si pod zadek nemohla přát. Kontaktní je, máš luxusní pocit pod zadkem, cítíš koně, jeho pohyb a reakce, ale zároveň podrží krásně v sedu, miluju ho natolik že jsem v něm normálně skákávala metrovou gymnastiku a úplně v pohodě.
Kupováno před x lety jako 20let staré sedlo a nikdy bych mu ten věk neřekla. Krásně udržované, kůže měkká, pevná, kvalitní, švy drží doteď. Kentaury mi taky neseděly, největší hrůza pro mne byla Elektra, tam jsem neměla kam přes to polstrování dát nohy a striktně mě drželo v sedu, absolutně bez možnosti pohybu. Dle mého zrovna Elektra je třeba vhodná asi pro začátečníky, kteří potřebují vést v korektním sedu. Obě sedla 17,5/2komora, já 162cm 50kg.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2019 15:03

Hledala jsem dlouho...za poslední půl rok jsem vystřídala : Passier GG- mě by vyhovovalo, ale kobyle nesedělo, Albion Style- opět, po docpání kobyle nesedělo a předělávat se mi to nechtělo- prodávám, Albion SLK II adjusta- od prvního svezení to sedlo miluju, měkké, neomezuje ,ale přitom usadí, nejsem žádný extra jezdec ale v tom sedle mám velmi dobrý pocit že jsem-hihi Jezdím v něm i na vyjížďky, i když na to mám jiného Albiona- Tzar, ta značka mě okouzlila.
U nás to byl především kůň- sedlář mi řekl, co mám na hřbet koně hledat a nespletl se, já se musela přizpůsobit a sedlo nám to oběma.

ko2

8.10.2019 18:27
ko2

XXX.XXX.12.233

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hledala jsem dlouho...za poslední půl rok jsem vystřídala : Passier GG- mě by vyhovovalo, ale kobyle nesedělo, Albion Style- opět, po docpání kobyle nesedělo a předělávat se mi to nechtělo- prodávám, Albion SLK II adjusta- od prvního svezení to sedlo miluju, měkké, neomezuje ,ale přitom usadí, nejsem žádný extra jezdec ale v tom sedle mám velmi dobrý pocit že jsem-hihi Jezdím v něm i na vyjížďky, i když na to mám jiného Albiona- Tzar, ta značka mě okouzlila.
U nás to byl především kůň- sedlář mi řekl, co mám na hřbet koně hledat a nespletl se, já se musela přizpůsobit a sedlo nám to oběma.

Díky moc! Albiona jsem neznala, koukám na něj teď a vypadá dobře (ale cenově nad mých patnáct, co jsem zatím našla). Každopádně zapisuju si a rozšiřuju tak svůj repertoár :-D

8.10.2019 21:16
akscha

XXX.XXX.26.89

Drezurní sedlo jsem kdysi objednávala přes německý e-bay. Bylo jich tam docela hodně za dobré ceny. Ale už je to opravdu tak 10 let dozadu.

Jinak co se týká Euroridingu Diamant, tak toto sedlo je moje "elektrické křeslo." Jeden čas to byl takový malý drezurní zázrak. Párkrát jsem v tom seděla, podrželo pěkně, ale přišlo mi hodně direktivní (někam našteluje a nepustí) a opravdu málo kontaktní. Ne, že bych potřebovala (a vůbec dokázala) pod zadkem vycítit každý pohyb, ale toto bylo už moc izolace. A to podotýkám, že drezurek jsem měla pod zadkem víc a Diamant se tímto celkem vymykal. Takže určitě vyzkoušet.

8.10.2019 21:30

Jj obě sedla mám přes e-bay z Anglie, když bude zadavatelka trpělivá a sledovat nabídku, velice- převelice dobře sežene ....

9.10.2019 05:34
Žofi

XXX.XXX.42.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Naprostý souhlas, mám také Albion, drezůrní a neměnila bych za nic. Roky jsem jezdila převážně v Prestige, ale vyzkoušela jsem i jiné kvalitní značky, troufám si říct, že jsem toho vyzkoušela opravdu vícero (skokové, všestranné i drezůrní) a Albion mě naprosto okouzlil - sedlo mě usadí, ale neomezuje, mám pocit, že sedím v koni a cítím každý pohyb a když si vyjedu do terénu a můj kůň z radosti udělá pár hrbů, dá se to vysedět bez jediného problémů. Také se i s čistě drezůrním sedle dají bez jakýchkoliv problémů přeskákat menší skoky, včetně těch přírodních.

A jak říká Pavla Dohnalová z A-SEDLA, kdo jednou vyzkouší Albion, nechce nic jiného

ko2

9.10.2019 09:08
ko2

XXX.XXX.12.233

Díky všem za reakce!

Přidejte reakci

Přidat smajlík