Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, chováte někdo koně? Chtěla bych se zeptat na váš názor.. Vlastním větší pozemek a v budoucnu uvažuji o koupi dvou koníků s ustájením na pastvě a venkovními boxy. Bohužel však dva víkendy v měsíci musím pracovně odjíždět a jsem pryč od pátku od večera až do neděle.. Chtěla bych se zeptat - vím, že to není ideální a čistě jen na váš názor ohledně toho, když koníci jsou dvě noci samotní s možností automatického napájení a dostatkem sena, bezpečným hrazením a případně kamerami na pozemku? Myslíte, že je to vůbec možné realizovat nebo je to naprosto zcestná myšlenka? Prosím - neobouvejte se na mě za to - ptám se jen hypoteticky.. :-)) Děkuji moc!
Mám kone doma už veľa rokov a nikdy ani na jediný deň neboli bez dozoru. Ani keď máme kamery.
Pokiaľ by som nemala zabezpečené, že sa mi o kone niekto postará kým nie som doma tak by som do toho ani nešla. Aj my občas cestujeme a bola to prvá vec ktorú som riešila kým sme si priviezli zvieratá. Vyriešila som to ustajnením koňa kamarátke za krmivo s tým, že keď nebudeme doma, alebo budem chorá príde sa postarať. A keď ideme na dlhšie tak k nám prídu bývať moji rodičia.
Každodenní kontrola je nutnost. Bohužel jsou koně velmi vynalézaví v tom, jak si přivodit nějakou újmu ne-li se přímo zmrzačit. Kontrola by měla být schopná seznat, zda je kůň v pořádku.Opravdu není potřeba řešit krmení/ukryt a napájení. Jde vážně "jen" o kontrolu stavu koní.
Pokud zajistite kontrolu s tím, že ten člověk je schopen vyřešit i krizové situace, není problém ve vaší nepřítomnosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ahoj, chováte někdo koně? Chtěla bych se zeptat na váš názor.. Vlastním větší pozemek a v budoucnu uvažuji o koupi dvou koníků s ustájením na pastvě a venkovními boxy. Bohužel však dva víkendy v měsíci musím pracovně odjíždět a jsem pryč od pátku od večera až do neděle.. Chtěla bych se zeptat - vím, že to není ideální a čistě jen na váš názor ohledně toho, když koníci jsou dvě noci samotní s možností automatického napájení a dostatkem sena, bezpečným hrazením a případně kamerami na pozemku? Myslíte, že je to vůbec možné realizovat nebo je to naprosto zcestná myšlenka? Prosím - neobouvejte se na mě za to - ptám se jen hypoteticky.. :-)) Děkuji moc!
V noci přímo u koní stejně nikdo nespí ,pokud nečeká porod,nebo s nekoná nějaké onemocnění .
Běžně je večer nakrmím a zkontroluji .V zimě na boxech,v létě na pastvě.
Takže noci bez dozoru bych si představit uměla.
Ale celé dny už ne.
A vy byste chtěla mít koně někde na pozemku,kde nikdo přímo u toho nebydlí?
Jakože byste někam X km dojížděla nebo docházela denně, je obstarat?A jinak by tam stejně byli zcela sami?
A to byste chtěla všechno stihnout taky sama ?
Jestli máte takový plán,tak to nedáte
Ke zvířatům musíte vždycky mít ještě někoho .
Ať přátele,rodinu,nebo placenou pomoc.
A jestli do toho už s někým spolehlivým půjdete,pak nebude problém odjet do práce a nechat starost ,či aspoň dohled ,druhým.